Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   206 / 281
(#) Lali24 válasza Tomi20 hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Köszönöm a linkeket. Ha jutok valamire akkor majd írok.
Még egyszer Köszönöm!
(#) Ktulu válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

EN_5V meg van?
Ha igen, akkor ellenőrizd PQ37 és PQ35-öt, valamint jól vedd szemügyre az IC környezetét.
Nincs-e víz károsodásnak nyoma. (mérd végig minden alkatrésznek az értékét ami az 5V-os feléhez tartozik)
(#) Ktulu válasza Ktulu hozzászólására (») Nov 20, 2015 /

PL3-an még ellenőrízd, hogy nincs zárlat. Ha igen, kiveszed és mindkét oldalán mérsz a nyákon.
(#) Lali24 hozzászólása Nov 20, 2015 /

Szia!
Valami vízkárosodás lehetett mert elég koszos volt a az IC környéke, egy száraz fogkefével meg pucolgattam. Már nem tartózkodom otthon (dolgozom) kb 10 nap múlva leszek. És majd ismét neki esek, addig is KÖSZÖNÖM!!!
Biztos jelentkezem, hogy mire jutok!
(#) Ktulu válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

A fogkefét mértsd bele alkoholba. Legjobb a 90% feletti izopropil, de az egészségügyi szesz is megteszi.
(#) Gulacsi989838 hozzászólása Nov 21, 2015 /

Sziasztok!
Van egy acer laptopom és rossz volt rajta a tápcsatlakozó. Hol érintkezett hol nem, de bekapcsolt, csak ha egy kicsit elmozdítottam akkor már ki is kapcsolt... Megvettem bele az új tápcsatlakozót és se kép se hang.. Már be sem kapcsol, rosszabb mint volt (Y)
Valakinek van valami ötlete hogy mi lehet a probléma?
(#) bbalazs_ válasza Gulacsi989838 hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

Hmmm..mintha mar irtam volna egy valaszt, de eltunt.

Szoval hogyan tortent a csere, ez a kerdes, de nem feszegetjuk.
Eloszor nezd meg, a csatlakozora atmegy-e a fesz. Ha nem, a tapban van-e fesz?
Ha atmegy, akkor ott valahol a kornyeken lesz, ahol eltunik. Lehet Dioda, biztositek, vagy egy hibas forrasztas (foleg a furatok erzekenyek erre).
(#) Bacsi hozzászólása Nov 22, 2015 /

Sziasztok!
HP Pavilion 5 laptopnál mi okozhatja, hogy elfelejti az órát? És a dátum is onnan folytatódik, ahonnan kikapcsoltam. És ha be van kapcsolva, néha akkor is megáll az óra, vagy lassabban megy. Alaplapi elemet már cseréltem.
(#) Chipmunk1960 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Szia, Valószínű megsérült a lyuk-galván. Ahogy Balázs is írta, mérd ki, hidad át, ennyi.
(#) Chipmunk1960 válasza Bacsi hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Szia, Akkor talán az óra quarcz körül kellene méregetni....
(#) Gulacsi989838 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Kösz, de megvan a probléma. Nem jó Csatlakozó aljzatot adtak mert vékonyabb volt benne a tüske mint a gyáriban és ezért nem érintkezett
(#) Bacsi válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Sajnos nem találtam hozzá rajzot...
(#) Chipmunk1960 válasza Bacsi hozzászólására (») Nov 24, 2015 /

Szia, talán itt, keresd, de nem tudom melyik az pontosan?
(#) Scenic hozzászólása Nov 26, 2015 /

Van egy MSI PR210 12"-os laptopom 1,8 GHz 2 magos AMD processzorral 2 GB RAM-mal SSD-vel. Eddig viszonylag gyorsan működött Windows 7-tel, de teljesen lelassult. A bekapcsolás percekig tart, program indítások is nagyon hosszadalmasak. Hibát nem ír ki, a processzorhasználat normális, az SSD írási olvasási sebessége nem csökkent le. Mi lehet az oka? Van valami ötlet?
(#) Ktulu válasza Scenic hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

BIOS alaphelyzetbe állítása (load defaults) és MemTest86+ első körben.
"A bekapcsolás percekig tart" ez alatt mit értesz? BIOS-ban is nehézkes a járás?
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2015
(#) Scenic válasza Ktulu hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

BIOS-ban nem tapasztaltam problémát.
(#) elektronix hozzászólása Nov 26, 2015 /

Hello,van egy laptopom,Toshiba Sattelite A 100 ,XP volt rajta,de az sajnos mar nem jo az internetezesre,ma tettem ra egy Windows 7 -est.A baj a videokartya meghajtojaval ban,nem Nvidia tipus hanem Ati es nem kapok sehol azon a nagy Google-n eggyet sem ami talal,az eredeti az Xp-re van es nem lehet telepiteni,igy valahogy megy de kep szornyu torz,a korok ovalisak.Ha valaki tudna segiteni egy linkel,hol kapom meg azt a meghajtot. Koszi elore is
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2015
(#) Massawa válasza elektronix hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Valoszinü, hogy sehol, mert a W7/WXP átmenet drasztikus volt, és a régi dolgokhoz ma már nincs meghajto. A minap tárgyaltuk a nyomtatok esetén - azokhoz sincs és nem is lesz.
(#) bbb válasza elektronix hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Szia!

Lehet azt telepíteni, attól még, hogy xp. Gondolom 32bites Win7 van rajta, mivel öregecske gépecskéről van szó és ha jól tippelem, ez még nem 64bites procival van szerelve.

Ekkor mindössze annyi a teendő (ez a nyomtatókra is igaz ám - a 64bit okozza a gondot, arra nincs telepítő!), hogy a telepítőjén jobb klikkelsz, és azt mondod kompatibilitási módban induljon. Egyes telepítőknél előfordulhat (de ennél pont nem ez a helyzet), hogy megnézi milyen Windows verziót használsz és összehasonlítja egy ini fájlban lévő értékkel, amiatt nem hajlandó települni. Ilyenkor csak annyi a teendő, hogy az oprendszer verzióját beírod ebbe az ini fájlba.

Egyszóval ne ilyedj meg attól, ha nincs win7 telepítő hozzá, amíg 32biten maradsz, addig megoldható a dolog.

Még egy apró bökkenő lehet, az a digitális aláírás hiánya. Erre van program a neten, ami megteszi neked azt a szívességet, hogy ezt a dolgot kikapcsolja a 7-esből és így "próbaüzem" változatban használod. Én is ezt teszem azóta, mióta csak kijött a 7-es... (Csak én 64bites verzióval és mindezt a BT878chipes TV Tuner kártyám miatt!)
(#) Kovidivi válasza bbb hozzászólására (») Nov 27, 2015 /

Szia!
Ez a digitális aláírás kikapcsoló működik Win8 64bit alatt is? Ha igen, el tudnád valahogy juttatni hozzám? Köszönöm.
(#) mrrack hozzászólása Nov 27, 2015 /

Sziasztok!

Fujitsu-Siemens Amilo1750. A tápcsatlakozónál full zárlat van, szerintem nem a csatlakozó a gond. Van egy alkatrész, de semmi jelölés nincs (már) rajta, én arra gyanakszom, kellően melegszik, ha rádugom a tápot.
Kérdés: mi az? Ill. ha van ötletetek szívesen fogadom

Köszi
(#) Kovidivi válasza mrrack hozzászólására (») Nov 27, 2015 /

L13 van mellette, akkor induktivitás. Ha utána rövidzárlat van, akkor melegszik!
(#) mrrack válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 27, 2015 /

Valóban Köszi. Alaposabban megnézve ez tuti tönkrement, mozog a teteje a lábak fölött. Mi szerepe volt, zavarszűrő?
(#) gyeneratus94 hozzászólása Nov 27, 2015 /

Szép estét mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni! A Problémám a következő: Van egy Hp Compaq nc6120 tipusú laptopom ami nem kapcsol be. Amit eddig próbáltam: Aksi nélkül sem indúl, a töltő jó ki lett mérve, Ami megfigyelhető: A töltő csatlakoztatásakor a töltés jelző led halványan világít, és a hálókábel csatlakozója mellet egy sárga led világit. Esteleg lenne valakinek ötlete, hogy mit kezdhetnék vele? Előre is köszönöm!
(#) bbb válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 27, 2015 /

Szia!

Mi sem egyszerűbb, csak kövesd a leírást (ha minden igaz, win10-ben is megy):
Bővebben: Link
(#) Kovidivi válasza bbb hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Köszi, ezt ismertem.
Ez a parancssori dolog meggyorsítja kicsit.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2015
(#) Chipmunk1960 válasza mrrack hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Szia, Úgy nézem 4 lába van /+és- / valószínűleg az. A mellette levő kondikkal LC kört alkot. 2-2 rövidzár gyakorlatilag, keresztben pedig szakadásnak kell lenni, ha jó. Az hogy lötyög a porvasmag: a nagy melegtől kiolvadt a ragasztója.
(#) elektronix válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Kiprobaltam es nem mukodik,a kep tovabra is ovalis es nem lehet beallitani

Vagy probaljam ki a Win 8-ast,vagy 10-est,az vajon menne e rajta ?

Valamikor kieheztem azt a vasat,most ugylatszik mehet a kukaba,vagy ajandekba valamilyen szegeny gyereknek,es johet a kovetkezo nelkulozes,hogy vegyek egy uj gepet
Következő: »»   206 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem