Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   219 / 281
(#) Ktulu válasza Laca13 hozzászólására (») Aug 5, 2016 /

Mérőműszer valami átlag feszültséget mutat. Esetleg egy kicsi hangszórót egy pár száz ohmos ellenállásson keresztül rá teheted, a hangszórót rányomod a füledre, hallhatod a pwm jelet.
(#) Laca13 válasza Ktulu hozzászólására (») Aug 5, 2016 /

Bátortalanul valami hasonlóban gondolkodtam. Kösz a megerősítést.
(#) Chipmunk1960 válasza eSDi hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Szia! Csak azt nem értem, hogyan tudják a gyártók ilyen pontosan kiszámítani az élettartamot? Mindig "az épphogy lejárt a garancia" után halnak be a dolgok! Mondjuk egy rendes BGA csere után azért többet kellene bírnia. Sokszor a BGA-n belüli forrasztások adják meg magukat. Lehet kétes volt a beszerzési forrás??? Ócsó pici kínai...
(#) EEmot hozzászólása Aug 10, 2016 /

Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy ha rádugom a töltőre a laptopom akkor tölt rendesen, de ha mondjuk AIDA-ba megnézem a töltés mértékét akkor 643.3 W-ot ír. Ha lehúzom akkor jól számolja -12W kb. Hardveres probléma lesz gondolom.
Esetleg találkozott már valaki ilyen problémával? És ha igen akkor tudná is a megoldást esetleg?
(Y510P lenne a gép típusa)
Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) didyman válasza EEmot hozzászólására (») Aug 10, 2016 /

Vagy szoftveres, ha az Aida által az EC-ből kivett érték feldolgozása nem sikerül jól (ez pedig előfordul és igen kacifántos dolog-Fiery jóbarátom, mesélt erről, hogy milyen küzdés van ezekkel olykor). Amúgy ha mégis HW-es oka lenne (amit kétlek), akkor sem hiszem, hogy ilyen hiba miatt bármit érdemes volna szétszedni.
(#) EEmot válasza didyman hozzászólására (») Aug 11, 2016 /

Köszönöm a hozzászólást. De még ma foglalkoztam vele. Eddig mindig 60%-os töltöttségen tartottam a szoftverével, mert nagyon sokszor van töltőről használva. Sajnos azt tapasztaltam, hogy 100%-ra fel akartam tölteni, de nem megy. 99%-on megáll és csak tölt-tölt-tölt. A nagyon nagy wattszám pedig marad az Aidában. Bár más program is olyan nagyot jelez.
(#) adapter hozzászólása Aug 16, 2016 /

Sziasztok,
Nagyon akciósan hozzájutott öcsém egy Samsung NC10-hez, szerintetek milyen oprendszert tegyünk reája?

Samsung NC10 Netbook White
10.2" Wide, 1024 x 600 WSVGA , 220 nits
Intel Atom Processor N270, 1.6 GHz,
533 MHz Front Side Bus, 512 KB Level 2 Cache
160 GB, 2.5" HD,
2 GB DDR2 800 MHz
Intel® 945GSE shared, 802.11 b/g WiFi, Bluetooth 2.0 + EDR, 10/100 BaseTX LAN
6-Cell Lithium Ion, 1.3 Mega Pixel webcam, Kensington Key Lock
Előre is köszi!
(#) attika válasza adapter hozzászólására (») Aug 16, 2016 /

Szerintem Xp-t.
(#) Ktulu válasza adapter hozzászólására (») Aug 17, 2016 /

Win7 is elmegy rajta.
(#) cupika97 válasza adapter hozzászólására (») Aug 17, 2016 /

Win 7 simán elmegy rajta.
(#) adapter hozzászólása Aug 17, 2016 /

Köszi Nektek!
(#) attika válasza cupika97 hozzászólására (») Aug 17, 2016 /

Szerintem olyan nagyon simán nem fog elmenni 2GB Rammal.
Ha csak a Win7 van rajta és nem használja csak netezésre akkor elmehet, de ha már pakolgat rá programokat is akkor igen csak be fog lassulni.
A Win 7-nek tudomásom szerint minimum 2Gb Ram kell.
(#) cupika97 válasza attika hozzászólására (») Aug 17, 2016 /

32 bitesnek csak 1 giga kell.
(#) kmarcell hozzászólása Aug 17, 2016 /

Ha nem játszik rajta, akkor én linuxot pakolnék rá a helyetekbe. Nyilván nem a legkomolyabb csilli-villi linuxot...
(#) BI-AMP hozzászólása Aug 23, 2016 /

Sziasztok!
Van egy HP Compact NC6400 laptopom sajna töltő, meg akku nincs hozzá. Valahogy belehetne indítani az akkumulátor csatlakozóján keresztül? Régebben volt próbálva töltővel akku nélkül és működőt, de sajna a töltője már nincs meg.
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2016
(#) Ktulu válasza BI-AMP hozzászólására (») Aug 23, 2016 /

Én inkább a töltő csatlakozóján próbálkoznék.
(#) BI-AMP válasza Ktulu hozzászólására (») Aug 23, 2016 /

Oké! A képen látható töltő ajzatom van. Itt melyik a (+) és (-)? Meg a csatlakozó 3 pólusú mi a harmadik?
(#) elactrofan válasza BI-AMP hozzászólására (») Aug 23, 2016 /

3=gnd
2=vcc
1=charge id (nem kell hacsak nem akarod tölteni is )
(#) BI-AMP válasza elactrofan hozzászólására (») Aug 23, 2016 /

2 és 3 lábon adtam neki 18,5V nem történt semmi. Egy kicsit keresgéltem a netten, egy 220Kohm os ellenállást kellet kötni az 1-2 láb közzé most már működik k köszönöm a segítséget.

Egészségedre
(#) BI-AMP hozzászólása Aug 23, 2016 /

Ujra itt Nem vagyok gépzseni, nem tudok rájönni hogy a fenébe kell a Windovsot telepíteni

boot közben F9 nyomkorászni be jön boot menu cd-t kell kiválasztani.
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2016
(#) BI-AMP válasza elactrofan hozzászólására (») Aug 23, 2016 /

Ez jött ki. Hogyan továb?
(#) attika válasza BI-AMP hozzászólására (») Aug 23, 2016 /

Ebbe nincsen Cd-rom?
(#) BI-AMP válasza attika hozzászólására (») Aug 23, 2016 /

Van benne.
(#) attika válasza BI-AMP hozzászólására (») Aug 23, 2016 / 1

Win cd betesz és a multibay-t kell választanod és el kell, hogy induljon a boot ha a biosba megfelelően be van állítva minden.
(#) BI-AMP válasza attika hozzászólására (») Aug 23, 2016 /

1000hála már telepít is
(#) BI-AMP hozzászólása Aug 27, 2016 /

Ebbe a HP Compact NC6400 szeretnék WIFI kártyát venni, de milyet vegyek? Bármelyik mini pci kártya jó bele? Vagy csak direkt modellez való jó bele?
(#) cupika97 válasza BI-AMP hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

Nincs benne wifi ?
(#) Joe_001 válasza BI-AMP hozzászólására (») Aug 29, 2016 /

Üdv!
Az alaplapon nézd meg milyen foglalatot szántak a kártyának annak megfelelőt vehetsz.Mini Pci, vagy E, persze az újabb kártyáknál előfordulhat, hogy biost kell frissíteni, (nem támogatott típus, mivel a bios idején nem volt még a kártya chipsetje). A kártyán lévő adatok alapján töltsd le a gyár honlapjáról a driverét, utp-n, pendriveról stb. installáld, és ha az antennákat is rádugtad működnie kell.
Következő: »»   219 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem