Fórum témák
» Több friss téma |
A no-frost rendszereknél a leolvasztó ciklus milyen szisztéma alapján történik?
Tehát időintervallum vagy valami más?
Sziasztok.
Nekem olyan lenne a problémám, hogy van egy ariston hotpoint mba 3841 cl bs kombi hütőm alul fagyasztós és az a hiba jelenség hogy a belálitott -18 a fagyasztoba valamiért nem teljesül max -2 3 nem de a kompresszor le kapcsol és újra is indul időnként. A sima hütő térben be állított 5 fok az nagyon szépen tartja is mi lehet a gond? No frostos lészülék. Magyar haszmálati utmutatót nem találtam hozzá és igy nem tudom hogy én nem állitok e be valamit jól. Digitális termosztátja van neki . Meg köszönném ha tudna valaki segíteni. Üdv tibi
Elvittem egy műszerészhez a vezérlőpanelt, mert nekem nincs itthon ilyen alkatrészem. Az ember kivette a kondit, megmérte, azt mondta, hogy jó. Vissza forrasztotta . Ő háztartási gépekkel nem foglalkozik, de szerinte valamelyik relé lehet a ludas. Én nem értek hozzá, nem okoskodni akarok, csak mint infót írtam.
További ötlet lenne?
Próbáld meg a reléket kicserélni de szerintem nem az a gond, a vezérlővel lesz probléma de az sajnos csak komplett panelcserével lesz orvosolható(kb40)
Ez nem túl jó hír, ettől féltem. Azért köszönöm a segítséget.
Egészen biztos, hogy a vezérlőpanellal van a gond? Azért kérdezem mert 12800ft-ért rendelnék az Orczy-tól. Feleslegesen viszont nem szeretnék érte pénzt kiadni. Köszönöm.
Hát én olyan 90% ra állítanám de, (a kibicnek semmi sem drága) Így látatlanban sokkal többet nem lehet mondani .
Köszönöm. Akkor beruházok rá de ebből már csak január lesz szerintem. Majd megírom, hogy sikerült-e. Köszönöm, Boldog Karácsonyt.
Még egy kérdésem lenne. A hőbiztosíték ha rossz attól még mehet a hűtő 6-8 órát? Minél többet olvasgatok utána annál beljebb kerülök az erdőben.
Az üzemidő nem függ a hőbiztosítéktól , viszont a leolvasztás,,,,,
De úgy értem,hogy olyan van, hogy egyszer leolvaszt egyszer meg nem? Vagy 8 óra működés alatt egyszer sem olvaszt le? És amikor leolvasztana akkor megáll?
Most beüzemeltem és figyelem a vizet az elpárologtatóban.
Az hogy mennyi időnként és mennyi ideig olvaszt az csak az elektronika gyári beállításaitól függ ha jó a hőbiztosíték akkor olvaszt ha erre "utasítást ad" az elektronika.
Üdv!
Valószínűleg le van fagyva. Hosszabb leolvasztás után egy-két hónapig menni fog. ha visszább keresel adtam pontos szöveges leírást hogyan érdemes átalakítani a gyenge leolvasztás utáni szárítást, de a lefagyást a hőmérséklet érzékelő elöregedése, vagy/és a cseppvíz kivezető elzáródása is okozhatja. (A kompresszor tetejére van kivezetve,a gumiszelep össze szokott kövesedni)
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Anyukám fagyasztójának termosztátja tönkrement. Milyen típusút rakhatok be helyette? Esetleg olyan kellene ami az orczy-éknál is kapható. Gép típ.: Zanussi ZVC190C Termosztát: RANCO K54-L1932/ 050 Köszi a válaszokat!
Köszönöm az infot. Időkőzben volt egy szerelő is nálunk aki észre vett ojat amit én nem. sajnos a kompreszor ba vissza térő cső ki lukadt és olajos is de hétfőre már hoz aluminium pálcát hogy meg forassza és feltölti gázzal. Rem csak enyi volt a baja de a leolvasztást is végre hajtom. Mégegyszer köszömöm a segítséget
Nem sok meló ha épp üres a hűtő, és ecetes szivaccsal is érdemes áttörölni a levett burkolat alatt. Ha már le van véve a cseppvíz levezető átjárhatóságát is érdemes ellenőrizni.
Kellemes Karácsonyt mindenkinek.
A hűtőt üresen járatva elindítottam, tette a dolgát rendesen úgy 10 órán át majd nem indult el. Aztán úgy 6 óra várakozás után elindult, ekkor +8 celsius volt benne. Ezután nagy örömünkre ment vagy 18 órát szépen. Na ekkor meg nem állt le, hanem lehűtött egészen -30 fokig, utána állt meg. -17 fok volt a beállított. Állt vagy 5-6 órát, azóta megint megy szépen.
Hátul a kompresszor feletti edényben ez idő alatt nem jelent meg víz. Így, hogy elindul ill. nem állt le, lehet szűkíteni a hiba forrás lehetőségét? Vannak hasonló tapasztalatok?
Kellemes ünnepeket.
Leírná valaki a leolvasztó termosztát tesztelésének folyamatát. köszönöm
Üdv!
Ha pontos értékre vagy kíváncsi akkor Kádba langyos víz, bele hőmérő, ellenállásmérő a termosztátra, be a hűtőbe, jegyzetel. Hogy dolgozik e kézmeleg érzékelőre ellenállásmérő oszt kalte(hűtő)spray neki, figyel mit művel.
Egy ilyen bimetál van benne L15-21C
Ezt az értéket hogyan kell értelmezni hogy cseredarab kereshető legyen.
De, bocs, és ez így is van a lapon.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2015
Ok tehát akkor -15 és 21 között,egyszerűen nem találok sehol
Egyébként ez az eredeti de nem hiszem el hogy nem lehet mással helyettesíteni.
Bimetál
Már miért ne lehetne találni! Ez csak egy kapcsoló,ha elfér és a szondája elég hosszú,a hőtartományon belül kapcsol akkor jó.
Az rendben hogy csak egy kapcsoló de nem tudom mennyire precíz hőmérséklettartományban kell hogy működjön.Vagyis tudjuk csak pont ilyen tartományút nem találni.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2015
Normál hűtéstartományban kell kapcsolnia. Bemész egy hűtős boltba a típus számmal, az eladó ad egyet és ha hosszabb a szála 5cmes karikába feltekered. Az áramot hasonlót kell tudnia a gomb tengelye hasonló legyen, a szál pedig ugyanakkora, vagy hosszabb legyen. Nekem az amazonon dobta ki a barátunk 5,4 Fonttért, itthon max 3000, vagy körül mennek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |