Fórum témák
» Több friss téma |
Nincs valakinek ehhez épkézláb panelterve?
Valami használható kellene .jpg-.pdf vagy valami hasonló. Illetve minden infót erről a cuccról na de nem az adatlapjára vagyok kíváncsi hanem szubjektíve véleményekre.
hello
én a napokba találtam ezt az oldalt.... és ott van ilyen terv!!!!! meg kis leirás is http://sziget.mine.nu/~danko/kapcsrajzok/tda7294.html
Én 3 éve építettem belőle erősítőt,szerintem egész jó hangja van.+-34 voltról megy,70 w szinuszt biztosan lead 8 ohmra,megmértem.Megbízható cucc,én csak házibulikon használom,de ott mindig teljes hangerőn megy,eddig még semmi gond nem volt vele.A panelrajz Rádiótechnikából való,nem emlékszem melyikből,de ha érdekel,akkor előkotrom.
hali
az adatlapján van panalterv is... szerintem jó. egyébként nekem a sublábikánál kellett.. bár azt tudom mondani hogy a bemenetét ne tedd hozzá a +40volthoz... nekem úgy szált el... aztán ki kellett forrasztani... egyébként nekem egyetlen problémám van vele ez pedig az hogy állati sokat disszipál.. nekem sok az az 40-50W... nem tom ti hogy vagytok vle..
Nekem valami használható kellene!
vinjos linkje meg nálam nem megy.
Nekem egy 4 ujjas 95mm széles hűtőbordából van rajta 95mm hosszú darab,a folyamatos(7-8órás)full hangerőn kb 60-70 fokos lehet,az még bőven jó.
bőven jó.... akár már tojást is tudsz rajta sütni...
Nekem TDA 7297-es sztereó végfokom van, még valami elfekvő készletből vettem. Azt hiszem valami 600 Ft volt darabja, de úgy, hogy kompletten, tehát nyák, külső alkatrészek, beforrasztva, élesztve, bemérve, csak be kell kötni. 4 darabom van, most akarok belőle egy 8 csatornás 4x(2x20W) erősítőt csinálni házimozihoz. Elméletileg 12 V-ról 2x10W/4 ohm, 18V-ról pedig 2x20W/4 ohm-ot tud. Van rajta mute is. Állítólag szépen szólnak, majd kiderül.
Én építettem vele 6 csatornás végerősítőt Nagyon jóóóóó! A panelterv az sajnos nem a legjobbra sikerült, a mute és a stand-by funkciót nem igazán lehet jól használni, de megkeresem és beszkenelem neked Megvan valahol a beültetési és a sematikus rajzom is Egyébként amiért ezt választottam, az az, hogy rövidzárvédett, túlmelegedésvédett, mute+Stand-by mindez 40 volt szimetrikusról! A lehető legjobb választás Melegedési problémám még nem volt vele, pedig alig van rajta hűtés AMIRE NAGYONFIGELJ!!!! A füle negatív tápon van, az egyetlen eséjed hogy megöld a végfokot, ha letestel... MINDENKÉPPEN SZIGETELD EL A HŰTŐBORDÁTÓL ))
Hi!
Szinte a számból vettétek ki a témát... Már terveztem én is indítani hasonló topicot, csak előtte beszeretném fejezni az éppen folyamatban levő kivezérlésjelzőmet , de ez más téma... Nos... Ez az erősítő megtetszett, mert elég olcsónak tűnt az IC... Szeretnék néhány dolgot megtudni: -mennyire melegszik? -én a akpcsolt kapcsit néztem, de ez nem szimetrikus tápos, asszem.. -állítólag 60W fölött magas a halálozási arányuk... -mi ez a hővéldelem? ha túlmelegszik, egyszerűen kikapcsol, és az IC nem megy szét? -Mi az hogy disszipál? azt tudom hogy valami veszteség féle?, de hogy lehet 50W-ot disszipál 70-nél, 20Won szól? THX: ---ZoLee---
Azt jól tudod, hogy a disszipáció az egy veszteség a számunkra. Az a teljesítmény, amit elfűt az IC. Tehát annyi W fog rákerülni a hűtőbordára, amit annak el kell tudnia vezetni és átadni a környezet számára.
Magyarul ha van egy 70W-ot leadó erősítőd (ez a kimeneten van jelen), ami 50W-ot eldisszipál, akkor az azt fogja jelenteni, hogy összesen 120W-ot vesz föl a tápból, de abból csak 70W-nyit hasznosít. (Remélem, érthető voltam )
Ja értem...
Tehát az IC Összteljesítménye 120W Abból 70W hasznos 50W veszteség /tekintve, hogy nem ideális áramköri elemekkel dolgozunk, mivel olyan csak az elméletben létezik/ Jól mondom? Én meg azt hittem, hogy a 70W ból megy le valami oknál fogva...
Hello
Rosszul mondtam,nem a Rádiótechnikában,hanem a Hobby Elektronikában van az építési leírás,nyáktervvel.Az 1997/9-es számban megtalálod,ha nincs meg,akkor elküldöm valahogy,ha még aktuális a dolog.Sajna csak most volt időm előszedni,bocs a késésért.
HUHU!
Hello! Ez engem is érdekelne... Nem tudod beszkennelni? Neked van valami hangszóróvédelmed? Kössz: ---ZoLee---
Itt a cik csak nem akar felmenni ecere.
panel!!!!!!Dióda komának
Köszönjük!!!
Most néztem körbe...
Tranyós végfok: 2 tranyó kb 600FT 120W 8ohm 200W 8ohm Sok hűtés , de szerintem ez olcsóbb és jobb... 40V szimmetrikus Hídba is lehet Vélemények?Ez az
8 tranyós , én csak azt tudom mondani a 2db tippel a tda-t lealáza simán.
Ott fenn az a tranyo miért van olyan szemetszúró módon elforgatva??? Talán az is bordán lenne?
Lealázza... Aztán felébe sem kerül... Vicc... Meg a nyák is egyszerű, ja meg van hozzá minden...
sztem az vmilyen védelemnek a tranyója vszínű hő, nem tom tapogatozok csak, de vmi ilyesmi lecc..
Én ugy tudom az azért van termikus kapcsolatban a bordával(ergyrészt hogy hütse, de azt nem is kell hüteni...) hogy beállíítsa a nyugalmi áramot a tranyóknak. Vagyis hogy a munkapont ne másszon el.
Én mondtam KeserüCukor hogy az egy jó kis kapcsolás szubnak... Isa
Hello
Igen,ez az a rajz.Akkor már nem kell feltennem. Köszi Dbase
hello
(azt olvastam erröl az ic-s erösitöröl hogy a szükséges tápfeszülcség +-30V ) én most raktam össze egy ilyen erösitöt és 3+-25V ot raktam rá és 1V bemeneti jelnél vett fel kb.0,5 A-t ....tehát valamiért nem megy rendesen..... arra lennék kiváncsi hogy a tápfeszülcség miatt lehet????
Én 2 éve építettem néhány végfokot 7294-el, de sajna 2 helyen is vettem őket 2db-ot drágáért, 4db-ot olcsóért...az olcsók drágák lettek, mert mind kifingott már+-35v-ról egy nagyobb hangerőnél, még ideje sem volt felmelegedni, pedig csak 8 ohm-ot kapott. a két drágát beépítettem egy Pioneer rádióerősítőbe a gyári végfok helyett, és az ha jól tudom azóta is szuperál és nyomja a 70w-ot. a panelmérete kb 6cmx4cm.
Nekem is már 3 éve üzemel,+-34 voltról,semmi baj vele.Az ic akkor 1300 ft volt,most asszem olcsóbb jóval.
Engem is érdekelne valami komolyabb használható NYÁKterv de a hidalt fajtából
|
Bejelentkezés
Hirdetés |