Fórum témák
» Több friss téma |
Egyértelműen a kijelző hibás a T-con nem nagyon tud úgy tönkremenni, hogy az csak a kijelző egy részét érintse. Megnyúlás van a kijelzőben és valamelyik feszültség nem ér oda rendesen ezért világos, nem javítható.
Sziasztok hozzám került egy HYUNDAI HLL19914 DVDR, 12 Voltra működő kis LCD TV azzal, hogy rendeljek hozzá tápkábelt autós cigarettagyújtóba. A kábel megjött de a TV nem működik. Mérés után kiderült, hogy a tápcsati után levő MOSFET nem engedi tovább a 12 voltot. Cseréltem, most annyit csinál hogy bekapcs után 4x villan a LED majd csak világit. Ennyit tud. A panel tipusa 17MB62-2,6. Ötleteket szivesen fogadnák. Köszi
A másik topikban adott választ kell tüzetesen átnézned.
Valamelyik tap ic meg lehet elpukkant az alaplapon.
Sziasztok!
A problémám a következő: Az LG 32LW4500-as tv-m kijelzőjét törés miatt kicseréltem(sikerült ugyanolyan típusú kijelzőt találnom hozzá), viszont bekapcsolásnál nincs kép, csak függőleges fehér csíkozódás. Ellenőriztem a kábeleket, mindegyik passzol. Kis utánaolvasás után a t-con panelt találtam első számú bűnösnek ilyen esetekben, viszont az én tv-m tökéletesen működött a törés előtt, utána pedig érthető okokból nem használtam, így szerintem a panel nem ment tönkre, mert a kijelző is úgy tört be, hogy épphogy hozzáért egy kontroller ![]() Szerintetek hol lehet a hiba?
Szia
Ha visszarakod a régi tv-t akkor azon is meg vannak ezek a csíkok? Üdv
Hali!
A régi kijelzőm törött.
Igen, értem, de attól működik, nem? Vagy mit csináltál, fociztál vele?
![]()
Működik, ha ezalatt azt értjük, hogy pókhálószerűen be van repedve az egész, de világít. Viszont a törés miatt nem tudom megmondani, hogy jó-e. A törés pillanatában még tökéletes volt, azóta nem használtam.
És mi a garancia , hogy szerzet kijelző jó hm ?
Mert szerintem kuka.
Mivel neten vásároltam használtan, ezért csak az eladó szava a garancia, ezért érdeklődök, hogy mi lehet még esetleg a probléma, mivel jutányos áron jutottam hozzá, és sokáig is kerestem, mire találtam egy típusazonos kijelzőt, ezért nem akarom mindenáron visszaküldeni, csak ha tényleg az a ludas.
Nyugodtan visszaküldheted bár , ha tudta , hogy rossz , akkor nem biztos , hogy visszaveszi majd.
Nekem nincs nagy tapasztalatom ezen a téren, ezért javítson ki bárki ha tévedek, de ha nincs külsérelmi nyom, ill a csíkozással egy vonalba lévő szalagkábel nincs fölválva, nyomkodásra nem változik a kép, akkor nem rossz a tv-je.
Valami más is hunyó, nem tudom, mekkora sallert kapott az a TV. Üdv
Ez a csíkozódás nem egy fix ponton van, ha bekapcsolom és nincs bemeneti jel, akkor az LG logó úszkál ide-oda, és ez a csík is annak az ütemére mozog, tehát a megjelenített kép ilyen. A saller minimális volt. Egy gyenge pillanatomban a ps3 kontrollert ledobtam az asztalra, az gellert kapott és nekipattant a kijelzőnek. Igazából olyan kicsinek tűnt a becsapódás, hogy meg is lepődtem amikor elkezdett pókhálósodni.
Ha pontosan ugyanaz a kijelző mint amim előtte volt, akkor próbáld ki a törött T-con-jával.
Csak kijelzőt vettem, az elektronika a régi tv-ből való, de nem törött.
Lehet rövidzár volt a kijelzőben és valamelyik fesz hiányzik, vagy gyenge azért húz csíkokat.
Először ellenőrizni kellene a t-con-on a feszeket, de az a baj, hogy nem tudni a helyes értékeket, csak tippelni lehet más t-con-ok és kijelző méret alapján.
Sziasztok!
Egy Samsung LE32A451 TV készülékem van. Nem mai darab. Bekapcsolás után a hang szépen megy lefele,majd próbálok ráadni amikor teljesen elhalkul................Van amikor már nem is tudok... Halvány lila gőzöm sincs,hogy ez mitől van ![]()
Ha nyomógombok vannak rajta, akkor húzd le a gombsort, hátha csak vezet a hangerőszabályzó gomb.
Vagy a távirányító .Valamelyiket ki kell szelektálni , hogy esetleg melyik kavarhat be .
Üdv !
Tudna valaki segíteni egy 17IPS11-R4 rajzzal az R2 verzió fenn van fórumon, de sajnos köszönő viszonyban sincsenek egymással pl 2db FDC642 smd Fet ebben a verzióban nincs. Köszönöm
Hozzám került egy Hyundai DLH 322285 LED TV, rövid méregetés után kiderült, hogy a háttér ledek közül egy szakadt, led sorra menő táp bekapcsoláskor egy pillanatra felugrott kb 80 V-ra tehát táp ok. Led csere, próba külső tápról, hurrá csak ennyi a baja, összerakás után nem működik a táp led sort meghajtó része. Fet, dióda ok, de csak 24 V megy a led sorra. Sajnos szkópom nincsen, hogyan tudom megállapítani, hogy a fet kap vezérlő jelet?
A feteknél a szakadás elég ritkán fordul elő, ha hibás akkor rövidzáras lesz. Azt tudod ellenőrizni, hogy a mainboard indítja-e a háttérvilágítást, keress szálat a mian-ről a meghajtó áramkör IC-jéhez, a csatlakozóknál talán jelezve is van.
Köszönöm a gyors választ, fet-et kimértem nem zárlatos, nem szakadt. Sajnos rajzom csak R2-es verzióhoz van és az R4 egy lebutított verzió, szenzációsak ezek a türkisek, lehet hogy tönkrement a vezérlő ic MP 3394 ? Az érdekes, hogy a led csere előtt jó volt a táp, mi fenétől ment tönkre ?
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2016
Ezért kéne megmérni, hogy indítaná-e egyáltalán az IC-t. Keress összeköttetést a main és az IC között, lessz hidd el. Ha ki és bekapcsolt álapot között van különbség, tehát amikor kapcsolna be a TV magasra ugrik egy láb, akkor hibás az IC, de, ha nincs jel akkor a main szórakozik.
Lehet , hogy a táp jó . Meg kellene nézni main nélkül , ha úgy elindul , akkor a táp jó. Na persze és mérni kellene , hogy valóban , ha elindul meg van e minden kimenő.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |