Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szerbusztok. Innen vettem le egy óra nyák rjazot,szépen is sikerül egy prolémáva. Maratás után a pedben nen látszik a beépitő fürar és mivel kéze furok az IC jellegü alkatrészeknél ez elég nagy problémát okoz. Mi lehet az oka ,hogy a festék eltakarja a fuartot . üdv majorka.
Technikától függ.
Nyomtatáskor még megvolt? Lamináltad, vasaltad, fóztad? Minden más jó lett? Esetleg egy kép is jöhetne, meg a terv... Utólag szerintem mát nem javítható. vagy újat csinálsz vagy megpróbálod eltalálni a közepét és IC foglalatot használsz, ha elég nagy a PAD fúrhatod kicsit nagyobbra a furatokat ìgy könnyebben enged annyit az alkatrész lába...
A terv itt van az órák között.Javitott MOs IC-vel 2óra cimel. aszt hiszem SKP készitette-
Nem arra néz a festékes oldal! AZ égő felé néz! Akkor dobjam ki a maszkot?
Egyszerűen pontozd meg a furatok helyét . törött fúrót köszörülj hegyesre és azt a furathelyre téve koppints rá picit kalapáccsal (így még menthető a nyák nem kell újat csinálni)
Igen, csinálj egy másikat.
Most csináltam két nyákot hidrogénperoxid-sósav keverékkel. Úgy csináltam mindent mint eddig, egyszerre betettem a két nyákot, mire az egyik elkészült, a keverék olyan sötét lett mint a tinta, a második már nem is akart elkészülni, ezért kevertem egy újat és az rendesen megcsinálta. Lehet, hogy a hidrogénperoxidom túl öreg? Ilyenkor egyszerűen többet kell bele rakni, vagy valami más is történik benne.
A sósav volt kevés vagy gyenge , egyszerűen nem tudott több rezet (rézoxidot) beoldani .
Erre nem gondoltam, most bontottam fel, de majd figyelem a továbbiakban.
Mondjuk a nyák annyira nem lett rossz (lézernyomtatóval csinálva, 0,35 vezetékek, az Attila86 féle szép fehér nyákon ), majd meglátom hogy lehet forrasztani.
Igen , csak azt nem értem , hogy a vezetősávok egészen jól megtartották az egyenest viszont as betűknél meg kissé hullámos lett .Vajon miért ?
Ez a nyomtató beépített funkciója , az unalmas függőleges vonalakat "kicsipkézi" (talán a fixálóhenger hibája).
Akkor már eleve a nyomtatás is ilyen lett Nem mondod.
Én gyanítom más okozhatta a csipkésséget. Nincs kikapcsolva az élsimítás funkció. Szerencsétlen nyomtató meg interpolál.
Tegnap "vegyészkedtem " bekevertem egy adag aktivátort a furatgalvánhoz és elgondolkodtam ....
Ha a rézszulfát a kálcium hipofoszfittal réz hipofoszfitot és gipszet képez akkor ha az ammóniát hozzáöntöm az ammónia kiszorítja a vegyületből a hipofoszfit molekulát és réz amin keletkezik ? Ez a dolog azért kérdéses mert , múltkorában a használt maratóba (elvileg réz1klorid) ammóniát öntöttem és pont ilyen szép kékes színe lett az elegynek . Nem lehet hogy ugyanazt az aktivátort sokkal olcsóbban és egyszerűbben elő tudnánk állítani ?
Ha én nátruimperszulfátal maratok, akkor szép kék színe lesz a folyadéknak de, attól hogy kék még nem következik hogy ugyan azt csinálja mint a hiposzfitos. Igazából a réz miatt lesz kék, hogy mellet mi van még az nem feltétlenül befolyásolja a színét.
Ez értem , de mindkettő csak az ammónia bekeverésekor vált kékre, tehát amin-amino vegyület keletkezik ....
Hali!
Nagynehezen sikerült műnyomó papírt szereznem. Hazahoztam betettem a nyomtatóba (Brother HL-1112(E) lowbudget tescos nyomtató) az meg fogta és begyűrte . Lebontottam, kiszabadítottam a már harmonikaként viselkedő lapot. Majd megpróbáltam még egyszer, most se több sikerrel. Tudnátok ajánlani olyan forgalomban lévő nem horror árú nyomtatót ami alkalmas lenne erre a feladatra. Láttam többen írtátok erre a célra a hp1000-es szériáját, de azt már tudomásom szerint nem gyártják. Mindenképp maradok a vasalásnál mielőtt valaki le akarna beszélni! Köszönöm előre is!
Mielőtt nyomtatót cserélnél, próbáld ki a reklámújságok papírjait, azok is műnyomók, Nekem sokkal szebben sikerülnek a nyákok azokkal, mint akár az üres műnyomópapírok, vagy a transzferpapír stb. És nem kerül semmibe, egy a lényeg, hogy soha senki ne hagyjon rajt ujjlenyomatot. Léteznek különféle vastagságban, keresd meg a nyomtatódhoz leginkább valót.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2015
Köszönöm! A magazinok első / utolsó oldalaival művészkedtem eddig, de azok sosem voltak ujjlenyomat mentesek, így volt is velük problémám.
A helyzet az, hogy mindenképp nyomtató csere lesz. Mert ebbe már alig van por és az új toner drágább mint a nyomtató. Meg amúgy sem vagyok vele megelégedve. A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2015
Én is utángyártott tonerekkel dolgozom, az nem márkafüggő, mindben lehet ugyanaz a por. Tapasztalatom szerint, 1200dpi (valós) nyomtatásra képes nyomtatók mindegyike megfelel ere a célra. Legsötétebbre, legnagyobb felbontásra, felezett sebességre kell állítani, a takarékos módokat itt nem lehet használni
Sziasztok!
Belefogtam az itthoni nyák készítésbe, több-kevesebb sikerrel, de van egy-két furcsaság amit nem értek teljesen. Mondjuk az eszközeim sem teljesen hagyományosak, no de ez adatott. Fényérzékeny nyákot használok és ezt az asszonyka műköröm szárító uv lámpájával világítom le. Ami számomra furcsa, hogy, ha pausz papírt használok akkor előhívásnál megy az egész a levesbe. Viszont, ha egyszerű A4-es fehér lapra nyomom ki és azt teszem felé (csak úgy natúrba), akkor meg működik a dolog. Ez miért lehet? Az a baj, hogy így sem annyira stabil az előhívásom, azaz nagyon figyelni kell, mert a minősége nem az igazi, és előfordul, hogy eltűnik az egész rajzolat is (azaz átvilágítja a nyomtatott rajzot is?). Mit ronthatok el? Köszönöm a segítségeteket!
Túl hosszú a levilágítási időd és-vagy túl tömény az előhívód és a nyomtatott "mesterfilm is fényáteresztő próbáld ki densiti sprayt (nyomatsötétítő) ha lézernyomtatót használsz .
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2015
Én úgy csinálom hogy befőttes üvegebe teszek paprizsebkendőt amit át itatok nitro hígítóval és bele teszem a pausz papírt pár perc és fekete lesz mindenütt.
És a mérettartásról mi a tapasztalatod?
Nem sok mert most kezdtem bele az uv-s nyák levilágításba. Pár próbát csináltam.
Sziasztok!
Nincs esetleg valaki aki vállal nyák készítést? Jó nekem a hobbi tipusú nyák is. Egy kicsi áramkört kellene csinálni. Nekem sajnos nincs hozzá semmilyen eszközöm. Írjon rám nyugodtan aki tudna segíteni. Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |