Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Dupla réz sín? Hány kA-re van méretezve???
Nagyon szép, modern berendezések, engem meg ez gyönyörködtet!
1200A-re van méretezve. Eredetileg 100*10-es rézsínből lenne (olyan mint fent a gerinc), csak azzal nem lehetett bekötni, mert az arion-nak túl közel voltak a kivezetései. Ezért lett duplán rézsínezve.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2015
szépszínesvekker
Erről az óráról van valakinek tapasztalata? Milyen üzemmódokat csinál, fizikailag mekkora, melegszik stb... meg tudnám szoborni, nem egy csoda, csak nem akarom feltalálni a melegvizet.
Pofon egyszerű, vagy mondhatnám -egyszerű, mint a faék!
60db RGB ledszalag csík, valamilyen μc, lehetőleg ardunió, akkor tényleg faék egyszerűségű, ha a készítője kicsit is tud c-ben programozni! Nézegettem már ilyen órát, lehet építek egyet, bár én nem tudok programozni, így kicsit nekem nehezebb, de ez arduinoval nem túl nagy gond.
Tavaly nyáron, amikor az építkezésen dolgoztam itt Kádártán a malomban, akkor én is kötöttem be ilyeneket. Ha jól emlékszem a trafó 1200 KW-os volt, hogy mennyire transzformálta fel, a berendezéseknek a feszültséget, arra már nem emlékszem. Eredetileg szemetet szedni, meg hasonló kisegítő munkákra küldtek oda, de aztán az egyik nap amikor hozták a teljes elektronikát, akkor odarendeltek, összeszedni a szemetet, beemelni (volt szekrény amint 8-an tudtunk csak megmozdítani, és csak az ajtóig lehetett targoncázni), meg a vezetékeket behúzkodni (alkar vastagságúak voltak, nem emlékszem pontosan de több 100 amperesek), aztán inkább maradtam segíteni bekötni, mert mégis csak érdekesebb volt sarukat applikálni, meg bekötözni, mint a nikecellt és a műanyagot válogatni.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2015
Szerencsére van itthon RGB LED-szalag egy vödörrel, uC is, csak C-hez vagyok sülthal, nem gond, megírom Basic-ben vagy ASM-ben. Maga a játéktér meg...talán ha TFT monitor back-light plexit szétdaraboltatnék...Na, erről még fogalmam sincs Az üzemmódokat kellene valahogyan ellesni, de soha nem láttam még ilyet sehol.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2015
Érdekes, komoly szerkezet. Megnézném élőben szívesen.
Ebben nem csak az a szép, hogy meg mindíg működőképes, hanem az, hogy bár összehasonlíthatatlanúl munkaigényesebb a mai gépeknél, ennek hangulata van. Mondhatni emberközelibb.
Én is megosztok veletek pár érdekes képet amit pénteken csináltam egy gyárban.
Mind 3 egy generátor adattáblája (a mai napig működik és használják is) Előre is bocsánat a minőségért.
Egy kétmillió dolláros erősítő!
Az adatok. 1500kg! 12csatorna. A 2 x 60,000 W, 6 x 20,000 W, vagy 12 x 10,000 W RMS kimenőteljesítményt 2112db! bipoláris tranyó állítja elő, hat, egyenként 30kW-os! háromszorosan árnyékolt toroid által szolgáltatott naftából! És most kapaszkodjatok meg! Ez a szörnyeteg, egy hatalmas iPod dokkoló, melyhez opcionálisan rendelhető egy 15.6-inch-es, 1280 x 960 felbontású érintőkijelző, amin WindowsMotu software fut. A rendszer 3.6 GHz AMD 8-magos proci, kiegészítve 16 GB rendszermemóriával,és 8 TB HDD-vel! Vezeték nélküli streaming technológiát is tehetnek bele, ha azt ügyfél kéri. Épül repülőgép minőségű alumíniumból és acélból. Az elkészítés körülbelül 6 hónap. A 1.650.000 € (kb US $ 2.200.000), 35 százaléka a költségnek előre fizetendő. ha valaki esetleg rendelni szeretne közületek....
A Kispolszkiba autóhifinek pont jó lesz!
A 12 csatorna nekem nem áll össze. A "2 x 60,000 W, 6 x 20,000 W"-ból. De szép kis monstrum. Élmény lehet megépíteni. De 12*10.000 Watt? Mi a jó istennek?
Lenne tippem, hogy hol állítanék fel 12db 10000W-os hangfalat, és nyomatnám a dübörgőst.
Csak ez egy politika mentes fórum.
Erről eszembe jutott egy BSS elektronikás hozzászólás:
Idézet: „A mélyből sosem elég. Ezért kéne egy ilyen végfok de vagy négy darab,meg egy rakás big béjsz láda. Aztán a szomszéd miko meghallja a nagy subbot ami annyira mozgatja a levegőt hogy remeg a tüdeje és a nagy magastól lepattog a fogáról a zománc akkor iszik még egy üveg bort és aszongya tóójjadneki hagyszóójjón vazzeg.Főleg ha valaki szereti a jó kis szinuszjeles,bárszekrényrezgetős,wc arrébmozdítós,hajbelövős,huzatos-mélyes,kalóriadús öblös bélyszes,effektes bassline zenét mint Én.” Illetve kettő. A második: Idézet: „Héjj a kapcsolás nem rossz Én megépítettem és úgy zenél hogy rá van kötve egy mosógép meg egy tv és kb 16db hangfal ami szól de a mosógép ütemre fűti a vizet meg ütemre rángatja a mosódobot és a tv meg ütemre villog,meg néha szoktam osztogatni hangfrekit ezzel úgy hogy bedugom a kimenetet egy elosztóba és szétszóróm a szomszédok közt a hangot.Ingyen zenét mindenkinek jelszóval,jóárasítva.Tervezem ennek a margithíd kapcsolású verzióját ami már 40000wattot ad le.És neutron hajtással fog menni.” A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2016
Beteg. Milyen hangfalak csatlakoznak erre a szörnyre? Az exkavátor lapátjai zörögnek ha bekapcsolják!
Ezzel nem fal rendszerű hangsugárzókat hajtanak. De van miből építeni hozzá. A 80col, az már szép gatya, és májlengető méret.
Hát, hát... Elég gáz az a kuki, aminek ekkora hosszabbító kell. Azt már nem is urológus kezeli, ha bizsereg, hanem nanotechnikus.
Haggyadmá a hülyeséget, most rendeeltem ekttőt az íbéjen!!
Amúgy meg akinek erre van pénze, az már a világ bármely zenekarát kibérelheti, hogy muzsikáljon neki... Kétség kívűl ezt egyszer kell megvenni, és nincs macera a bérelgetéssel... Vajon minőségben is ilyen szuper? Bár ekkora teljesítményem már ez oly mindegy! Idézet: „8 TB HDD-vel” Arra mennyi empíhárom férrá? Hogy tudjam hova tenni ezt a 60kW-ott, a sziget mennyin muzsikál?
Hát nem tudom... Ha én megengethetném magamnak, én mással virítanék annak ellenére, hogy 4db PA van előjegyezve, annak ellenére, hogy az a kis vacak orion 5.1 is kiszolgálna ami van, de hát nem vagyunk egyformák!
Bővebben: Link
Technical specs Power input 230/400V 50/60 Hz 800 A Power supply 6400 Amp - 1.000.000 mF Output Power 6 x 20.000 watt RMS Class A Output multich. 12 x 10.000 watt RMS ClassA Connections 192 speakON - 12 RCA - 12 XLR
Dr Brown épített valami hasonlót a Vissza a jövőbe c. filmben. Ott is valami hasonló hangszórót hatott meg vele, mint amit mutattál. Lehet hogy filmből vették az ihletet. Képzeld el ebből a rengeteg tranyóból egy is elszáll, ugrik az egész végfok. Aztán a javításkor egy Fluke-val kellene végigmérni benne a tranyókat. 3x lemerül az elem a műszerben mire végigméri az ember. Hova kell vajon ekkora teljesítmény?
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2015
Felmerült bennem, hogy ezzel egy várost lehet egyszerre zeneszóval ellátni, de ki tudna közelében megmaradni?
Attól, hogy a lehetőség megvan benne, erre az igen nagy teljesítménykivételre, ezeket nem hajtják csutkán szerintem. De a különféle torzítások, és egyéb adatok, tized kivezérlésnél nagyon alacsonyak lehetnek, és nem is fárasztják, kínozzák annyira az ember fülét, idegrendszerét, tehát nem mindegy milyen Watt az a Watt.
Ez egyébként egy kuriózum szerintem, hogy ilyet is lehet, ha sejk vagy Dubajban.
Ha valaki távolról akarja hallgatni, ez arra való. Pld. 5Km-ről. Miért ne lehetne ilyen hobbi, távoli zenehallgatás.
Kelenföld vasútállomáson 1000-1200W-nyi volt az össz hangosítás, de jó sok hangszórón 100V-os kimeneten - elosztva. A legnagyobb fiókok 250W-osak voltak, de az átlag 100W Az is kilométerekről hallani. Egy átlag állomás 100-400W - azt is 3 településsel arrébb még hallani, ha bemondás van.
Ez egy eszméletlenül jó nóta!
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2015
A vasúti idegborzoló hangoskodás az a beszédérthetőségi szint minimumán működik. Nem tudom miért ilyenre tervezik? A tölcséres eleve egy katasztrófa! Gyakorta nem értem mit is mondanak be. Ha egy kamion, vagy valami elmegy az állomás mellet, akkor megy is a "maga értette?" szöveg. Vagy az állomások zárt terében olyan a visszhang, hogy egy hangenigma dekódert kellene vinni hozzá.
Nem ilyenre tervezik. Meg fogsz lepődni. Bár a hangszóróküblik valóban 300-3400 Hz-es éppen érthető beszédsávra készültek, de az erősítők általános célú Hi-Fi-nél is jobb készülékek, igaz mono kivitelben, amik tartalmaznak egy 100V-os vonalmeghajtó trafót és.... egy 300-3400-as sávszűrőt! Régebben Felsőgalla állomáson volt egy 80W-os csöves fiók. Azon egy hatalmas fémtölcséres hangszóró. A forgalmistának is jó orgánuma volt, így amikor bemondott - a csajok belecsurrantottak a bugyiba olyan szépen szólt. Aztán le lett cserélve tranzisztorosra, majd az új fém és műanyag hangszórókra és hiába Szalóczy Pál hangja - az élmény azóta elmarad. Meglepő de a műanyag hangszóróknak viszonylag még szebb a hangjuk, mint a Veszprémi szénbányás régi fémeknek. Mivel távközlés az alapszakmám - mi tanultuk, hogyan alakították ki ezt a ~4kHz-es sávszélességet...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |