Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   173 / 298
(#) hun005 hozzászólása Dec 21, 2015 /

A no-frost rendszereknél a leolvasztó ciklus milyen szisztéma alapján történik?
Tehát időintervallum vagy valami más?
(#) Fiftike hozzászólása Dec 21, 2015 /

Sziasztok.
Nekem olyan lenne a problémám, hogy van egy ariston hotpoint mba 3841 cl bs kombi hütőm alul fagyasztós és az a hiba jelenség hogy a belálitott -18 a fagyasztoba valamiért nem teljesül max -2 3 nem de a kompresszor le kapcsol és újra is indul időnként. A sima hütő térben be állított 5 fok az nagyon szépen tartja is mi lehet a gond? No frostos lészülék. Magyar haszmálati utmutatót nem találtam hozzá és igy nem tudom hogy én nem állitok e be valamit jól. Digitális termosztátja van neki . Meg köszönném ha tudna valaki segíteni. Üdv tibi
(#) szaki0003 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Elvittem egy műszerészhez a vezérlőpanelt, mert nekem nincs itthon ilyen alkatrészem. Az ember kivette a kondit, megmérte, azt mondta, hogy jó. Vissza forrasztotta . Ő háztartási gépekkel nem foglalkozik, de szerinte valamelyik relé lehet a ludas. Én nem értek hozzá, nem okoskodni akarok, csak mint infót írtam.
További ötlet lenne?
(#) kaqkk válasza szaki0003 hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Próbáld meg a reléket kicserélni de szerintem nem az a gond, a vezérlővel lesz probléma de az sajnos csak komplett panelcserével lesz orvosolható(kb40)
(#) szaki0003 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Ez nem túl jó hír, ettől féltem. Azért köszönöm a segítséget.
(#) szaki0003 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 23, 2015 /

Egészen biztos, hogy a vezérlőpanellal van a gond? Azért kérdezem mert 12800ft-ért rendelnék az Orczy-tól. Feleslegesen viszont nem szeretnék érte pénzt kiadni. Köszönöm.
(#) kaqkk válasza szaki0003 hozzászólására (») Dec 23, 2015 /

Hát én olyan 90% ra állítanám de, (a kibicnek semmi sem drága) Így látatlanban sokkal többet nem lehet mondani .

Köszönöm. Akkor beruházok rá de ebből már csak január lesz szerintem. Majd megírom, hogy sikerült-e. Köszönöm, Boldog Karácsonyt.

Még egy kérdésem lenne. A hőbiztosíték ha rossz attól még mehet a hűtő 6-8 órát? Minél többet olvasgatok utána annál beljebb kerülök az erdőben.

Az üzemidő nem függ a hőbiztosítéktól , viszont a leolvasztás,,,,,

De úgy értem,hogy olyan van, hogy egyszer leolvaszt egyszer meg nem? Vagy 8 óra működés alatt egyszer sem olvaszt le? És amikor leolvasztana akkor megáll?
Most beüzemeltem és figyelem a vizet az elpárologtatóban.

Az hogy mennyi időnként és mennyi ideig olvaszt az csak az elektronika gyári beállításaitól függ ha jó a hőbiztosíték akkor olvaszt ha erre "utasítást ad" az elektronika.
(#) Joe_001 válasza Fiftike hozzászólására (») Dec 24, 2015 /

Üdv!
Valószínűleg le van fagyva. Hosszabb leolvasztás után egy-két hónapig menni fog. ha visszább keresel adtam pontos szöveges leírást hogyan érdemes átalakítani a gyenge leolvasztás utáni szárítást, de a lefagyást a hőmérséklet érzékelő elöregedése, vagy/és a cseppvíz kivezető elzáródása is okozhatja. (A kompresszor tetejére van kivezetve,a gumiszelep össze szokott kövesedni)
(#) zolikal hozzászólása Dec 24, 2015 /

Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Anyukám fagyasztójának termosztátja tönkrement. Milyen típusút rakhatok be helyette? Esetleg olyan kellene ami az orczy-éknál is kapható.

Gép típ.: Zanussi ZVC190C
Termosztát: RANCO K54-L1932/ 050

Köszi a válaszokat!
(#) Fiftike válasza Joe_001 hozzászólására (») Dec 25, 2015 /

Köszönöm az infot. Időkőzben volt egy szerelő is nálunk aki észre vett ojat amit én nem. sajnos a kompreszor ba vissza térő cső ki lukadt és olajos is de hétfőre már hoz aluminium pálcát hogy meg forassza és feltölti gázzal. Rem csak enyi volt a baja de a leolvasztást is végre hajtom. Mégegyszer köszömöm a segítséget
(#) Joe_001 válasza Fiftike hozzászólására (») Dec 25, 2015 /

Nem sok meló ha épp üres a hűtő, és ecetes szivaccsal is érdemes áttörölni a levett burkolat alatt. Ha már le van véve a cseppvíz levezető átjárhatóságát is érdemes ellenőrizni.
Kellemes Karácsonyt mindenkinek.
(#) Fiftike hozzászólása Dec 25, 2015 /

Rendben úgy lesz köszönöm . És viszont kivánom.
(#) szaki0003 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 25, 2015 /

A hűtőt üresen járatva elindítottam, tette a dolgát rendesen úgy 10 órán át majd nem indult el. Aztán úgy 6 óra várakozás után elindult, ekkor +8 celsius volt benne. Ezután nagy örömünkre ment vagy 18 órát szépen. Na ekkor meg nem állt le, hanem lehűtött egészen -30 fokig, utána állt meg. -17 fok volt a beállított. Állt vagy 5-6 órát, azóta megint megy szépen.
Hátul a kompresszor feletti edényben ez idő alatt nem jelent meg víz.
Így, hogy elindul ill. nem állt le, lehet szűkíteni a hiba forrás lehetőségét? Vannak hasonló tapasztalatok?
(#) hun005 hozzászólása Dec 25, 2015 /

Kellemes ünnepeket.
Leírná valaki a leolvasztó termosztát tesztelésének folyamatát.

köszönöm
(#) Joe_001 válasza hun005 hozzászólására (») Dec 25, 2015 /

Üdv!
Ha pontos értékre vagy kíváncsi akkor Kádba langyos víz, bele hőmérő, ellenállásmérő a termosztátra, be a hűtőbe, jegyzetel. Hogy dolgozik e kézmeleg érzékelőre ellenállásmérő oszt kalte(hűtő)spray neki, figyel mit művel.
(#) hun005 hozzászólása Dec 25, 2015 /

Egy ilyen bimetál van benne L15-21C
Ezt az értéket hogyan kell értelmezni hogy cseredarab kereshető legyen.
(#) Joe_001 válasza hun005 hozzászólására (») Dec 26, 2015 /

Üdv!
-15, és -21°C között kapcsol ez alapján, ha jó.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2015
(#) yulo5310 válasza Joe_001 hozzászólására (») Dec 26, 2015 /

Nem 21 és -15 fok között ?
(#) Joe_001 válasza yulo5310 hozzászólására (») Dec 26, 2015 /

De, bocs, és ez így is van a lapon.
(#) hun005 válasza Joe_001 hozzászólására (») Dec 26, 2015 /

Ok tehát akkor -15 és 21 között,egyszerűen nem találok sehol
(#) hun005 válasza Joe_001 hozzászólására (») Dec 26, 2015 /

Ez az adatlap hol található?
(#) hun005 hozzászólása Dec 26, 2015 /

Egyébként ez az eredeti de nem hiszem el hogy nem lehet mással helyettesíteni.
Bimetál
(#) yulo5310 válasza hun005 hozzászólására (») Dec 26, 2015 /

Már miért ne lehetne találni! Ez csak egy kapcsoló,ha elfér és a szondája elég hosszú,a hőtartományon belül kapcsol akkor jó.
(#) hun005 válasza yulo5310 hozzászólására (») Dec 26, 2015 /

Az rendben hogy csak egy kapcsoló de nem tudom mennyire precíz hőmérséklettartományban kell hogy működjön.Vagyis tudjuk csak pont ilyen tartományút nem találni.
(#) Joe_001 válasza hun005 hozzászólására (») Dec 26, 2015 1 /

Normál hűtéstartományban kell kapcsolnia. Bemész egy hűtős boltba a típus számmal, az eladó ad egyet és ha hosszabb a szála 5cmes karikába feltekered. Az áramot hasonlót kell tudnia a gomb tengelye hasonló legyen, a szál pedig ugyanakkora, vagy hosszabb legyen. Nekem az amazonon dobta ki a barátunk 5,4 Fonttért, itthon max 3000, vagy körül mennek.
Következő: »»   173 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem