Fórum témák
» Több friss téma |
Ha nincs meg a 400mA ugyanúgy nem lesz jó. Ez áramgenerátor, csak akkor ál be a feszültség, ha elég áram folyik az ellenállásokon ahhoz, hogy elérje a komparátor feszültségét, amihez 400mA kell.
Csak ezt valahogy le kellene tudnod zongorázni , hogy tudjunk konkrét dolgot .Mivel műterhelésed lehet , hogy nincs , így más lehetőséged nem igen lesz .De legalább lesz egy konkrét dolog , hogy merre tovább.
Találtam itthon egy 240V/40W izzót, rátettem a LED +/- csatlakozóra.
Így megint kapcsolgat az IC ki/be, de sokkal gyorsabban, kb. 200 msec-es periódusidővel. És az izzó villog ugyanilyen frekvenciával. Halványan, de villog.
Akkor ez bizony táphiba .Mert ott fix kimenetnek kellene lenni .
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2016
Kevés az áram. Egyébként próbálgatás közben melegszik a FET amit cseréltél?
Mondjuk azt megtudná mérni , hogy mennyit vesz fel az izzó.
A kicserélt FET egyáltalán nem melegszik, még csak nem is langyos 1 percnyi izzós üzem után.
Viszont az izzó ellenállása hidegen 106 ohm, és nem is változik mert éppen csak langyosodik egy picit. Ez 80V-nál 760 mA-t jelent! Az már nem sok?
A fet szempontjából nem.Ha jól emlékszem , akkor az ic 801 et cserélted ugye ?
Pontosítok, műszerrel a kapcsolgatás miatt nem tudtam mérni az izzót, de szkóppal nézve az izzó kapcsain csak 10 V-ig megy fel a fesz, ugrál 0 és 10V között.
Az ellenállása fix 105 ohm, így akkor 10 mA áram folyik csúcsban, a táp bekapcsolt aktív állapotában. A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2016
Nem ezt, a fő primer oldali vezérlőt cseréltem, az IC 101-et.
Ezzel látszólag nincs baj, szépen muzsikál. Ha leválasztom a 48V tápot a LED kör felé a szekunder tekercsről, tehát nincs túlfesz, nem szólal meg az OVP és tökéletesen működik, mennek a PWM jelek mind Q801 mind a Q802 felé. Csak amint az OVP eléri a 3,0 V-os túlfesz limitet, akkor kapcsol le az IC.
A c204 , és a c214 és a c801 , hogy néz ki milyen állapotúak , vagy mérted e őket stb.
Tehát már nem ál le a táp, az megy mindvégig? Az oké, hogy túlfesz miatt leáll az IC, de így is kellene maradnia. Mivel mértél 10V-ot az izzón, szkóppal, vagy multiméterrel? 10V-ról nem világítana és a bemenő fesznek eleve az izzón kellene lennie, amikor indul az áramkör akkor ugrik fel a fesz.
Igen, azok rendben vannak, kimértem őket.
Buvárruha., itt mire gondoltál, hogy szedjem ki a 45 uH tekercset?
Szakítsam meg a kört, vagy hidaljam át rövidzárral? Ha megszakítom, akkor már írtam mi van, gyönyörűen megvannak a PWM jelek a gate-eken és nem kapcsolgat az IC, megy folyamatosan. Próbáljam meg rövidzárral áthidalni ezt a tekercset? Ha úgy is ugyanez a jelenség, akkor a tekercs a hibás?
Igaza van Buvarruha nak 10v nál nem igen világítana az izzó , és jó lenne ott az izzónál áramfelvételt mérni.
Csak szimplán újraindulgat az IC, vagy le is ál a táp? Most már nem értem, hogy mi van és mi nincs. Rövidzárral semmiképpen sem, mert akkor fet rövidzárat fog kapcsolni a tápra, hagyd is a tekercset. Ha a táp nem ál le a próbálkozás közben, csak az IC próbálkozik akkor kész is van és már nincs is semmi baja,csak a szakadást kell helyrerakni a ledeknél.
Nem megy folyamatosan az IC, hanem ugyanúgy ki/be kapcsolgat, csak sokkal gyorsabban, kb. 200 msec egy periódus, míg terhelés nélkül 2 sec volt. Gondolom gyorsabban sül ki a kondi kikapcsolás után ezért már kapcsol is vissza hamar. Üresen meg lassabban sült ki a puffer elkó.
Multiméterrel ezt nem tudom mérni, szkóppal mértem az izzó kapcsain (LED +/- kontaktok). És igen, a szkóp azt mutatja, hogy 0 V és 10 V között ugrál az izzó feszültsége. Én is meglepődtem, kétszer is ellenőriztem, hogy biztos jól olvasom le. Az izzó nagyon halványan, de villog így is.
Valahol én is arra gyanítok , hogy jó a táp , csak valahogy még is el kellene találni azt a terhelést , hogy fixen beálljon ott a kimenet , hogy még is biztos legyen a táp.Bár nem biztos , hogy csak az ic kapcsolgat ilyenkor .Lehet , hogy a primert is rángatja , de ezt csak méréssel lehetne megtudni.
De amikor próbálkozik leáll a táp, vagy az IC és minden tápfesz rendesen megvan csak az IC indulgat újra??
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2016
Pedig világít...
![]() Áramot nem tudok mérni műszerrel. Egy 5 Hz-es négyszögjelet nem mér meg a műszerem se AC se DC módban csak ugrál az is. Szkóppal mértem a feszt, az ellenállása az izzónak meg fix.
Bocsánat, nem voltam egyértelmű.
Maga a táppanel tökéletesen működik, a 3,5 V, a 12 V és a 24 V atomstabil. A probléma csak a LEd körben van, csak az IC801 kapcsolgat ki/be és ez egyáltalán nincs hatással a többi tápkörre és kimenő feszültségre.
Akkor minden rendben az kész van! Bár a legtöbb egy enable jel után egyszer próbálkozik és, ha nem stimmel valami leáll és csak legközelebbi engedélyezéskor próbálja megint, de úgy tűnik ez folyamat újraindulgat ilyenkor. Már csak a ledeket kell helyrerakni és kész. Amíg nem folyik 400mA áram, nem fog működni, mivel áramgenerátor és az izzó kevés ahoz, 100-as izzóból kellene kettő darab párhuzamosan legfeljebb, de tranzisztorral lehet csinálni műterhelést. 3 hétig szórakoztam egy 47-es kijelző áramgenerátorával, oda is kellett csinálnom műterhelést amin 100V-on folyt a 400mA. 2SC5200 kollektora földre, emittere a pluszra a bázisra pedig kb 25K ellenállás kellett az emitterről és kész.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2016
Igy már mindjárt érthetőbb . A leírásod alapján minden megvan ok .Lehet tovább lépni a táphibáról.
Igen, ez az IC ilyen, az adatlapja az azt írja, hogy az Overvoltage Protection működésénél csak egy hiszterézis van, 3,0 V felett kikapcsol és amikor 2,7 V alá ment az OVP fesz, akkor kapcsol is vissza. Nem kell neki újra Enable jel.
Szóval akkor LED sor lesz? Szedhetem szét? ![]() Ettől féltem... És akkor muszáj olyan tapadókorongos cuccot beszereznem, vagy simán kézzel is le lehet szedni az LCD panelt ha óvatos vagyok? A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2016
Mielőtt szét szednéd a kijelző felé menő led csatlakozón tudsz valamit mérni ?
Nem, ott a műszer teljesen szakadást mér.
Ez nem ájmek, hogy tapadókorong kell hozzá, a kijelzőt úgy szedd szét, hogy ne menjen bele por és ne tépd le az LCD-ről a szalagkábeleket, mert akkor vége.
Ettől féltem. De nem tudom, hogy kellene-e valamit tudnom ott mérni sima műszerrel.
Kellene tudni mivel ledekről beszélünk vagy mi , vagy nem ?
![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |