Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Biztos. Szerintem tényleg ronda lett. Nézd csak meg a B-panel (a legnagyobbik panel) alkatrész-oldalán az átkötéseket!
Grrrr...! Ocsmány. A következő majd szebb lesz. Gulasoft! Minek? A nyáknak?
Igen a nyáknak. Olyan furcsa szine van a rézfelületnek.
Nem tudom, szerintem csak a fényképen látszik ilyennek. Két perccel a fénykép elkészítése előtt tisztítottam le a nyákokat.
Öregem! Ha én fele ilyen szép NYÁK-okat tudnék gyártani vasalással, lemennék hídba, és fel is avatnám magam rögvest!
sziasztok!
***************** Ennek az Apróhirdetés rovatban a helye! A stílust pedig légy szíves normálisra venni, ez nem Messenger, hanem fórum! Köszönöm.
Hi
attól függetlenül szépek, mivel szoktad maratni? ezek is vasalásos technikával készültek? üdv
Rendben, elnézésteket kérem enyire nem ismerem a házirendet,,a fő a segitség és az megtörtént
üdv:
Üdv.!
A weboldalamon le van írva részletesen hogy én hogyan szoktam. Sósav+hidrogén peroxid.
Szia! Itt egy link hol szerezheted be a nyákfúrógépet!
www.globiz.hu ott kikeresed a szerszámok menüpontot azon belül az egyéb menü ott találsz három félét is!
Kicsit eltérnék a fő csapástól, de kis segítséget kérnék :
Névtábla, és ajándék-tárgyak készítésére adtam a fejem.( rézlemezből-nyomtatott képet-maratva) Problémáim : - nagyobb felületet nem sikerül egyenletesen "eltakarni" átcsillog a lemez (több toner adagolásakor a vékony vonalak mosódnak el ) - hogyan lehet a maratás után a tonert a rézlemezről eltávolítani ? (csak csiszolással ?) Köszönet minden segítségért !
Próbáld meg a fotó eljárást itt a topicban szivesen segítünk (pl keresd meg Kovidivi hsz ét -ő fekete fehér fényképet tett át nyáklapra ! de én is szivesen segítek
kérdezz felelek akár emilben is .
Valóban, első próbálkozásra fekete-fehér PAPÍRt tettem a fotoérzékeny nyák tetejére, és úgy világítottam meg. az eredmény meglepően jó lett, habár sosem használnám... esetleg étolajjal átitatva jobban átengedi a papír az UV fényt, de én már inkább nem próbálkozok ilyenekkel, mert Kaqkk jóvoltából tudtam szerezni jófajta nyomtatható írásvetítő lapot!
Megtaláltam az én képem, ötletnek jó:
Bővebben: Link
Hmm...
Kellene valami program, ami egy szürkeárnyalatos képből alkot távolról szürkeárnyalatosnak látszó képet fekete kis pontokból. Olyasmi mint az óriásplakátokon, csak fekete-fehérben. Ahol sötétebb árnyalat van ott nagyobb pöttyöket kellene generálnia, ahol pedig világosabb ott kisebbeket. Mint például némely autók vagy buszok szélvédőinek a széleinél azok a fekete pöttyök, amik egyre kisebbek a szélvédő széleitől befelé haladva... Remélem sikerült érthetően megfogalmaznom hogy mire gondolok.
Igen, értelek!
Képszerkesztő progival addig eljutottam, hogy lecsökkentettem a színek számát 2-re (fekete-fehér), csak kellene egy jó algoritmus, ami azt csinálja, amit mondtál! Egyébként ez az a nyák, amit papírral készítettem
Hi
"ngyobb felületet nem sikerül egyenletesen "eltakarni" átcsillog a lemez " valami nem stimmelhet a nyomtatóddal, ha annyi toner van, hogy a vékony vonalak elkenődnek akkor az tényleg sok. Estleg sávokban kissé kihagyhat? Milyen papírra nyomtatsz? A tonert acetonnal símán le lehet mosni. üdv
Megpróbálok segíteni. Az amit Te csinálni akarsz elég macerás, 1. a lézer nyomat oda elég kevés, ezt saváló festékkel szokták szitázni és utánna maratni, vagy- öntapiból plotterrel kivágni a grafikát és azzal. Sajnos még akkor is nagy az alámaródás, ha érzékelhető mélységet akarsz elérni.
Köszi a segítséget !
A kép-fénykép elkészítésénél az volt az ötlet, hogy a polírozott felületet megmaratva, mattabb-fényesebb foltokat lehet(ne) előállítani. Lehet a polírozott (tükörfényes) felületre nem "akar" a toner feltapadni ? "sima"gépírópapírral kísérleteztem, most keresek más papírminőséget.(Mintha valaki említette volna a matricák védőpapírját - az jó lehet ? ) üdv.
Ezt a témát (szürkeárnyalatos kép -> különböző méretű fekete pontokból áll kép) fel kellene vetni egy képszerkesztős fórumon. Szerintem elképzelhető hogy létezi ilyen célú program.
Hola!
Az lenne a problémám, hogy nem sikerül jól "fedő" filmet készíteni. Jó tintasugaras nyomtatóm van, a legjobb minőségben nyomtatok fóliára (Stabilo), 2x nyomtatom, ebből 3-at teszek egymásra és még így is pöttyös lesz maratás után a nyák Összesen 2 percig világítom (led), kb. 15 cm távolságból. Tipp? Esetleg fotopatronnal kéne? Thomy
Valóban, bár én kiéltem magam a mutatott kép készítésében, és mostanában inkább áramköröket építek De akit komolyabban érdekel, természetesen támogatom az ötletét!
Nem lehet hogy a lakkozásnál van a baj?
milyen progit milyen beállításokat használsz ? Én amikor kipróbáltam az eagle 5 -öt pdf ben küldtem át a tervet a másik gépre amin a nyomtató van és az összea forrpnt szürke lett le is maródott mire észrevettem
Gyárilag fényérzékeny panelt használok, még ennyi se sikerülne, ha nekem kéne lefújni
Eagle 5-t használok, nyomtató HP DeskJet D4260. Beállítások: papír: nyomtatható fólia minőségi beállítás (ez asszem 600dpi, maxon 1200-at tud feketében, színesben 4800x1200dpi-t) fotojavítás 'teljesre' állítva Nincs más, amit jobbra tudnék állítani már.... Egy nyomtatás után még simán átlátszik, 2-vel már jobb, de ha 3 ilyet egymásra teszek és egy 15W-os fénycső elé teszem, úgyis látni a fényt. Thomy
Ez lézer nyomtató? Nincs olyan beállítás hogy fotó papír
matt? nekem az epsonnál az a beállítás a legjobb
Tintasugaras és a fólia is tintasugarasba való.
Van fotopapír beállítás is (mattra nem emlékszem, meglesem), tulképp minden van, amiről valaha is hallottam
És az az érdekes hogy az én nyomtatóm a fénykép beállításban tökéletes de a legjobb fénykép-nél már
a fehér részekre is visz fel egy fakó zöld szint.
Kipróbáltam, ugyan az
Olyan, mintha felrepedezne a festék. |
Bejelentkezés
Hirdetés |