Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia. Jogos Bár ez Hollywood-i csillag lenne a hírességek sétányáról.
Tudom nem pont olyan,de akkor meg a jogvédői díjakkal jönnének
Sziasztok! A nyolc éves fiammal közös munkánk, Ő forrasztotta, ez is attiny 2313al csak egy dobókocka...
Köszönöm a nevében is, vigye többre mint az apja
Ha Ő sikeresebb lesz nálad, akkor már te is abszolút sikeres voltál, mert Őt adtad a világnak.
Sziasztok! Egy nagyon egyszerű előszoba világítás: 2 db, párhuzamos 10 W-os led, valójában max. 15 W-al meghajtva. A lelke egy Arduino nano. A ledek korrekten, áramgenerátorral meghajtva,alá egy egy darlingtonos PWM, amit a kontroller hajt meg. A világító "billentyűzet" 5 féle értéket kapcsol, elosztva a kikapcsolástól a teljes fényerőig. A ledek, meg az elektronika egy 450X50X 3 mm-es alu lap két oldalára van felépítve, majd az egész egy pácolt fa vázba van ültetve. A teljes fényerő 1 perc, a 3/4 pedig 5 perc után egy "hangulat" szintre áll vissza. Éjszakai üzemmódban csak a billentyűk élvilágítása működik, a ledek le vannak kapcsolva. ( gravírozott üres kör szimbólum) A pici "petróleumlámpák" csak díszek.
Hozzám kerúlt egy ékszer volt fizikatanárom Németh Lajos épitette a 80-as években. A mai napig csodálom a precizitását.A készülék mellett megkaptam a Sipos Gyula ÚR eredeti terveit is.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2015
Kíváncsian várjuk a kész terméket is!
Jópofa dolgok vannak ezen az oldalon, kár, hogy egy mukkot nem tudok oroszul, de azért google barátunkkal érthető
Elkészült az LCM3 műszerem! És viszonylag pontosan is mér!
Köszönet Lórinak a nehezen beszerezhető alkatrészekért!
Még kép:
Szuper lett!
Hogy ne sokat kelljen várni, itt a beültetett panel. Kipróbáltam működik csak a bemenetre nem reagál még, meg a nyomógomb mode funkciója nem tiszta!
Már folyamatban van!!
Itt az asm-je hátha valaki ki tudja belőle hámozni! A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2015
Sziasztok!
Ma megépítettem az Alkotó féle panelműszert, ampermérőként akartam használni. A shunt egy 0,1 ohm 5w 5%-os ellenálás, meglepően pontos a multiméterhez képest, a rendetlenségért elnézést. Video
Vagy meglepően pontatlan a multiméterhez képest.
1 digittel többet mutat. Azaz egy tizedessel pontosabb értéket jelez ki.Talán ezért. Én megnézném egy pontosabb multiméterrel is - de nyilván ez van kéznél. Kommersz felhasználásban elég.
Sajnos ez van, tény hogy nem egy referencia, ha lesz lehetőségem jó lenne pontosabban kalibrálni.
Építetthez képest nagyon is jó, már csak dobozolni kell. Hajrá!
Gratulálok a működéshez, az a pár "vad" karakter az szándékos?
Probléma megoldva, 1-2 ezred eltéréssel vált a multiméter is, csak finomítani kellett a heli trimmeren.
Gratulálok!
Úgy látom csak megfelelt az az +-5% pontosságú ellenállás.
Vagy fordulj olyanhoz, aki kalibrálással foglalkozik. De szerintem ezzel nem fog senki nyulat lőni. Az enyém pontatlanabb mégis 27 éve működik és használom - sikerrel. Maga a kijelző kezdi megadni magát - csak emiatt cserélem ki - valószinűleg egy 800Ft-os kínaira. Amíg a kínai teszi a dolgát, ezt is feljavítom kicsit. Talán közzé is teszem, bár anno ez is valamelyik RT évkönyv vagy folyóirat alapján készült TIL311 kijelzőkkel C520D-vel.
rákötöttem fogyasztónak egy 10ohm 1% tűrésű ellenálást, 5 volton. 0,509 amper volt az eredmény, ami nem is olyan rossz
Sikerült egy rövid videót készíteni! Már minden működik rajta rendesen.
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |