Fórum témák
» Több friss téma |
Megnéztem a linket és szerintem jó a találat. Arról az oldalról indulva biztos találok megfelelő ellendarabot is.
Köszönöm szépen a segítségeteket! Tamás
Hello! Én tudok róla.. Itt lapulnak az egyik dobozomba.
Egyébként a TMC egy LCD meghajtó, a 49705 pedig egy osztó. Ezek 49-esek olyan IC-k, aminél több chip van egy tokban. Jó étvágyuk is van. Minden esetre a TMC-ből egy van, a 49705-ből kettő. Ha az boldogít szívesen neked adom.. (A TMC-ből volt több, de elajándékoztam itt a fórumon valakinek..) Ha jól emlékszem, a régi MEV-es katalógusban benne van. Mármint a TMC. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2016
Köszönöm!
Ha adatlapod volna róla, az lenne az igazi, vagy legalább emlékeidből a lényeges adatok, bekötés. A 49705 lapja már megvan. Régi MEV katalógus nem tudom, hol lelhető. A TCM-ből 1 van, de lehet lelek többet is (ezt kíváncsiságból hoztam el), meg 49-es is van még ott. Aztán kitalálom a felhasználásukat. Jó lenne, ha NIXIE, vagy IV-6-hoz fel tudnám használni.
Pl. Itt. A türelem hozzáférést terem. Várd meg a get manual -t.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2016
Sziasztok!
Nem is az lenne az igazi kérdés hogy ez micsoda, mert az látszik rajt, hanem hogy vajon hogyan szabályozhat, milyen hőelemet igényel? Semmit nem találni róla a neten.
Ott van a hátulján: thermocouple - azaz hőelem. Nincs ráírva, hogy milyen, de a leggyakrabban a "K" típusú használatos.
Nem mai csirke, a képviselettel próbálkoznék.
Hello!
- Rövidre zárod a bemenetét és megnézed mit mutat. Ha nullát, akkor nincs benne hidegpont kompenzálás. Ha környezeti hőmérsékletet, akkor van. - Készítesz egy 1:1000 arányú feszültségosztót pld. 10ohm/10kohm-ból. Szabályozható tápról adsz rá feszültséget és összehasonlítod hőelemek táblázati értékével (1V=1mV). Megtudod, hogy milyen hőelemet használtak hozzá. (Ha még szabványos a hőelem.) Ha van benne kompenzálás, a környezeti hőmérséklet értékét levonod a mutatottból. - Így a szabályzást is le tudod ellenőrizni. A kapcsolási hőfok értéket a számjegy tárcsán állítod be. A "RESET" meg talán a hiszterézise lesz.
Üdv.Tudnátok valami bövebbet irni PC tápban lévő MBR2045 alkatrészröl
A HEStore webáruházban kapható, ott van az adatlapja is.
Sziasztok!
Kezdő hobbielektronikusként nem egészen világos, hogy ebben a kapcsolásban a Q1A MOSFET-N alatt mit ért a szerző. Esetleg tudna valaki segíteni az alkatrész meghatározásában? Van egy olyan sejtésem, hogy erről van szó, de javítsatok ki ha tévedek. Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Szerintem: Ágyúval, verébre. Sokkal kisebb FET is elég oda. Lényeg, hogy ne legyen nagy (<50 Ohm) a gate- ellenállása, és feleljen meg a (ventilátor)feszültségnek, áramnak. Jellemzően a kis FET-eknek magasabb a gate-ellenállása (mint a nagy teljesítményűeké).
Sziasztok! Nem ismeri valaki ezt a készüléket? Meg, hogy hol lehet kapni? Ebay, Alie....?
Üdv!
Szerintem inkább a Drain-Source ellenállás (RDSON) lesz az.
Szia! Nekem ez valami standard soros kommunikációval rendelkező, ipari érintőképernyőnek tűnik, gondolom van előtte valami dobozka is. PC notebookhoz lehet venni ilyeneket a kínaiaknál is. Autótípushoz kell kiválasztani.
Sziasztok! Kaptam egy marék kijelzőt de csak annyit tudok róla hogy régi számológép szervíztartaléka volt... Esetleg aki ismeri nyilatkozzon vagy egy adatlap is jól jönne
Ez ránézésre hétszegmenses LED kijelző, mátrix-ba kötve. Azaz a hét szegmens (+ tizedes pont), és külön a digitek közös pontjai. OHm-mérővel (dióda vizsgáló)l könnyen ki lehet deriteni...
Mátrixba van az stimm csak nem hittem volna hogy ez led. Azt hittem valami különleges illetve jobb oldal utolsó olyan mintha egy beöntött csipp lenne.
Itt gyönyörködhetsz a hasonló kijelzővel szerelt számológépekben,...
Sziasztok!
Segítséget kérnék a képen látható eszköz beazonosításában. A két szemben lévő csatlakozó között 330 ohm ellenállás, illetve 480 mH induktivitás mérhető. Mi lehet ez, mire használható? Kösz.
Szia.
Béka is feldolgozott egy hasonlót:Multiplex vezérlésű hétszegmenses LED kijelző.
Tényleg. Pedig Békát sokat olvasgatom Most már azon agyalok mit kellene belőle csinálni
Szia! Én elsőre a jó öreg Hunor 86-ra tippeltem volna.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |