Fórum témák
» Több friss téma |
Nincs valakinek ehhez épkézláb panelterve?
Valami használható kellene .jpg-.pdf vagy valami hasonló. Illetve minden infót erről a cuccról na de nem az adatlapjára vagyok kíváncsi hanem szubjektíve véleményekre.
hello
én a napokba találtam ezt az oldalt.... és ott van ilyen terv!!!!! meg kis leirás is ![]() http://sziget.mine.nu/~danko/kapcsrajzok/tda7294.html
Én 3 éve építettem belőle erősítőt,szerintem egész jó hangja van.+-34 voltról megy,70 w szinuszt biztosan lead 8 ohmra,megmértem.Megbízható cucc,én csak házibulikon használom,de ott mindig teljes hangerőn megy,eddig még semmi gond nem volt vele.A panelrajz Rádiótechnikából való,nem emlékszem melyikből,de ha érdekel,akkor előkotrom.
![]()
hali
az adatlapján van panalterv is... szerintem jó. egyébként nekem a sublábikánál kellett.. bár azt tudom mondani hogy a bemenetét ne tedd hozzá a +40volthoz... ![]() aztán ki kellett forrasztani... egyébként nekem egyetlen problémám van vele ez pedig az hogy állati sokat disszipál.. nekem sok az az 40-50W... nem tom ti hogy vagytok vle..
Nekem valami használható kellene!
vinjos linkje meg nálam nem megy.
Nekem egy 4 ujjas 95mm széles hűtőbordából van rajta 95mm hosszú darab,a folyamatos(7-8órás)full hangerőn kb 60-70 fokos lehet,az még bőven jó.
bőven jó.... akár már tojást is tudsz rajta sütni...
Nekem TDA 7297-es sztereó végfokom van, még valami elfekvő készletből vettem. Azt hiszem valami 600 Ft volt darabja, de úgy, hogy kompletten, tehát nyák, külső alkatrészek, beforrasztva, élesztve, bemérve, csak be kell kötni. 4 darabom van, most akarok belőle egy 8 csatornás 4x(2x20W) erősítőt csinálni házimozihoz. Elméletileg 12 V-ról 2x10W/4 ohm, 18V-ról pedig 2x20W/4 ohm-ot tud. Van rajta mute is. Állítólag szépen szólnak, majd kiderül.
Én építettem vele 6 csatornás végerősítőt
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Hi!
Szinte a számból vettétek ki a témát... Már terveztem én is indítani hasonló topicot, csak előtte beszeretném fejezni az éppen folyamatban levő kivezérlésjelzőmet ![]() Nos... Ez az erősítő megtetszett, mert elég olcsónak tűnt az IC... Szeretnék néhány dolgot megtudni: -mennyire melegszik? -én a akpcsolt kapcsit néztem, de ez nem szimetrikus tápos, asszem.. ![]() -állítólag 60W fölött magas a halálozási arányuk... -mi ez a hővéldelem? ha túlmelegszik, egyszerűen kikapcsol, és az IC nem megy szét? -Mi az hogy disszipál? azt tudom hogy valami veszteség féle?, de hogy lehet 50W-ot disszipál 70-nél, 20Won szól? ![]() ![]() THX: ---ZoLee---
Azt jól tudod, hogy a disszipáció az egy veszteség a számunkra. Az a teljesítmény, amit elfűt az IC. Tehát annyi W fog rákerülni a hűtőbordára, amit annak el kell tudnia vezetni és átadni a környezet számára.
Magyarul ha van egy 70W-ot leadó erősítőd (ez a kimeneten van jelen), ami 50W-ot eldisszipál, akkor az azt fogja jelenteni, hogy összesen 120W-ot vesz föl a tápból, de abból csak 70W-nyit hasznosít. (Remélem, érthető voltam ![]()
Ja értem...
Tehát az IC Összteljesítménye 120W Abból 70W hasznos 50W veszteség /tekintve, hogy nem ideális áramköri elemekkel dolgozunk, mivel olyan csak az elméletben létezik/ Jól mondom? Én meg azt hittem, hogy a 70W ból megy le valami oknál fogva...
Hello
Rosszul mondtam,nem a Rádiótechnikában,hanem a Hobby Elektronikában van az építési leírás,nyáktervvel.Az 1997/9-es számban megtalálod,ha nincs meg,akkor elküldöm valahogy,ha még aktuális a dolog.Sajna csak most volt időm előszedni,bocs a késésért.
HUHU!
![]() Hello! Ez engem is érdekelne... Nem tudod beszkennelni? Neked van valami hangszóróvédelmed? Kössz: ---ZoLee---
Itt a cik csak nem akar felmenni ecere.
panel!!!!!!Dióda komának
Köszönjük!!!
![]() ![]()
Most néztem körbe...
Tranyós végfok: 2 tranyó kb 600FT 120W 8ohm 200W 8ohm Sok hűtés ![]() 40V szimmetrikus Hídba is lehet Vélemények?Ez az
8 tranyós
![]() ![]()
Ott fenn az a tranyo miért van olyan szemetszúró módon elforgatva??? Talán az is bordán lenne?
![]() Lealázza... Aztán felébe sem kerül... ![]() Vicc... Meg a nyák is egyszerű, ja meg van hozzá minden...
sztem az vmilyen védelemnek a tranyója vszínű hő, nem tom tapogatozok csak, de vmi ilyesmi lecc..
Én ugy tudom az azért van termikus kapcsolatban a bordával(ergyrészt hogy hütse, de azt nem is kell hüteni...) hogy beállíítsa a nyugalmi áramot a tranyóknak. Vagyis hogy a munkapont ne másszon el.
Én mondtam KeserüCukor hogy az egy jó kis kapcsolás szubnak... Isa
Hello
Igen,ez az a rajz.Akkor már nem kell feltennem. Köszi Dbase ![]()
hello
(azt olvastam erröl az ic-s erösitöröl hogy a szükséges tápfeszülcség +-30V ) én most raktam össze egy ilyen erösitöt és 3+-25V ot raktam rá és 1V bemeneti jelnél vett fel kb.0,5 A-t ....tehát valamiért nem megy rendesen..... arra lennék kiváncsi hogy a tápfeszülcség miatt lehet????
Én 2 éve építettem néhány végfokot 7294-el, de sajna 2 helyen is vettem őket 2db-ot drágáért, 4db-ot olcsóért...az olcsók drágák lettek, mert mind kifingott már+-35v-ról egy nagyobb hangerőnél, még ideje sem volt felmelegedni, pedig csak 8 ohm-ot kapott. a két drágát beépítettem egy Pioneer rádióerősítőbe a gyári végfok helyett, és az ha jól tudom azóta is szuperál és nyomja a 70w-ot. a panelmérete kb 6cmx4cm.
Nekem is már 3 éve üzemel,+-34 voltról,semmi baj vele.Az ic akkor 1300 ft volt,most asszem olcsóbb jóval.
Engem is érdekelne valami komolyabb használható NYÁKterv de a hidalt fajtából
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |