Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszi!
Akkor rögtön nem sikerült,hiába nyomkodtam. ![]()
Sziasztok!
Csináltam egy arduino-s alkatrész teszter-t már csak a dobozolás van hátra meg még finom hangolni a programot mert van hogy ott marad egy-két betű. Sajnos nem találtam itthon triakot stb mert azokat is lehet vele tesztelni elméletben, kipróbálni még nem tudtam. Itt egy rövid bemutató videó: Bővebben: Link
Nekem cipős dobozban van az erősítőm...
![]()
Ügyes cucc! A béta méréssel szerintem gondok vannak: a teljesítmény tranzisztoroknál nem szokott 800 körüli lenni, nálad minden fajtára ennyit adott.
Köszönöm!
![]()
Szép napot! Épült egy gravírozó, zártszelvényes-csomólemezes vázzal, csavarkötéssel minden, a főorsó tartó kivételével. Azon a jobb oldali fakkban egy USB kamera. 640*480-nal bizony épp csak élvezhető, de bőven tized alatt beállítható a szálkereszt. Mozgatóorsó M6-os kór menetesszár, az anyája egy alu tömb, ami kottyanásmentesen sikerült.
Szia! Az első ötletem nekem is ilyen volt. A Menetes szár tartóssága felől és pontosságát illetően, valamint a belengést és a hajlító igénybevételeket nézve nem tudom mennyire lesz pontos és sérülékeny. Makettnek tökéletes.
![]()
A menetes szár azért lehet problémás, mert itt nincs útmérés beépítve (legalábbis azt gondolom). Ha ebben nem tévedek, akkor a pozícionálást azt csak a motor fordulatával oldod meg, azaz mondjuk 20,5 fordulathoz tartozik valamilyen távolság. Ezzel nem is lenne baj, mert ha az áttétel ismert, akkor nagyon pontos lehet a pozícionálás, de csak akkor ha az áttétel állandó.
És itt jön a képbe a menetes szár problémája. Ezeket arra gyártják, hogy egy kb. anya magasságban adott tűrésen belül jók legyenek. Ehhez egy metsző szerszámot használnak, aminek a hossza kicsi, általában a vastagsággal kb azonos.Mondjuk ha a menetemelkedés 1 mm, akkor az egy 10-20 mm-es darabon 10-20 mm távolságot is fog jelenteni. De 150 mm-nél már akár egy egész mm-t is hibázhat, ami az anyának tök mindegy, de ha pozícionálni akarsz akkor egészen más a helyzet. Éppen ezért vannak speciális orsók a célra, amiket esztergán készítenek, így a menetemelkedés pontossága csak az eszterga vezérorsójának pontosságán múlik (illetve ha köszörülve is van, akkor a köszörűgép vezérorsójának pontosságán).
Szerintem ezt Medve is tudja, hogy nem atompontos, mondjuk azh is érdekes, ha már megérdemelte a golyóssínt, egy fokkal komolyabb orsó kellett volna.
Amit sose értettem: x forint egy menetes szárt, 10 x egy esztergált, köszörült orsó (a golyós orsóról már ne is beszéljünk) a kettő között nincs valami alternatíva? Nem igaz, hogy még nem találtak ki valami szerszámot, hogy ne mángorolva, de ne is esztergával (drága) legyen valami elkészítve
Az előzőekhez: Hobbi kategória. Az optikával beálltam nullára, 100 fordulat-100mm után a képen látható hiba mutatkozott. A nullára való visszaállást mutatja a másik kép. Hobbi kategória, 300Ft-ból (a marómotor nélkül) ezt tudtam kihozni.
Szerintem ez nagyon ügyes kis szerkezet...
Programot és a vezérlést is te készítetted hozzá? Vagy az gyári? Ügyes vagy.. Gratulálok..
Nem törvényszerű hogy a menetes szár hibás legyen. Fordítva igaz, nem garantált a pontossága. Egyáltalán nem gondolom ezt se rossz megoldásnak, főleg ha elfogadjuk a benne rejlő bizonytalanságot.
Én egy ilyennek is nagyon tudnék örülni. Gratulálok.
Szia Ne érts félre. Nem is arról beszéltem, amikor szerszám és anyag nélkül megy a szerkezet. Éppen a munka közbeni igénybevételek azok, amik csavarodást, feszülést torziót és kopást fognak eredményezni. Miért építenének az emberek robusztusabb szerkezeteket, ha lehetne 2Ft-os menetes szárral is? Egy maróval, egy keményebb anyagba és oldalirányú terhelés mellett lennék kíváncsi a pontosságára. Mondjuk arra, mikor lesz egy körből torz kör.
Első gépnek-kiindulásnak bőven jó! Gratula ! A cnc vírus már benned van ,innen nincs megállás . Én csak nyák fúrásra akartam egy cnc-t csinálni 20x30cm es munkaterület volt a cél , mire megépült 27x40 lett de már megvettem az anyagokat és alkatrészek többségét egy 120x0120cm es géphez
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2016
Jó lesz ez, majd rájössz a gyerekbetegségeire és még jobb lesz. Aztán a leszólók meg tudod ez olyan dolog akár mivel is csinálod még mindig gyorsabb lesz ezzel egy nyák előlapot kimarni mint kézzel. Lehet 0.5 mm ovál lesz a furat de lehet hagyományos módszereknél ráköltenél annyit mint a gépre míg mondjuk tetszőleges furatot kivágsz... Szóval gratula, első gépnek jó. Annyi hozzáfűzni valóm van hogy a malommal szembeni vaskerbe pár ezresért vehetsz jó kis zártszelvényt, szerencsére a szerkezeti acél ára lent van nem csak a méhtelepi bevett acélé.
Mi nem szóltuk le, abszolút építő jellegű észrevételek voltak.
Sziasztok!
Készítettem egy kézi játékot. Egy PIC és egy gyorsulásmérő a fő alkatrészek benne. Egy rövid idő áll rendelkezésre, hogy a világító led irányába billentse ki a játékos az eszközt. Ha jó irányba billentette, és elég gyorsan, az egy pont. Az elérhető max pontszám: 99 ![]() videó Ha valaki kedvet érez hasonló játék, vagy valami más, klassz cucc készítéséhez, akkor írjon, és együtt is dolgozhatnánk rajta!
Nagyon Klassz lett, el lehet vele szórakozni.
![]()
Konnyu elerni a 99-et, szoval 99
![]()
Nehezíts..Rövidíts az időzítéseken
![]()
Sziasztok!
Rakok fel 2 képet az otthoni wifis nyomtatószerveremről. Az extra benne annyi, hogy ha nyomtatás érkezik áram alá helyzi a nyomtatót, majd 10 perc elteltével áramtalanítja. Dobozolásnál nem akartam szétfurkálni a dobozt a csavaroknak, viszont beleragasztani se szerettem volna a panelokat, így műanyag csavarokat ragasztottam bele, s azokhoz fogattam fel mindent.
EZ engem nagyon érdekelne. Publikus a dolog? Otthonra kéne 3 gép, egy nyomtató felállásban.
Persze, publikus. Csak egy openwrt-s router szabad gpio-val és usb-vel, egy ssr és 5V-os táp kell hozzá. Ez adta hozzá az alapot:Bővebben: Link
Első gépnek valóban nagyon jó : ) Én is így kezdtem, M8 menetes szár. Próbáld ki a trapézorsót, sebességben és pontosságban ég és föld és nem eget verő az összeg amit kiadsz érte. 4-5 ezerből megvan : ) Átmérő 10-12mm tehát sokat nem kell alakítani. A V2 gépemet már azzal szereltem és megérte. 200mm/p helyett 2500mm/p-et sikerült elérni vele : )
Ha összefutok vele, akkor az lesz. Csak az orsón és az anyán változtattál?
![]()
Sokkal, ugyan a 16 mm es átmérővel nő az inerciád de a súrlódás kisebb lesz, a menetemelkedés miatt gyorsabb lesz, gyorsulási képessége ellen a tömege hat de a súrlódás kisebb volta segít. Valószínű mángorolt orsód lesz szóval egyengetni kell majd. Nálam TR12x2 volt a Z tengelyen, most 16x5 golyós orsó, nőtt a gyorsulás és a sebesség is annak ellenére hogy nőtt a mozgatott tömeg (nagyobb marómotor) viszont légrugóval kiegyenlítettem a motorom súlyát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |