Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ATX-táp problémák, meghibásodás
Lapozás: OK   39 / 45
(#) kadarist válasza nileve hozzászólására (») Okt 7, 2015 /

Szia!
Pufferkondi alatt a hálózati pufferelkókat érted?
(#) Kolyokgolya29 hozzászólása Nov 11, 2015 /

Sziasztok. Van egy keepout 750 fx tápegységem a gépemben.A problémám az hogy terhelés alatt Aida stressz teszt futtatása közben a gép egyszer se szó se beszéd újraindul.Üres járatban a 12v csak 11.904 ami terhelés alatt 11.524 re is le esik előfordulhat e hogy e miatt indul újra a gép?
(#) Dióda hozzászólása Nov 28, 2015 /

Sziasztok!

Van egy hangyányi kis problémám.
Összeraktam egy itx pc-t zenélgetésre. Szerkesztettem bele egy vadi új 250W -os tápegységet.
Ugyan a tápegység nem mai darab de használatlanul sokáig pihent raktárban.
A tápegység egy TAX TK-925tX lenne. Elindult a gép meg minden jó is de gondolom a ventillátor sokat állhatott és eléggé morgó hangot adott .Namondom csere ennyit még megér.
Szétszedtem a tápot és mit nem látok benne?
Púpos kondit találok kapásból benne mindösszesen 2-3óra járatás utánn.

Ez mitől lehet?
Ha kicserélem az összes primerköri kondit jó lessz ?
Minden tanács jöhet.
Amit el kell látnia árammal az egy intel d201gly alaplap egy hangkártyával és egy winyóval.
(#) Ge Lee válasza Dióda hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Attól lehet hogy az már használva volt, nem is keveset. Ha már ott tart hogy púpos kondi van benne (ehhez általában több év használat kell), akkor a nem púposak között is nagy eséllyel lehetnek rosszak. Nem ártana egy ESR mérő amivel végig tudod mérni őket.
(#) Dióda válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Tuti hogy használatlan darab én bontottam ki .Csak sokáig raktárban pihentek.
(#) Dióda válasza Dióda hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Várjunk csak én a szekunderköri kondikat cserélem de hogy miért írtam primer kört .
(#) Gery78 válasza Dióda hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Lehet hogy az a kondi eleve gyári hibás volt, amelyik felpúposodott. Egyébként ha hosszú ideig állnak a kondik attól is tönkre tudnak menni. Találkoztam olyan kondikkal, amit még 2004-ben vásároltak, és az ESR-je 8 Ohm körüli volt az összesnek. Az értékét már nem tudom, de nem került be az áramkörbe. Aztán rendeltem bele újakat, azoknak sokkal kisebb volt az ESR értéke, tehát állás közben a fiókban is kiszáradt / tönkrement. És ez nem egyedi eset volt, igaz ez az SMD elkókra is. Tehát ha kicseréled újakra akkor biztosan jó lesz a tápod.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2015
(#) Dióda válasza Gery78 hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Én is valami ilyesmire gondolnék.
Szétkaptam mint bolond a fűrészbakot és megszabadítottam a fölösleges kábelektől.
Kotorászok hozzá kondikat.

Apropó:

Ha átdobozolnám a tápot "mert van egy zsák döglött tápom" de ez eredetileg olyan volt aminek a venti a hátán volt a külvilág felé de csak egy 8centis. Viszont van egy pofás doboz 12centis ventivel viszont az a panelre fújna. Az úgy jó lehet?
Kicsit furi a hűtése a tápnak máramennyire én a ráfújásra tervezném.
Mutatom ni:
(#) Ge Lee válasza Dióda hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Az elkók állásukban is tönkremennek, de felpúposodni nem szoktak.
(#) Sebi hozzászólása Dec 11, 2015 /

A régi - sok gyárban alkalmazott - előírások szerint a gyártás utáni fél-egy éven belül az elkókat be kell építeni (legyen rajtuk feszültség, minél fiatalabb korukban). Az egy éve raktározott - de max 2-3 éves - készletet csak formázás után volt szabad beépíteni.
Ha jó sokat állt a táp, akkor valóban néhány óra alatt is lehet púpos, de akár 10 perc alatt is eldurranhat.
(#) Junkie hozzászólása Jan 18, 2016 /

Üdv mindenkinek , lenne egy kérdésem, 3 napig szenvedtem egy táppal, indításkor egyet fordult a ventilátor majd le ált , elsőre kondenzátorokra gyanakodtam szekunder oldalon, ki is cseréltem őket, hiba ugyanaz maradt, mire rájöttem, hogy a szekunder oldalon a hűtőbordán van egy FET aminek a drain-source zárlatos volt (CEP3120) tipus , itthon találtam IRF540 -et egy panelba és kicseréltem erre a típusra, viszont adatlap szerint ez csak 20-28 ampert tud (continuus drain curent) CEP3120-as meg 40 ampert birt. Jelenleg működik a táp de jól gondolom . hogy IRF540-el nem valószínű a hosszas élete?

Köszönöm előre is a segítséget.
(#) Sebi válasza Junkie hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Attól függ, mi van a gépben, ami arról az ágról táplálkozik. Ha a táp - mondjuk - 500W-os, de a gép csak 300 körül kajál, akkor bírhatja.
(#) nileve válasza kadarist hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

Szia!
A 400V-os, bemeneti pufferkondira gondoltam. FSP-ben csak egy van belőle, de ugye akad, amiben kettő van.
(#) Junkie válasza Sebi hozzászólására (») Jan 26, 2016 /

Köszi szépen a választ, probállok egyet aztán majd eldől meddig bírja , ha feladja keresek majd egy combosabb típust valahol..

Üdv. Szabi
(#) RoliNyh hozzászólása Jan 26, 2016 1 /

Helló!

Gondoltam beteszem ide is, hátha hamarabb ráharaptok...

Most dobtam egy hátast épp.
Szerintetek ez normális egy ATX tápon terheletlenül?
Hozzáteszem a tápnak semmi baja, működőképes (aktív PFC -s a címke szerint).
Az első képsor AC mérésben mérve, a második meg DC -ben...
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2016
(#) kadarist válasza RoliNyh hozzászólására (») Jan 26, 2016 /

Mely két pont között volt a szkóp bemenete? Eredeti mérethez töltsd fel tárhelyre (Google Drive stb.).
(#) RoliNyh válasza kadarist hozzászólására (») Jan 26, 2016 /

Test és a pozitív ágak közt a képen ott van

Első kép Test +3.3V
Második Test +5V
Harmadik Test +12V

Első képsorozat AC állásban, második képsorozat DC állásban...

Valami földhurkot mértél meg, mert ha jól látom, akkor 50Hz-es frekvenciát mér a készüléked.

Igan annyi, de hogy a fenébe került a kimenetre?

Ráadásul 24V-os amplitúdóval... Mérőfejjel mérsz? Milyen műszered van? Mutathatnál egy képet a mérési összeállításról.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2016

Naja, hát ettől esett le nekem is az állam...

OWON SDS5032E, azzal a mérőfejjel amit adtak hozzá, (elvileg 60MHz -es a madzag)...

A mérési összeállítás meg annyi, hogy a csipeszt a testre, a mérőfejet meg az ATX táp kimeneteire, 1/1 osztással...

Nem tudom számít e, de nem földelt konnektorba volt a táp sem, meg a szkóp sem...

Mondjuk azt sem értem hogy a fenébe mért ugyan olyan alakot AC meg DC módban is.
Csak a 12V DC módban kúszott fel a feszültség a vízszintes felezővonalra...
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2016
(#) nedudgi válasza RoliNyh hozzászólására (») Jan 26, 2016 /

Nyugi. Eredeti méretben úgy kell feltölteni, hogy a kép elkészítésekor figyelembe veszed a fórum korlátait.
Megsúgom, hogy ez fórum. Nem cset, hanem jórészt megmaradásra érdemes hozzászólások sokasága. Többek között azért van lehetőség a módosításra, hogy az igényesebbek moderálhassák magukat.
(#) barthaz hozzászólása Márc 1, 2016 /

Sziasztok

PicoPSU javításban keresek tapasztalatokat, esetleg kapcsolási rajz. Elvileg eredeti, nem a kínai változat. Méregettem, csak a standby 5V van meg. Van valakinek ezzel tapasztalata?
(#) mate886 hozzászólása Márc 15, 2016 /

Aminap vettem egy márkásabb 430w os tápot. Zöld kábel testelésekor megjelenik a feszültség (nekem csak 12 volt kell, csak azt mértem), de irritáló sípoló hangot ad ki... Majd ha kikapcsolom és ujra be akko megint sípol de csak 0.34 volt van a 12es ágon, majd ez csökken 0ra de végig sipol. Egyedül akkor kezd működni ha a 2 nagyobb kondit kisütöm.
Valakinek esetleg valami ötlete? Azért kell ez a táp mert tud 28ampert 12 volton
(#) kadarist válasza mate886 hozzászólására (») Márc 15, 2016 /

Terheld le kis izzólámpákkal vagy ellenállásokkal a többi kimenetet.
(#) mate886 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2016 /

Elfeledtem odairni, hogy van ben 2 pupos szekunder oldali kondi! Lehet attol ilyen diagnozis?
Nem mai táp 2007es
(#) Zsolt50 válasza RoliNyh hozzászólására (») Márc 15, 2016 /

PC tápot tilos földeletlen konnektorról üzemeltetni.
(#) kadarist válasza Zsolt50 hozzászólására (») Márc 15, 2016 /

Miért lenne tilos? Én is úgy üzemeltetem és semmi gond nincs vele.
(#) kadarist válasza mate886 hozzászólására (») Márc 15, 2016 /

Nyilván nem normális a púposság, őket cseréld ki, aztán próba.
(#) Zsolt50 válasza mate886 hozzászólására (») Márc 15, 2016 /

Sok PC tápegység utálja ha nincs terhelés a kimenetén (mint már írták). A pupos kondikat illik kicserélni mivel rosszak.
Lehetsêges hogy bele kell nyúlni a vezérlésébe ha csak egy tápfeszültség jell neked.
Diagnozis: a terheletlenség és a kondiik is okozhatnak ilyen hibát , valamint még sok más is.
Következő: »»   39 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem