Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása

Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   96 / 184
(#) pakard válasza CHZ hozzászólására (») Aug 4, 2016 /

Valójába egy CD játszóról van szó ugyan is a a Pioneer tornyom elemei kék kijelzősök ez viszont sárga. Csatolok egy képet miről van szó. Ez egy Japán típus 110V-240V-os váltóval az Európai típusok kijelzője kék na nekem is az a szín kellene
(#) pakard válasza CHZ hozzászólására (») Aug 4, 2016 /

Köszi a tippet. Service manual-t letöltve meg is lett a fólia amit eltávolítottam és lám a kijelző szép kék lett. Ügy megoldva
(#) CHZ válasza didyman hozzászólására (») Aug 5, 2016 /

Mi zöld? Remélem nem a VFD kijelző színére írtad!
(#) CHZ válasza pakard hozzászólására (») Aug 5, 2016 /

Divat lett egy időben a sárga, ezért beraktak egy barnás színszűrőt.
Pirosat simán átengedi, kékből sárgát kreál.
(#) CHZ válasza didyman hozzászólására (») Aug 5, 2016 /

Idézet:
„Jobb magnókban nem igazán található LCD kivezérlésjelző”

Ez nem azt jelentette, hogy nincs, ugye érted a szöveget?
Sokkal többet nem is tudnál találni.
(#) szamóca válasza CHZ hozzászólására (») Aug 5, 2016 /

Tényleg ritka. Nem is szép, a betekintési szög, a kontúr, az egész kivitel a gagyi érzetét kelti.
(#) CHZ válasza pakard hozzászólására (») Aug 5, 2016 /

Érdemes lenne keresned, régi készülékből bontani, kék kijelző elé való szűrőt.
Kontrasztosabb lenne, nélküle nem világító szegmensek is láthatóak lehetnek.
(#) pakard válasza CHZ hozzászólására (») Aug 5, 2016 /

Igen most pont ezen vagyok. Talaltam par hibasat aminek alapból kék a kijelzője csak azon gondolkodtam h lehet azokba eleve nincs is olyen szűrő hanem a műanyag előlap a displayen szűri alapból.
(#) doktor válasza pakard hozzászólására (») Aug 6, 2016 /

Igen, csak a az előlap "plexi" van.
(#) CHZ válasza pakard hozzászólására (») Aug 6, 2016 /

Videókban van általában külön szűrő, régi roncsokban keresgélj.
(#) didyman válasza CHZ hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Hanem, mi másra írtam volna? A legelterjedtebb cink-oxid foszfor 505 nm-en csúcsosodik, az igencsak zöld még.
(#) didyman válasza CHZ hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Bocs, ugye nem írtad azt sem, hogy tilos példát felhozni?
(#) CHZ válasza didyman hozzászólására (») Aug 8, 2016 /

Igazad van, elfelejtettem, hogy színvak vagyok.
(#) didyman válasza CHZ hozzászólására (») Aug 8, 2016 /

Nem tudom, mi a gondod velem, de remélem, majd elmúlik.
(#) ayersrock hozzászólása Aug 12, 2016 /

Sziasztok.
Egy tanácsra lenne szükségem:
Sajnos a mai rohanó világban nem sok idő jut leülni a régi Hi-Fi elé, és zenét hallgatni. így történt, hogy a Marantz SD 47-es deckben benne felejtettem kb. egy fél évre egy chromos kazettát. nem tudom ez okozta-e a problémát, de azóta a deck csak kis hangerőn szól. Mi mehetett el rajta? vagy elég lenne ilyen demagnetizer készülékkel a deck fejéről eltávolítani a mágnesességet? most lehet, hogy ordító baromságot írtam, vagy kérdek. E problémákkal szembesülő fórumozók véleményét kérném.
e-mail címem: ayersrock@freemail.hu
(#) didyman válasza ayersrock hozzászólására (») Aug 12, 2016 / 1

Kizárt, hogy a kazetta okozta. Demag nem segít ezen. Párszor járasd meg a felvétel kapcsolóját.
(#) nagym6 válasza ayersrock hozzászólására (») Aug 12, 2016 / 1

Ha tompán-halkan szól, a fejre rakódott valami réteg, egy egyszerű fejmosás amúgy sem árt.
Állás közben is a levegőből rátapadhat pld. konyha zsíros gőzből.
(#) doktor válasza ayersrock hozzászólására (») Aug 13, 2016 / 1

Szia!
Már írták, felvétel lejátszó kapcsoló átmozgatása többször, esetleg, ha van rálehetőséged tisztítása-kenése, ezután fejtisztítás, több kazettával proba.
A hiba ezután is tapasztalható, mérni, majd javítani.
(#) Aida395 hozzászólása Aug 15, 2016 /

Sziasztok, Aiwa f220- hoz keresek ékszíjakat.
Budapesten tud valaki beszerzési forrást?
Valamint a méretek is érdekelnének ha valakinek megvan mert úgy szétmálottak hogy mintának sem tudom használni. Előre is köszönöm.
(#) pundika1 válasza Aida395 hozzászólására (») Aug 16, 2016 /

Tétényi úton közel a metróállomáshoz van egy kis maszek AKAI garázsszerviz ott kapsz.
(#) Aida395 válasza pundika1 hozzászólására (») Aug 23, 2016 /

Megnézem, köszönöm !
(#) szocske21 hozzászólása Aug 25, 2016 /

van egy Pioneer ct-757 deckem ami működés közben lefagy,_a műszer világít a főmotor megy minden más leáll,_így betekeri a szalagot,_van hogy kapcsoláskor is jelentkezik a hiba,_mindegy mit kapcsolok._a szerelő forrasztási hibát ,vagy egyéb hibára utaló jelet nem talált,_újraindítás után ismét teszi a dolgát rendesen hol pár percig vagy egy óráig is. hol keresgéljek,_vagy vki vállalná a javítását?
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2016
(#) Moderátor hozzászólása szocske21 hozzászólására (») Aug 25, 2016

Kérnénk nyomatékosan, hogy olvasd el a használati szabályokat, és tartsd be!
Minden felhasználónkat arra kérünk fogadja el, hogy a Hobbielektronika.hu fórumán - más fórum oldalaktól eltérő módon - a magyar nyelvünkkel szembeni tisztelet jegyében magyarul, helyes mondatokkal és az interneten terjedő "MSN és facebook szleng" nélkül kommunikálunk, és ezt minden esetben elvárjuk és megköveteljük. Moderátornak joga van és az oldal fenntartói egyben kérik is a moderátorokat, hogy jelezzék a hibát és követeljék meg magyar anyanyelvünk helyes használatát.
III. Használjuk a keresést, mielőtt kérdést teszünk fel. Oka: Már korábban, másnak is felmerülhetett ez a kérdése, így lehet, hogy gyorsabban kapunk választ a kérdésünkre. Továbbá feleslegesen nem növeljük a megválaszolandó kérdések számát. Ha a felhasználó nem használta a keresést, és kérdése már több témában is megtalálható, a moderátornak joga van a felhasználót figyelmeztetni és a témát törölni.
X. Mint minden új helyen ahova kerülünk, a Hobbielektronika.hu-n is kötelező megismerni a helyi szokásokat. Olvasd el a használati útmutatót, a szabályzatokat és ismerd meg a közösség saját szokásait mielőtt megnyilvánulsz.
(#) szamóca válasza szocske21 hozzászólására (») Aug 25, 2016 /

Lehetőségek vannak, (kontakt hiba, elhasználódott alkatrész, vezérlés hiba, stb.) de ezek kiderítése egy ilyen kaliberű deck-nél szakembert igényel. Keresd meg pl. T.J.-t Tunerman nicknéven tevékenykedik.
(#) kreol32 hozzászólása Aug 29, 2016 /

Sziasztok!!
Van egy Aiwa AD-F850es deckem. Felvetelkor a jelszint visszaesik 4 decibelt a kijelzo szerint a monitorhoz kepest. Barmit probalok nem jo de egyszer emlekszem az alaplapon levo potmetereken allitottam valamit esetleg ez lehet baja hogy ott valamit elállítottam?
(#) Tomi94 válasza kreol32 hozzászólására (») Aug 29, 2016 /

"Rec Sensitivity" potméterrel tudod hitelesíteni a kivezérlést az előlapról is. Ha a belsejében is eltekerted a felvételi vagy lejátszási szinteket, természetesen az okozhatja - sőt, leginkább ez tud az oka lenni, a fejkopás pl. először csak a magas hangokat vágja le.

Innentől kezdve mérőszalag vagy másik, hitelesnek elfogadható deck híján (utóbbiból az évek múlásával egyre kevesebb van..) nehéz ügy, mert nem lehet tudni, hogy a lejátszás vagy a felvétel szintezése van elcsúsztatva..
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2016
(#) pundika1 válasza kreol32 hozzászólására (») Aug 29, 2016 /

Szia! Szinte biztos, hogy ott rontottad el mivel a trimerekkel lehet+Bias elállítani ezt! Ha van másik magnód akkor tegyél bele ha lehetséges egy gyári műsoros kazit és a max kivezérlést figyeld meg majd ehhez húzd fel az AIWA "play level" trimet. Külön bal és jobb oldalt. Ha találsz olyan részt ahol egy szinten mozog a kijelző akkor ezt a rövid részt ismételgesd. Következő pedig, hogy beteszel a 850-be egy jó minőségű normál szalagot és veszel rá valami jelet de úgy, hogy a "rec level" és a monitor / szalagról lejövő/ jel egyezzen. Ezt is jó ha oldalanként teszed! Ha így eljátszottál pár órát akkor még a" bias" hátra van ugyanis vannak szalagok a minőségi tulajdonságuk alapján ami miatt vagy gyengébb vagy erősebb jelet ad vissza! Szóval MACERÁS! Lehet játszani vele! A legjobb mint említettem ha van másik jó magnó mert annak segítségével valamennyire össze tudod hozni. Ennyi bütyköléssel már magad is rájössz a fortélyra és kezded elölről a finomítást! Vegyél be nyugtatót előtte!
(#) pakard hozzászólása Aug 29, 2016 /

Kollégák.

Magnó motor bekötésben kellene egy kicsi help. Van egy Yamaha deck-em aminek meghalt a motorja. Plusz,mínusz csati van rajta normál ccw 2400rpm fordulatos. Amire cserélni akarom(ill. ami otthon van nekem elfekvőbe) az egy Aiwa AD WX 707 motorja de ugye annak 4 csatlakozója van mert a gép tud dupla sebességgel is másolni. Na ha ott rákötöm a plusz, mínuszra a csatlakozókat akkor 4000-es fordulaton forog(mintha másolnék nagy sebességen) de nem tudom hogy kössem be ,hogy normál sebességgel működjön. Tippeket köszönöm!

1235540.jpg

(#) kreol32 válasza pundika1 hozzászólására (») Aug 29, 2016 /

Köszönöm a tippet szerencsére emlékeztem még hogy mibe nyúltam bele és volt 2 potméter vagy trimer az alaplapon amit ha emeltem úgy növelte a deck a kimeneti jelszintet és most úgy tűnik semmi eltérés nincs a Source és a Tape között.
(#) Tomi94 válasza pakard hozzászólására (») Aug 30, 2016 /

Szia!

Ha a Yamaha, amibe kerülne, egysebességes típus, akkor az új motor +/- csatlakozói értelemszerűen a tápfeszültségre kötendők, a másik kettő közé pedig ki kell kísérletezni egy trimmer potmétert, amivel a megfelelő tartományba kerül a fordulatszáma. De egyébként itt akár még teljesen eredetit és vadiújat is szerezhetsz hozzá egész olcsón, tele van originál Yamaha alkatrészekkel
Következő: »»   96 / 184
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem