Fórum témák
» Több friss téma |
Te érted félre, nézd meg, amit a for ciklussal kapcsolatban írtam ( a while-ra is igaz ! )!
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2015
Szia!
Írsz egy saját függvényt,ahol a késleltetés belső értékadással és változó csökkentéssel van megoldva.Ekkor egyforma lesz az idő. Vagy használjad a delays.h fájlt az ebben található késleltető függvények órajel alapúak, és pontosak. pl.: Delay1KTCYx(25);
Az UART interrupt beállításai között lehet a gond?
Így néz most ki:
Sziasztok!
ASM30-ban szeretnék programot írni ami kiír egy szöveget az LCD-re. Az LCD rutinok megvannak, csak egy dologban akadtam fent méghozzá a szöveg kiiratásán. A következő kóddal adtam meg a szöveget:
Namost ezt kéne valahogyan olvasnom. Erre a TBLRD parancsokat hasznánám, de nem tudom hogy az __msg1 címét hogyan tegyem bele egy munkaregiszterbe (pl. W5). Tudna valaki nekem ebben segíteni?
A fordító dokumentumának 42 oldalán írják:
Köszönöm, közben kissi is rá vezetett a dologra, de valami így sem kerek, mert most már szimulátorban működik a DS szenzor, de élesben nem.
A programban lefuttatod hőmérő jelenlétét végző függvényt, de nem ellenőrzöd a teljesülését. Addig nincs miről beszélni.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2015
Nagyon szépen köszönöm!
Pedig annyiszor átmentem felette. Legközelebb majd jobban figyelek a dokumentáció olvasása közben.
Sajnos csak most tudom megnézni. Milyen verzióval volt mentve a logicdata? Az 1.1.34 nem olvassa be...
A fejlécbe azt írja "1.2.5 beta" pár napja töltöttem le a gyártó oldaláról.
Az I2C rutinban használt változóknak a minden RAM lapon látszódó részben kell lenniük:
Tettem egy I2C protokoll analizátort a két vonalra.... Ld. képet a mellékletben.
Termesztésen ellenőrzőm, és szimulátorban meg is jön a jelenlét, de élesben nem.
Amíg nincs jelzés, hiába engeded tovább futni a programot (mint a mellékelt forrásban).
Vagy el van kötve, vagy az időzítés rossz, vagy a DS. Más nincs. (Nálam a DS 1,3 lába földön, a 2 láb DQ az adat és 4,7KOhmon +5V-ra. )
Az adatlap szerint 1 lába van csak GND-n a 3. 5v-on van, a 2. középső pedig a DQ láb 4.7K-val 5v-ra felhúz.
2db DS-em van itthon, nem hiszem, hogy mind kettő hibás lenne. De már az időzítésnek is stimmelnie kellene. Passzolom hogy mi van vele. A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2015
Sebességet beállítod? Másold be az egész programot, mert ez így elég hiányos.
Átkötöttem, megy.
Ilyen esetekben írok egy nagyon egyszerű programocskát, amiben egy LED van, más nincs és egykettőre kiderül a probléma.
Nem tudom, hogy kezeled az RS állapotát, de az a lényeg, hogy adat küldésre ne parancs küldésre legyen állítva. A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2015
Hardverem működik, lehet a DS-eim rosszak.
A LED-es programocskát mire írod? Mire derít fényt, mert nem értem mire gondolsz. Ellenőrizzem le a DS DQ lábra használt PIC PIN-t hogy ad e jelet? Amúgy kissi is megnézte és neki is megy a mostani kódom is, de nekem továbbra sem, ezért gondolom most már DS hibára. De hogy mind a kettő, ez ami érdekes..
Köszi, majd ki próbálom, de most egyelőre jól el vagyok a sprintf-fel is.
Még nem volt időm átkötni az LCD-t.
Mindjárt átkötöm és megnézem mit ír..
CRC ERROR!
Ezt írja. A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2015
Írtam, DS hiba lesz. Keményen belefutottam...
Sziasztok!
Szeretnék csinálni egy olyan kapcsolást , ami lekapcsolja a rákötött fogyasztókat , ha az autó aksija eléri a 11V-ot. Van egy PIC18f4520 -as mikrovezérlőm aminek az ADC modulját szeretném használni ehhez , de ugye nem köthetem rá egy az egybe a 12V-ot tehát mint itt már írtátok is nekem , kell egy feszültségosztó is , amit ellenállásokból meg is csináltam . A probléma itt kezdőik , hogy le kellene bontani a 12V-os feszültséget , de ha 5V-ot adok bemenő tápnak az ellenállásoknak , akkor is 5V-lesz a kimenő ágon ugyanúgy mint amikor 12V-ot adok. Lenne valakinek valami ötlete ehhez?
Szia!
Idézet: „A probléma itt kezdőik , hogy le kellene bontani a 12V-os feszültséget , de ha 5V-ot adok bemenő tápnak az ellenállásoknak , akkor is 5V-lesz a kimenő ágon ugyanúgy mint amikor 12V-ot adok.” Ha így lenne, az komoly probléma lenne ! Nézz utána a feszültségosztó témakörnek !
Uh , tényleg. Elnéztem , működik De az ellenállások helyett nem lehetne mással elosztani a feszt?
Nem ( nincs értelme!) !
De minek ?! A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2015
Mert pl ennek nem mindegy , ha 2A megy át rajta , vagy 10A , nem?
Hűha! Itt valami nagyon alap villamossági ismert hiány van. Ha a mért feszültséget osztanád le a PIC mérési tartományába, akkor jó az osztó, de áramnak köze nincs a dologhoz, hiszen feszültséget mérsz. (Persze van az osztónak is árama de az minimális, a PIC meg nem terheli.)
Ha a PIC tápfeszültségét szeretnéd megoldani feszültség osztással, az meg nem jólesz, mert egy osztó a terhelés függvényében más-más feszültséget adna. Vagy is arra célra egy feszültség stabilizátor a megfelelő megoldás. (Pld. 7805) |
Bejelentkezés
Hirdetés |