Fórum témák
» Több friss téma |
Elolvastam , de ha most azt nézed , hogy itthon véletlenül mégis tudnál venni , akkor biztos drágább is lesz , és az alap posta költség még rá is megy .Szóval lehet ,hogy egy darabért kifizetnél annyit , hogy nem is érné meg.
Azt azért nem hiszem, hogy itthon sokszorosába kerülne ha lehetne kapni.
Ha itthon mondjuk 3-4 ezer lenne, valószínűleg megvenném, de ha tízezer felett lenne, akkor már nyílván az egész modult cserélném ki. De inkább abban tudnál nekem segíteni, hogy kiváltsam valamivel ezt a szerencsétlen IC-t?
Én megrendelném kintről bele az eredetit , és nem futnék felesleges köröket.
Sziasztok! Van ez a tv: Grundig amira 26 LXW28
A belseje beco és philips. Bekapcsolás után a háttérvilágítás villan egyet és kialszik. Ha a 8 fénycsőcsatlakozásból négyet lehúzok, bármelyik négyet, kb 2-3mp-ig világít aztán szintén lekapcsol. A tápjában kondikat kicseréltem...semmi hatás. Valaki belefutott már? A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2016
Nézegetem a hasonló IC-k adatlapjait, de eddig az NCP 1203-nál jobbat nem találtam amit be lehetne tenni a helyére.
Tudna valaki segíteni, hogy milyen buktatói lehetnek egy ilyen cserének? Van rá esély, hogy működjön? A visszacsatolt jelet kell majd valahogy kalibrálni, hogy jó feszültségszintek legyenek? És a legfontosabb kérdés, hogy a kapcsolási frekvencia 20kHz-ről 60kHz-re fog változni a kinézett IC-vel. Ez milyen gondokat okozhat, ha okoz egyáltalán gondot?
Megfogadtam a tanácsotokat és nem kísérletezek helyettesítéssel, az eredetit fogom beletenni.
Megtaláltam az eredeti IC-t ebay-en egy olasz eladónál, 5 EUR + postaköltség áron. Meg is rendeltem, várom ,hogy megérkezzen.
Sziasztok !
Esetleg nem tudja valaki ,hogy az LT-3216 inverter trafót mivel lehetne helyettesíteni ? A szekunder tekercs ellenállása 1,78 Kiloohm. Ha esetleg lenne valakinek ilyen az apróba is feltettem. Toshiba 32xv550p tv-ben volt. Köszönöm.
Kiforrasztva is ennyi az ellenállása ?
Igen. Egy jót is kiforrasztottam, azt is megmértem. A rossznak az egyik szekunder tekercse kb 910 ohm, a másik tekercs pedig 1.79 Kiloohm.
Az inverter board HANSOL SS1320_16B01 A main boardot nem tudom hirtelen. (összeraktam , hogy ne legyen szanaszét, de a hiba szempontjából nem gondoltam fontosnak).
De majd megnézem.
Nem azért kérdeztem , csak úgy hátha könnyebben lehetne hozzá találni hasonlót.Mivel szerelik ezeket az lcd tv ket össze vissza mindenféle kiépítésben.
Komplett inverter lap van az Ebay-en, bár elég borsos áron.
Igen, azt láttam én is , de annyit nem akarok érte adni. Csak egy ilyen trafó kéne.
Találtam az aliexpress-en , kb a két darab 17,5 US dollár szállítással együtt. Csak reméltem ,hogy valakinek esetleg lett volna belőle itthon. Majd keresek valakit aki tudna innen rendelni, ha nem lesz itthonról.
Fényképezd le az egész panelt, akkor jobban látom a trafó méretét, úgy könnyebb keresni.
Köszi. tessék a kép:
A TV be kapcsol-e? Vagy a vezérlő áramkör lekapcsol, mert hibát lát?
Ha bekapcsol, akkor vásárolhatol hozza egy univerzális invertert. Bővebben: Link
Sziasztok! Van egy Blaupunkt ba40z122bfbkue554 típusú 40" led tv (tesco-s blaupunkt). Az a gond vele hogy bekapcsolás után bejön a háttérvilágítás, felvillan a kék kép (ahol ki szokta írni a bemenetet, vagy azt hogy nincs jel, de most semmit nem ír) aztán pár másodperc után lemegy standby üzemmódba és utána kezdi elölről. Ki-be kapcsolgat és semmire nem reagál csak a főkapcsolóra. Mi lehet a gond? Hol keressem a hibát?
Bekapcsolásnál reagál a távirányítóra és a gombbal is bekapcsol, csak onnantól ki-be kapcsolgat és akkor már nem reagál semmire.
Keress szerviz menü kódot, mêg az is egy lehetősèg. Èn is szoftverre tippelnèk
Sziasztok!
Kaptam egy lcd tv-t, ami nem kapcsolt be. A tápja egy BN96-03775A. Amik cserélve lettek: Szekunder oldalon a kondik, primer oldalon 2db 330nF, 100nF, 56nF(helyett 68nF), STP20NM60, TDA4863. Első indításnál semmi, a bizti nem volt jó. Amikor kicseréltem és újra próbálkoztam, a bizti és a DSC-5D15 NTC felrobbant. Milyen hibára utalhat az ilyesmi, merre keressem a hibát? Egyébként már előttem valaki beletúrt, mert a F9222L már cserélve lett. Remélem nem repült el semmi fontosabb.
Bármi lehet hibás, rövidzáras, ellenőrizni kell az alkatrészeket.
Nezd meg a diodahidat
Szia!
Nagynehezen megjött az ebay-en rendelt IC. Az imént kicseréltem, és sajnos ugyanott vagyunk megint, ki/be kapcsolgat az IC folyamatosan: a FET és a trafó lábain másodprecenként egy rövid időre megjelenik a négyszögjel, a DC feszültségek pedig le-fel mászkálnak. Tanácsoltad még a optocsatolót, időközben abból is vettem egy újat és azt is cseréltem az IC mellett. Megkérhetlek, hogy segíts még nekem tanáccsal, most hogyan tovább? Vagy bárkitől hálásan fogadok további tanácsokat. A kapcsolási rajzot itt linkeltem be: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |