Fórum témák
» Több friss téma |
erbe leírta a lényeget: Powerledhez áramgenerátoros tápegység kell.
Uraim, köszönöm, de tisztában vagyok vele. Írtam is, hogy VAN áramgenerátorom, de megfelelő FESZÜLTSÉGEM nincs.
Szóval nekem nem áramgenerátoros tápra van szükségem, hanem kb 35-38V-ra, hogy egyáltalán adjon ki fényt szegény LED. Egyedül a piros nyit 24V körül. A kérdés továbbra is adott. PC tápot (valami gagyi mercury, de ide bőven elég az) megoldható-e ez a feszültség?
Igen. A PC tápból 48-50V körül tudsz kivenni alapból, kétszerezve meg a dupláját. Olvasgasd a PC táp átalakítós topikot, ha 494 van benne arra találsz értelmes rajzot, leírást.
Sziaztok. Hozzám kerult egy PS2, aminek rossz a tápegysége. Primer oldal jónak tunik. Mi szokott ezekben elromlani?
Pufferkondit már cseréltem. Bizti így volt benne, még épp. Mit mérjek tovább?
Trafónál én is láttam. Hogyan lehetne kimérni, hogy ténleg rossz-e?
Bővebben: Link
Sziasztok. Az lenne a kérdésem felétek, hogy a linken látható tápegység, megfelelő lehet e egy pár mA-t felvevő vevőegység tápellátására? A hozzáértőbbek többet látnak a képekből, mint én. Segítségeteket előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2016
Hello! Miért ne lenen megfelelő? Bár a leírásban a terhelhetőséget nem adták meg, ugyan úgy mint Te, hogy a "pár mA" mennyi is a valóságban.
Na jó, utána néztem, 13mA- vesz fel a vevőegység és még egy vezérlő lenne rákötve, ami 30mA-t vesz fel. Akkor, azt mondod, hogy jó lehet, mert nekem a méret miatt kellene. minnél kissebb helye foglal, annál jobb.
Ha a "vevőegység" alatt rádióhullámú vevőre gondolsz, akkor én meggondolnám egy kapcsolóüzemű táp alkalmazását, főleg ha a méret miatt "közel lesz".
Kapcsolóüzem rengeteg nagyfrekvenciást zavar termel és közel van, akkor az zavarhatja a vevőt.
megfogadom a tanácsot, köszönöm.A tápegység árnyékolása lehetséges lenne?
Milyen vevőt? Egy digitális 4xx Mhz-es vevőt? Hiszen pincében szerelt trafóházból is lehet telefonálni mobillal. Igaz, az csak 50 Hz, de sokkal nagyobb térerő.
Igen, lehet árnyékolni a tápegységet. A burkolt tápegységekben (notebook táp) benne van az árnyékolás. Ezek csupaszok, az árnyékolásról a felhasználónak kell gondoskodnia. A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2016
Üdv!
Vettem egy használt tápegységet, de csúnyán zárlatos.Nem tudtam elindítani, ezért megnéztem a biztosítékot benne, hát rossz volt.Kicseréltem, de áram alá helyezés után villanás és bizti kuka.Szemrevételezés után pár púpos és pár kidurrant kondit találtam a szekunder oldalon.Egyéb szemmel látható hibát nem találtam.Mi szokta legtöbbször a zárlatot okozni, illetve mit nézzek meg jobban?
Hello! Talán nem ártott volna esetleg leírni, milyen tápegységről van szó. Mert hogy lehetne ezt általánosítani? " Nem megy az autóm. Mit nézzek meg?" - A szerelő telefonszámát!
Ezek szerint ez egy kapcsolóüzemű PC tápegység. Melynek javításához van itt külön topik.
Ilyet lehet venni használtan ? Én ilyeneket mindig elosztogattam,,,. Van még 1 taligával, működnek is, ha Komárom fele jársz adok párat.
Sziasztok!
Egy csöves fejhallgató erősítőt szeretnék összerakni, amihez 200V-os tápfeszültségre lenne szükségem. Nem nagyon szeretnék (tapasztalat és kellő tudás hiányában) transzformátort tekercselni erre a célra, szóval ha létezik esetleg valami feszültség többszöröző kapcsolás amit be lehet vetni ennél a kapcsolásnál, akkor hálás lennék érte. Olvastam már egy kapcsolásról aminek a neve ha jól rémlik akkor Marx-kaszkád volt, de most kezdtem csak a villanykart, még várnék a szénné égéssel. Köszönöm mindenkinek!
Hello! Pedig a trafó a jó megoldás. Mert nem csak a feszültséget transzformálja kellő értékűre, hanem galvanikusan el is választ. Így az életed is megmarad. De csöves erősítőnél, a kimenőtrafót is tekercselni kel, ahhoz képest pedig a hálózati néha gyerekjáték. Vagy szerzel egy régi csöves rádió hálózati trafóját.
Szia! Használhatsz két 12V-os trafót. Az elsővel letranszformált 12V-ot visszanöveled a másikkal, a veszteség miatt nagyjából a kívánt feszültséget kapod.
Köszönöm az ötleteket.
Az a baj, hogy idehaza nem nagyon találok sehol EI vasmagot esetleg van valami bevált hely ahol "kilóra" lehet venni? Pedig találtam egy videót amiben elmagyarázzák, hogy miből is áll a transzformátor készítés. A kimenő helyére elvileg be lehet rakni egy 230/9V-os trafót, persze gondolom ez gyenge pontja lesz a rendszernek, de kezdetnek nem rossz. A 12V-os trafós dolgot is ki fogom próbálni, elkezdem összehalászni az alkatrészeket.
Köszi,de nem járok arra.
Legegyszerűbb és legjobb megoldás: veszel egy csöves rádiót, annak a trafója tartalmazza a nagyfeszültségű tápot és a fűtőfeszültséget is.
köszönöm! Próbálok költséghatékony lenni
Reloop ajánlata a legköltséghatékonyabb, a téma rajzai közt találsz rá megoldást. Régi csengőreduktorokkal is elkészíthető.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |