Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   306 / 577
(#) Krisztikee válasza merciabc hozzászólására (») Dec 30, 2015 /
 
Igen. Akár 4-5 percig is megy.
(#) frázis válasza suzukis hozzászólására (») Dec 30, 2015 /
 
Szia!
Arra gondolok, az előremenő vagy visszatérő, esetleg mindkettő ágban a szelepek (golyós csapok) le vannak zárva. Azért gondolom így, hogy a keringető szivattyúk normás esetben -a keringés miatt csökken hő. A bármelyik retesz zárt, a hő és nyomás emelkedik, akár repedés is. Gázkazán és vegyes kazán kötés esetén, egyidejűleg a kettő egyszerre nem mehet, csak az lehet nyitva, amelyik éppen üzemel. Tehát nálad itt lehet a hiba. Oda figyelés kell, mert, ha vegyes reteszei zártak és üzemelted, akár nagy kazán repedést, gőzrobbanást okozhatsz!
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2015
(#) Schonbre hozzászólása Dec 30, 2015 /
 
Helló!
Adott egy Valliant Vuw HU 240/2-3 típusú kombi gázkazán. Mostanában van egy kis gondom vele. Amikor bekapcsol a fűtés elkezdi begyújtani, be is lobban, de rá szikráztat még1x majd hirtelen elalszik. Kb fél perc után újra gyújt, szintén elkapja viszont meg is tartja, de újra rá szikráztat még1x. Ha a csapot nyitom ki, akkor működik rendesen, egyből sikerül begyújtania.
Valakinek valami ötlete?
Előre is köszönöm!
Üdv!
(#) bb46 válasza ipasztoi hozzászólására (») Dec 30, 2015 /
 
Szia!

Köszönöm a válaszod. A fusizás csak a legvégső megoldás, én is annak örülnék ha találnék méretben pont ekkora érzékelőt. Beszéltem több üzlettel is a Lángőrt is beleértve, egyelőre pont ugyanolyan menetű sehol nincs.

Merciabc:
Köszönöm neked is a segítséget, nem akartam értetlennek tűnni, még csak most tanulom, hogy is működik ez a kazán. Ezt is elsősorban kényszerűségből, a környékünkön egyetlen szerelőt találtam aki ki is jön és ért is hozzá, de nem mindig elérhető. A többi meg azzal a kérdéssel kezdi, hogy mi a típus és utána közli, hogy ismeretlen készüléket nem javít. A legrosszabb meg az aki kijön ugyan de semmi érdemi dolgot nem tud tenni vagy mondani.
(#) suzukis válasza frázis hozzászólására (») Dec 30, 2015 /
 
Köszönöm!Utána járok.
(#) merciabc válasza bb46 hozzászólására (») Dec 30, 2015 /
 
Külsős érzékelőt tudnál rá rakni, ami pattintós-karimával rögzíted. Nem kell megbontani a rendszert sem hozzá!
(#) Suzy hozzászólása Dec 30, 2015 /
 
Sziasztok....véletlenül találtam ide,de itt vagyokLenne egy kis gondom
2 éves Ariston genus premium evo system kondenzációs fali kazánom van,egy régebbi Saunier hőtárolós bojlerral.Eredetileg a kazán is ilyen volt,de lecseréltem,mert a 10ik év után horribilis gázszámlákat produkált.A gondom most az,hogy pár napja észrevettem,hogy ha melegvizre dolgozik a kazán,furcsa hangja van.Ez abban nyilvánul meg,hogy valahogy hullámzóan veszi fel a gázt,a lángvisszajelző is hol nagyobbat mutat,hol kisebbet,a gázórám is hullámzóan mutatja a foggyasztást.Fontos,hogy fűtésnél ilyen gond nincs,egyenletes a gázfelvétel,folyamatosan,ugyan abban a helyzetben áll a kijelző.Ma hajnalban eljutottam odáig,hogy a 80 literes tartályt 1 órán keresztül is melegitette.Mivel mentem dolgozni,kikapcsoltam a melegvizet.Délután vissza...de másfél órán keresztül is csak a melegvizre dolgozott.Újra lezártam:SMelegviz van annyira elegendő,amennyire éppen kell,nyomással sincs baj,nem csöpög sehol semmi,de a folyamatos gázfogyasztás aggaszt.Azért is,mert akkor a fűtésre nem dolgozik a kazán:SSoha ilyen gondom nem volt,még a régi kazánnál sem.A HMV hőmérséklete 45 fokra van állitva,ez nekünk bőven elég.Most szilveszter,újév...fogalmam sincs,ki,mikor fog ráérni,és mi lehet a baj.Valami ötlet lenne esetleg?Valami olyan,hogy ne fájjon súlyos tizezrekbe?
Köszönöm szépen és Boldog Új Évet Mindenkinek
(Hátha valaki unatkozna mostanábanÉn csak dolgozni fogok és agyalni:S
(#) nebancsa válasza nebancsa hozzászólására (») Dec 30, 2015 /
 
Sziasztok!
Megoldódott a problémám leírom, hátha valaki is így jár ahogy én.
Az elektródát közelebb állítottam az égőmezőhöz, ekkor azt értem el, hogy nem tudta begyújtani a szikra a gázt. Ekkor fogtam és 1 cm, rell arább raktam az elektródát, ekkor egyből begyújtotta, 10 ből 10 szer, és elmaradt a berobbanás is. Nem értettem miért javult meg, ekkor feláltam egy székre és fölülről megnéztem az égéstért, és megértettem. A 4.-ik lamellánál ami fölött eredetileg volt az elektróda, nem égett a gáz. Fogtam annál lévő fúvókát kitekertem, és kifújtam levegővel, nem volt eltömődve, és azt a lamellát is jó alaposan átfújtam, most annál is ég a gáz. A begyújtás is tökéletes.
Ami hiba felmerült még, az égéstérben, az egyik szigetelő ”samott" el van repedve, gondolom a sok berobbanástól elfáradt, lehet ilyet venni külön, és mi a rendes neve?
Örülök hogy sikerült megjavítani, hála nektek, csak úgy nem mertem volna nekiállni.
(#) merciabc válasza nebancsa hozzászólására (») Dec 31, 2015 /
 
Szívesen.
Égőtér szigetelés a neve, a lángőr-nél kapsz külöböző vastagságban, de neked kell méretre vágnod szikével!
(#) merciabc válasza Suzy hozzászólására (») Dec 31, 2015 /
 
Szia!
Nem sok jóval kecsegtetlek. A baj forrása maga az Ariston márka.
Dícsérd meg azt aki felrakta neked, mert még olyannal nem találkoztam amivel 3 éven belül ne lett
volna valami komolyabb hiba.
Sajnos eddig bírják!
Garancia idő leteltéig! Saját fejlesztő mérnökeik vannak erre kihegyezve!
Na mindegy, nézzük a problémát.
A HMV (melegvíz) tárolóban belógó szonda hibájára gyanakszom, de ezt ki kellene multiméterrel mérni.
Egyenlőre nézd meg hogy helyén van-e, a kábelét is mozgasd meg, hátha "csak" kontakt hibája van!
Ha ki tudod húzni a szondát, nézd meg nem vizes a feje, mert akkor rossz értéket mutathat.
Ha a fej vizes, azt jelenti tartály csere lesz, mert kilyukadt,és már szivárog.
10évnél idősebb tartálynál előfordul.
Hajdu-t kell venni legközelebb!
Az tüzizománc belülről, és 5évente vízkőtelenítésnél olcsóbb hozzá az alkatrész is!
És bármelyik fűtéstechnikai boltban kapsz hozzá alkatrészt!
(#) Suzy válasza merciabc hozzászólására (») Dec 31, 2015 /
 
Köszönöm merciabcIgaz,kevésbé vigasztaltál most meg...megnézegettem,igazgattam,újra rátettem a melegvizre,de ugyan azt csinálja.De közben felfedeztem mást isAz ujjonan kialakitott csövezéseknél -mert sajnos a fűtési rendszeremet is elrontották a hajdani iparosok...szökött a melegviz a tárolóból a radiátorokba,még nyáron is-,vizkőlerakodásokat találtam.Valószinűleg jól fogom kezdeni az új évet....
Gondolom ennél a készüléknél nem lehet kiiktatni a tároló funkciót,hogy átfolyós legyen inkább?
(#) nebancsa válasza merciabc hozzászólására (») Dec 31, 2015 /
 
Olvasgatva a fórumokat több kombi kazánnál találkoztam ilyen hibánál, hogy kilyukadt a HMV tartály, ezek ennyire vékony anyagból vannak? Ezekben nincs anód, mint a régi bojlerekben amik meggátolják a kilyukadást, vagy ha van olyan kicsi hogy hamar elfogy?
(#) merciabc válasza nebancsa hozzászólására (») Dec 31, 2015 /
 
Szia!
A tárolókban van anód, illő cserélni 4-5évente!
Csak sokan elhanyagolják, meg drága az anyagdij is-persze aztán majd jön a károgás, hogy kilyukadt!
A szakik sem mondák a tulajnak, mert büdös a munka!
Elnézést mindenkitől akit nem érint, de nagyon haragszok azon kollégákra, akik direkt nem mondják,
"majd lerohad a helyéről, legközelebb is lesz munkánk" címszóval!
A külföldi márkákhoz jóval drágább az alkatrész, és nem mindegyik zománcozott!
Azért írtam a Hajdu tárolókat, mert legalább magyar, tüzi zománcozott, jó a hatásfoka, és bármelyik bokorban van hozz alkatrész!
(#) merciabc válasza Suzy hozzászólására (») Dec 31, 2015 /
 
Olvasd el mit írtam alább "nebancsa" sorstársnak!
Nyáron kellett volna a szerelőknek tájékoztatni téged hogy szivárog a tárolód, és nem megvárni hogy nagyobb legyen a lyuk!!!
Legközelebb hétfőn, Ventill kft Lehel uton a legolcsóbb, és kell lennie raktáron!
Milyen készüléked van?
(#) zoszka válasza merciabc hozzászólására (») Dec 31, 2015 /
 
Nem szivárog a tároló, Suzy se ezt írta, csak annyit hogy vízkövesedést talált, ami lehet akár lefúvató szelep, vagy kötés is, ha folyna a tároló, akkor vizet talált volna.... Folyamatosan lehúzol más szerelőket, pedig olyan blődségeket írsz az utóbbi napokban, hogy égnek áll a hajam"Űber profikám". De ezt már nem tudtam szó nélkül hagyni. Ezenkívül az EPH az ami legtöbbször megeszi a tárolót indirekt fűtésnél, általában készülékcsere után, amit persze tudnod kéne ekkora szaktudással és kritikai hajlammal. Ha rossz az EPH ki rakhatod az ablakba az anódodat, mert kb annyit ér. Ezenkívül az anód mérhető, nem feltétlen kell minden áron cserélni, feltéve ha valaki tudja, milyen elven fejti ki a hatását és hogyan aktiválódik és persze tudja azt is, hogyan kell mérni, bár biztos ezt is tudod.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2015
(#) merciabc válasza zoszka hozzászólására (») Dec 31, 2015 /
 
... Az EPH vizsgálatot mi nem csináljuk! Arra van egy szakember, akit villanyszerelőnek hívnak. Nem a gázkészülék szervízes dolga, készülék cserénél meg kell csináltatni, és beméretni! Addig nem is lehet üzembe helyezni uj készüléket! Anódot mérve nem mindig pontos az érték. 4évente csere, az a biztos!
A sok önjelölt szakira értem a buherálást, nem olyanokra mint mi, akiknek minden fél évente továbbképzésre kell járni!
kb. egy éve azért nem írok ide, mert én direkt nem írtam meg a tabajdi illetőnek hogy kell a Hévizen bekalibrálni az égőnyomást, SŐT direkt leírtam h szigorúan tilos belenyúlni képesítés nélkül!
Valaki itt a fórumon mégis megírta neki! Kiszállt az öreg a kazánajtóval együtt!!!
Csak így irogassatok tanácsot bárkinek is!
(#) coffein válasza merciabc hozzászólására (») Dec 31, 2015 /
 
Szia " merciabc" !
Nekem is Ariston genus premium evo system kondenzációs fali kazánom van.
Nem problémamentes.
Fűtésnél ill. meleg víz használatkor is 5-6 kattanó hang hallatszik a kazánból . A burkolat levételekor sem sikerült beazonosítani a kattanás okát. A kazán 2 éves. Hőcserélő és gázégő is volt cserélve. A kicserélt hőcserélő tiszta volt, vízkőmentes.
Elképzelhető, hogy a hőcserélő hőtágulása a zaj forrása?
Nagyon zárt térből jön a hang.
Lehűléskor ugyan úgy hallatszik 4- 5 kattanás.
Köszönöm
(#) Digital_Man hozzászólása Jan 2, 2016 /
 
Üdv mindenkinek!
Talán valaki tud nekem segíteni a következő probléma orvoslásában - a drága szervizen kívül.
Saunier Duval Combitek F24 kazánom van, csak fűtésre, HMV nincs bekötve.
Tavasszal még rendben működött, viszont mostanában nem akar leállni a keringető szivattyú.
Örökjáró lett, csak áramtalanítani tudom a rendszert, hogy ne menjen mindig a szivattyú.
Normális az utókeringetés, de 20 C-ra visszahűtött víznél már nem kéne keringetni, ha a szobatermosztát már kikapcsolt. A fütés rendben működik, a beállított értéknél kikapcsol, 34 C-ra visszahülő víznél újra begyújt rendesen. Hibakódot nem jelez ki - ez az érdekes. Pedig szenzorhiba esetében szerintem kellene jeleznie. Nem tudom mi lehet a hibája. Esetleg a kiegyenlítő tartály helytelen nyomása? - mert abból engedtem ki egy kis levegőt a feltöltés közben, akkor még légtelenítőnek gondoltam, mivel a tetején van. Aztán láttam a tábláján a feliratot az üzemi nyomásértékról és rájöttem, hogy kétkamrás a dolog. Még nem pontosítottam, az értéket, mivel a rendszernyomás elég stabil. Lehet valami szerepe a leállításban, lehet, hogy azért nem áll le, mert pontatlan, kicsi a nyomásértéke? Még vezérlőpanel hibára is gondoltam, csak nem tudom hogyan lehetne ezt kiszűrni, diagnosztizálni, mivel nem ír hibakódot ez a dög sd. (Nem érdemli meg a nagy betüket az sd, a Thermofég F2-es kazánom 20 évig hiba nélkül ment, csak a kémény miatt nem használhattam már tovább.)
Nagyon köszönöm, ha valaki tudna segíteni, esetleg hallott már ilyen hibáról.
(#) menyus hozzászólása Jan 2, 2016 /
 
Sziasztok, BUÉK!

Help please.. Van egy BAXI MAIN 24i típusú rettenetem. Dec 31. én (mert mikor máskor..?) Meglepett azzal hogy a melegvíz oldalon nem jött belőle semmi. Perlátorok kiszed, megnéz, teli vizkővel. Újabb próba semmi csak pisil, a HMV oldala nem is kapcsol be. Gondolom az áramlás érzékelőnek kevés volt az átfolyt vízmennyiség. Fűtés megy. Konzekvencia, valószínűleg eldugult a HMV hőcserélője. Jobb híján összetákoltam egy "savazószivattyút" (OBI s szökőkút szivattyú, műa. veder..stb) savnak 20% os ecet + citromsav. A hőcserélőt nem szereltem ki, a hidegvíz bemenet flexi csövén nyomtam be a matériát és a melegvíz kimeneten vártam az eredményt. Mivel ha jól olvastam az áramlás érzékelő (amin a sav is áthaladt ugye..) mágneses elvű (reed) reméltem hogy kárt nem okozok ezzel. Nos, nem nyomta át a dugulást csak 1.5 óra múlva kb, de ekkor is csak épp hogy csordogált a zöldes lé. Ekkor ráadtam az üzemi vizet full nyomással mire a legközelebbi csapon keresztül kiköpött egy kb diónyi vízkő morzsalékot. Azóta megjavult a dolog, de a kazán HMV alatt csattog és nem képes a vizet 35 - 40 foknál feljebb melegíteni. Lehet még egyszer essek neki a savazásnak csak kiszerelt hőcserélővel? Ezt szívem szerint megúsznám mert akkor megáll a fűtés is és nálunk 3 gyerkőc van. Ha valami miatt (pl sérül egy tömítés... ) nem tudom összerakni a kütyüt akkor itt maradnak fűtés nélkül az asszony pedig megöl... Ez a 35 - 40 fokos víz kb arra elég hogy hideg hozzákeverése nélkül lezuhanyozzunk. Szétszedtem az égésteret, a hőcserélő (és úgy általában minden más is..) elég gyalázatosan néz ki. A kazán 10 éves, kb 2 évente volt tisztítva (na jó lehet hogy 3.. ), ez ahogy a képeken látszik a "kornak megfelelő állapot?" A hőcserélő jól látom hogy lyukas a sarkoknál? A zöldes elszíneződés a lyukon (lyukakon?) kiszivárgott ecetes citromsav hozadéka lehet? Inkább elektronikával foglalkozom, a kazánhoz csak annyit "értek" amennyit itt olvastam Tőletek. A hőcserélő (biotermikus? Gondolom mert a kazánban nem találtam váltószelepet..) ára 70e HUF. Érdemes erre a rettenetre költeni ennyit (mondjuk eddig semmi baja nem volt...) vagy kazán csere egy modernebbre?

Ja.. amit még észrevettem hogy az előlapi melegvíz hőfok szabályzó hatástalan. Hiába forgatom, nem változik a láng nagysága. Lehet hogy a panelen a potenciométer szakadt, kopott tehát hibás. Ezt majd kimérem, csak a mechanikus problémákon legyek túl...

Tehát két dolog érdekelne... Rövid távon mit csináljak vele hogy HMV készítés alatt ne akarjon a kazán leugrani a falról +melegebbre fűtse a vizet, valamint hosszútávon költsek rá vagy cseréljem ki az egész kazánt.? Jó lenne pl egy kondenzációs pl., de ha jól tudom ehhez kémény bélést is kell cserélni dupla falúra + engedélyeztetés..stb Nem olcsó mulatság. Köszi előre is.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2016
(#) Suzy válasza zoszka hozzászólására (») Jan 2, 2016 /
 
Sziasztok...
A szerelőm tanácsára magasabb hőfokra állitottam be a HMV-t...és igy észrevettem egy kis idő elteltével,hogy a melegviz a padlófűtésbe megy,és azokba a radiátorokba,amelyekbe eddig is.Mivel melegviz készitése esetén nem dolgozik a kazán fűtésre,könnyen észrevehető volt,szerencsémre pont a padlófűtéses részeken tartózkodtam huzamosabb ideig.Szóval szökik újra,vagyis nem tudom másképp megfogalmazniA kérdés az,hogy miért
(#) zoszka válasza Suzy hozzászólására (») Jan 2, 2016 /
 
Ez egy dologra enged következtetni. Hogy igazam volt, van.... Dugulás van a HMV oldalon
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2016
(#) ipasztoi válasza menyus hozzászólására (») Jan 2, 2016 /
 
Nekem egy hasonló bitermikus hőcserélős kazánnal volt ugyanez. Én közönséges háztartási vízkőoldóval (amely nagyon nem ajánlott mert valójában 6-10% töménységű sósav, akkor ezt még nem tudtam) savaztam, többször is, mai napig nem lyukas. Szerintem egy nyomáspróbával lehet eldönteni, ereszt vagy nem, HMV oldalon akár 5-6 bar is lehet a hálózati víznyomástól függően.

De ettől még jöhet a meleg víz cérna vékonyan, mert a vízkőhomok vastagon lerakódik csapszűrőkben, flexi csövek és egyéb szűkületekben, hajlatokban, ezeket is meg kell nézni. Védekezni ellene úgy lehet, hogy a kazánnál HMV kimenetnél beraksz egy ejtőzsákos vízszűrőt. A hőcserélő állandó dilatációi miatt leváló vízkő morzsalékot ez rögtön a kazán HMV kimenetnél kikapja a meleg vízből. Nekem így teljesen megszűnt a csapszűrőkben lerakódó vízkőhomok.
(#) menyus válasza ipasztoi hozzászólására (») Jan 2, 2016 /
 
Köszönöm, akkor az állandó perlátor pucolás ezzel az általad javasolt megoldással kipipálva. Ma kivettem a gáz égőfejet(?) (a hőcserélő alól azt a 8 - 10 soros izét amin a láng jön...) , finom réz drótkefével megpucováltam, vizzel átmostam..stb. A gázégő mögötti fúvókákat is kipucoltam. ( sűrített levegő spray aztán porszívó) A hőcserélőt a helyén (beépítve) tisztítottam meg, már amennyire hozzáfértem. Réz sörtés drótkefe, vékony csavarhúzó, 3mm es menetesszár..stb, minden amivel a lamellák közül ki tudtam piszkálni a beleégett szennyeződéseket. Egész emberesen néz ki most, már az eredeti állapotához képest, a hangja is más de a csattogást azt sajna továbbra is műveli. Ha nem csinálná ezt el is lennék vele. nem lehet ezt valahogy megszüntetni? És miért csattog? A hőtágulástól, vagy esetleg forr benne a víz és ez hirtelen nyomásváltozást idéz elő..stb? Megszüntethető ez a jelenség valahogy?

Kérdésem még... a gázégőn két látszólag egyforma kivitelű porcelán testű elektróda van, mindkettőn egy szál relatíve vastag vezeték. Az egyik a (jobb oldali) gyújtáskor szikrázik, a másik nem. Ez a "másik" elektróda a vezérlő egységbe megy az egy szál kanócon. Létezik hogy az egyik a gyújtó elektróda lenne a másik pedig pl. egy láng érzékelő vagy valami ilyesmi? Másra nem nagyon tudok gondolni mert nem egy helyre megy a két elektróda kábele. Az egyik egy nagyfesz trafó kinézetű fekete műgyantával kiöntött valamibe, a másik közvetlenül a vezérlő elektronikába. Tehát az egyik gyújtó elektróda a másik érzékelő?
(#) Videki hozzászólása Jan 3, 2016 /
 
Segítséget kérnék: baxi ECO 240i keszulekem rendesen fűt, de nem ad meleg vizet, mintha nem erzelene, hogy megnyitottam a csapot... Valószínűleg összefügg a hibával, hogy 5 napra el utaztunk, és közben valamiert lesett a cirkoban a víz nyomás. Utanatoltottem, de meleg vizet továbbra sem ad. Van esetleg valami javaslat, hogy házilag mi tudok kezdeni vele?
(#) Katabsz hozzászólása Jan 3, 2016 /
 
Szeretnék segítséget kérni a következőkben: van egy Nimbusz Eurotherm 23 típusú kazánunk, ami fűtés bekapcsoláskor folyamatosan zúg. Eddig 2 szerelő látta, az egyik szét is szedte teljesen, de nem tudták megállapítani a hibát, az egyik szerint lehet ventilátor hiba is, de állítólag ezekbe már nem lehet kapni új ventilátort. Előre is köszönöm az ötleteket, javaslatokat, segítséget!
(#) ipasztoi válasza menyus hozzászólására (») Jan 3, 2016 /
 
Kazanzajt pl.levegosodes is okozhat, nemcsak vizko. Lassu feltoltes, tulnyomas gomb eltekeresevel tobbszor megengedni kozben, ha iszapszuron leereszto csap van azt is nyitogatni, automata legtelenitot is rendbe rakni. Nekem eleg sok probalkozas utan tunt el igy a kazanzaj. A masik elektrodan keresztul ionizacios aram meressel erzekeli a langot az elektronika. Bocs az ekezet hianyert, egy tabletrol irom a valaszt.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2016
(#) andrasbme hozzászólása Jan 3, 2016 /
 
Sziasztok!
Buderus Logamax U012-24 K kazánom van a híres-hírhedt Honeywell SMCMD01 vezérlővel. Kb. két éve a kazán elkezdett akadozni melegvíz üzemmódban (a fűtés jól ment), 1-2 perc működés után lekapcsolt, majd azonnal be. A lekapcsolások aztán sűrűsödtek és fűtés üzemmódban is megjelentek. Innen hosszú kálvária kezdődött, vagy 3 szaki látta a gépet, presszosztátot cseréltek (semmi hatás), előremenő hőmérsékletérzékelőt cseréltek (szintén), volt savazás is, még végül valaki egy smirglivel megpucolta az ionizációs lángőrt. Csodák csodája a gép ment mint újkorában, bár nekem azért gyanús volt a dolog, hiszen a leírás szerint a lángérzékelés elmaradása esetén a kazánnak pios hibajellel le kellene állnia és csak reset után indulhatna újra. Ha a lángőr volt a baj, hogyhogy újra és újraindult minden alkalommal reset nélkül? De mivel ment a kazén, nem feszegettem ezt a kérdést.
Néhány hete sajnos újrakezdődtek a leállások és minden zajlik ugyanúgy: egyre gyakrabban állt le, majd már fűtés közben is ki-ki kapcsolt. Most persze a lángőr kipucolásával kezdtem és bár javult a helyzet (ritkább leállás) azért nem lett tökéletes. Ma aztán szétszedtem az egészet, égőfej kipucolva, smirglizve, lángőr ismét smirglizve, hőcserélő savazva (nem sokminden jött ki belőle, nem hiszem, hogy ott a baj) és összerakás után a rendszer rosszabb, mint valaha. Melegvíz üzemmódban a gyújtási fázis végén (szikra le) azonnal leáll és indítja előről a begyújtást. Fűtési üzemmódban hideg rendszerrel egy nagyon rövid ideig tartja a lángot, de utána leáll és kezdődik a be-ki kapcsolgatás.
Nem tudok másra gondolni, minthogy a vezérlőpanellel van a baj. Vagy van még más esélyem? A legfurcsább a leállás utáni azonnali visszakapcsolás. Ha bármilyen "legális" úton kapcsolódna le (túlhevülés védelem, vízhiány biztosítás, lángőr hiánya), nem szabadna újra indulnia reset nyomásig. Milyen olyan hiba lehet, ami után normális az újragyújtás?
A lángőrrel sorbakötött multiméter szerint szépen folyik rajta 3.8-4 mikroA amíg ég a láng, tehát szerintem ott minden rendben (valahol azt olvastam, hogy 2.5 mikroA már elég).
További gyanúm a melegvíz hőmérsékletérzékelője, szerintem nem simul rá eléggé a rézcsőre, kicsit lötyög. De ha tényleg az a gond, okozhat az ilyen hibát (pláne fűtés üzemmódban?)
Ha valaki netán vállalja, hogy ránézne (Budapest, IX. kerület Ferenc tér környéke), kérem írjon privát üzenetet, nem szeretnék megint hívni 2-3 hozzá nem értőt, akik pont úgy próbálgatnak, ahogy én is (csak pénzért).
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2016
(#) Gafly válasza andrasbme hozzászólására (») Jan 3, 2016 /
 
Idézet:
„Ma aztán szétszedtem az egészet, égőfej kipucolva, smirglizve, lángőr ismét smirglizve, hőcserélő savazva (nem sokminden jött ki belőle, nem hiszem, hogy ott a baj) és összerakás után a rendszer rosszabb, mint valaha.”

Szerencsére nem értek hozzá, de ettől csuklani kezdtem...
(#) suzukis hozzászólása Jan 3, 2016 /
 
Sziasztok!Hogy tudom kimérni a lángérzékelő elektródát,sima multiméterem van csak.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2016
(#) andrasbme válasza andrasbme hozzászólására (») Jan 3, 2016 /
 
Hogy még szebb legyen az egész, szomorúan visszatettem a kazánra a házat magát, azóta tökéletesen működik (Közben áramtalanítottam). Vagyis a probléma nemdeterminisztikus.
Következő: »»   306 / 577
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem