Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Én belebuktam az infrába a 67 ledes óránál. Kell illesztés az szinte biztos.Ha van BTM-112 modulod azzal egyszerűbb lehet..
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2016
Elvileg nem okozhat gondot a szórás mert az konstans. Ha gondod volt, az akkor inkább a fordulatszámra vezethető vissza szerintem. De lehet nem jól gondolom....?
Igen bele mert abban a PIC ben nem volt IRDA encoder de ebben van , neketk olyan IR adóvevő kellett volna amiben benn van a coder is.
Na valahol elhagytam a PC-s infra portomat. Így nem tudom tesztelni
Nézem ebay-on 4-5 ezer egy ilyen port...kicsit húzós...inkább csinálok egyet 200Ft ból A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2016
Nézegetem az "öcsit" nem tudom hogyan teszed alá az infra ledet vagy a hallt?? A négy csavar állal behatárolt forgási területen belül van.
Az adapteren(ezt kell cnczni) lesz lyuk. A led meg a motoron belülre kerül. Ez már ki van találva.
Annak kicsit nagy lesz az áramigénye tapasztalataim szerint.(próbálkoztam vele) Az eredeti ferritgyűrűvel azonban nagyon jól lehet átvinni kraftot csak oda alacsonyabb freki kell..
Eredeti lesz, es atterveztem a wpowert. Ez inkább mobil wireless töltőre hasonlít
Az a célom hogy a motor legyen a bázis , ne legyen a lapátok mögött semmi csak levegő. Így fog nagyot mutatni.
Akkor egy VHS-C kamera videófej lenne jó az pici nem "lóg" ki még az öcsi alól sem Sajnos ilyen nekem sincs
Az öcsi egy ilyenhez lett méretezve. Nekem van pár darab zsír új még csomagolva van. Hogy vhsc e azt nem tudom.
Veszek a lomiban majd egy kamerát én is 500-at adok érte ha nem jó
Ha Sony akkor video8 ha nem akkor vlószínű VHS-C.A video 8 még alacsonyabb mivel vékonyabb a szalag..
Ilyen a moci.
Látni hogy van benn hely alul a ferrit mellett körbe kb 1cm. Ide befér a wpower meg az IR led.
Remélem sikerül megoldanod!Én is teszteltem régebben de a hagyományos wpower nem lett jó bele..
Nem hiszem hogy gond lenne. Neked miért nem ment? Elvileg a ferrit miatt még a szórással sem kell számolni és nem is melegedhet semmi.
Neked be se rezgett?
Nem emlékszem már rá pontosan.. Te mondtad még próbáljam meg rákötni a videófejre mit csinál.. Nem volt jó azt tudom.. Ha lesz kis időm előszedek egy videófejet megnézem még egyszer. Ha itt tartunk akkor pár kép a pc motoros wpower kísérleti típusról (nem sokat haladtam vele az utóbbi hetekben) Majd ezzel a bázissal megtáplálom a fejet .
Ezzel a bázissal megy. Lehet túl k volt hangolva mikor anno próbáltam. 8-10W mehet át kb max.Nyugalmi áram 170mA.
Remek . Persze mitől ne menne? Tudtam én ám ezt......
Adatok is jól hangzanak. Még terhelve a melegedést nézd meg kérlek! A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2016
Megnéztem nem melegszik semmit a fetek langyosak. 10nF 400V az adón lévő kondi a szekunderen nincs . 9V tápnál kb 2A az áramfelvétel ha a szofita 5W rá van kötve a szekundrere mi majdnem szétmegy úgy világít. Egyenirányítva a gyorsdióda ilyen terhelésnél már rendkívül melegszik,smd kivitel légszerelve zárlatos lett.25 V körüli üresjárati feszültséget mértem (egyutas egyenirányítás). A leggyengébb pont az egyenirányítás lesz szerintem azt tesztelni kell mert ez könnyen szétcsap mindent ha a diódák kipurcannak vagy szépen leolvadnak a helyükről.Nem igen tesztelem tovább mert igen elért valami nyavalya,szétmegy a fejem...
Amit én raktam össze tápot nem lenne elég? Nincs melege semminek Igaz én 4 diódával egyenirányítottam.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2016
Itt már teljesen más a tápellátás nem egy fix 5V . 8-10 Wattot kell átvinni,hogy stabil legyen a táp. It nem 67 led van hanem 127x3 azaz 381 mi azért kéri a kraftot ha mind ki van hajtva egy fehér alapú képnél,videonál.
Értem Akkor ez az ic MP2303 csúcson járatva sem lenne elég
Minimum 4-5A kell a ledeknek Mint egy laptop töltő Át fogom alakítani a laptopom töltését Ha sikerül akkor majd jelzem Emlékszem KLY mondta mikor kezdtem a Wpowerrel foglalkozni Idézet: Most akkor kell 2db 21W izzót stabilan meghajtani egyenárammal „Ezt nem is értem! Ne csodálkozz hogy melegszik......Ez nem Paks! Mit akarsz róla hajtani betonkeverőt? A 64 ledes órának elég 5V 1A ami 5W, te meg leveszel róla közel 20W ott, tök felesleges ennyire terhelni mivel úgysem ez az üzemi körülmény.”
A 67 ledesnél elég 5W. Ami most készül az 10W körüli teljesítményre kell a tápot méretezni.Amit készítesz tápot az a 67 ledeshez jó.Ha két 21W izzó sorba kötve fél fénnyel világít a szekunder kimenetre kötve az kb 1,2 A áramot jelent és neked az elég.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
Értem Megértettem elsőre is. Nagy megközelítésben egy 5m-es ledszallagot az 300 Led
Ha két 21W izzó sorba kötve fél fénnyel világít a szekunder kimenetre kötve az kb 1,2 A áramot jelent és neked az elég.
Kkobra ,nem érted az új rotort még. Nem úgy van a tápja mint a régi óráknak. Kell neki sima egyen fesz. ami az egyenirányító után van (stabilizálatlan), erről mennek a ledek. A DCDC csak a pic és a többi meghajtó IC táját adja és az 3,3V ,de nem kell csak kb fél Amper ezeknek. Tehát nincs szükség nagyáramú stabilizátorra.
Patexati: Nem kell farkast kiáltani, mert még megjelenik , A méréseim alapján 5-6 W elég lesz az egésznek tokkal vonóval. |
Bejelentkezés
Hirdetés |