Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
Üdvözlök minden fórumozót! Szeretném kérni a segítségeteket a Westen 240 fi típusú kazán unk hibájával kapcsolatban. A kazán 1 éve lett kitakarítva szakember által,eddig minden jól működött. A probléma pár hete kezdődött,ami azt takarja,hogy a fürdőkád csaptelepet megnyit va miden ok,viszont a mosdót,illetve a kb 8 méterre lévő mosogató csapját szinte teljesen ki kell nyitni,hogy beinduljon a kazán és melegvizet adjon. Ezáltal 10-15 liter viz folyik el feleslegesen. Találkozott már valaki ilyen hibával,mi lehet a hiba oka? Laikusként köszönöm a segítő hozzászólásokat!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. 2003-ban vettem és üzembe helyeztem egy Westen Energy 1.240 I falikazánt ami a múlt hétig teljesen jól működött. Nem szeretném hosszúra nyújtani a hibajelenség a következő: elindul a fűtés egészen addig megy míg a szoba termosztás ki nem kapcsol ezek után a lakás lehűl a termosztát visszakapcsol de a kazán nem indul el hanem a középső piros led folyamatosan világít, megnéztem a leírásában ez Gázleállás hiba kódot jelent, ha kikapcsolom az egész kazánt akkor is megmarad a hiba, de viszont ha a funkció kapcsolóját R pozícióba rakom akkor újra elindul a fűtés és egészen az előbb leírtakig működik. Kérném szépen a segítségeteket, Köszönettel Robi
Szia!
Az elektronikán a reléket mérném ki, különös tekintettel a középső bistabil relére. Illetve a gázszelep a "nem induláskor" kattan? Ha igen, akkor gyújt is? (szikráztat?)
Szia
Köszönöm a reagálást, nem induláskor igen kattan valami valószínű a gázszelep de ebben nem vagyok biztos de nem szikráztat ha nem azonnal kigyullad a piros led. Üdv.: Robi
Ha nem szikráztat, tiltásban van. Szivattyú elindul? A váltószelepen a mikrokapcsoló kattan, pecek benyomja? Műszerrel mérve biztos jó? Ha igen, én vagy a bistabil relére, vagy a mellette levőre néznék rá. De főleg a bistabilra, ha a jelenség mindig megjavul resetre...
Köszönöm a tanácsokat de valószínűleg csak a hétvégén lesz időm ezeket megnéznem addig kapcsolgatom remélem kibírja,
Üdv.: Robi
Sziasztok!
Star digit 240 fi kombi kazánom van és nem ad meleg vizet , de viszont a fűtéssel semmi gond először 99 hibakódot majd E06 h.kódot irt ki ;amikor a fűtés megyen és megnyitom a meleg vizet a kazán át vált ,de az őrláng nem gyullad be.Mi lehet a baj ?
Sziasztok, nekem is egy Westen 240 Ft típusú kazánnal lenne problémám, reggelre észrevettem hogy nincs fűtés se meleg víz,a szivattyú dolgozott keringette a vizet a radiátorokba, de a a láng nem gyulladt be, reseteltem utána ellenőriztem a kazán nyomását ami elég alacsony volt fel is töltöttem 1.5 bar-ra ezután működött is rendesen fűtés is volt, meleg víz is, de sajnos 15perc múlva újra elaludt a láng és azóta ugyanaz a hiba jelenség, bekapcsol a kazán keringeti a vizet de sajnos nem melegíti azt. Visszaolvasva volt másnak is hasonló hiba, de válasz nem érkezett rá. Kérném a segítségeteket előre is köszönöm.
Szia!
A kazán alatt nem csepeg a víz? Miután leállt, és feltöltötted, nem esett le újra a vízszint? Ha igen, akkor a kiegyenlítőd gumizsákja lyukas. Amikor megáll, nem az R fele tekered a gombot, hanem visszakapcsolod kikapcsolás után, akkor mit csinál? Próbál gyújtani, vagy megy a szivattyú, és semmi sem történik? Reset után csücsülj oda, és nézd, mi történik. Egyszer elalszik a láng, és keringet, vagy megáll teljesen, pihen, indulja újra, de nem gyújt be, stb... Szia!
szia ! Nem csepeg a víz és a nyomást is megtartja, érdekes módon mikor visszakapcsolom R állásból nem próbál se gyújtani se semmi csak elkezd menni a szivattyú és szépen folyamatosan keringeti a hideg vizet, mikor megnyitom a meleg vizet ugyanez történik, elkezd dolgozni a szivattyú, szikrának gyulladásnak semmi jele, a zöld lámpa folyamatosan világít.
Szia!
Lebontod az elejét. Látsz bal oldalon egy réz ufót. Elején egy mikrokapcsolót.Mögötte kis ufót, tetején kis mikrokapcsolót. Na azt a két kis mikrokapcsolót mérd ki, hogy jó, vagy nem. Illetve nézd meg, hogy amikor a szivattyú jár,akkor a rudazat kiemelkedik e, illetve amikor a csapot kinyitod, a másik kiemelkedik -e.. Ha kiemelkedik, akkor mérd ki áramtalanított állapotban, kézzel nymogatva, hogy jó -e. Gyanítom, nem, vagy kontakt hibás.
Szia, mindkét rudazat kiemelkedik kapcsolják a mikrokapcsolót, most szerelgetés közben azt vettem még észre hogy működés közben a jobb oldali fehér csap tövénél nagyon enyhén csöpög a víz, ez is utalhat valami problémára esetleg? Arra gondoltam, hogy lecserélem mindkét mikrokapcsolót, hátha csak azokkal van probléma, köszi a gyors választ.
Mellékelek egy képet, hogy melyik csap tövénél csöpög a víz,
Szia! Előtte mérd ki.. Feleslegesen vásárolni menni... Mérés gyorsabb...
A fehér csap a leeresztő csap... Attól max a nyomásod megy el, lassan... Tócsán kívül bajt nem okoz..
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Egy olyan kérdésem lenne hogy érdemes-e egy most beszerelni egy Westen Boyler Digit 240Fi boyler-t vagy inkább egy másik, akár újabb típust ebben a kategóriában ami nagyjából ezekkel a paraméterekkel rendelkezik? Hallottam valami közelgő szabályról illetve módosításról, kéménybéleléssel kapcsolatban ami érintheti a boylereket illetve azt hogy milyen típust érdemes választani a jövőre nézve. Kinek milyen tapasztalata van ezzel a típussal? megbízható? Olvasgattam a fórumot de itt ugye inkább csak a hibái vannak előtérben Minden segítséget és véleményt nagyon köszönök! ![]()
Szervusztok! Egy Westen quasar 24 típusú kazánom van. Kb. két hete kezdődött a baj, miszerint 50 C-ig felfűt, majd hirtelen leáll a kazán és kiáll hibára. A 60-as led villog, ami a gépkönyv szerint hálózati víz szonda rendellenességét feltételezi. Mi a megoldás a problémára? Válaszaitokat köszönöm.
Amikor a hibát jelzi, akkor a víznyomásmérőd mennyit mutat?
Mert ha leesik valóban 1,2 alá, akkor ereszt valahol. Ha a nyomás jó, akkor viszont a szondát kell megnézni.
Azt a szondát nem nézegetni kell, hanem kicserélni.
Míg a szondát ki nem cseréled, addig ez a helyzet sem fog változni.
![]()
Na, pontosítsunk......
Nem a 70 fok melletti led villog, aminek a jobb oldalán egy áthúzott csap ikon van? Mert az a HMV szonda meghibásodás jele. Ennek semmi köze a fűtési víznyomáshoz.
Köszönöm mindenki tanácsát, a szerelő kicserélte és tökéletesen működik!
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2016
Akkor a hetvenes villogott, nem a hatvanas ahogy írtad?
A hatvanas, az a fűtési kör víznyomáshibáját jelzi. Ha 1,2 bar fölé töltöd, akkor a hibajelzésnek meg kell szűnni. Ha nem, akkor a nyomásérzékelő ill, ennek körében kell a hibát behatárolni.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2016
Ma megint előjött a probléma. A szerelő már szinte hazajár hozzám
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2016
Sziasztok,
Ha lehetséges szeretném újból kikérni a véleményeteket a Westen Boyler Digit 240Fi gázkazánról mert ti tapasztalatból jó látjátok, hogy ez a típus mennyire megbízható és én sajnos nemtudom hogy kihez forduljak ezért is kezdtem el nézegetni a fórumokat ugyanis egy felújítás közepén vagyok és egy "kivitelező" aki meg lett bízva ebben a kérdésben korábban aztmondta hogy ez a típus jó lesz most aztmondta miután megvan, de nincs felszerelve még, hogy másik, újabb típus kéne. Ha ez elhúzza nekem egy jópár évig akkor ezt szereltetném be, viszont ha sok a gond vele akkor lehet tényleg érdemes most az elején egy másikat választanom. Tényleg nagyon köszönök minden véleményt és hozzászólást!
sziasztok.
segítsèget szeretnèk kèrni. van egy western 240 falikazánom. ami e98 hibára megy ki. fűtès közben meg áll ès ki írja a hibát. resetelek. a kazán ujra indul ès kattan egyet ès kikapcsol. ismèt ujra indul. szivattyu indul. kattan egyet ès kikapcaol. ès így megy ez mindaddig amíg amíg nem áramtalanítom. visszabadom rá az áramot kis idő mulva ès ugyan úgy e98.. ès kezdődik minden előlről.. ki be kapcsolgatom egyszer csak el indul. akkor x ideig megy.. aztán üzem közben megint vège.. mit tegyek hol keressem a hibát? villamosságban otthon vagyok de a kazánok javítása kíván mèg nèmi gyakorlást. s.o.s mert nagyon hideg van.. :/ lehetsèges hibákat hol keressek... előre is köszönöm A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
Sziasztok!
Westen star master 240 Fi. Kikapcsolt állapotban is növekszik a víznyomás. Egy éjszaka alatt 1 Bar-ról felmegy 3 Bar-ra. A töltőcsap zárva. Többször kinyitottam/bezártam, de nem lett jobb a helyzet. Lehet javítani vagy új csap kell szerintetek? Köszi előre is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |