Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   88 / 219
(#) zoli75 válasza eyess hozzászólására (») Máj 2, 2016 /

Találtam hozzá rajzot:Bővebben: Link
ez alapján a main board bd1012 pontján nem stimmel a feszültség az 1,15V helyett 1,5V van.
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2016
(#) eyess válasza zoli75 hozzászólására (») Máj 2, 2016 /

A 76-77 oldalon a táblázatokban lévő értékek lennének a fontosak.

A HDMI csatinál 1,3,4,6,7,9,10,12 pontokon 3,3V van 15,16-on 5,5V, de a 18-on nincs. A cn1301-nél a 13V-ok stimmelnek.

A táp panelen van egy cnl802 jelű csatlakozó(16pin), amiről a doksiban nem találok semmit és ez az lcd panelre csatlakozik. Erről tudsz valamit, mert itt van ingadozás felmegy 220V-ra aztán folyamatosan esik 180V-ig aztán felugrik 220V-ra.

A csatinál van két fet d9n40 és d3n40 ezeknél is ingadozik a feszültség.

A primer oldalon a puffer feszültség stabil ?

Az egyenirányítón stabil 325V van és a puffer kondikon is.

A másik két fet stabil áramot ad (13V, 5,3V).

Értem , akkor meg kellene próbálni leakasztani a háttérvilágítást , és úgy megnézni azokat az ingadozásokat .

Ha csak a main panellel van összekötve a táp akkor is ingadozik ott a feszültség.
(#) Buvarruha válasza zoli75 hozzászólására (») Máj 2, 2016 / 1

Persze hogy ingadozik, azok a ledek lennének ahol szakadás van.
(#) zoli75 válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 2, 2016 /

Ha a panelről le van kötve minden akkor nem kellene stabilnak lennie?
(#) eyess válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 2, 2016 /

A múltkor is pont egy ugyan ilyen hibába futottunk bele , ha jól sejtem .annak is led baja lett a végére.

Nem mert terhelés függő , tehát , ha nincs meg pontosan az a terhelés ami kell , akkor ingadozás lép fel.Ezért tiltódik le a meghajtó áramkör , vagy maga a táp attól függ hogy van megoldva.

Értem. Gyanítom a led háttérvilágítás nem cserélhető?

Dehogynem , akár részlegesen is , vagy teljes mértékben is .Csak a hozzá vezető út kicsit körülményes , tehát a szétszedés.

Csináltál már ilyet? Hol szerezhető be a hozzá való led?
(#) eyess válasza zoli75 hozzászólására (») Máj 2, 2016 / 1

Cseréltem már , és szedtem is szét.Többféle lehetőség van , vagy sikerül kideríteni , hogy milyen led kell bele , és /darab cserélni , vagy egy teljes sort cserélni.
A beszerzési forrásra lehetne adni azt , hogy kintről , de ez is változó ki ki hogy oldja meg.
(#) zoli75 válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 3, 2016 /

Köszönöm a segítséget.
(#) zoli75 válasza eyess hozzászólására (») Máj 3, 2016 /

Köszönöm szépen a segítséget.
(#) zoli75 válasza eyess hozzászólására (») Máj 4, 2016 /

Ődv. Ismét tanácsot kérnék. Hanns g hz281 monitoron van kép a teljes kijelzőn, viszont van egy vízszintes határ rajta a felső egyharmadán normális a kép viszont az alsó kétharmadon világosabb sokkal. Mitől lehet ez?
(#) eyess válasza zoli75 hozzászólására (») Máj 4, 2016 /

A világosabb az tág fogalom .Mihez képest , tehát van egy rész ami világosabb , és vagy egy rész ami mondjuk sötétebb.
A gond az , hogy amelyik a világosabb rész az a normális , és amelyik sötétebb ott van gond .Háttétvilágítás , és cső gyengeség gyanús.
Ezt le kellene próbálni úgy , hogy lejjebb venni a fényerőt , és amikor még a világosabb résznél még látni a képet , akkor kellene megnézni a sötétebb részt , hogy az hogy alakul .Valószínű az a rész már teljesen sötét lesz.

Az alsó rész lassabban is reagál, szellemkép marad. Képváltásnál az a rész belülről indul meg váltani kifelé, nem egyszerre tőrténik a képváltás.

Á , így más azért , hogy tettél fel képet a hiba jelenségről.A utolsó két kép az az amikor már levetted a fényerőt ? És ami különbség keletkezik az alsó , és a felső terület között annak ez a végeredménye , ha jól értem ugye ?

Ezek a gyári beállításokkal történt (gyári beállítások visszaállítása). A fényerő menübe be se enged csak a kontraszt állításhoz és az RGB állításához. Az utolsó két képnek fekete lenne a teteje és az alja is, ahogy a windows media player néz ki alapban.

Értem esély van rá , hogy vagy Tcon , vagy kijelző hiba lesz a vége.

Kiszürhető valahogy, hogy melyik a hunyó?

Ha cserélgetésre gondolsz ahhoz donor kell.

Nem, nem cserélgetésre gondoltam, mert donor nincs.

Akkor csak méregetni lehetne . Kábeleket hát ha , csak kontakthiba bár ez nem a legvalószínűbb . A kijelző , és a Tcon tesztelésénél az a nehéz feladat , hogy a kettőt nem lehet egymástól elkülöníteni , mert szoros összefüggésben vannak egymással .
Következő: »»   88 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem