Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2546 / 3607
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Feb 18, 2016 /

Még ez is. Általában tévesen gondoljuk a befizetendő adónkat, mert csak a bérből levont adót gondoljuk annak. De az adózott bérből még a 27% áfa-t is adózunk minden -végfelhasználói- vásárlásnál, amit magunknak veszünk a boltokban -kenyér, tévé, autó, házépítés stb..
Egy munkahelyi dolgozó havi maradék béréből még 27%-ot adózik.
(#) granpa válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 18, 2016 /

De csak azért, mert a 2×es, (vagy többszörös) adózás kizárt, és törvénytelen! Azt' mindjárt kapunk a fejünkre, mert ez már politika.
(#) sany válasza granpa hozzászólására (») Feb 18, 2016 /

Fejezzük be szerintem is.
(#) janikukac hozzászólása Feb 18, 2016 / 4

Ma délután (meg már egy néhány napja) bontogatom a régi paneleket. Egy részét egykoron én építettem, másik felét kaptam. Elég érdekes, de nagyon sok emlék feltört bennem, miközben ügyködtem. Rengetek lemez készítéséről pontosan emlékszem, hogy hol vettem az alkatrészeket, vagy épp milyen idő volt akkor, valahol még az alkatrészek értéke is beugrott, meg az a sok segítség és támogatás amit Tőletek kaptam, az útbaigazítások, és minden pozitív dolog. Nagyon sokat köszönhetek a fórum tagjainak, mély érzelmekkel tölt el, amikor felidézem ezeket. Emlékszem, 2009-ben regisztráltam fel ide, mert a kis távirányítós autóval gurulva felötlött bennem, milyen maszek dolog lenne egyet egyedül építeni. Persze, ez csak amolyan gyerekes ötlet volt, sose lett belőle semmi, meg az akkori "karrierem" is félbeszakadt két évre nagyjából. Aztán astabil multivibrátor, TDA2003-as erősítő, VU méter, basszusra villogó LED-ek, kisebb-nagyobb sikerek. Meg fogtok lepődni, de azt hiszem dupla adaggal inkább az életre tanultam Tőletek, nem a hobbi terén. Neveket nem akarok most kiemelni, felesleges, hiszen tudják azok az emberek akik annyiszor mellettem álltak. Vajon miért van az, hogy számunkra "idegen" emberektől ennyi jót kapunk, akiktől meg elvárnánk egy hangyányival többet, azoktól nem?!
Köszönök mindent Nektek, és ne haragudjatok, hogy most egy ilyen nyálas dumát itt összehordtam, de ez így most kitört belőlem. Kár, hogy az a kerék néha nem pereghet vissza és egyszer csak "felnövünk"...
(#) Ge Lee válasza janikukac hozzászólására (») Feb 18, 2016 /

A kérdésedben a válasz is benne van. Lehet hogy furán hangzik, de "jót", örömöt, akkor kapsz ha nincsenek elvárásaid. Miért is lennének? Mindenki annyit ad amennyit "tud", és ez csak a saját szemszögből nézve lesz sok vagy kevés.
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Feb 18, 2016 /

Jó dolog, hogy ide "keveredtél" közénk. Évről évre látszik a fejlődésed és öröm látni, hogy a korosztályodtól eltérően értelmes dolgokkal foglalkozol. Itt a falunkban a hasonló korú ifjak csak a bulizással vannak elfoglalva. Pedig ha valaki fiatalon nem tanul minél többet később már hiába is szeretne.
(#) zoly15 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 18, 2016 /

Idézet:
„Lehet hogy furán hangzik, de "jót", örömöt, akkor kapsz ha nincsenek elvárásaid.”

Ez igaz lehet, én pont az ellentéte vagyok az állításodnak, rengeteg elvárásom van, akár magammal és másokkal szemben, aztán mikor kiderül a valóság, szinte minden nap egy csalódás.
Az idő múlásával ezek az elvárások gyarapodnak, ha valamibe bele kezdek azt csak is profi szinten, de közben lemaradok az "élet" ről....
(#) Ge Lee válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 18, 2016 /

Az ilyet hiába írja le neked bárki, mert csak magadtól fogsz tudni rájönni hogy hogyan is működik. Amíg elvárásaid vannak, sosem leszel boldog. Mert az akkor vagy, ha nem feszültség van benned hanem nyugalom, nem folyamatos harc hanem béke, nem bánat hanem öröm. Ilyenkor úgy érzed hogy már nincs szükséged az égvilágon semmire, és itt most nem csak az anyagi dolgokra gondolok.
És akkor ugye miért vagy hova is kellene teperni, meg mit és miért is kellene elvárni bárkitől...
(#) zolika60 válasza attila1 hozzászólására (») Feb 18, 2016 /

Az Einhell gépek nem rosszak. Ezt a konkrét darabot nem ismerem, de van például tizenhat éves dekopírfűrészem amivel nincs semmi gondom. Pedig használtam sokat.
(#) zoly15 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 18, 2016 /

Idézet:
„már nincs szükséged az égvilágon semmire”

Ezt még sohasem tudtam kijelenteni, létezik ilyen egyáltalán?
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 18, 2016 /

No meg a jövedéki adót is idevehetjük.
(#) moltam hozzászólása Feb 19, 2016 /

Nemtudom mennyire off de valaki próbálkozott már arany kinyerésével elektronikai hulladékból? Egy rakás pénzért vásárolják fel az aranylábú ic ket procikat, és tuti hasznuk is van bőven.
(#) Buvarruha válasza moltam hozzászólására (») Feb 19, 2016 /

Igen próbálkoztak, van neten róla videó is, de eléggé tökölős.
(#) Kovidivi válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 19, 2016 /

Ezt az állapotot keresem én is, talán jó úton haladok. Az viszont tuti, hogy minden tervem, ami elektronikával kapcsolatos, háttérbe kell szorítani, és csak úgy lehetséges megtalálni a nyugalmat.
(#) zolika60 válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 19, 2016 / 2

Persze jól hangzik az elmélet.
Idézet:
„Amíg elvárásaid vannak, sosem leszel boldog. Mert az akkor vagy, ha nem feszültség van benned hanem nyugalom, nem folyamatos harc hanem béke, nem bánat hanem öröm. Ilyenkor úgy érzed hogy már nincs szükséged az égvilágon semmire, és itt most nem csak az anyagi dolgokra gondolok.
És akkor ugye miért vagy hova is kellene teperni, meg mit és miért is kellene elvárni bárkitől...”
De gondolj bele ha az előző generációk mind így gondolták volna, lejöttünk volna-e a fáról, vagy még mindig ott majszolnák a banánt? Persze lehet az egy boldogabb élet volna kitudja, de szerintem a jelenlegivel nem cserélnéd el. "Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!"
(#) zenetom hozzászólása Feb 19, 2016 /

Hali!
Kocsi fényezését mennyire bántja az izopropil? Ragasztószalag maradékot kellene eltávolítani, amire az izopropil alkalmas lenne, csak félek hogy reakcióba lép a fényezéssel (vagyhát mi "kívül" van..)..
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 19, 2016 /

Szerintem is ahogy mondod, csak sokszor görcsös kényszerbe mennek át a magunk kreálta, elvárások, itt jönnek a bajok.
Vagy a társadalom abnormalitásai viszik -elvárás teljesítése bármi áron- az embert, pld.: már gyerekkorban középiskola 8-20 óráig tanulás minden nap, állandó stressz.
(#) zenetom válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 19, 2016 /

Ok, köszi!
(#) Ge Lee válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 19, 2016 / 1

Ha keresed akkor az első lépést már megtetted. A probléma ott szokott lenni hogy a többség rossz helyen keresi. Konkrétan mindenhol, csak ott nem ahol van, önmagában.
Semmilyen tervedet nem kell feladnod. Most kényszerből csinálsz dolgokat, ennek a cselekvési kényszernek több oka is lehet, egy főnök, család, ismerősök, a társadalom elvárásai, stb. De ha ezek nincsenek, akkor is ott van benned a cselekvési kényszer, amit ha megfigyelsz akkor rájössz hogy az tulajdonképpen nem is a tiéd, de ott van benned, és nem nagyon tudsz mit kezdeni vele.
A dolgokat csinálhatod azért is mert örömöt okoz, és nem azért mert valamilyen belső kényszer hajt. Amíg az hajt addig nincs kiszállás a mókuskerékből, és a célok elérése sem okoz örömöt, mert azonnal ott a következő cél amit mielőbb el akarsz érni.
A nyugalom nem azt jelenti hogy ülök és nem csinálok semmit, hanem hogy megszabadultam a belső kényszertől, béke van bennem a feszültség helyett.
(#) Ge Lee válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 19, 2016 / 1

Ha neked ennyit sikerült kihámozni a létezésből, azt csak sajnálni tudom. Ahogy azokat is, akiknek küzdelem az egész életük. Önmagukkal, a társadalommal, meg úgy mindennel.
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 19, 2016 /

Idézet:
„A nyugalom nem azt jelenti hogy ülök és nem csinálok semmit, hanem hogy megszabadultam a belső kényszertől, béke van bennem a feszültség helyett.”

Erre egyetlen megoldás -legalábbis nálam- mindenkit 5 lépés távolságon kívül tartani.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 19, 2016 / 1

Az is azért van mert nem tudod őket elfogadni olyannak amilyenek, hanem szeretnéd hogy másmilyenek legyenek (elvárás). Ehhez képzeld hozzá, hogy az emberek több mint 90%-a így van ezzel, szinte mindenki másmilyennek szeretné a másikat, mint amilyen. Hova vezetne ez, ha megvalósulna? A világot nem tudod megváltoztatni, de nem is kell. Ha képessé válsz hogy rendet tégy magadban, az olyan mintha maga a világ változott volna meg. Leveszed azt a szürke, poros szemüveget amin keresztül eddig nézted.
(#) Gafly válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 19, 2016 /

Szerintem nektek egy jó "kócs" (coach) kell, aki:
Idézet:
„Megérti és eredményesen beszéli meg az ügyféllel a coaching kapcsolatra vonatkozó irányelveket és a konkrét paramétereket (pl. logisztika, díjak, gyakoriság, mások bevonása, ha szükséges).”

és
Idézet:
„Eredményesen él a humor eszközével a jó hangulat és a megfelelő energiaszint kialakítása érdekében.”

valamint
Idézet:
„Az ügyfél számára megfelelő és tiszteletteljes nyelvezetet használ (pl. nem szexista, nem rasszista, nem szakzsargon, nem szleng, stb.).”
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2016
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 19, 2016 /

Idézet:
„Az is azért van mert nem tudod őket elfogadni olyannak amilyenek,”

Nem is lehet. Mindig segítettem mindenkinek, ez oda vezetett, ha bárkivel találkoztam egyből adta ki nekem, hogy mit csináljak neki (ingyen). Csak erről szólt minden emberi találkozás. Másik a falusi szokásrendszer, emberek beleszólnak más magánéletébe, amihez semmi közük, erőltetik másokra a saját akaratukat. Lehet, hogy sok helyen már nem így van, de én ilyen világban éltem.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 19, 2016 / 2

Nem lehet, mert az irányítás nem a Te kezedben van, csak látszólag, hanem a megszokásokban, az előítéletekben, "valakiében" vagy "valamiében", amit általában ego-nak neveznek, de az igazából nem Te vagy.
Nézz meg egy picit, addig vidám és élvezi önfeledten az életet, amíg ki nem alakul benne az ego. Azt vedd észre, hogy emiatt kizárólag Te fogod mindig rosszul érezni magad. Vagy szereted rosszul érezni magad? A rosszat csak részben kapod mástól, részben benned alakul ki mint "öntudatlan" válaszreakció, ami ellen viszont már tehetsz, ha ezt felismered. Ebben a témában azért nem jut évezredek óta az emberiség egyről a kettőre, mert mindenki a másikat akarja megváltoztatni önmaga helyett. Pedig csak egy ennyire egyszerű dolog kell egy teljesen más élethez, és másfajta emberi társadalomhoz, hogy mi magunk megváltozzunk.
Ez azzal kezdődik, hogy nem ártasz szándékosan a másiknak. És ebbe nem csak az tartozik bele hogy nem szúrod le az utcán 20Ft-ért, hanem hogy egyenrangú félként kezeled, nem ruházod fel jó vagy rossz tulajdonságokkal, nem ítéled el csak mert más a bőre színe, a vallása, vagy a véleménye. Meg beletartozik az is, hogy nem építesz rájuk olyan "vállalkozást", ami által neked milliárdjaid lesznek, miközben ők egyik hónapról a másikra élnek. Stb. stb.
(#) zolika60 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 19, 2016 /

Elvárások nélkül nihil van. Ha a szüleid nem várták volna el tőled, hogy beszélj, járj iskolába mi lett volna belőled?
(#) Robin2 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 19, 2016 /

Szerintem nem érted ő miről beszél. Ne sértődj meg, de nem vagy az ő szintjén. Azért merem ezt mondani, mert hasonlóképpen élek és gondolkozok. Ezzel nem azt mondom, hogy itt bárki jobb bárkinél.
Ebben az esetben például én maximálisan elfogadom, hogy Te így gondolkozol, élsz. Míg Te a válaszaidban folyamatosan "ellenkezel". És ez erről is szól.
(#) zolika60 válasza Robin2 hozzászólására (») Feb 19, 2016 / 2

Nekem jó a saját szintemen. Tudod nincsenek elvárásaim.
(#) moltam válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 19, 2016 /

Igen láttam pár videót. Sok pénzért megéri tökölni
(#) jani1987 hozzászólása Feb 19, 2016 /

Mivel felmondtak a cégnél így rengeteg időm lett. Amint javul az idő kerékpározok egy kiadósat, hogy megszabaduljak a sok gondtól mintegy levezetés gyanánt. A tervezett útvonal: Szolnok-Abony-Cegléd-Ceglédbercel-Albertirsa-Homokiszőlő-Dabas-Bugyi-Kiskunlacháza-Ráckeve-Adony-Pusztaszabolcs-Seregélyes-Székesfehérvár-Sárszentmihály-Berhida. Nem teszem meg mindet de egy 4-5 óra van betervezve csak egy irányba. Amolyan rákészülés gyanánt. Már hónapok óta nem mozogtam egy kiadósat. Ha valaki meglát egy sárga feliratú montin akkor nyugodtan dudáljon rám üdvözlés gyanánt. A többit majd csak akkor ha szabad a terep.
Következő: »»   2546 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem