Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   165 / 1388
(#) Attila86 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 1, 2008 /

Biztos. Szerintem tényleg ronda lett. Nézd csak meg a B-panel (a legnagyobbik panel) alkatrész-oldalán az átkötéseket!
Grrrr...! Ocsmány.
A következő majd szebb lesz.

Gulasoft!
Minek? A nyáknak?
(#) gulasoft válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 1, 2008 /

Igen a nyáknak. Olyan furcsa szine van a rézfelületnek.
(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 1, 2008 /

Nem tudom, szerintem csak a fényképen látszik ilyennek. Két perccel a fénykép elkészítése előtt tisztítottam le a nyákokat.
(#) Frankye válasza fureszk hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Pontosan! :yes:
(#) Frankye válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Öregem! Ha én fele ilyen szép NYÁK-okat tudnék gyártani vasalással, lemennék hídba, és fel is avatnám magam rögvest!
(#) jandark hozzászólása Júl 2, 2008 /

sziasztok!

Ennek az Apróhirdetés rovatban a helye!
A stílust pedig légy szíves normálisra venni, ez nem Messenger, hanem fórum!

Köszönöm.
(#) zsoltee0001 válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Hi
attól függetlenül szépek, mivel szoktad maratni?
ezek is vasalásos technikával készültek?
üdv
(#) jandark válasza jandark hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Rendben, elnézésteket kérem enyire nem ismerem a házirendet,,a fő a segitség és az megtörtént
üdv:
(#) Attila86 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Üdv.!
A weboldalamon le van írva részletesen hogy én hogyan szoktam. Sósav+hidrogén peroxid.
(#) thecyrus válasza csaadaam hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Szia! Itt egy link hol szerezheted be a nyákfúrógépet!
www.globiz.hu ott kikeresed a szerszámok menüpontot azon belül az egyéb menü ott találsz három félét is!
(#) levii válasza thecyrus hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Te egy 3 éves hszre válaszoltál! :no:
(#) Macsek71 hozzászólása Júl 2, 2008 /

Kicsit eltérnék a fő csapástól, de kis segítséget kérnék :

Névtábla, és ajándék-tárgyak készítésére adtam a fejem.( rézlemezből-nyomtatott képet-maratva)

Problémáim :
- nagyobb felületet nem sikerül egyenletesen "eltakarni" átcsillog a lemez (több toner adagolásakor a vékony vonalak mosódnak el )
- hogyan lehet a maratás után a tonert a rézlemezről eltávolítani ? (csak csiszolással ?)

Köszönet minden segítségért !
(#) kaqkk válasza Macsek71 hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Próbáld meg a fotó eljárást itt a topicban szivesen segítünk (pl keresd meg Kovidivi hsz ét -ő fekete fehér fényképet tett át nyáklapra ! de én is szivesen segítek
kérdezz felelek akár emilben is .
(#) Kovidivi válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Valóban, első próbálkozásra fekete-fehér PAPÍRt tettem a fotoérzékeny nyák tetejére, és úgy világítottam meg. az eredmény meglepően jó lett, habár sosem használnám... esetleg étolajjal átitatva jobban átengedi a papír az UV fényt, de én már inkább nem próbálkozok ilyenekkel, mert Kaqkk jóvoltából tudtam szerezni jófajta nyomtatható írásvetítő lapot!
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Megtaláltam az én képem, ötletnek jó:
Bővebben: Link
(#) Attila86 válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Hmm...
Kellene valami program, ami egy szürkeárnyalatos képből alkot távolról szürkeárnyalatosnak látszó képet fekete kis pontokból. Olyasmi mint az óriásplakátokon, csak fekete-fehérben. Ahol sötétebb árnyalat van ott nagyobb pöttyöket kellene generálnia, ahol pedig világosabb ott kisebbeket.

Mint például némely autók vagy buszok szélvédőinek a széleinél azok a fekete pöttyök, amik egyre kisebbek a szélvédő széleitől befelé haladva...

Remélem sikerült érthetően megfogalmaznom hogy mire gondolok.
(#) Kovidivi válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Igen, értelek!
Képszerkesztő progival addig eljutottam, hogy lecsökkentettem a színek számát 2-re (fekete-fehér), csak kellene egy jó algoritmus, ami azt csinálja, amit mondtál!
Egyébként ez az a nyák, amit papírral készítettem
(#) zsoltee0001 válasza Macsek71 hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

Hi

"ngyobb felületet nem sikerül egyenletesen "eltakarni" átcsillog a lemez "
valami nem stimmelhet a nyomtatóddal, ha annyi toner van, hogy a vékony vonalak elkenődnek akkor az tényleg sok.
Estleg sávokban kissé kihagyhat?
Milyen papírra nyomtatsz?
A tonert acetonnal símán le lehet mosni.
üdv
(#) karesz49 válasza Macsek71 hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

Megpróbálok segíteni. Az amit Te csinálni akarsz elég macerás, 1. a lézer nyomat oda elég kevés, ezt saváló festékkel szokták szitázni és utánna maratni, vagy- öntapiból plotterrel kivágni a grafikát és azzal. Sajnos még akkor is nagy az alámaródás, ha érzékelhető mélységet akarsz elérni.
(#) Macsek71 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

Köszi a segítséget !

A kép-fénykép elkészítésénél az volt az ötlet, hogy a polírozott felületet megmaratva, mattabb-fényesebb foltokat lehet(ne) előállítani.

Lehet a polírozott (tükörfényes) felületre nem "akar" a toner feltapadni ?

"sima"gépírópapírral kísérleteztem, most keresek más papírminőséget.(Mintha valaki említette volna a matricák védőpapírját - az jó lehet ? )

üdv.
(#) Attila86 válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

Ezt a témát (szürkeárnyalatos kép -> különböző méretű fekete pontokból áll kép) fel kellene vetni egy képszerkesztős fórumon. Szerintem elképzelhető hogy létezi ilyen célú program.
(#) Thomy hozzászólása Júl 3, 2008 /

Hola!

Az lenne a problémám, hogy nem sikerül jól "fedő" filmet készíteni.
Jó tintasugaras nyomtatóm van, a legjobb minőségben nyomtatok fóliára (Stabilo), 2x nyomtatom, ebből 3-at teszek egymásra és még így is pöttyös lesz maratás után a nyák
Összesen 2 percig világítom (led), kb. 15 cm távolságból.

Tipp?

Esetleg fotopatronnal kéne?

Thomy
(#) Kovidivi válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

Valóban, bár én kiéltem magam a mutatott kép készítésében, és mostanában inkább áramköröket építek De akit komolyabban érdekel, természetesen támogatom az ötletét!
(#) kaqkk válasza Thomy hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

Nem lehet hogy a lakkozásnál van a baj?
milyen progit milyen beállításokat használsz ?
Én amikor kipróbáltam az eagle 5 -öt pdf ben küldtem át
a tervet a másik gépre amin a nyomtató van és az összea forrpnt szürke lett le is maródott mire észrevettem
(#) Thomy válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

Gyárilag fényérzékeny panelt használok, még ennyi se sikerülne, ha nekem kéne lefújni

Eagle 5-t használok, nyomtató HP DeskJet D4260.
Beállítások:
papír: nyomtatható fólia

minőségi beállítás (ez asszem 600dpi, maxon 1200-at tud feketében, színesben 4800x1200dpi-t)

fotojavítás 'teljesre' állítva

Nincs más, amit jobbra tudnék állítani már....

Egy nyomtatás után még simán átlátszik, 2-vel már jobb, de ha 3 ilyet egymásra teszek és egy 15W-os fénycső elé teszem, úgyis látni a fényt.

Thomy

Ez lézer nyomtató? Nincs olyan beállítás hogy fotó papír
matt? nekem az epsonnál az a beállítás a legjobb

Tintasugaras és a fólia is tintasugarasba való.

Van fotopapír beállítás is (mattra nem emlékszem, meglesem), tulképp minden van, amiről valaha is hallottam

És az az érdekes hogy az én nyomtatóm a fénykép beállításban tökéletes de a legjobb fénykép-nél már
a fehér részekre is visz fel egy fakó zöld szint.

Kipróbáltam, ugyan az

Olyan, mintha felrepedezne a festék.

Milyen tipusú a fóliád és melyik oldalára nyomtatsz?
Egyébbként lehet hogy tényleg a nyomtatód a ludas
a dologban próbálgasd a beállításokat én is elhasználtam
vagy 10 fóliát mire megtaláltam a jó beállítást!
Következő: »»   165 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem