Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Van, ha hiszel a hegyi levegő jótékony hatásában
Egyébként más a légnyomás, a páratartalom, másképp szól minden.
Üdv
Ez az óra az acetilén hegesztő oxigén órája,itt két óra van,a palack oldali a palack nyomást mutatja,ez pedig a tömlőben beállított nyomást,drága óra egyébként. Rálehet tenni egy kompresszor palackjára is mérni. Ha oxigénpalackra kerül olaj nem érheti,ez nagyon fontos.
A fejlesztési ötletekbe akartam írni, de 2 hete fagyasztva van a téma.
Arról lenne szó, ha pl gugliba rákeresek valamire és hozza a HE oldalátm alatta kisbetűkkel, a szövegrészlet amibe található a keresett szó. Rákattintok, bejön az a topic, de sehol nem találom azt a hozzászólást amit kiemelt. Szerintem tök logikus lenne, hogy egyből odaugrik. Na mindegy, ez csak egy ötlet lenne.
CTRL+F , és újra beírod a keresőszót. Én így szoktam. Vagy rámész a tárolt változatra, ott ki lesz emelve a keresőszó. A tárolt változat a találat webcíme, és az oldal fordítása közötti kicsi, lefelé mutató háromszög alatt rejtőzik (de minek bújik el?).
Az a poén, hogy nincs ott
"ds18s20 érzékenysége" re kerestem rá, 1. találat : AVR miért, hogyanok rákattintva bejön egy oldal (ezek szerint csak találomra) ami nem tartalmazza a keresett szövegrészt. Az egyébként is egy kicsit macerás, hogy én keresgéljem, ha már a gugli megtalálta, mi a francért nem tud odaugrani... sose értettem, ennyi intelligencia nem tud beleszorulni egy keresőbe?
Ez valószínűleg azért van, mert a témához tartozó webcím állandó, pl. e téma webes címe ez:
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2016
Oké, hogy nem azon az oldalon van a hozzászólás, de valami árulás akkor is van, mert ha előveszem a "csak ebben a témában keresés"-t és beírom a keresett szót, akkor se talál semmit.
Bocs, ha rosszhiszemű vagyok, de ebből is látszik, hogy a google nem a tudást pártolja hanem az eladást, miből tartana már erre írni egy algoritmust? A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2016
Mielőtt még nagyon elkanyarodna a Google fikázásába a történet, a következőket azért érdemes átgondolni.
Jelenleg a tartalomőrző és -szolgáltató a HE. Nem a Google. A Google csak egy globális kereső, amit próbálnak minél univerzálisabbra megalkotni. Mindent az sem tudhat, a végtelenségig nem lehet mindig mindenre felkészítve. De még mindemellett is azt kell, hogy mondjam, elég brutális mennyiségű adatot tárol, egész jó intelligenciával. A sebességére sem lehet panasz... Azt is tudni kell, hogy az oldalak monitorozásához a tartalom előállítójának ill. szolgáltatójának olyan módon kell lehetőséget biztosítania, hogy a tartalmat cache-elni tudja a G. intelligenciája. Nem úgy megy csak az, hogy kész van egy teljes weboldal, azt mindent letölt róla a G. és már csumára kész is van a feladat, cakk pakk lementve egy tükörmásolat a világban... A keresőoptimalizálás is szinte egy külön üzletág, vagy szakma... Elárulom, mivel volt néhány évig rálátásom a dolgokra, és mert érdekel is engem ez a téma, pl. attól is nagyban függ a Google találati eredmények megtekinthetősége, hogy mi egy fórumon az alapértelmezett olvasási sorrend. Időben visszafelé vagy nem. És mindez hogy viszonyul ahhoz, hogy a Google szervere ezt a sorrendet miként látja, illetve hogy az adott felhasználó magának mit állít be... Nem hiszem, hogy a valóságban olyan egyszerű lenne ezt perfektül megoldani és leprogramozni, mint villámsebesen kigondolni a jónak hitt megoldást.
Érdekes, hogy ezzel a problémával csak én szembesülök ezek szerint.
De azért legyünk őszinték, ha valamire rákeresünk, főleg akkor ha tudásra, információszerzésre gondolunk, a guglival, annak jelentős része valamiféle fórumot hoz, meg is jeleníti a szókapcsolatot, ráirányít egy weboldalra ami lehet, hogy egy több száz oldalas topic és akkor keressük ki? Erre nem tudtak kitralálni valami megoldást? Ti ezt nem tartjátok furcsának?
Engem pl. valahogy sokkal jobban zavar az a töménytelen mennyiségű reklám. Viszont amikor keresek valamit vele, általában meg vagyok vele elégedve, sőt..
Bár biztosan lehetne jobb is, de azért elég embertelen info-áradat van a neten-szervereken, amik között el kell igazodnia a Googlenak.. és azért szerintem az sem elhanyagolható tényező, hogy piszok gyorsan kidarálja a találatokat.
De, valamelyest furcsa.
De abba is bele lehet gondolni, hogy alapvetően nem a Google feladata a teljes infóanyagban való keresés és tárolás, hanem a lokális weblap feladata lenne azt megfelelően működővé tenni. Kb. 3 éve ilyen butácska sajnos a lokális kereső, előtte közel perfekt volt.
A probléma a keresővel ott van, ahol számok is szerepelnek a keresett szóban. Mintha ott se lenne. Ettől még használható, valamennyire - főleg a tárolt változat. Ha tud róla az ember, már könnyebb.
Mondjuk az is igaz, hogy a google szerepe csak addig tart amig kidobja találatként, hogy az a keresett szó szerepel abba a honlapon, az ő feladata ezzel végetért, aztán a oldal betöltésével ctrl+F4 és keresd ki a kulcsszót, ha egy 600 oldalas fórum akkor cumi van és akkor ezt játszd el 20x mert lehet, hogy nem az a fórum adja meg a keresett információt.
Ezt az "apróságot" leszámítva tényleg le a kalappal a google előtt. Üdv
A fórum nekem erre értelmes találatokat szokott mutatni.
Mit szóltok EHHEZ?
Mitől ilyen olcsó?
Élettartam nem ismert,és az sem,hogy hány óvodás korú dolgozik a gyártósoron... :|
Egy telefonban rengeteg jogvédett dolog van, talán azokat nem fizették ki, minimális hasznot raknak rá, nem kell kifizetni a nevet, sokkal kevesebbet tud, mint amennyi látszik, 12-14 éves gyerekek rakják össze, titokban van egy másológépük, ami a belerakott tárgyat atomról-atomra lemásolja. Elsőre nekem ezek jutnak eszembe. Majd kiderül egy behatóbb teszt során, mire jó és mire nem.
Jó, hogy nem a mindenegybenblog-ról linkelsz ökörségeket....
Ez a Blikk...
Tudom hogy a mindenegybeblog egy kamu kitalációkkal teli sz*r, lehet ez is, csak kíváncsi voltam mit szóltok hozzá, meg hogy mennyire lehet igaz.
Ekkor nekem is egy ilyen telóm van , mert pont ugyanezeket tudja.
Szerintetek mennyire gáz vagy nem gáz, ha egy Siemens Me45-telót használnék telefonálásra?
A mostani húzza a zsebem kissé (210g)
Fiam ezzel kb. azonos Nokiát hord az iskolába, ott egyáltalán nem gáz, inkább érdekességként csodálják a társai.
Hátránya, hogy napfényben is látható a kijelző, akku több mint 1 hétig megy egy töltéssel, kis méret nem húzza a zsebet, egyszerű kezelés, olcsó.
Nokia 8850-nel szemezek még, de kevés van belőlük és drágák is. Mivel Me45 van és szinte gyári állapotban (egy új akku azért elférne+ függetlenítés) így marad ez.
Jók is az ilyen telefonok, bírják a gyűrődést.
Ez az önköltségi ár. Erre jön még sok sok kereskedő, szállító költsége, haszna és az állam vámja, áfája.
Igen, nem is tudjuk, hogy rengeteg terméknél a gyártónak csak töredéke marad a bolti árhoz képest, annyi sallang ár van még rajta.
Az előbbi példa nem tipikus, de az gyakori, hogy a bolti ár kb. negyede a gyártóé.
Régen még harmaddal számoltunk, azok a régi szép idők
Legalább csak az ÁFA lenne kevesebb egy terméken.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |