Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok mindenkinek!Lenne egy keresem,ha valaki tudna segiteni...Van egy Finlux nevu lcd tv-em,modell :24F883FHD,a panellje 17MB45-3 V2D,az eprom az 25L1606D,a memoria az 24C64WI.Mult heten rossz ido volt,ki volt kapcsolva,csak standby-ba mukodott,kabel benne volt,kesobb bekapcsoltam,nem akart elindulni,par perc utan elindult,csak csatornat nem lehetett valtani,hang elment-visszajott,ilyenek.Keresem lenne,ha valaki szoftfert tudna adni hozza,meg esetleg memoria-bint is,lehet megserultek csak ezek a rossz idoben,villamlas altal.Aztan ha ezeket megirom,es ugyanugy mukodik minden,akkor azt a lapot kidobom,vasarolok masikat.A szoftwer az M236H1-L07 Rev.C1 kepernyohoz kellene,nehogy valami problema legyen.Koszonom elore is segitsegeteket!
Szia!Leszedtem az adott alkatrészt. Ugyanaz :/ Szerintem kuka a scaler...
Kérdés, hogy melyiket szedted le, ha az EDID-et tartalkmazót akkor nem változik semmi. A scaler ismerete nélkül nehéz ezt megmondani.
Hát az egy jó kérdés.Arról nem volt szó, hogy kettő is van rajta. Fentebb már leírtam: Sun2528 EU rev 1.04 az alaplap pontos típusa.
Szia! Köszönöm a tanácsot, minden kondenzátort meg vetem, és ki cserélem hamarosan.
Az a problémám, ha biztos lennék benne ,hogy az a hibás, nem gondolkoznék rajta, de ez nem biztos, csak lehet. Tovább nézegettem a Tv-t és az alábbi képen látható dolgot vettem észre. lehet ,hogy ez okozza a hibát?
Én is úgy gondolom mintha ott egy kicsit megmelegedett volna, csak azt nem tudom hogy ez okozhatja-e a féloldali háttérvilágítás prblémát.
Ez nem okozhatja ez nem a háttérvilágítás invertere .
Viszont visszanéztem az előző képeidet , amit felraktál .Hát háttérvilágításod az rendben van szerintem , és ami miatt van az a szürkeség féloldalt , na azt ez az eldurrant ic okozhatja nem is kicsit. A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2016
Hagyd már ezt a háttérvilágítás dolgot, a világítás működik! Ezek alapján 100%, hogy ez a hibája, legalábbis, ha tényleg az IC bele jött ki és nem csak kosz.
Eddig azért nem vettem észre mert ez a LCD panel rész le van fekete foliával ragasztva. Ezek után pontosabban megvizsgálva a foliát , hát bizony ott is látszik, hogy át van égve.
Első ránézésre én is annak véltem, körömmel jól meg is kapartam és éreztem ,hogy ott van egy kis bemélyedés. Mint már leírtam ezek után a fóliát is megvizsgálva, szépen látszik, ott bizony a folia át van égve. A fényképezőgépem aksiját most töltöm, ha feltöltött csinálok arról is képet.
Mármint a folia ott ahol az IC-re simult. Az IC-n csak egy kis bemélyedés van, látszik hogy ott bizony jó kis hő lehetett.
Értem azt az ic - t le kell venni, és megvizsgálni , hogy alatta mennyire sérült a fólia , és javítható e , addig felesleges is az ic - t megvenni .Ha a fólia megúszta , akkor az ic cseréjével van esély , hogy jó lesz a tévé.
Így néz ki a fólia ami az IC-t takarja.
Ezek után eléggé egyértelmű a hiba, cserélni kell az IC-t.
Azt lehet- e tudni hogy ezt az IC tulmelegedést mi okozhatta? Vagy ez csak egy spontán dolog.
Köszönöm szépen az eddigi értékes hozzászólásaitokat, sokat segítettetek, holnap megpróbálom beszerezni és ha sikerül beépíteni az eredményről be fogok számolni. Üdv.mindenkinek bajusze A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2016
Nos a "porszívózás" egy kicsit eltúloztam,a porszívó másik (fujó ) végével és szerintem nem erős levegővel tisztítottam.Ismétel szétszedés,szemrevételezés,csatlakozók ellenőrzése.láthatóan minden a helyén???.Én nagyobb bajra gondoltam,mint laikus,( IC,vagy inverter.....)Annyit elértem a sok mozgatás árán,hogy néhány mp-re villogva bejött a kék,a piros szín felváltva.Leegyszerűsítve a kérdésem,ha lehet.Ha csak háttérvilágítás van a tv-n se kép (színek)se hang,melyik alkatrész mehetett tönkre.Köszönöm a válaszokat.
Sziasztok!
Egy rokonomnak van egy Samsung tévéje (típusszáma: UE48JU6500W), ami a csatolt képen/videókon látható hibát produkálja. Szerintetek ezt mi okozhatja? Vajon javítható?
COF fólia leválás, szakadás a kijelzőben. A javításra van egy-két ember az országban, de nem biztos, hogy javítható.
bajusze A legtöbbször egyszerűen nem túl jól sikerült az alkatrész és eddig bírta. A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2016
Minden esetre a szokásos forgatókönyvet kellene elvégezni.Tehát tápegységtől kezdve , aztán a további egységekig , hogy mindegyik meg kapja e azt amit kell. És ezt természetesen rajz alapján .
Ha esetleg neki mersz fogni , mert ehhez a művelethez szét kell azért szedni az LCD - t., akkor talán ha megfelel neked , akkor tudsz egy olyat csinálni , hogy ahol jelentkezik ez a hiba ott azon a helyen leszorítod a fóliát , vagy a lemez borítás , és a fólia közti hézagba teszel valamit , amivel oda tudod nyomni a fólia érintkezőit a nyáklaphoz.De ez csak abban az esetben lesz jó , ha nem hibás a cof ic , és a nyáklapról van felválva a fólia , mert ha az LCD ről az már macerásabb.
Ez csak egy ideiglenes megfoldás lenne egyébként , de járható út , ha neked megfelel , és ha ügyes vagy , és jól sikerül oda nyomni , akár lehet ez hosszabb távú gyógyulás is.
Ez egy új tv, biztos nem garis?
eyess:
Köszönöm szépen a választ! Mivel a TV így ha nem is használhatatlan, de erősen csökkent értékű, így tulajdonképpen nincs akkora vesztenivaló a dologgal, de majd a sógor eldönti, hogy mit is akar kezdeni a helyzettel. Kijelzőt többször is szedtem már szét fénycsőcsere céljából, tehát nem teljesen idegen számomra a dolog, viszont azok azért ennél jóval kisebbek voltak... Magamnak biztos megpróbálnám megjavítani. Tulajdonképpen legrosszabb esetben kijelzőcsere következik, de ez helyzet ugyebár akkor is fennállna, ha nem is nyúlnék hozzá. Beszélek az illetővel, és ha a javítás mellett dönt, akkor majd referálok a műtét sikerességéről, de az sem kizárt, hogy kérdezek is még. zsoltee0001: Nem új, és nem is garis, de egyelőre más részletet még nem is nagyon tudok se a tévéről, se az előéletéről. A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2016
Köszönöm a válaszodat.Sajnos rajzot nem találtam róla.íígy nem merek hozzáfogni.Marad a szervíz,vagy a kuka.További szép napot.
Ha leírod a tv pontos típusát megnézzük hátha van hozzá rajz.
Sziasztok,
tudja valaki esetleg hogy a wtr15d050 milyen alkatrész? Samsung LCD LED TV (40ES6710) tápjában volt, és villámcsapáskor felrobbant, szeretném kicserélni. Itt van rajz hozzá (ez nem pont az a táp, de a szóban forgó része megegyezik) és az alkatrész a PFC oldalon a NT801S jelölésű, és az van még odaírva hogy 5 ohm at 25℃. A legjobb az lenne, hogyha pl. a Lomex kínálatából tudnék helyettesítőt választani A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |