Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat! Idézet: Erről írhatnál pár szót, vagy akár képet is szívesen látnék róla . „légrugóval kiegyenlítettem a motorom súlyát.”
Annyira egyszerű hogy linkelem a gyártó oldalát: Bővebben: Link Tőlük vettem a 200 N os standard rugójukat. A lényeg mindig lefelé legyen a rúd beépítve és ha a választék nem megfelelő akár egy oldalról nyomva is megfelel, nekem 3 éve megy így, azaz a Z tengely mozgó részén van a gáztér, az álló részén a rúd. Így spóroltam az X tengelyen 20 kg ellensúlyt, azaz csökkentettem a tehetetlenségét, és kiegyensúlyoztam a Z tengelyt amitől nőtt a sebessége és gyorsulása.
Kis cnc gépeken, router típusú gépeke, használják ellensúly helyett, éppen az ellensúly kiváltására vagy helytakarékosságból. Láttam olyan pici mozgó asztalos gépet aminél a méretek csökkentése végett volt mert akkor sok plusz lett volna a villanyos szekrény. Így elég volt a két rúd a megfelelő ellenerő keltésére.
Üdv!
Már régóta kész van, de most jutott el odáig (az agyamig), hogy lefotózzam és "publikáljam" a Nixie órámat. Mule V2 alapján készült. Ilyen lett : ) Egy kis nyák fúrás videó Több kép itt Nagy köszönet sooty kollégának, aki személyesen és e-mailben sokat segített, főleg PIC égetésben : ) A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2016
Azóta a V3-ban cseréltem 16x5-re Geckodrive g201-el 12m/p X tengelyen, de nyilván nem használom akkora sebességgel : ) 3000mm/p bőven elég sonceboz 4.7A/p 2Nm-es motorokkal : )
Ha már "Ki mit épített" topik, teszek fel pár képet ne legyen nagyon off : ) A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2016
Nagyon jól néz ki, a bordákat is cnc-vel vágtad?
Kicsit "a légy" (the fly) stílusú Üdv
Köszi! : )
Igen CNC-vel, de a festést elszúrtam látszik is a tetején, mintha poros lenne, de természetesen előtte letakarítottam : ) Alulról van feketével fújva, de lentről minden apró hiba feltükröződik. A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2016
Ez akkor lenne igazán brutál, ha polírozott alu lemezekzől lenne.
Üdv
Jézusom. Na ez már iparművészet. Minden elismerésem.
Gratula gépedhez! Az X tengely mechanikájáról tudnál pár képet mutatni? Milyen programot / vezérlő elektronikát használsz?
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2016
Képből most ennyit tudok hirtelen. Nem egy bonyolult dolog a mechanika. Vezérlésnek TB6560 V-type-ot használtam, de mikor a lézert teszteltük, akkor a saját hülyeségünkből elfüstölt 2 évig hibátlanul működött és működne most is. Jelenleg az X tengelyen egy Gckodrive 201 10uS van, az Y éZ tengelyen TB6600-as vezérlő.
Nagyon jó lett! Az X tengelynek mennyire tartós, hogy azt a lineáris sínt így oldalra felszerelve rögzítetted? Nem fog sokkal hamarabb szétkopni? Máshogy kapja a terhelést, mint ahogyan tervezték. Mach3-mal használod?
Privátban leírtam mindent, de hogy ne csak neked szóljon:
Aki gépépítésen töri a fejét, az első dolga az legyen, hogy CAD programban 3D-ben az utolsó csavarig megrajzolja a gépét, és rengeteget kérdez másoktól.
Egy rossz elemből és nyákból elkészíthető csatlakozó kockaelemhez.
Azóta megspékeltem zsugorcsővel.
Ha majd használod, figyelj oda arra, hogy a barna vezetéken lesz a telep negatív sarka. Megszokottabb a kékre tenni a negatívot, a barnára a pozitívot.
A 9V-os elem tetején eleve van egy szigetelő lapocska, amin a két érintkező rögzítve van. Nem kell levenni őket onnan, azon is éppen így funkcionál.
Mértéktartóan kell forrasztani rá, mert képes kiolvadni, de garantáltan jól működik.
Sziasztok!
Nemrég elkészült a VFD órám. Az elektronikája nem túl bonyolult, CMOS számlálókból és kapukból épül fel. Áramszünet esetére kapott még egy CR2032-es elemet, hogy ne kelljen újra beállítani.
Szép munka!
Nagyon szép munka, gratulálok. A doboza hogy készült?
Köszönöm! Alumínium tömbből lett marva, ezután gyöngy szórás és kapott egy natúr eloxálást.
A fedlap szintén alumínium, ami karbon mintát kapot (VTN technológia). A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2016
Szerintem a forum tagjainak 99.9%-a most a szivehez kapott es nagyon-nagyon irigyel a lehetosegeidert
Szép jó napot kedves barátaim!
Mostanában sem tétlenkedtem - igaz, néha sportolok, dolgozgatok, angolt tanulok vagy éppen lélekben sörözök Hraballal és társaival egy-egy kellemes könyvön keresztül. Újabb órával jelentkezem, Rumcájsz cikke nyomán! Ami köztudott, eléggé elcsépelt téma már ez a bomba-óra, nekem is a második verzióm készült el. A munka során arra törekedtem, hogy ne a mindenki által megszokott dinamit stílussal hozakodjak elő, hanem valami egyedibbel. Így történt meg, hogy a világhálón kutakodtam, meg a sok éven keresztül tartó Counter-Strike mániámnak hatására egy C4 plasztik bombát koppintottam most le. Nos, a múltkor már beszámoltam arról, hogy húsvétra nem tudott elkészülni mind a két betervezett időmérőm, csak az egyik, a sünis. Jelentem: pótoltam a hiányosságokat. Hát mit ne mondjak, most is sokat tanultam, sorolom: -nem szabad vakon megbízni senkiben a fórumon. Nyilván nem direkt lettem félrevezetve az első nekifutás alkalmával, amikor egy másik kapcsolás kudarcba fulladt. (ez van) -az utóbbi időben nagyon sokat építek ilyen lyukacsos panelon. Egyrészt azért, mert lusta vagyok órák hosszát szenvedni a maratással, stb, másrészt arra a megállapításra jutottam, hogy így sokkal többet tanulok. Ilyenkor nem csak az van, hogy egy adott panelt beültetek és jobbik esetben örülök, hanem saját magam drótozok, a kapcsolás végig előttem van, tudok gondolkodni, és hosszasabban értelmezni dolgokat. Amikor meg elrontok egyet s mást, akkor jövök ide segítségért, adatlapozunk, és egy csomó minden megmarad bennem a későbbiekre is. -Így is lehet gusztusos munkákat készíteni, nem csak a hiperszuper maratott nyákokkal. (nyilván itt most a vezetkézesnél épp nem ez volt a lényeg ) Várom ám továbbra is az építő-romboló jellegű kritikát, minden vélemény számít! A "töltet" az édesanya kézimunka felszereléséből lopott gyurma (gondolom örül neki). Fél kilót elhasználtam. Kb. tíz deka ment töltetnek, a többi hátul csücsül súlyként, hogy a kóceráj ne essen hasra. Egy régi erősítőm dobozát vágtam szét a tartószerkezethez. Nem lennek kukac, ha meglennék elégedve magammal, így most sem minden tetszik. Ezt kell majd szeretnie a jövendőbeli gazdijának. (elnézést a kisregényért) Üdv!
Készült egy lágy indító, egy előerősítő és az ST151-es majdnem teljesen beültetve.
Jó lett ez. Gratulálok hozzá. A próbanyák meg külön jól áll ennél a kapcsolásnál, mert fokozza a terrorista jelleget. Repülőre ne szállj vele, mert lehet túl sokat kellene magyarázkodni. Más esetekben viszont szerintem profibb egy megfelelően elkészített nyák.
Köszönöm!
Igen, pl. ha egy nagyon nagy projektet készítenék, mint pl. egy komplett tápegység, vagy hasonló műszert, akkor én is a nyákot tartanám az előnyösebbnek. Viszont múltkor a kis RIAA-nál, vagy az óráknál amiket forrasztgattam szerintem sokkal nagyobb móka. Ízlések és pofonok, ahogyan a magyar/angol feliratról is mindig vitáznak, erről is lehetne, de nincs értelme. Szép napot!
Bővebben: Link youtube videó
0-511 fokig állítható forrasztóállomás, természetesen a gyári doboz meg minden meg van hozzá.
A páka hegye örülni fog a DC-nek.
Idézet: Ezt kifejtenéd bővebben? „A páka hegye örülni fog a DC-nek.”
Régi vita. Ezek a pákák váltóra készültek. Elvileg nem szeretik az egyenáramot. Ennek ellenére én is használtam a kattogós Wellert egy ideig DC-ről és kutya baja nem lett.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |