Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   101 / 219
(#) szucsistvan123 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Méregettem, és minden alkatrészt jónak találtam.
Érdemes lenne IC-t cserélni? Szerintem azzal lehet a gond.
(#) Buvarruha válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Ha megkapja az IC a tápfeszét, de nem indul, akkor igen, de szerintem ez túl nagy falat neked.
(#) szucsistvan123 válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Az IC tápját néztem, Nem mérhető feszültség, de azt elfelejtettem írni, hogy a Vcc és GND között rövidzárlat van. (csipog a multi) Az okát csak sejtem, hogy mi lehet, a FAN7530-sa IC-re gyanakszom, mert a 6-7-8-as lábai is rövidzárban vannak. (vcc gnd és out lábak)
Én még annyira nem vágom a kapcsitápokat, az elvét/felépítését értem (nagyából ), de ha tudsz segíteni, hogy mit mérjek, nézzek meg, akkor menni fog a dolog!
(#) Buvarruha válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

Valószínű, hogy döglött az IC, de körülötte is körül kell nézni rendesen, az sem kizárt, hogy az IC megúszta viszont a VCC-t tápláló szekunder diódája döglött és a trafó miatt rövidzárat mutat. Gondolom a biztosíték is meghalt a betápon. Alaposan tanulmányozd az IC adatlapját és a kapcsolását és végig kell mérni mindenhol, kiszedett IC mellett.
(#) szucsistvan123 válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Üdv!
A Vcc diódáját azt már néztem, jó, de a biztonság kedvéért ki is cseréltem.
A DZB801-es pozíciójú zéner dióda az zárlatos lett, (z02w18vy) Ennek a helyére tehetek akármilyen 18V-os zénert? A FAN7530 kiforrasztás után vizsgálva is zárlatos (Vcc GND Out).
És van egy darab KDS184-es dupla dióda. (párhuzamosítva) tehetek helyette 1N4148-at?
Zéner adatlap
KDS801 adatlap
(#) zoli0078 válasza zoli0078 hozzászólására (») Szept 15, 2016 /

Sziasztok,
Egy kicsit visszatértem a TV-khez és a 32"-os TV-t kicsit még méregettem. Miután a tápban elindul a SB gondoltam a táp jó lehet és valószínűleg itt az a fránya szoftver lehet, de itt kiderült a mainbord nem indul el, vagyis az megkapja az 5V-ot de a kezelőgomboknál már nem mérek semmilyen feszültséget. A 715g6826-m01-000-004t számú panel van benne amin ahogy sikerült eddig lekövetni a SB útját eljut egy kis kapcsolóüzemű részhez ahol egy kis 6 lábú smd alkatrész volna aminek a száma a következő: JR40A vagy JR4OA (a 4. karakter kicsit nehezen olvasható). Ha jól gondolom ez állíthatna elő valami feszültséget ami táplálja a mainboard-ot. A kis IC megkapja z 5V-ot de még az egyik lábán mérhető 0.3V. A csatolt képeken beírtam, hogy melyik ponton mit mértem.
Jól gondolom, hogy akár ez lehet a hiba forrása is ami miatt nem kapcsol be a TV? A mainboard-on sehol semmi más feszültség nem mérhető.
(#) szucsistvan123 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

A FAN7530 cseréje után megszűnt a zárlat. A segédtáp is működik, kiadja az 5.2V-ot (zéner csere után) A fő táp az továbbra sem üzemel, a FAN7530 (csere után nincs zárlat) és az MC33067 továbbra sem kap tápot! Az optokat kicseréltem (pont ugyan olyanokra, mint amik bent voltak)
Mit lenne érdemes megnézni még?
(#) Buvarruha válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Szept 16, 2016 / 1

A main mutat valami életjelet, standby led világít legalább? Csak azért, mert, ha a main halott kár is erőlködni vele.
(#) szucsistvan123 válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

A main betápjában valami nem okés... az egyik stab IC rossz. (azt annyira nem néztem át, mert a táppal voltam elfoglalva.) Ezért még rá sem dugtam...
Majd az ebay-es univerzális maint akarom használni, vagy veszek egy bontottat hozzá.
Időközben rájöttem, a kapcsolást tanulmányozva, hogy a main kapcsolgatja a fő tápot egy opton keresztül.
A azt az 5,2V rákapcsolom a PWR lábra, akkor az úgy jó lesz? Vagy kellene még egy ellenállás is oda?
(egy 3,3K-s alapból a bázison van)

tap.jpg

(#) zoli0078 válasza zoli0078 hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Elképzelhető, hogy meg van a megoldás legalább is most találtam egy újabb lehetséges hibát. Eddig csak a régebbi CCFL csöves LCD TV-kel volt dolgom és ott megszokott a 5V-os SB és itt is a tápban mértem az 5V-ot és zt gondoltam ez így ok. Kicsit jobban megnéztem a tápot és kiderült, hogy ezen elméletileg egy ág van és annak 12V-nak kellene lennie legalább is ez van a csatlakozó mellé szitázva, erről menne a Led háttérfény is. Ezek után elkezdem a tápot vizsgálni de nem egészen értem, hogy egy szinte új tápnál mi mehet el ennyire ami miatt nem tud rendesen elindulni.
(#) szamóca hozzászólása Szept 17, 2016 /

Van egy monitorként használt LG47LM669 LCD TV-m, ami minap olyat produkált, hogy időnként villant egyet-egyet, majd sűrű villódzásba ment át. Kikapcsoltam vártam visszakapcsoltam, de nem volt változás. Csináltam egy gyári visszaállítást, amitől most megjavult, de motoszkál bennem, hogy valami gondja lehet. Kezdjek aggódni?
(#) szucsistvan123 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Üdv!
Egy maréknyi alkatrész cseréje után újra működik a táp!
Sajnos a főtáp vezérlő IC-jét is cserélni kellett, ami nem volt olcsó!
Köszönöm a segítséget Buvarruha!
Már csak a Maint kellene rendbe tenni, vagy cserélni. Délután átnézem azt is.
Arra van esély, hogy az LCD-t is kinyírta a villámcsapás?
(típusa: CLAA320WF01)
(#) Buvarruha válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Idézet:
„Arra van esély, hogy az LCD-t is kinyírta a villámcsapás?”

Meglehet sajnos.

szamóca.

A fényerő babrálásával nem kezdi újra?

zoli0078

Az ilyeneknél úgy szokátk megoldani, hogy a visszacsatolás van módosítva és készenlétben leesik a tápfesz, de induláskor megemelkedik. Tehát lehet, hogy nem hiba az 5V a 12V helyén,ha nem indul a main. Keress PS-on lábat és nézd mi történik rajta.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2016
(#) szamóca válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

A fényerővel nem, de a háttérfény csökkentésével igen.
(#) Buvarruha válasza szamóca hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Arra gondoltam, lehet, hogy csak kontakthibás a fényerő szál az inverter felé.

Életemben nem szedtem még szét tévét. Gondolom ebben ilyen lapos szalagkábelek kötik össze a paneleket. Azokat kellene átmozgatnom?
(#) Buvarruha válasza szamóca hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Az inverterre sima JST/molex féle csatlakozók mennek. Szedd szét és látni fogod, hogy mi az ábra.

Aha. Rendben, kösz, ezt fogom tenni.
(#) zoli0078 válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 18, 2016 /

Szia,

Megnéztem a PS-ON lábat de semmi nem történik rajta. Az 5V-ot ha egy kicsi terhelés is éri akkor máris leeslik a feszültség 4,5V köré és erősen ingadozik. A PS-ON lábat visszakövetem a táppanelon és az nincs semmilyen kapcsolatban a 12V-os ággal csak a Led háttérvilágítást kapcsolja. Legalábbis én nem találtam közöttük kapcsolatot gondolom ha valamilyen hatással volna rá akkor valamilyen kapcsolat kellene közöttük legyen.
(#) szucsistvan123 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Szept 18, 2016 /

Adódott még egy kis probléma!
A múltkor átsiklottam egy kis hibán (nem nagyon tudtam méregetni, mert el kellet mennem):
A trafóról lejövő 13V az csak 11V. Ezért a 12V is csak annyi, (mert így nem működik a stabilizátor)
AZ FSQ0165RN IC tápfeszültsége 18-ról 10V közülire esik vissza.
Ez IC hiba lehet? (az nem lett cserélve)
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2016
(#) Buvarruha válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Szept 18, 2016 / 1

Vagy IC hiba, vagy az ic tápjának kis pufferkondija döglött.
(#) szucsistvan123 válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 18, 2016 /

IC-t azt nehéz lesz beszerezni, de a kondit cserélem.
Köszi a választ!
(#) kadarist válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Szept 18, 2016 / 1

Nem is olyan nehéz beszerezni: Bővebben: Link.
(#) szucsistvan123 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 18, 2016 /

Én sehol nem találtam, de lehet azért, mert nem kerestem eléggé!
Köszönöm!
(#) amex hozzászólása Szept 18, 2016 /

Sziasztok. Segitseget szeretnek kerni LED TV javitasahoz.
LG 47LN578V a keszulek. A ledes backlights kepernyo megvilagitas ment tonkre a tapegyseg panelen. Az a csatlakozo ahova a led kabelt kell bedugni nem kap aramot.
Azt hiszem rajottem a hiba okara, de szeretnek kerni nalamnal hozzaertobb velemenyeket alkatresz ismeretbol. A lenyeg: 2 led aramkor van 2x27 db LED, koronkent dc 80 volt kell nekik.
Nos a csatlakozoban nulla mert feszultseg +/-, viszont ha keresek mas test pontot es a pozitivot hagyom akkor mar merheto. Talaltam a csatlakozo mellett ket alkatreszt egyik az egyik masik a masik led korhoz vezet es ez szolgaltatna a negativ vagy inkabb testet a ledeknek. Szerintem ezek a rosszak de kerlek benneteket nezzetek meg hogy nem e tevedek. Koszonom. Teszek fel kepet es az alkatresz angol nyelvu datasheet-et is. Az alkatresz tipus neve 4NF20L

Abbol is gondolom, hogy ezek a hibasak mert a kivezeteseik egyben meropontok is.Es szamtalan netes videon tv szerelok is ezt mutatjak.
(#) Buvarruha válasza amex hozzászólására (») Szept 19, 2016 /

Azok fetek kapcsolják a GND-ét a ledekre, de nagyon ritkán mennek tönkre. Azt mérd, hogy bekapcsoláskor GND és a kimenet között mérve felemelkedik-e a fesz 100V-ig akár. Ha igen, akkor a a klasszikus gondja van, a ledek szakadtak.
(#) amex válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 19, 2016 /

Szia. Koszi. En is erre gondoltam.A ledek jok. Kiprobaltamkulso taprol, nagyjabol
66 voltnal kapcsolnak be. Viszont a ket alkatresz nem kapcsol GND-t. A bemenet labakon merheto a fesz de a kimeneten nem.
(#) amex válasza amex hozzászólására (») Szept 19, 2016 /

Illetve a ledek tekinteteben csupan a kozepso ledsor nem vilagit. De a tobbi igen.
(#) Buvarruha válasza amex hozzászólására (») Szept 19, 2016 /

Tehát akkor mégis a ledekkel van probléma ezekszerint. Ha egy szakadt akkor már leáll az áramkör. Mérd a feszt ahogy írtam.
(#) amex válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 19, 2016 /

Tulajdonkeppen igen. Rendben megnezem majd.
Es mire utal ha felemelkedik es mire ha nem?
Amugy a tv osszerakva ugyan ugy reagal a bekapcsolasra mint szerintem masoknal, vagyis villan egyet a kepernyo majd az LG logo tokeletesen lathato. De aztan elsotetul es se tovabb. Amikor a ledeket kulso taprol hajtottam a tv tokeletesen nezjeto volt. A kozepso ledsor sotetsege igyan kisse zavaro de nem veszes.
Következő: »»   101 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem