Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1195 / 1387
(#) Gafly válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 10, 2016 /

Én pedig akkor Tőled rendelek nyákot
Sajnos szerintem el fog tartani kis ideig, mert igényes vagy (ami csöppet sem baj)
(#) RoliNyh válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 10, 2016 /

Ezen már nem veszünk össze...

Bert Kaempfert - Happy trumpeter
(#) Stewe válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 11, 2016 /

A NYÁK vörösrézréz lézeres gravírozása a nagyon jó hővezetés miatt elég nagy teljesítményt igényel, a leválasztandó anyagmennyiség is nagy, a mélységnek pedig nagyon korrektnek kell lennie, hisz anyag nem maradhat a lemezen, viszont a hordozóréteg nem szenesedhet, szükség lehet kifúvó gázra is (argon, nitrogén, oxigén, szintetikus levegő) ami így összességében háztartási kivitelben nyugodtan állíthatom, hogy megfizethetetlen.
A fókusztávolság tartása külön probléma... a kapacitív megoldás épp a változó kitöltöttség miatt nehezen járható, csak a panel teljesen párhuzamos felfogása lehetséges, ami már 100×100-as méretnél is kihívás.
(#) dokidoki válasza Stewe hozzászólására (») Aug 11, 2016 /

Hát ez az, mert értem én, hogy gőzgép, és azt is, hogy mi hajtja De hová lesz a réz? Elgőzölög? Elég? Mindkettő? Mert tetszik - tetszik, no nem cáfolom, se nem kötözködök, túl szép, hogy igaz legyen. Inkább pislogok, mint a pocok a lisztben a videókon. Bár filmen már láttam a világot is összedőlni, és nem úgy volt
(#) bbatka hozzászólása Aug 11, 2016 /

A használati utasítást a linken egyikőtök sem olvasta el? Írja hogy nem fémes anyagokra.

"1.Applicable Material:
Wood, paper, leather, cloth, Plexiglas, epoxy resin, density board, double-colored board, marble, plastic, rubber, ceramic tile, crystal, bamboo and other nonmetal materials."

Az 1000-1300 óra cső élettartam vajon mire elég?
(#) RoliNyh válasza bbatka hozzászólására (») Aug 11, 2016 /

Én szóltam előre...
(#) kameleon2 válasza bbatka hozzászólására (») Aug 12, 2016 /

Idézet:
„Az 1000-1300 óra cső élettartam vajon mire elég?”
Mire elég.
(#) kaqkk válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 13, 2016 /

Teljes műszakban majdnem egy évre
(#) Dr Endugu hozzászólása Aug 15, 2016 /

Vasalással készíteném a nyákot. Van a cégnél egy xerox nyomtató. Ezzel készített rajzolat vasalás után foltokban leválik. A festék ilyen tulajdonságú, vagy valamit elrontok? Gondolok itt pl a hőmerséklet, amivel a vasaló dolgozik, alacsony, vagy magas?
(#) Gafly válasza Dr Endugu hozzászólására (») Aug 15, 2016 /

Jól megtiszítottad a lemezt? Leírásod alapján elsőként zsíros, koszos NYÁK-ra gondolnék...
(#) Dr Endugu válasza Gafly hozzászólására (») Aug 15, 2016 /

Igen, szerintem jól megtisztítottam. Most harmarjára próbálom, hogy a vasalat a rézfólián maradjon.
(#) kaqkk válasza Dr Endugu hozzászólására (») Aug 16, 2016 /

Vasalás előtt a nyákot tedd pár másodpercre a maratóba, majd folyóvízzel öblítsd és szárítsd . Ha ezután sem ragad fel emeld a vasaló hőfokát .
(#) teszti hozzászólása Aug 17, 2016 /

Sziasztok!

Ha teliföldet használok akkor miért jobb így bevenni egy forrpontot a teliföldbe Bővebben: Link mint ha teljesen beolvasztanám? Ott a forrpont túloldala is ugyanolyan, tehát 4db sáv megy a forrponthoz.
(#) Kari55 válasza teszti hozzászólására (») Aug 17, 2016 / 2

Szerintem a könnyebb forraszthatóság miatt, mert nem vezeti el annyira a hőt.
(#) Kovidivi válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 18, 2016 /

Így van. Plusz az ón nem fog elterülni, hanem az alkatrészlábon marad, és ott alkot egy "gömböt". Ha nem lenne az elválasztás, akkor laposan elsimulna nagy területen.
(#) Hp41C válasza teszti hozzászólására (») Aug 18, 2016 /

Beszélő neve van: Thermal Pad. (((Nem tudok oroszul.)))
(#) Hidrowick válasza jandark hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Kedves Uram!
Segítene nekem? Hol van az a híres apróhirdetés rovat?
Előre is köszönöm!
(#) Bakman válasza Hidrowick hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Az oldal fejlécében: Apróhirdetés.
(#) Ipot válasza dokidoki hozzászólására (») Aug 23, 2016 /

A réz hová lesz? Szublimál. "A szublimáció olyan halmazállapot-változás (fázisátalakulás), amelynél a szilárd halmazállapotú anyag átmegy gőzállapotba melegítés hatására anélkül, hogy közben folyékony állapotot venne fel. Energia (hő) kell a folyamat végbemenéséhez, ezért endoterm reakcióról beszélhetünk." Forrás: Wikipédia
(#) gulasoft válasza Ipot hozzászólására (») Aug 23, 2016 /

Tényleg csak az a kérdés az a 40W elég e hozzá.
(#) Lamprologus válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 23, 2016 /

Utána pedig a következő kérdés, hogy ha a rezet már "eltüntette" a bakelitbe ne tegyen kárt!
(#) elactrofan válasza speedbump hozzászólására (») Aug 23, 2016 /

Papir és nyomtató nem gondolnám hogy hibás. inkább az alapanyagod (nyák) koszosságára gondolnék.
Én 50 Ft műnyomo pairt használok egy ivből 8 lap jön ki ez kb 5ft egy a4 es lap.
Nyomtato sansung 1670 utongyártott toner.

tökélete nyákokat csonálok vele.
(#) gulasoft válasza Lamprologus hozzászólására (») Aug 25, 2016 /

Ha a rezet leviszi, akkor a bakelit a legkevesebb: Bővebben: Link
Itt 60W, meg 30W-okról van szó de itt már vágják is vele meg fúrnak, úgyhogy azért ne dobjunk arra a 40W-ra földet egyből.
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2016
(#) Lamprologus válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 25, 2016 /

Idézet:
„Ha a rezet leviszi, akkor a bakelit a legkevesebb.”

Na épp ez az aggályom ... ha sikerül a rezet eltüntetnie, akkor alatta a bakelit már nem ellenfél számára ... az is eltűnik egy pillanat alatt ...
(#) RoliNyh hozzászólása Aug 25, 2016 /

Srácok egy fiber lézert ne akarjatok már összehasonlítani egy "gagyi" kínai CO lézerrel...

A linken megnézhetitek a használt árát is:

Speedy 100 fiber lézer...

Még mielőtt bárki is beszólna, az idézőjelbe tett jelzőt nem a termék minősítésére akartam használni, csak próbáltam szemléltetni a két gép közötti különbséget. De azt hiszem, ezt az ára is megteszi...
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2016
(#) kaqkk válasza RoliNyh hozzászólására (») Aug 25, 2016 /

Kinek szól a mondatod ? A fiber lézert szerintem senki nem említette .Lehet hogy lemaradtam valamiről ?
(#) RoliNyh válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 25, 2016 /

Mindenkinek. Ha nem tűnt fel, a PCB-t a fiber lézerrel készítették, nem a CO -val...
(#) gulasoft válasza RoliNyh hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

Akkor nézd már meg a számokat is mellette:
Speedy-300 Flexx 60W CO2/20W Fiber
Ez az én olvasatomban annyit tesz, hogy a 60W-os CO2 egyenlő a 20W-os Fiber-el de egyébként mindegy mert amíg valaki nem próbálja ki az életben addíg csak találgatunk.
(#) gulasoft válasza Lamprologus hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

Ezért lehet fókuszt állítani. A bakelit meg szerintem jól bírja a hőt, ott ahol az ón kiolvad a bakelitnak még semmi baja nincs, ráadásul szarul is vezeti, tehát nem forrósodik át az egész, míg a réz jól vezeti a hőt, lehet fel is lágyul ami könnyíti az eltávolítását, de ez csak mind találgatás meg józan paraszti ész.
(#) gulasoft válasza RoliNyh hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

Küldtem egy érdeklődést egy fémbe is gravirozó cégnek. Várom a választ.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2016
Következő: »»   1195 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem