Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2545 / 3607
(#) Robin2 válasza pjg hozzászólására (») Feb 14, 2016 /

Van, ha hiszel a hegyi levegő jótékony hatásában
Egyébként más a légnyomás, a páratartalom, másképp szól minden.
(#) pinter63 válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 14, 2016 /

Üdv
Ez az óra az acetilén hegesztő oxigén órája,itt két óra van,a palack oldali a palack nyomást mutatja,ez pedig a tömlőben beállított nyomást,drága óra egyébként. Rálehet tenni egy kompresszor palackjára is mérni. Ha oxigénpalackra kerül olaj nem érheti,ez nagyon fontos.

oxi.óra.jpg

(#) zsoltee0001 hozzászólása Feb 14, 2016 /

A fejlesztési ötletekbe akartam írni, de 2 hete fagyasztva van a téma.
Arról lenne szó, ha pl gugliba rákeresek valamire és hozza a HE oldalátm alatta kisbetűkkel, a szövegrészlet amibe található a keresett szó.
Rákattintok, bejön az a topic, de sehol nem találom azt a hozzászólást amit kiemelt.
Szerintem tök logikus lenne, hogy egyből odaugrik.
Na mindegy, ez csak egy ötlet lenne.
(#) Kovidivi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 14, 2016 / 1

CTRL+F , és újra beírod a keresőszót. Én így szoktam. Vagy rámész a tárolt változatra, ott ki lesz emelve a keresőszó. A tárolt változat a találat webcíme, és az oldal fordítása közötti kicsi, lefelé mutató háromszög alatt rejtőzik (de minek bújik el?).
(#) zsoltee0001 válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 14, 2016 / 1

Az a poén, hogy nincs ott
"ds18s20 érzékenysége" re kerestem rá, 1. találat : AVR miért, hogyanok rákattintva bejön egy oldal (ezek szerint csak találomra) ami nem tartalmazza a keresett szövegrészt.
Az egyébként is egy kicsit macerás, hogy én keresgéljem, ha már a gugli megtalálta, mi a francért nem tud odaugrani... sose értettem, ennyi intelligencia nem tud beleszorulni egy keresőbe?
(#) morzsa15 válasza pinter63 hozzászólására (») Feb 14, 2016 /

Köszi a segítséget!
(#) Bakman válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 14, 2016 /

Ez valószínűleg azért van, mert a témához tartozó webcím állandó, pl. e téma webes címe ez:
  1. http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_4595.html
A bibi ott van, hogy a Google megjegyzi, hogy én ilyen szöveget írok, mint amit (pl.: DS18S20 érzékenysége: 0,5 °C), a fenti címen. Erre jönnek a többiek és írnak több hozzászólást, keletkezik egy új oldal. Az én hozzászólásom "átkerül" az alábbi címre (perpillanat az előző oldal):
  1. http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_4595.html?pg=2762
Ez pedig már nem az, mint amit a Google megjegyzett. Neked a téma akkori főoldalát adja találatként, de az közben kapott egy paramétert, amit a Google már nem frissít.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2016
(#) zsoltee0001 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 14, 2016 /

Oké, hogy nem azon az oldalon van a hozzászólás, de valami árulás akkor is van, mert ha előveszem a "csak ebben a témában keresés"-t és beírom a keresett szót, akkor se talál semmit.
Bocs, ha rosszhiszemű vagyok, de ebből is látszik, hogy a google nem a tudást pártolja hanem az eladást, miből tartana már erre írni egy algoritmust?
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2016
(#) Norberto válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 14, 2016 / 1

Mielőtt még nagyon elkanyarodna a Google fikázásába a történet, a következőket azért érdemes átgondolni.

Jelenleg a tartalomőrző és -szolgáltató a HE. Nem a Google. A Google csak egy globális kereső, amit próbálnak minél univerzálisabbra megalkotni. Mindent az sem tudhat, a végtelenségig nem lehet mindig mindenre felkészítve.

De még mindemellett is azt kell, hogy mondjam, elég brutális mennyiségű adatot tárol, egész jó intelligenciával. A sebességére sem lehet panasz...

Azt is tudni kell, hogy az oldalak monitorozásához a tartalom előállítójának ill. szolgáltatójának olyan módon kell lehetőséget biztosítania, hogy a tartalmat cache-elni tudja a G. intelligenciája. Nem úgy megy csak az, hogy kész van egy teljes weboldal, azt mindent letölt róla a G. és már csumára kész is van a feladat, cakk pakk lementve egy tükörmásolat a világban...

A keresőoptimalizálás is szinte egy külön üzletág, vagy szakma...

Elárulom, mivel volt néhány évig rálátásom a dolgokra, és mert érdekel is engem ez a téma, pl. attól is nagyban függ a Google találati eredmények megtekinthetősége, hogy mi egy fórumon az alapértelmezett olvasási sorrend. Időben visszafelé vagy nem. És mindez hogy viszonyul ahhoz, hogy a Google szervere ezt a sorrendet miként látja, illetve hogy az adott felhasználó magának mit állít be...

Nem hiszem, hogy a valóságban olyan egyszerű lenne ezt perfektül megoldani és leprogramozni, mint villámsebesen kigondolni a jónak hitt megoldást.
(#) zsoltee0001 válasza Norberto hozzászólására (») Feb 14, 2016 /

Érdekes, hogy ezzel a problémával csak én szembesülök ezek szerint.
De azért legyünk őszinték, ha valamire rákeresünk, főleg akkor ha tudásra, információszerzésre gondolunk, a guglival, annak jelentős része valamiféle fórumot hoz, meg is jeleníti a szókapcsolatot, ráirányít egy weboldalra ami lehet, hogy egy több száz oldalas topic és akkor keressük ki? Erre nem tudtak kitralálni valami megoldást? Ti ezt nem tartjátok furcsának?
(#) zenetom válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 14, 2016 /

Engem pl. valahogy sokkal jobban zavar az a töménytelen mennyiségű reklám. Viszont amikor keresek valamit vele, általában meg vagyok vele elégedve, sőt..
Bár biztosan lehetne jobb is, de azért elég embertelen info-áradat van a neten-szervereken, amik között el kell igazodnia a Googlenak.. és azért szerintem az sem elhanyagolható tényező, hogy piszok gyorsan kidarálja a találatokat.
(#) Norberto válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 14, 2016 /

De, valamelyest furcsa.

De abba is bele lehet gondolni, hogy alapvetően nem a Google feladata a teljes infóanyagban való keresés és tárolás, hanem a lokális weblap feladata lenne azt megfelelően működővé tenni. Kb. 3 éve ilyen butácska sajnos a lokális kereső, előtte közel perfekt volt.
(#) nedudgi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 15, 2016 /

A probléma a keresővel ott van, ahol számok is szerepelnek a keresett szóban. Mintha ott se lenne. Ettől még használható, valamennyire - főleg a tárolt változat. Ha tud róla az ember, már könnyebb.
(#) zsoltee0001 válasza Norberto hozzászólására (») Feb 15, 2016 / 1

Mondjuk az is igaz, hogy a google szerepe csak addig tart amig kidobja találatként, hogy az a keresett szó szerepel abba a honlapon, az ő feladata ezzel végetért, aztán a oldal betöltésével ctrl+F4 és keresd ki a kulcsszót, ha egy 600 oldalas fórum akkor cumi van és akkor ezt játszd el 20x mert lehet, hogy nem az a fórum adja meg a keresett információt.
Ezt az "apróságot" leszámítva tényleg le a kalappal a google előtt.
Üdv
(#) Bakman válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 15, 2016 /

A fórum nekem erre értelmes találatokat szokott mutatni.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Feb 17, 2016 /

Mit szóltok EHHEZ?
Mitől ilyen olcsó?
(#) BarnaPili válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Feb 17, 2016 /

Élettartam nem ismert,és az sem,hogy hány óvodás korú dolgozik a gyártósoron... :|
(#) Bakman válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Feb 17, 2016 /

Egy telefonban rengeteg jogvédett dolog van, talán azokat nem fizették ki, minimális hasznot raknak rá, nem kell kifizetni a nevet, sokkal kevesebbet tud, mint amennyi látszik, 12-14 éves gyerekek rakják össze, titokban van egy másológépük, ami a belerakott tárgyat atomról-atomra lemásolja. Elsőre nekem ezek jutnak eszembe. Majd kiderül egy behatóbb teszt során, mire jó és mire nem.
(#) Buvarruha válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Feb 17, 2016 / 1

Jó, hogy nem a mindenegybenblog-ról linkelsz ökörségeket....
(#) szucsistvan123 válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 17, 2016 /

Ez a Blikk...
Tudom hogy a mindenegybeblog egy kamu kitalációkkal teli sz*r, lehet ez is, csak kíváncsi voltam mit szóltok hozzá, meg hogy mennyire lehet igaz.
(#) sany válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Feb 17, 2016 /

Ekkor nekem is egy ilyen telóm van , mert pont ugyanezeket tudja.
(#) Petyaa hozzászólása Feb 17, 2016 /

Szerintetek mennyire gáz vagy nem gáz, ha egy Siemens Me45-telót használnék telefonálásra?
A mostani húzza a zsebem kissé (210g)
(#) nedudgi válasza Petyaa hozzászólására (») Feb 17, 2016 /

Nem mindenkinek jut Nokia 6021.
(#) Petyaa válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 17, 2016 /

Múzeális már az is
(#) nagym6 válasza Petyaa hozzászólására (») Feb 17, 2016 / 1

Fiam ezzel kb. azonos Nokiát hord az iskolába, ott egyáltalán nem gáz, inkább érdekességként csodálják a társai.
Hátránya, hogy napfényben is látható a kijelző, akku több mint 1 hétig megy egy töltéssel, kis méret nem húzza a zsebet, egyszerű kezelés, olcsó.
(#) Petyaa válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 17, 2016 /

Nokia 8850-nel szemezek még, de kevés van belőlük és drágák is. Mivel Me45 van és szinte gyári állapotban (egy új akku azért elférne+ függetlenítés) így marad ez.
Jók is az ilyen telefonok, bírják a gyűrődést.
(#) pjg válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Feb 18, 2016 /

Ez az önköltségi ár. Erre jön még sok sok kereskedő, szállító költsége, haszna és az állam vámja, áfája.
(#) nagym6 válasza pjg hozzászólására (») Feb 18, 2016 /

Igen, nem is tudjuk, hogy rengeteg terméknél a gyártónak csak töredéke marad a bolti árhoz képest, annyi sallang ár van még rajta.
Az előbbi példa nem tipikus, de az gyakori, hogy a bolti ár kb. negyede a gyártóé.
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 18, 2016 /

Régen még harmaddal számoltunk, azok a régi szép idők
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 18, 2016 /

Legalább csak az ÁFA lenne kevesebb egy terméken.
Következő: »»   2545 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem