Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ezek csak részletek
Az udvarosok mennyi pénzt szoktak kapni? Tudom: ...... Csak olvasgattam, hogy azt is keresnek néha.
Általában minimálbért, ha teljes munkaidősek. Amúgy mindenhol, mindenre minimálbér. Kivéve egyetemi óraadó, etc.
Hol volt az amikor a hirdetés szerint a fizu nem lehetett több mint a minimál? A viccekbe, tudom. Kb ez jutott eszembe.
Most hogy kirúgtak már semmi kedvem soha többé gyári melósként végezni. Addig kigondolom hogyan tovább. Amúgy Pesten pont lesz egy NI konferencia. A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2016
Anno konyhai segédként a 60 ezerből 50-et mindig haza adtam. Nem csoda: ingyen szoba+konyhai kaja.
Fiatal ismerőseim kb. fele Angliában pincér, igen jól keresnek.
Azt mondják a borravaló jelentős tétel, majdnem mégegy fizetés. Idézet: „Van érteleme napi 8 órát a melóhelyen lenni? Egy pár svéd cég szerint nincs, és náluk már egyre többen nyomják így : 6 óra munka, 9 óra pihenés, 9 óra szórakozás... Reggeli kávé helyett több alvásra lenne szükség, rövidebb munkaidővel pedig nemcsak boldogabbak, de hatékonyabbak is lennénk. Sokat dolgozni egészségtelen, ráadásul erősen a szabadidő és a magánélet rovására is megy. A University College London 600.000 fős – európai, amerikai és ausztrál adatokkal dolgozó – kutatása szerint a heti 55 óránál többet dolgozók esetében 33 százalékkal nagyobb a stroke veszélye, mint azoknál, akik 35-40 órákat dolgoznak csak. Emellett a túlórák a koszorúér-megbetegedések kialakulásának esélyét is növelik. A Filimundus appfejlesztő cég már 2014-ben átállt a hatórás munkanapra. Cserébe azt kérték az emberektől, hogy munkaidőben ne facebookozzanak, és csökkentsék a koncentrálást csökkentő tevékenységeket. Ugyanekkor határozták el azt is, hogy a meetingeket a lehető legrövidebbre fogják. Az emberek közti konfliktusok csökkentek, mindenki kipihentebb és boldogabb, és meglepő módon a munka is elkészül. ”
Sőt egyáltalán van értelme melóhelyen lenni? Munkával manapság nem lehet pénzt keresni. Legalább is ebben az országban.
Hát az biztos, hogy az ember nem azért jött létre itt a földön, hogy napi száz órában termeljen, és termeljen, majd termeljen. Ez tragédia ami van.
Most 20 óra, én még dolgozok a számítógépen kb. 22-ig (közben némi HE) már alig élek, fiam most szólt, hogy segítsek neki a matekban, de ez már az utolsó lecke ma. Délután csak1 órát nem tanult, reggel fél hétkor kezd, 15 évesnek már ez a sorsa. Elmebeteg világ.
Nemrég ezt írtam a frászbúkra: (nemsoká jönnek a modik csitítani)
Idézet: „Mindig azt mondogattam, hogy a vadon élő állatokat nem érdekli a havi jövedelem mégis szaporodnak. Mi emberek gyártottunk magunknak egy rakás problémát aminek itt az eredménye. A kollégával is veszekedtem, hogy ahelyett hogy megtermelné a napi élelmiszer javakat ehelyett megveszik. Akárhogy próbáltok nekem ugrani itt több 10 ezres összegekről beszélünk havi szinten. Még mindig a falvak látják el a várost ezt tudomásul kell venni. Én csak egy település széli házat akarok kerttel-legelővel. Albérletbe lakok ahol most éppen nincs fűtés a modern gázos rendszernek köszönhetően. Gratulálok. Március 10-én haza költözök és ott legalább stabil 22-24 fok vár. Otthon több kaja volt a hűtőbe mint itt. És most tessék a torkomnak ugrani jó magyar szokás szerint. ” Idézet: Máté evangéliuma. „5Azt mondom ezért nektek: Ne aggódjatok életetek miatt, hogy mit esztek vagy mit isztok, sem testetek miatt, hogy mibe öltöztök! Nem több az élet az eledelnél s a test a ruhánál? 26Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem aratnak, csűrbe sem gyűjtenek – mennyei Atyátok táplálja őket. Nem többet értek ti náluk? 27Ugyan ki toldhatja meg életét csak egy könyöknyivel is, ha aggodalmaskodik? 28Hát a ruházat miatt miért nyugtalankodtok? Nézzétek a mezők liliomait, hogyan nőnek: nem fáradoznak, nem szőnek-fonnak, 29mégis, mondom nektek, még Salamon sem volt dicsősége teljében úgy felöltözve, mint egy ezek közül. 30Ha a mezei virágot, amely ma virít, holnap pedig a kemencébe kerül, így öltözteti az Isten, akkor benneteket, kishitűek, nem sokkal inkább? 31Ne aggodalmaskodjatok hát, és ne kérdezgessétek: Mit eszünk, mit iszunk? 32Ezeket a pogányok keresik. Mennyei Atyátok tudja, hogy ezekre szükségetek van. 33Ezért ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, s ezeket mind megkapjátok hozzá! 34Ne aggódjatok tehát a holnap miatt, a holnap majd gondoskodik magáról! A mának elég a maga baja.”
Ez már abban az időben sem egészen volt így, de már rég nincs természetes szabályzás, ma meg >7 milliárdan vagyunk.
Ma is, meg akkor is a hit hiányzott.
János!
Szeretünk és próbálunk segíteni a magunk módján. Képességeink azonban korlátozottak... Üdv, Gábor
Szerintem nem csak külföldön lehet vele jól keresni. Persze az tuti, hogy ott jobban. A borravaló meg sokmindentől függ, az elején örül az ember, ha az alapfizetést megtoldja plusz 50%-kal, ez viszont az idővel növekedhet. De tényleg sok minden befolyásolja, kezdve azzal, hogy ki a vendégkör, saját zsebbe megy-e a borravaló, vagy el van osztva, esetleg mindenkinek megvan az asztala/napszaka, mert ezek nagyon befolyásolják a végösszeget. Persze sok hátrány is van, meg nem pákát forgat az ember, de hát nem lehet minden tökéletes
Így is azon töröm a fejem mikor költözzek innen mert haver segít ebben és inkább neki fizetek. Napok óta nincs fűtés de mivel tegnap Békéscsabán voltam a kórházba ezért csak most szóltam de indulatoktól nem mentesen.
Az OFF nem egy albérlet kereső oldal de Kiskunfélegyházára kell menjek holnap interjúra. Ha csoda történik akkor összejön a villanyszerelő állás. De azért lakni is kellene valahol. Sűrű a program.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2016
Idézet: „Még mindig a falvak látják el a várost ezt tudomásul kell venni” Csak nem mindegy, hogy kié. Pont ma pucoltam krumplit, származási hely: Francia ország. A múltkori babalevesbe való szárazbab: Kanada. No komment.
Mi a sajátunkat esszük. Bár az igaz, (annak ellenére, hogy falun lakom,) a kertek nyolcvan százalékát nem művelik sajnos. Sőt az ifjabb generációk, ha akarnák sem tudnák.
Még egy lapáttal! Az egyik ifjabb szomszédasszony diós sütit akart csinálni, erre én felajánlottam egy szatyor diót. Erre ő: csak nem gondolom, hogy nekiáll megpucolni?
Egy ismerősöm régen -kb. 10 éve- termelt nagy mennyiségben hagyma, krumpli, uborka hasonlókat. Nem tudta eladni nagykereskedésbe, áruházláncba, sehova, pedig eléggé olcsóbban kínálta, mint akiktől -nem magyar- megvették a nagykereskedések. Sajnos más tényezők is játszanak, illetve akkor játszottak a piaci versenyben, mint amiknek kellene.
Olyan mértékű a gombabetegségek és rovarfélék elterjedtsége, hogy egyfolytában permetezni kellene, ebből lett elegünk. Azt meg nem esszük. Hozzáértő agronómus szakember ismerős szerint a növényfajták nemesítése az egyik fő oka, nem ellenállók ezek a fajták.
Sógoromé az egyik nagybani hűtőház, tudnék mesélni, hogy mennyire NEM a vidék lát el minket. Sajnos. Valami jön vidékről is, ez tagadhatatlan, de alig fed pár százalékot a teljes piacból...
Ezekről a "más tényezőkről" is csak saját magunk tehetünk. Egy áruház láncnak folyamatosan nagymennyiségű, azonos minőségű árualapra van szükségük. Ezt nyilvánvalóan kistermelők nem tudják megoldani egyénileg. A szövetkezet meg ugyebár olyan kommunista dolog. Persze más kérdés, ha egy magángazdaság fél Magyarország méretű.
Nehogy azt hidd, hogy amit a boltban veszel az nincs vegyszerezve. Abban sokkal több vegyszer van felszívódva, mint amit otthon a kertben rálocsolnál.
Velem veszekedett tavaly az öreg, mert csak kétszer permeteztem meg egész évben az almafákat, és bizony nem volt olyan szép, meg kukac is volt benne itt ott. Az ismerőséé meg milyen szép, szinte hibátlan. Igen. Márciusban elkezdi, és onnantól 8 naponta permetezve van a gyümölcsös, egészen addig amíg le nem szedik. Hát köszönöm, azt inkább egye meg ő. És olyat kapsz az üzletekben, a piacon, meg mindenhol... Aztán vakarózik a komplett társadalom, mert nem értik miért beteg mindenki, meg miért hullanak el az emberek 50 évesen rákban.
Persze van ilyen, főleg a gyümölcsfákat már nekem is permeteznem kell. De csak olyan szereket használok, amik nem mérgeznek (rézgálic, bordói lé, kén) és azokat is csak amennyit muszáj. Egyedül a krumplibogárra használok rovarölő szert. Ezért aztán persze van ami tönkremegy, de terem így is elegendő.
Krumplibogár ellen használj rézgálicot. öko növényvédelem
|
Bejelentkezés
Hirdetés |