Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   739 / 1176
(#) mTTamas válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 9, 2016 /

Megnéztem a linket és szerintem jó a találat. Arról az oldalról indulva biztos találok megfelelő ellendarabot is.

Köszönöm szépen a segítségeteket!

Tamás
(#) proli007 válasza granpa hozzászólására (») Máj 9, 2016 /

Hello! Én tudok róla.. Itt lapulnak az egyik dobozomba.
Egyébként a TMC egy LCD meghajtó, a 49705 pedig egy osztó. Ezek 49-esek olyan IC-k, aminél több chip van egy tokban. Jó étvágyuk is van. Minden esetre a TMC-ből egy van, a 49705-ből kettő. Ha az boldogít szívesen neked adom.. (A TMC-ből volt több, de elajándékoztam itt a fórumon valakinek..) Ha jól emlékszem, a régi MEV-es katalógusban benne van. Mármint a TMC.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2016
(#) granpa válasza proli007 hozzászólására (») Máj 9, 2016 /

Köszönöm!
Ha adatlapod volna róla, az lenne az igazi, vagy legalább emlékeidből a lényeges adatok, bekötés. A 49705 lapja már megvan. Régi MEV katalógus nem tudom, hol lelhető. A TCM-ből 1 van, de lehet lelek többet is (ezt kíváncsiságból hoztam el), meg 49-es is van még ott. Aztán kitalálom a felhasználásukat. Jó lenne, ha NIXIE, vagy IV-6-hoz fel tudnám használni.
(#) Hp41C válasza granpa hozzászólására (») Máj 9, 2016 /

Pl. Itt. A türelem hozzáférést terem. Várd meg a get manual -t.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2016
(#) granpa válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 9, 2016 /

Köszönöm!
Mentettem.
(#) forma3 hozzászólása Máj 12, 2016 /

Sziasztok!

Nem is az lenne az igazi kérdés hogy ez micsoda, mert az látszik rajt, hanem hogy vajon hogyan szabályozhat, milyen hőelemet igényel? Semmit nem találni róla a neten.
(#) Sebi válasza forma3 hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Ott van a hátulján: thermocouple - azaz hőelem. Nincs ráírva, hogy milyen, de a leggyakrabban a "K" típusú használatos.
(#) nedudgi válasza forma3 hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Nem mai csirke, a képviselettel próbálkoznék.
(#) forma3 hozzászólása Máj 12, 2016 /

Köszi!
(#) proli007 válasza forma3 hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Hello!
- Rövidre zárod a bemenetét és megnézed mit mutat. Ha nullát, akkor nincs benne hidegpont kompenzálás. Ha környezeti hőmérsékletet, akkor van.
- Készítesz egy 1:1000 arányú feszültségosztót pld. 10ohm/10kohm-ból. Szabályozható tápról adsz rá feszültséget és összehasonlítod hőelemek táblázati értékével (1V=1mV). Megtudod, hogy milyen hőelemet használtak hozzá. (Ha még szabványos a hőelem.) Ha van benne kompenzálás, a környezeti hőmérséklet értékét levonod a mutatottból.
- Így a szabályzást is le tudod ellenőrizni. A kapcsolási hőfok értéket a számjegy tárcsán állítod be. A "RESET" meg talán a hiszterézise lesz.
(#) forma3 válasza proli007 hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Köszönöm, megnézem őket
(#) majorka hozzászólása Máj 14, 2016 /

Üdv.Tudnátok valami bövebbet irni PC tápban lévő MBR2045 alkatrészröl
(#) nedudgi válasza majorka hozzászólására (») Máj 14, 2016 /

A HEStore webáruházban kapható, ott van az adatlapja is.
(#) majorka válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 14, 2016 /

Köszönöm.
(#) sz_abel hozzászólása Máj 17, 2016 /

Sziasztok!
Kezdő hobbielektronikusként nem egészen világos, hogy ebben a kapcsolásban a Q1A MOSFET-N alatt mit ért a szerző. Esetleg tudna valaki segíteni az alkatrész meghatározásában? Van egy olyan sejtésem, hogy erről van szó, de javítsatok ki ha tévedek.
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
(#) granpa válasza sz_abel hozzászólására (») Máj 17, 2016 /

Szerintem: Ágyúval, verébre. Sokkal kisebb FET is elég oda. Lényeg, hogy ne legyen nagy (<50 Ohm) a gate- ellenállása, és feleljen meg a (ventilátor)feszültségnek, áramnak. Jellemzően a kis FET-eknek magasabb a gate-ellenállása (mint a nagy teljesítményűeké).
(#) Koncsar hozzászólása Máj 17, 2016 /

Sziasztok! Nem ismeri valaki ezt a készüléket? Meg, hogy hol lehet kapni? Ebay, Alie....?

Névtelen.png

(#) eSDi válasza granpa hozzászólására (») Máj 17, 2016 /

Üdv!

Szerintem inkább a Drain-Source ellenállás (RDSON) lesz az.
(#) granpa válasza eSDi hozzászólására (») Máj 17, 2016 /

Ba.., azt akartam írni.
(#) kameleon2 válasza Koncsar hozzászólására (») Máj 17, 2016 /

Szia! Nekem ez valami standard soros kommunikációval rendelkező, ipari érintőképernyőnek tűnik, gondolom van előtte valami dobozka is. PC notebookhoz lehet venni ilyeneket a kínaiaknál is. Autótípushoz kell kiválasztani.
(#) kowi hozzászólása Máj 18, 2016 /

Sziasztok! Kaptam egy marék kijelzőt de csak annyit tudok róla hogy régi számológép szervíztartaléka volt... Esetleg aki ismeri nyilatkozzon vagy egy adatlap is jól jönne
(#) Gafly válasza kowi hozzászólására (») Máj 18, 2016 /

Ez ránézésre hétszegmenses LED kijelző, mátrix-ba kötve. Azaz a hét szegmens (+ tizedes pont), és külön a digitek közös pontjai. OHm-mérővel (dióda vizsgáló)l könnyen ki lehet deriteni...
(#) kowi hozzászólása Máj 18, 2016 /

Mátrixba van az stimm csak nem hittem volna hogy ez led. Azt hittem valami különleges illetve jobb oldal utolsó olyan mintha egy beöntött csipp lenne.
(#) uniman válasza kowi hozzászólására (») Máj 18, 2016 /

Itt gyönyörködhetsz a hasonló kijelzővel szerelt számológépekben,...
(#) kowi válasza uniman hozzászólására (») Máj 18, 2016 /

Jó kis oldal!
(#) tibistor hozzászólása Máj 18, 2016 /

Sziasztok!
Segítséget kérnék a képen látható eszköz beazonosításában.
A két szemben lévő csatlakozó között 330 ohm ellenállás, illetve 480 mH induktivitás mérhető.
Mi lehet ez, mire használható?
Kösz.
(#) sunside válasza tibistor hozzászólására (») Máj 18, 2016 /

Mágnesszelep meghúzó tekercse.
(#) elektroncso válasza kowi hozzászólására (») Máj 18, 2016 /

Szia.
Béka is feldolgozott egy hasonlót:Multiplex vezérlésű hétszegmenses LED kijelző.
(#) kowi válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 18, 2016 /

Tényleg. Pedig Békát sokat olvasgatom Most már azon agyalok mit kellene belőle csinálni
(#) kameleon2 válasza kowi hozzászólására (») Máj 18, 2016 /

Szia! Én elsőre a jó öreg Hunor 86-ra tippeltem volna.
Következő: »»   739 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem