Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szerbusztok. Innen vettem le egy óra nyák rjazot,szépen is sikerül egy prolémáva. Maratás után a pedben nen látszik a beépitő fürar és mivel kéze furok az IC jellegü alkatrészeknél ez elég nagy problémát okoz. Mi lehet az oka ,hogy a festék eltakarja a fuartot . üdv majorka.
Technikától függ.
Nyomtatáskor még megvolt? Lamináltad, vasaltad, fóztad? Minden más jó lett? Esetleg egy kép is jöhetne, meg a terv... Utólag szerintem mát nem javítható. vagy újat csinálsz vagy megpróbálod eltalálni a közepét és IC foglalatot használsz, ha elég nagy a PAD fúrhatod kicsit nagyobbra a furatokat ìgy könnyebben enged annyit az alkatrész lába...
A terv itt van az órák között.Javitott MOs IC-vel 2óra cimel. aszt hiszem SKP készitette-
Nem arra néz a festékes oldal! AZ égő felé néz! Akkor dobjam ki a maszkot?
Egyszerűen pontozd meg a furatok helyét . törött fúrót köszörülj hegyesre és azt a furathelyre téve koppints rá picit kalapáccsal (így még menthető a nyák nem kell újat csinálni)
Igen, csinálj egy másikat.
Most csináltam két nyákot hidrogénperoxid-sósav keverékkel. Úgy csináltam mindent mint eddig, egyszerre betettem a két nyákot, mire az egyik elkészült, a keverék olyan sötét lett mint a tinta, a második már nem is akart elkészülni, ezért kevertem egy újat és az rendesen megcsinálta. Lehet, hogy a hidrogénperoxidom túl öreg? Ilyenkor egyszerűen többet kell bele rakni, vagy valami más is történik benne.
A sósav volt kevés vagy gyenge , egyszerűen nem tudott több rezet (rézoxidot) beoldani .
Erre nem gondoltam, most bontottam fel, de majd figyelem a továbbiakban.
Mondjuk a nyák annyira nem lett rossz (lézernyomtatóval csinálva, 0,35 vezetékek, az Attila86 féle szép fehér nyákon
![]()
Igen , csak azt nem értem , hogy a vezetősávok egészen jól megtartották az egyenest viszont as betűknél meg kissé hullámos lett .Vajon miért ?
Ez a nyomtató beépített funkciója
![]()
Akkor már eleve a nyomtatás is ilyen lett
![]()
Én gyanítom más okozhatta a csipkésséget. Nincs kikapcsolva az élsimítás funkció. Szerencsétlen nyomtató meg interpolál.
Tegnap "vegyészkedtem " bekevertem egy adag aktivátort a furatgalvánhoz és elgondolkodtam ....
Ha a rézszulfát a kálcium hipofoszfittal réz hipofoszfitot és gipszet képez akkor ha az ammóniát hozzáöntöm az ammónia kiszorítja a vegyületből a hipofoszfit molekulát és réz amin keletkezik ? Ez a dolog azért kérdéses mert , múltkorában a használt maratóba (elvileg réz1klorid) ammóniát öntöttem és pont ilyen szép kékes színe lett az elegynek . Nem lehet hogy ugyanazt az aktivátort sokkal olcsóbban és egyszerűbben elő tudnánk állítani ?
Ha én nátruimperszulfátal maratok, akkor szép kék színe lesz a folyadéknak de, attól hogy kék még nem következik hogy ugyan azt csinálja mint a hiposzfitos. Igazából a réz miatt lesz kék, hogy mellet mi van még az nem feltétlenül befolyásolja a színét.
Ez értem , de mindkettő csak az ammónia bekeverésekor vált kékre, tehát amin-amino vegyület keletkezik ....
Hali!
Nagynehezen sikerült műnyomó papírt szereznem. Hazahoztam betettem a nyomtatóba (Brother HL-1112(E) lowbudget tescos nyomtató) az meg fogta és begyűrte ![]() ![]() Köszönöm előre is!
Mielőtt nyomtatót cserélnél, próbáld ki a reklámújságok papírjait, azok is műnyomók, Nekem sokkal szebben sikerülnek a nyákok azokkal, mint akár az üres műnyomópapírok, vagy a transzferpapír stb. És nem kerül semmibe, egy a lényeg, hogy soha senki ne hagyjon rajt ujjlenyomatot. Léteznek különféle vastagságban, keresd meg a nyomtatódhoz leginkább valót.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2015
Köszönöm! A magazinok első / utolsó oldalaival művészkedtem eddig, de azok sosem voltak ujjlenyomat mentesek, így volt is velük problémám.
A helyzet az, hogy mindenképp nyomtató csere lesz. Mert ebbe már alig van por és az új toner drágább mint a nyomtató. Meg amúgy sem vagyok vele megelégedve. A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2015
Én is utángyártott tonerekkel dolgozom, az nem márkafüggő, mindben lehet ugyanaz a por. Tapasztalatom szerint, 1200dpi (valós) nyomtatásra képes nyomtatók mindegyike megfelel ere a célra. Legsötétebbre, legnagyobb felbontásra, felezett sebességre kell állítani, a takarékos módokat itt nem lehet használni
Sziasztok!
Belefogtam az itthoni nyák készítésbe, több-kevesebb sikerrel, de van egy-két furcsaság amit nem értek teljesen. Mondjuk az eszközeim sem teljesen hagyományosak, no de ez adatott. Fényérzékeny nyákot használok és ezt az asszonyka műköröm szárító uv lámpájával világítom le. ![]() Ami számomra furcsa, hogy, ha pausz papírt használok akkor előhívásnál megy az egész a levesbe. Viszont, ha egyszerű A4-es fehér lapra nyomom ki és azt teszem felé (csak úgy natúrba), akkor meg működik a dolog. Ez miért lehet? Az a baj, hogy így sem annyira stabil az előhívásom, azaz nagyon figyelni kell, mert a minősége nem az igazi, és előfordul, hogy eltűnik az egész rajzolat is (azaz átvilágítja a nyomtatott rajzot is?). Mit ronthatok el? Köszönöm a segítségeteket!
Túl hosszú a levilágítási időd és-vagy túl tömény az előhívód és a nyomtatott "mesterfilm is fényáteresztő próbáld ki densiti sprayt (nyomatsötétítő) ha lézernyomtatót használsz .
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2015
Én úgy csinálom hogy befőttes üvegebe teszek paprizsebkendőt amit át itatok nitro hígítóval és bele teszem a pausz papírt pár perc és fekete lesz mindenütt.
És a mérettartásról mi a tapasztalatod?
Nem sok mert most kezdtem bele az uv-s nyák levilágításba. Pár próbát csináltam.
Sziasztok!
Nincs esetleg valaki aki vállal nyák készítést? Jó nekem a hobbi tipusú nyák is. Egy kicsi áramkört kellene csinálni. Nekem sajnos nincs hozzá semmilyen eszközöm. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |