Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   89 / 219
(#) Buvarruha válasza eyess hozzászólására (») Máj 4, 2016 / 1

Egyértelműen a kijelző hibás a T-con nem nagyon tud úgy tönkremenni, hogy az csak a kijelző egy részét érintse. Megnyúlás van a kijelzőben és valamelyik feszültség nem ér oda rendesen ezért világos, nem javítható.
(#) zoli75 válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

Köszönöm.
(#) gubík gábor hozzászólása Máj 5, 2016 /

Sziasztok hozzám került egy HYUNDAI HLL19914 DVDR, 12 Voltra működő kis LCD TV azzal, hogy rendeljek hozzá tápkábelt autós cigarettagyújtóba. A kábel megjött de a TV nem működik. Mérés után kiderült, hogy a tápcsati után levő MOSFET nem engedi tovább a 12 voltot. Cseréltem, most annyit csinál hogy bekapcs után 4x villan a LED majd csak világit. Ennyit tud. A panel tipusa 17MB62-2,6. Ötleteket szivesen fogadnák. Köszi
(#) eyess válasza gubík gábor hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

A másik topikban adott választ kell tüzetesen átnézned.
(#) Andr3wJ válasza gubík gábor hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

Valamelyik tap ic meg lehet elpukkant az alaplapon.
(#) wowfan hozzászólása Máj 5, 2016 /

Sziasztok!
A problémám a következő:
Az LG 32LW4500-as tv-m kijelzőjét törés miatt kicseréltem(sikerült ugyanolyan típusú kijelzőt találnom hozzá), viszont bekapcsolásnál nincs kép, csak függőleges fehér csíkozódás. Ellenőriztem a kábeleket, mindegyik passzol. Kis utánaolvasás után a t-con panelt találtam első számú bűnösnek ilyen esetekben, viszont az én tv-m tökéletesen működött a törés előtt, utána pedig érthető okokból nem használtam, így szerintem a panel nem ment tönkre, mert a kijelző is úgy tört be, hogy épphogy hozzáért egy kontroller
Szerintetek hol lehet a hiba?
(#) wowfan válasza wowfan hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

Itt egy kép a hibáról.

DSC_0156.JPG

(#) zsoltee0001 válasza wowfan hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

Szia
Ha visszarakod a régi tv-t akkor azon is meg vannak ezek a csíkok?
Üdv
(#) wowfan válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

Hali!
A régi kijelzőm törött.

Igen, értem, de attól működik, nem? Vagy mit csináltál, fociztál vele?

Működik, ha ezalatt azt értjük, hogy pókhálószerűen be van repedve az egész, de világít. Viszont a törés miatt nem tudom megmondani, hogy jó-e. A törés pillanatában még tökéletes volt, azóta nem használtam.
(#) eyess válasza wowfan hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

És mi a garancia , hogy szerzet kijelző jó hm ?
Mert szerintem kuka.
(#) wowfan válasza eyess hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

Mivel neten vásároltam használtan, ezért csak az eladó szava a garancia, ezért érdeklődök, hogy mi lehet még esetleg a probléma, mivel jutányos áron jutottam hozzá, és sokáig is kerestem, mire találtam egy típusazonos kijelzőt, ezért nem akarom mindenáron visszaküldeni, csak ha tényleg az a ludas.
(#) eyess válasza wowfan hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

Nyugodtan visszaküldheted bár , ha tudta , hogy rossz , akkor nem biztos , hogy visszaveszi majd.

Nekem nincs nagy tapasztalatom ezen a téren, ezért javítson ki bárki ha tévedek, de ha nincs külsérelmi nyom, ill a csíkozással egy vonalba lévő szalagkábel nincs fölválva, nyomkodásra nem változik a kép, akkor nem rossz a tv-je.
Valami más is hunyó, nem tudom, mekkora sallert kapott az a TV.
Üdv

Ez a csíkozódás nem egy fix ponton van, ha bekapcsolom és nincs bemeneti jel, akkor az LG logó úszkál ide-oda, és ez a csík is annak az ütemére mozog, tehát a megjelenített kép ilyen. A saller minimális volt. Egy gyenge pillanatomban a ps3 kontrollert ledobtam az asztalra, az gellert kapott és nekipattant a kijelzőnek. Igazából olyan kicsinek tűnt a becsapódás, hogy meg is lepődtem amikor elkezdett pókhálósodni.
(#) Buvarruha válasza wowfan hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

Ha pontosan ugyanaz a kijelző mint amim előtte volt, akkor próbáld ki a törött T-con-jával.
(#) wowfan válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 6, 2016 /

Csak kijelzőt vettem, az elektronika a régi tv-ből való, de nem törött.
(#) Buvarruha válasza wowfan hozzászólására (») Máj 6, 2016 /

Lehet rövidzár volt a kijelzőben és valamelyik fesz hiányzik, vagy gyenge azért húz csíkokat.
(#) wowfan válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 6, 2016 /

És azzal mit lehet kezdeni?
(#) Buvarruha válasza wowfan hozzászólására (») Máj 6, 2016 /

Először ellenőrizni kellene a t-con-on a feszeket, de az a baj, hogy nem tudni a helyes értékeket, csak tippelni lehet más t-con-ok és kijelző méret alapján.
(#) Horvat Rudolf hozzászólása Máj 7, 2016 /

Sziasztok!

Egy Samsung LE32A451 TV készülékem van. Nem mai darab. Bekapcsolás után a hang szépen
megy lefele,majd próbálok ráadni amikor teljesen elhalkul................Van amikor már nem is tudok...
Halvány lila gőzöm sincs,hogy ez mitől van 2008-ban vettem,soha nem volt baja,ha menthető akkor költenék rá.............Ha tudtok tippet adni,hogy ez mitől van és kb. mennyibe kerülne,azt megköszönném!
(#) Buvarruha válasza Horvat Rudolf hozzászólására (») Máj 7, 2016 /

Ha nyomógombok vannak rajta, akkor húzd le a gombsort, hátha csak vezet a hangerőszabályzó gomb.
(#) eyess válasza Horvat Rudolf hozzászólására (») Máj 7, 2016 /

Vagy a távirányító .Valamelyiket ki kell szelektálni , hogy esetleg melyik kavarhat be .
(#) antennaslaci hozzászólása Máj 14, 2016 /

Üdv !
Tudna valaki segíteni egy 17IPS11-R4 rajzzal az R2 verzió fenn van fórumon, de sajnos köszönő viszonyban sincsenek egymással pl 2db FDC642 smd Fet ebben a verzióban nincs.
Köszönöm
(#) antennaslaci hozzászólása Máj 15, 2016 /

Hozzám került egy Hyundai DLH 322285 LED TV, rövid méregetés után kiderült, hogy a háttér ledek közül egy szakadt, led sorra menő táp bekapcsoláskor egy pillanatra felugrott kb 80 V-ra tehát táp ok. Led csere, próba külső tápról, hurrá csak ennyi a baja, összerakás után nem működik a táp led sort meghajtó része. Fet, dióda ok, de csak 24 V megy a led sorra. Sajnos szkópom nincsen, hogyan tudom megállapítani, hogy a fet kap vezérlő jelet?
(#) Buvarruha válasza antennaslaci hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

A feteknél a szakadás elég ritkán fordul elő, ha hibás akkor rövidzáras lesz. Azt tudod ellenőrizni, hogy a mainboard indítja-e a háttérvilágítást, keress szálat a mian-ről a meghajtó áramkör IC-jéhez, a csatlakozóknál talán jelezve is van.
(#) antennaslaci válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

Köszönöm a gyors választ, fet-et kimértem nem zárlatos, nem szakadt. Sajnos rajzom csak R2-es verzióhoz van és az R4 egy lebutított verzió, szenzációsak ezek a türkisek, lehet hogy tönkrement a vezérlő ic MP 3394 ? Az érdekes, hogy a led csere előtt jó volt a táp, mi fenétől ment tönkre ?
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2016
(#) Buvarruha válasza antennaslaci hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

Ezért kéne megmérni, hogy indítaná-e egyáltalán az IC-t. Keress összeköttetést a main és az IC között, lessz hidd el. Ha ki és bekapcsolt álapot között van különbség, tehát amikor kapcsolna be a TV magasra ugrik egy láb, akkor hibás az IC, de, ha nincs jel akkor a main szórakozik.
(#) eyess válasza antennaslaci hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

Lehet , hogy a táp jó . Meg kellene nézni main nélkül , ha úgy elindul , akkor a táp jó. Na persze és mérni kellene , hogy valóban , ha elindul meg van e minden kimenő.
Következő: »»   89 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem