Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor mitől állítódott el magától, miközben egy hétig be se kapcsoltam?!
![]()
Sok minden előidézhette, elegendő egy ki, vagy bekapcsoláskor bekövetkező tranziens.
Tranziens??? Az meg mi???
![]()
Nos, új elem a távirányítóban, így működik is, de nem tudok állítgatni, csak funkciót váltani (DVD/TV/AV)! Nyomogattam már mindent, még a távirányító "Setup" gombját is, de semmi reakció!
![]() ![]()
Közben "kipréseltem" belőle egy kép paramétereire vonatkozó menüt, de már az is színhibásan jelenik meg, úgyhogy nem lettem kisegítve...
![]()
Távvezérlőn van N/P gomb?
N/P? Az nincs...
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2016
Ott milyen beállítási lehetőségeket ad?
Idézet: De megjegyzem, hogy még ez a menü is hibás színekkel jelenik meg (a színeket fekete helyett is pirossal keveri)! Tehát ezzel még nem vagyok kisegítve... „Picture Brightness 54 Contrast 65 Sharpness 66 Color 50 Hue 100” ![]()
Nem ez kell, norma beállítási lehetőséget keress.
DVD módban a "Setup" gomb előhozott egy ilyet, de sajnos semmi változás!
![]() ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2016
Milyen videó kimenetek vannak rajta?
Kimenet? Ezt hogy érted? Mert olyanok vannak, hogy:
- DC IN 12V - VIDEO (in) - AUDIO (in) - COAXIAL (???) - ☊ (fülhallgató) A tápfeszültségen kívül mindegyik jack ajzat. (Plusz az antenna csatlakozói a másik oldalon...)
Egyik sem videó kimenet, pedig van rajta az tuti.
Hol???
![]()
Ha a saját monitorán látod ezt a képet, akkor vagy nem dugtad vissza rendesen a kijelző csatlakozóját, vagy pl. megszakadt a kijelző kábelében egy ér, stb...
Attól, hogy lecsukom a képernyőt, még nem szabadna megszakadnia! Megjegyzem, hogy nyitott képernyővel állt egy hétig, miután bekapcsolva már ilyen! Ha kell, (nem szívesen, de) újra szétpattintom, ha kell, mert a rengeteg csavart még nem tettem vissza (mert anélkül is tart, mint az atom)! Azt azért remélem, hogy tényleg semmi se szakadt meg, mert azzal bizony nehéz lesz bármit is kezdeni...
![]()
Akár összerakáskor is odacsípődhetett/megszakadhatott a kijelző kábelele.
Miután összeraktam, tökéletesen (VHS minőségű képpel) már üzemelt!
![]()
De még mielőtt bepirult volna a képe!
Valahol azért csak meglátszik a régi motortengelyen, hogy az a lemeztartó tárcsa hol volt rajta (gondolom valami nyoma csak van a ragasztónak).
Szépen le kell zsírtalanítani az új motor tengelyét ls a lemeztartó furatát (a tisztabenzin ideális), majd rá kell valami maszív ragasztóval ragasztani! Nagyjából arra a magasságra, ahol a régi motoron is volt. Néhány tized miliméteres eltérés - persze azért nem oszt vagy szoroz. Idézet: Ezt már elég nehéz lesz ügy feltenni, hogy ne álljon ferdén. Lehet, hogy a CD mechanikából kiszedett motornak rövidebb a tengelye (van rá esély). „...Ugyanis mindig ferdére sikerül, így leér a lemez.”
Sziasztok.
Adott egy Hyundai HE-DX210-es dvd lejátszó. A problémám, hogy bekapcsoláskor, csak kattogó hang halható a készülékből, az lcd kijelzője teljesen sötét és nem reagál semmire. Az lcd kijelző adta volna meg magát?
Nem hiszem, valószínűleg mechanika hiba van és nem tud alaphelyzetbe állni emiatt nem indul a rendszer.
7 év kb az LG alsó kategóriás DVD lejátszók tutira tudták ezt csinálni. A mechanika végállás kapcsolója koszolódott el igen rövid idő alatt. Emiatt se kép se hang. Tisztítás után szépen üzemelt.
Még annyit tennék hozzá, amelyik panelre csatlakozik a bejövő feszültség, ott még lehet mérni 5v ill. 12v-tot, viszont a másik panelon ahol a hang, kép kimenet van 5v helyett csak 1,5v mértem. Lehet még ez is probléma, hogy nincs meg az 5v ami az lcd kijelzőnek kell?
Megnéztem a motorokat is, 3-motorból amelyik a lemezt pörgeti nem működik. Lehet az egésznek ez az oka?
Csak ettől a dvd lejátszó kijelzőének működni kellene, vagy összefüggésben lehet a motorhibával?
Kicseréltem a kondikat a tápon, a lemezvorgató motort is cseréltem, de sajnos nincs kép hang. A kimeneti csatlakozással lenne gond? Mert a lemezt szépen beolvassa, el is kezdi játszani, csak nem ad képet, hangot.
Úgy tűnik, hogy nem figyelsz, ugyanis egy óvatlan mozdulattal leszakadt az LCD csatlakozója az alaplapról, szóval... Érted? Ennek már semmilyen kép se lesz... Legfeljebb a kijelző kezdhetne külön életet, ha lehet egyáltalán simán csak tápfeszt meg kompozit videojelet adni neki...
Már csaknem tucatnyi van nekem az ilyen, mindenféle tengelyhosszúságú kismotorokból.
Minden CD vagy DVD lejátszóban naná, hogy más a megoldás, így persze még a motorok is ... De mit mond erre az átlagember? Próba - cseresznye Nekem elsőre bejött! |
Bejelentkezés
Hirdetés |