Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Veterán autórádió hiba

Témaindító: Bandeee, idő: Márc 4, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 8
(#) Bandeee hozzászólása Márc 4, 2008 /

Sziasztok!

Van egy VIDEOTON RD5678 2utas autórádióm. Az elsődleges baja az, hogy kazettát behelyezve, alap hangerőn tényleges feles balansszal szól, ám ha hangosítok, akkor a bal oldali hangszóró csak sistereg, egyre hangosabban, míg a jobb ténylegesen erősödik... Rádió részével nincs ilyen tünet, csak kazival. Kipróbáltam 3kazit is, köztük volt egy adapterkazi is.
(#) valve válasza Bandeee hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Szia, Talán a fejről leszakadt a vezeték?
(#) Bandeee válasza valve hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Nem hiszem, mivel alap hangerőn szól rendesen, kazival is.
(#) patexati válasza Bandeee hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Meg kell nézni a fejnél nincs e leszakadva a szál vagy megtörve valahol,ha nincs a fejet is ellenőrizni kell nem szakadt e meg!Javasolnám zárd össze a fejen a két oldal csatornáit és így kiderül azonnal,hogy a fej rossz vagy más a hiba!
(#) Bandeee válasza patexati hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Készítettem pár fotót:
(#) Ricsi89 válasza Bandeee hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Helló
Szerintem a fej előerősítője környékén kellene a hibát keresni. Ha a fej lenne rossz akkor egyáltalán nem szólna az egyik oldal. Ha a végerősítő lenne rossz akor meg a rádió is rossz lenne. Ott nézz körül, ahová a fejből a vezeték megy. Esetleg arről a részről is csinálhatsz pár képet, hogy lássuk, hogy van megcsinálva.
(#) Bandeee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Remélem jókat fotóztam Ha kell, jobban szétszedem, csak legyen jó
(#) Bandeee hozzászólása Márc 4, 2008 /

Egyébként van még 1 gondja: sípol elég durván... Gondolom testelési probléma... Gyárilag nem votl testelve, én megtettem, de ugyanolyan maradt... Mondjuk ez nagyon másodlagos probléma De azért, hátha tud rá valaki valamit A képek gondolom mind a testeléshez tartoznak... Hátul a kábeleknél a testelő saru, amire kéne kötne a testkábelt, a másik két képen meg gondolom a tényleges kitestelés a burkolatra a savarokon keresztül. De nem tudom, nem nagyon értek ehhez:S
(#) patexati válasza Bandeee hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

A fejet megnézném mindenképp!Akkor szokott hangosan sisteregni ha a fej szakadni kezd de még nem teljesen szakad meg!Ha az jó akkor természetesen az előerősítő rosszalkodik!
(#) Bandeee válasza patexati hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Fejen nem látok bajt... Előerősítőn se, az az igazság:S Se beégés, se forrasztási hiba, se szakadás, semmi... Bár tény, nem vagyok szaki...:S
(#) valve válasza Bandeee hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

A rádió megy max hangerőn is?
(#) Bandeee válasza valve hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Megy hát Csak úgy ahrsog a 2x4watt De tényleg jól szól, azért akarnám megcsinálni... De a balos kazival csak sistereg... Rádióval tökély
(#) Ricsi89 válasza valve hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Ha a rádió megy a magnó meg nem, akkor a hangerőszabályzótól a végfokig biztos hogy jó. Akkor csak a fej erősítője lehet a rossz. De hogy kis hangerőn meg meg szól nagyon meg nem. Ez megfogott.
(#) Bandeee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Hangosításra hallani lehet, h produkálni akar valamit, mivel szól a kaziról a zene és ha hangosítom, egy ponton eltűnik a zene és csak sistergés, ami egyre hangosabbá válik...
(#) valve válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Arra gondoltam, hogy a Poti megadja magát félúton, de ha műxik Rádióval akkor azzal nem lehet gond, és ahogy írtad a végerősítővel sem. Még arra gondoltam, hogy mikor elér egy bizonyos hangerőt akkor a kazi fejerősítője felmondja a szolgálatot, túlvezérlődik, esetleg védelem, VAGY valamelyik kondi(k) kiszáradtak, bár sztem ennek az esélye nem nagy, de kitudja,..

Bandeee, ha van egy kazód amit szét tudsz kapni, akkor a fejéről a jelet vidd a kazód fejerősítőjére,
és nézd meg, hogy azzal, mit produkál, lehetőleg ne legyen galvanikus kapcsolat a két lejátszó közt.
Ha így is fennáll akkor egy új 8 -lábu kis jószág megteszi, a régi előfokot ki s az újjat bele, de amgy nincs egybe a fej erősítője a végfokkal?
(#) Bandeee válasza valve hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

Hűha, ez nekem már túl műszaki volt...:S Mi az a kazó? galvanikus kapcsolat? Bocsi, de nem vagyok ennyire műszaki ember:S
(#) valve válasza Bandeee hozzászólására (») Márc 5, 2008 / 4

Bocsánat a röviditésért, a kazó = kazettafon, szallag-egység. Galvanikus kapcsolat, (nincs zárlat, vezetőképesség a két céltárgy között, vagy hogy is magyarázzam). Szóval arra gondoltam, hogy egy másik lejátszónak a fejéről a jelet a mostani kazettafonodba belevinni, így meggyőződhetnél, hogy a fej jó-e vagy vacakol néha meg jobb-e a hangminőség. Bár nem nagy dolog, de kikell zárni a lehetőségeket egyessével,..
(#) oregtamas0202 válasza valve hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

Üdv.Tipusa? RM5632 S ? Koax kábel-C455/456 ill. aDIN ajzaton lévő 2db érinkező pár. Ha nem,küldök kapcsolást ,de nagy .A kodit elég ha párhuzamosan teszed üzemközbe. Kiszáradhat, de feleslegesen ne cseréld.Öreg Tom.
(#) valve válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

Mit? Ezt totál nem értem,..

Még így se tudom mi az akazettafon:S Szóval valószínűleg nincs is itthon De neten se találtam róla semmit se:S
(#) valve válasza Bandeee hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

Ezt te írtad -> "kazettát". A kazettafon, az amibe bele helyezed a kazettát, amin zene van,.. Autórádió, csak tudod kazetta is jár bele. Vagy jobbanmondva autós-magnó. Nem-tudom, hogyan tudhatnám jobban elmagyarázni,.. Talán csatolok egy képet: Kazetta.

jaaaaaaaaaa Hiába, a kazetta már nem az én világom volt... Gynege oltás, de azért thx Na az akad azért 1-2

Ehh:S Mostmár fel is fogtam asszem Hát, elég körülményes, és ráadásul nincs is olyan fejegységem amti szétszednék szivesen darabokra, vagyis amit nem sajnálnék...
(#) Bandeee válasza Bandeee hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

Szerintetek a javításáért egy rádiószerelő mennyit kérne el? Igaz, még nem tudni a hiba okát, csak érdeklődök, h kb-ra milyen tarifa lehet...
(#) oregtamas0202 válasza valve hozzászólására (») Márc 5, 2008 / 4

Bocsánat,két kérdés keresztezte egymást.Egy kolléga a fülembe és atied. A rádió tipusát azért megadhatnád ,ha kértem , főleg hogy segíteni akartam!Küldö akapcsolási rajzot.SZIVESEN .Öreg Tom.
(#) oregtamas0202 válasza valve hozzászólására (») Márc 5, 2008 / 4

autó rádió 1
(#) Bandeee válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

Hello!

Ez most nekem szólt? Csak mert egy rádiótól van szó: VIDEOTON RD5678, de nem nekem írtad. A mellékelt kapcsolási rajz a VIDEOTON RD5678-asé?

Már emgtaláltam a kapcsolási rajz másik darabját is RD5683 Ez nem tudod, h mennyiben tért el az enyémtől? RD5678 Elkezdem nézegetni, de szerintem sokra nem fogok jutni vele, legalábbis én... De azért nagy thx!

Nem jól írtam... bocs, szóval a fejegységem: VIDEOTON RD 5687 K
(#) Ricsi89 válasza Bandeee hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

Na ahogy néztem a kapcsolási rajzot csak a fej előerősítőjén lehet a gond, mert utánna már egyesül a rádió jelével. Azon a panelon a rajz alapján ki lehet mérni az ellenállásokat és meg kellene mérni azt a két diódát is, hogy nagyjából ugyanolyan-e az értékük. És valve-nek igaza van ki kellene próbálni egy másik fejjel is biztos ami biztos alapon. Ha nem jó akkor esetleg egy IC-cserét is megér, mert ahogy nézem nem drága.
UI.: Kösz a rajzot oregtamas.
Következő: »»   1 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem