Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   82 / 219
(#) eyess válasza Andralin hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /

Elolvastam , de ha most azt nézed , hogy itthon véletlenül mégis tudnál venni , akkor biztos drágább is lesz , és az alap posta költség még rá is megy .Szóval lehet ,hogy egy darabért kifizetnél annyit , hogy nem is érné meg.
(#) Andralin válasza eyess hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /

Azt azért nem hiszem, hogy itthon sokszorosába kerülne ha lehetne kapni.
Ha itthon mondjuk 3-4 ezer lenne, valószínűleg megvenném, de ha tízezer felett lenne, akkor már nyílván az egész modult cserélném ki.

De inkább abban tudnál nekem segíteni, hogy kiváltsam valamivel ezt a szerencsétlen IC-t?
(#) eyess válasza Andralin hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /

Én megrendelném kintről bele az eredetit , és nem futnék felesleges köröket.
(#) Al-sulaymaniyah hozzászólása Ápr 10, 2016 /

Sziasztok! Van ez a tv: Grundig amira 26 LXW28
A belseje beco és philips. Bekapcsolás után a háttérvilágítás villan egyet és kialszik. Ha a 8 fénycsőcsatlakozásból négyet lehúzok, bármelyik négyet, kb 2-3mp-ig világít aztán szintén lekapcsol. A tápjában kondikat kicseréltem...semmi hatás. Valaki belefutott már?
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2016
(#) Andralin válasza Andralin hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /

Nézegetem a hasonló IC-k adatlapjait, de eddig az NCP 1203-nál jobbat nem találtam amit be lehetne tenni a helyére.

Tudna valaki segíteni, hogy milyen buktatói lehetnek egy ilyen cserének? Van rá esély, hogy működjön? A visszacsatolt jelet kell majd valahogy kalibrálni, hogy jó feszültségszintek legyenek?

És a legfontosabb kérdés, hogy a kapcsolási frekvencia 20kHz-ről 60kHz-re fog változni a kinézett IC-vel. Ez milyen gondokat okozhat, ha okoz egyáltalán gondot?
(#) Andralin hozzászólása Ápr 13, 2016 /

Megfogadtam a tanácsotokat és nem kísérletezek helyettesítéssel, az eredetit fogom beletenni.

Megtaláltam az eredeti IC-t ebay-en egy olasz eladónál, 5 EUR + postaköltség áron.
Meg is rendeltem, várom ,hogy megérkezzen.
(#) Buvarruha válasza Andralin hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

Helyes.
(#) kapcsrajz hozzászólása Ápr 13, 2016 /

Sziasztok !
Esetleg nem tudja valaki ,hogy az LT-3216 inverter trafót mivel lehetne helyettesíteni ? A szekunder tekercs ellenállása 1,78 Kiloohm. Ha esetleg lenne valakinek ilyen az apróba is feltettem.
Toshiba 32xv550p tv-ben volt.
Köszönöm.

LT-3216.jpg

(#) eyess válasza kapcsrajz hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

Kiforrasztva is ennyi az ellenállása ?
(#) kapcsrajz válasza eyess hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

Igen. Egy jót is kiforrasztottam, azt is megmértem. A rossznak az egyik szekunder tekercse kb 910 ohm, a másik tekercs pedig 1.79 Kiloohm.

Igen akkor az tényleg nem ok.

A main véletlenül nem 17MB95S ?
(#) kapcsrajz válasza eyess hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

Az inverter board HANSOL SS1320_16B01 A main boardot nem tudom hirtelen. (összeraktam , hogy ne legyen szanaszét, de a hiba szempontjából nem gondoltam fontosnak).
De majd megnézem.

Nem azért kérdeztem , csak úgy hátha könnyebben lehetne hozzá találni hasonlót.Mivel szerelik ezeket az lcd tv ket össze vissza mindenféle kiépítésben.
(#) kadarist válasza kapcsrajz hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

Komplett inverter lap van az Ebay-en, bár elég borsos áron.
(#) kapcsrajz válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

Igen, azt láttam én is , de annyit nem akarok érte adni. Csak egy ilyen trafó kéne.
Találtam az aliexpress-en , kb a két darab 17,5 US dollár szállítással együtt. Csak reméltem ,hogy valakinek esetleg lett volna belőle itthon. Majd keresek valakit aki tudna innen rendelni, ha nem lesz itthonról.
(#) Buvarruha válasza kapcsrajz hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

Fényképezd le az egész panelt, akkor jobban látom a trafó méretét, úgy könnyebb keresni.
(#) kapcsrajz válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

Köszi. tessék a kép:
(#) kapcsrajz válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

Még egy kép:

dsc006290.jpg

(#) david10 válasza kapcsrajz hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

A TV be kapcsol-e? Vagy a vezérlő áramkör lekapcsol, mert hibát lát?
Ha bekapcsol, akkor vásárolhatol hozza egy univerzális invertert.
Bővebben: Link
(#) Andr3wJ válasza kapcsrajz hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /

Samsung LCD
(#) sean hozzászólása Ápr 15, 2016 /

Sziasztok! Van egy Blaupunkt ba40z122bfbkue554 típusú 40" led tv (tesco-s blaupunkt). Az a gond vele hogy bekapcsolás után bejön a háttérvilágítás, felvillan a kék kép (ahol ki szokta írni a bemenetet, vagy azt hogy nincs jel, de most semmit nem ír) aztán pár másodperc után lemegy standby üzemmódba és utána kezdi elölről. Ki-be kapcsolgat és semmire nem reagál csak a főkapcsolóra. Mi lehet a gond? Hol keressem a hibát?
(#) Buvarruha válasza sean hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

Gondolom a szokásos szoftver hiba.
(#) eyess válasza sean hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

A gombjait azért nem ártana átvizsgálni .
(#) sean hozzászólása Ápr 15, 2016 /

Bekapcsolásnál reagál a távirányítóra és a gombbal is bekapcsol, csak onnantól ki-be kapcsolgat és akkor már nem reagál semmire.
(#) Andr3wJ válasza sean hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

Keress szerviz menü kódot, mêg az is egy lehetősèg. Èn is szoftverre tippelnèk
(#) Hollowdrums hozzászólása Ápr 21, 2016 /

Sziasztok!

Kaptam egy lcd tv-t, ami nem kapcsolt be. A tápja egy BN96-03775A.
Amik cserélve lettek:
Szekunder oldalon a kondik, primer oldalon 2db 330nF, 100nF, 56nF(helyett 68nF), STP20NM60, TDA4863.
Első indításnál semmi, a bizti nem volt jó. Amikor kicseréltem és újra próbálkoztam, a bizti és a DSC-5D15 NTC felrobbant.
Milyen hibára utalhat az ilyesmi, merre keressem a hibát?
Egyébként már előttem valaki beletúrt, mert a F9222L már cserélve lett.
Remélem nem repült el semmi fontosabb.
(#) Buvarruha válasza Hollowdrums hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /

Bármi lehet hibás, rövidzáras, ellenőrizni kell az alkatrészeket.
(#) bbalazs_ válasza Hollowdrums hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /

Nezd meg a diodahidat
(#) Andralin válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 23, 2016 /

Szia!

Nagynehezen megjött az ebay-en rendelt IC.

Az imént kicseréltem, és sajnos ugyanott vagyunk megint, ki/be kapcsolgat az IC folyamatosan: a FET és a trafó lábain másodprecenként egy rövid időre megjelenik a négyszögjel, a DC feszültségek pedig le-fel mászkálnak.

Tanácsoltad még a optocsatolót, időközben abból is vettem egy újat és azt is cseréltem az IC mellett.

Megkérhetlek, hogy segíts még nekem tanáccsal, most hogyan tovább?
Vagy bárkitől hálásan fogadok további tanácsokat.

A kapcsolási rajzot itt linkeltem be: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2016
Következő: »»   82 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem