Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi, igazából kezdő vagyok még a témában nagyon, fogalmam nincs, mi az a step up converter, de utánanézek.
LSWN3 LS-3528W30-12D (FEM) HIDEG FEHÉR 12V 4.8W 180-240 lm/m 6000-6500K 60db/m ED SZALAG FLEXI BELTÉRI IP20 COOL WHITE [70-00-76] ilyen szalagból maradt, még 1m, az ha jól számoltam, 0,4A, ezért kockáztattam volna meg Persze, ha gyenge a fénye, veszek majd mást, akkor meg borul az egész.
Kondenzátor, egyenirányítás kell a LED szalagnak. Sorba kötésnél nincs jobb megoldás jelen esetben. Leginkább 3 egyforma hosszú darabra kellene vágni.
A step-up konverter azt jelenti, hogy feszültséget növel, tehát a bementére adott feszültségnél minden esetben nagyobb jelenik meg a kimeneten.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2016
Mindössze az üresjárási feszültség kérdését kéne megoldani. Megalapozott gyanúval élek, hogy határeset.
Biztos így van, de miért(kondenzátor)?
Vibrál a led, vagy csak hamar kinyírja? Elvileg a kondenzátor simitja a szinusz jelet, de miután a led egy dióda, annak nem tök mindegy? Idézet: Növel. A Step-down konverter csökkent. „A step-up konverter azt jelenti, hogy feszültséget csökkent”
A LED igen jó ritmusban követi a fénykibocsátás a rajta átfolyó áram változását. Ez jelen esetben másodpercenként 50, illetve 100 felvillanást jelent. Ha nem is észleled, magyarázat lehet időnkénti fejfájásra.
Bocsánat mindenkitől, valóban én írtam el először rosszul (down-le, up-fel).
Oh igen! Elnéztem
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2016
Hm, először ezért vetettem el a sima diódát, azthittem a 100 már ok, köszönöm.
OFF, de nem találtom, ti mivel rajzoltok kapcsolási rajzokat? Paintbe rohadt macerás.
Az alaphelyzet az, hogy kell keresned egy megfelelő konvertert. Vagy kapcsolást, amit utánépítesz, vagy egy készen beszerezhetőt. A kimenete nem szereti a kondit. A led, amit beszereztél, nagyon kevés fényt fog kibocsájtani.
Nem lehetne inkább egy sör?
Köszi, már bogarászok.
Igazság szerint a szalag, az maradék. Alapesetben, szoktam ilyeneket szerelni, de akkor kiküldik a tápot az aluprofilt meg mindent, aztán rakd össze. Ez "kicsit" más. Valami biztosítékot nem illene rakni a graetz elé?
Igen, a biztosíték nem árt. Én személy szerint a nagyfeszültségű oldalra szoktam tenni, vagy akár mindkét oldalra is tehetsz.
Tudom, hogy ez nem a reklám helye, de ingyenes kiszálítással potom áron kapsz ilyen DC/DC modulokat, ha nem akarsz kínlódni vele. Ezek széles bementi feszültségtartományúak. Most kerestem rá, találtam egyet 800 magyar forintért, ingyenes postával. Persze most magam ellen beszélek, mert tervezni és építeni jó dolog.
Ő a primeren van. Csak a mániám mindenre biztit tenni. Valamit nézek majd oda is.
Kinlódni meg akarok, abból tanulok. Ha nem akarnék mar vettem volna neki külön tápot. Azért csinálom, hogy megtanuljam ezeket.
Nagyon helyes!
Akkor sok sikert kívánok hozzá, ha van kérdés, írj ide a fórumba, és megoldjuk!
Na volt kis időm, olvasgattam a témában.
Miután a Lomex mellett lakom, így ott ezt találtam:http://lomex.hu/pdf/(nsc)_lm2576.pdfLM2576T-12 (NSC) FIX 12V 3A STEP-DOWN VOLT.REG. (TO-220) [32-20-84][/url] Elméletileg ez megfelelne? Illetve a rajz helyes lenne? Ha jól sejtem a kondik méretezése nem stimmel, sajnos ahhoz még egyenlőre lövésem sincs.
NA közben arra rájöttem, hogy a 100uH kevés lesz, de sikerült megvennem már 100uH 1A, gondolom az 1A elég a led szalaghoz.
Ez itt 220uH -t kér a 12V hoz, az már jobban hangzik. Elméletben sorosan kötve nem lesz gubanc, igaz? gondolom akkor a kondik stimmelnek. A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2016
Sziasztok!
A következő, mérhetetlenül amatőr problémában szeretnék segítséget kérni: Egy polcba szeretnék LED világítást építeni, de mivel még nem csináltam soha semmi ehhez hasonlót, így kicsit elvesztem a részletekben. (A legdurvább, amit idáig elektronika témakörben alkottam, az megállt két kábel összeforrasztásában ) A tervek a következők: Az adott polcba szeretnék 3db fehér ledet, és 3db UV ledet építeni úgy, hogy lehessen őket külön kapcsolgatni. (fehér LED, UV LED) A kérdés, hogy milyen kapcsolással érdemes ezt megvalósítani, illetve milyen áramforrás szükséges ehhez az egészhez. Mivel a kábel igényes elhelyezésére nincs ötletem, így arra gondoltam, talán jobb lenne elemmel megoldani, de csak akkor, ha nem kell hetente elemet cserélni... Nem tudom mennyire baromság, de úgy gondoltam, hogy ha a 3 LEd-et sorosan kötöm egy 9 voltos elemhez, akkor ellenállás nélkül is teljesen jól tudna működni, a másik 3 LED-et pedig ugyanígy kötném az elemre, egy külön körben, külön kapcsolóval. Ez az elképzelés működőképes lehet? Ha igen, kb mennyi ideig tudna így világítani? A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2016
Előtét ellenállás nélkül nem lesz hosszú életű a termék. A LED áramát korlátozni kell.
Sziasztok!
Az erősítőmet szeretném egy kicsit optikailag tuningolni. Láttam gyári 5.1-es hangfalakon a potik körül egy LED-del megvilágított kör alakú műanyag valamit. Pont ilyet szeretnék én is, ugyan így a potik körül. Ez lehet egyben akár a poti tekerő gombbal, vagy ettől külön.Ilyenre gondolok csak nyilván nem ekkora átmérőben, csak hogy értsétek. Mi lenne ennek az alkatrészegyüttesnek a neve vagy ennek a műanyag valaminek? Ebey-en szeretném megrendelni, ott biztosan van, csak hogy mi a neve? Előre is köszönöm a választ! Üdv A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2016
Készen ilyesmit aligha fogsz kapni.
Ha le lehet szerelni az erösitöd elölemezét akkor a potik tengelyénél egy nagyobb lyukat kellene kivágni amibe egy plexi korongot lehet ragasztani, majd azt oldalrol LED-ekkel megvilagitani. Egy másik megoldás a világito zsinor használata. Ez egy kb 1-3 mm vastag több méter hosszu hajlékony müanyag csö, amit egy elektronika világitásra kényszerit. ( több szinben kaphato, ruhák diszitésére használják). Ezt a csövet vahogyan a potik köré rögzitve az elölapon áthuzva oldhatod meg a dolgot.
Üdv!
Lehetséges-e 12V DC feszültségen üzemeltetni kertmegvilágítást? Kb. 80W-os transzformátorral táplálnék 6db 10W-os reflektorokat. Ugyebár mivel kertről van szó, több méter vezetéket jelent ez. Feszültségesés biztosan lesz, de mennyi? Mi alapján tudom ezt kiszámolni? Esetleg van rá képlet? Amennyiben ez lehetséges, milyen vezetővel kellene ezt elkészítenem (gondolok itt a keresztmetszetére)? Amennyiben mégsem lehetséges, miért nem? Még az érdekelne, hogy mi az az áramsűrűség? Mi alapján tudom kiszámolni? Egyáltalán ezt kikell számolnom, vagy ez egy megadot érték? Segítségeteket előre is köszönöm!
Ez sokat segít, köszönöm
Viszont ez milyen kábel esetére érvényes? Tömör?
Csak gondolj bele, 25-mm2 vezeték 5,6 mm átmérőjű. Nem hinném, hogy szívesen hajlítgatná valaki kábelezéskor. Az áráról nem is beszélve .
Sziasztok!
Egy pedikürös uv lámpát szeretnék átalakítani ledes uv lámpává. Milyen és mennyi ledet használjak, hogy minimum olyan teljesítmény kapjak mint a csöves uv volt? Gondoltam hagyományos ledre, nagyobb teljesítményű 1 vagy 3 W-os ledre, ledszalagra ez lenne a legegyszerűbb! 4 darab cső van benne eredetileg!
Inkább egy rendes előtétet tegyél annak a csőnek, mert általában azért mennek hamar tönkre. És a Philips UV-A sokkal olcsóbb és tartósabb, mint a no-name vacakok. LED-ből az UVA tartományt itthon kapni keés helyen lehet és a fényállandósága (élettartama) eléggé gyenge, valamint a hatásfoka is. Legalább akkora teljesítmény kellene, mint a cső volt, ilyenből például: http://megaled.hu/hu/webshop/power-led/1w-power-led/1w-uv-power-led...detail
De ez sem márkás, így a paraméterei és azok tartóssága erősen lutri. Maradnék a márkás csőnél+jó előtétnél, töredék áron megúszod, és sokkal tartósabb lesz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |