Fórum témák
» Több friss téma |
Méregettem, és minden alkatrészt jónak találtam.
Érdemes lenne IC-t cserélni? Szerintem azzal lehet a gond.
Ha megkapja az IC a tápfeszét, de nem indul, akkor igen, de szerintem ez túl nagy falat neked.
Az IC tápját néztem, Nem mérhető feszültség, de azt elfelejtettem írni, hogy a Vcc és GND között rövidzárlat van. (csipog a multi) Az okát csak sejtem, hogy mi lehet, a FAN7530-sa IC-re gyanakszom, mert a 6-7-8-as lábai is rövidzárban vannak. (vcc gnd és out lábak)
Én még annyira nem vágom a kapcsitápokat, az elvét/felépítését értem (nagyából ), de ha tudsz segíteni, hogy mit mérjek, nézzek meg, akkor menni fog a dolog!
Valószínű, hogy döglött az IC, de körülötte is körül kell nézni rendesen, az sem kizárt, hogy az IC megúszta viszont a VCC-t tápláló szekunder diódája döglött és a trafó miatt rövidzárat mutat. Gondolom a biztosíték is meghalt a betápon. Alaposan tanulmányozd az IC adatlapját és a kapcsolását és végig kell mérni mindenhol, kiszedett IC mellett.
Üdv!
A Vcc diódáját azt már néztem, jó, de a biztonság kedvéért ki is cseréltem. A DZB801-es pozíciójú zéner dióda az zárlatos lett, (z02w18vy) Ennek a helyére tehetek akármilyen 18V-os zénert? A FAN7530 kiforrasztás után vizsgálva is zárlatos (Vcc GND Out). És van egy darab KDS184-es dupla dióda. (párhuzamosítva) tehetek helyette 1N4148-at? Zéner adatlap KDS801 adatlap
Sziasztok,
Egy kicsit visszatértem a TV-khez és a 32"-os TV-t kicsit még méregettem. Miután a tápban elindul a SB gondoltam a táp jó lehet és valószínűleg itt az a fránya szoftver lehet, de itt kiderült a mainbord nem indul el, vagyis az megkapja az 5V-ot de a kezelőgomboknál már nem mérek semmilyen feszültséget. A 715g6826-m01-000-004t számú panel van benne amin ahogy sikerült eddig lekövetni a SB útját eljut egy kis kapcsolóüzemű részhez ahol egy kis 6 lábú smd alkatrész volna aminek a száma a következő: JR40A vagy JR4OA (a 4. karakter kicsit nehezen olvasható). Ha jól gondolom ez állíthatna elő valami feszültséget ami táplálja a mainboard-ot. A kis IC megkapja z 5V-ot de még az egyik lábán mérhető 0.3V. A csatolt képeken beírtam, hogy melyik ponton mit mértem. Jól gondolom, hogy akár ez lehet a hiba forrása is ami miatt nem kapcsol be a TV? A mainboard-on sehol semmi más feszültség nem mérhető.
A FAN7530 cseréje után megszűnt a zárlat. A segédtáp is működik, kiadja az 5.2V-ot (zéner csere után) A fő táp az továbbra sem üzemel, a FAN7530 (csere után nincs zárlat) és az MC33067 továbbra sem kap tápot! Az optokat kicseréltem (pont ugyan olyanokra, mint amik bent voltak)
Mit lenne érdemes megnézni még?
A main mutat valami életjelet, standby led világít legalább? Csak azért, mert, ha a main halott kár is erőlködni vele.
A main betápjában valami nem okés... az egyik stab IC rossz. (azt annyira nem néztem át, mert a táppal voltam elfoglalva.) Ezért még rá sem dugtam...
Majd az ebay-es univerzális maint akarom használni, vagy veszek egy bontottat hozzá. Időközben rájöttem, a kapcsolást tanulmányozva, hogy a main kapcsolgatja a fő tápot egy opton keresztül. A azt az 5,2V rákapcsolom a PWR lábra, akkor az úgy jó lesz? Vagy kellene még egy ellenállás is oda? (egy 3,3K-s alapból a bázison van)
Elképzelhető, hogy meg van a megoldás legalább is most találtam egy újabb lehetséges hibát. Eddig csak a régebbi CCFL csöves LCD TV-kel volt dolgom és ott megszokott a 5V-os SB és itt is a tápban mértem az 5V-ot és zt gondoltam ez így ok. Kicsit jobban megnéztem a tápot és kiderült, hogy ezen elméletileg egy ág van és annak 12V-nak kellene lennie legalább is ez van a csatlakozó mellé szitázva, erről menne a Led háttérfény is. Ezek után elkezdem a tápot vizsgálni de nem egészen értem, hogy egy szinte új tápnál mi mehet el ennyire ami miatt nem tud rendesen elindulni.
Van egy monitorként használt LG47LM669 LCD TV-m, ami minap olyat produkált, hogy időnként villant egyet-egyet, majd sűrű villódzásba ment át. Kikapcsoltam vártam visszakapcsoltam, de nem volt változás. Csináltam egy gyári visszaállítást, amitől most megjavult, de motoszkál bennem, hogy valami gondja lehet. Kezdjek aggódni?
Üdv!
Egy maréknyi alkatrész cseréje után újra működik a táp! Sajnos a főtáp vezérlő IC-jét is cserélni kellett, ami nem volt olcsó! Köszönöm a segítséget Buvarruha! Már csak a Maint kellene rendbe tenni, vagy cserélni. Délután átnézem azt is. Arra van esély, hogy az LCD-t is kinyírta a villámcsapás? (típusa: CLAA320WF01)
Idézet: „Arra van esély, hogy az LCD-t is kinyírta a villámcsapás?” Meglehet sajnos. szamóca. A fényerő babrálásával nem kezdi újra? zoli0078 Az ilyeneknél úgy szokátk megoldani, hogy a visszacsatolás van módosítva és készenlétben leesik a tápfesz, de induláskor megemelkedik. Tehát lehet, hogy nem hiba az 5V a 12V helyén,ha nem indul a main. Keress PS-on lábat és nézd mi történik rajta. A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2016
A fényerővel nem, de a háttérfény csökkentésével igen.
Arra gondoltam, lehet, hogy csak kontakthibás a fényerő szál az inverter felé.
Életemben nem szedtem még szét tévét. Gondolom ebben ilyen lapos szalagkábelek kötik össze a paneleket. Azokat kellene átmozgatnom?
Az inverterre sima JST/molex féle csatlakozók mennek. Szedd szét és látni fogod, hogy mi az ábra.
Aha. Rendben, kösz, ezt fogom tenni.
Szia,
Megnéztem a PS-ON lábat de semmi nem történik rajta. Az 5V-ot ha egy kicsi terhelés is éri akkor máris leeslik a feszültség 4,5V köré és erősen ingadozik. A PS-ON lábat visszakövetem a táppanelon és az nincs semmilyen kapcsolatban a 12V-os ággal csak a Led háttérvilágítást kapcsolja. Legalábbis én nem találtam közöttük kapcsolatot gondolom ha valamilyen hatással volna rá akkor valamilyen kapcsolat kellene közöttük legyen.
Adódott még egy kis probléma!
A múltkor átsiklottam egy kis hibán (nem nagyon tudtam méregetni, mert el kellet mennem): A trafóról lejövő 13V az csak 11V. Ezért a 12V is csak annyi, (mert így nem működik a stabilizátor) AZ FSQ0165RN IC tápfeszültsége 18-ról 10V közülire esik vissza. Ez IC hiba lehet? (az nem lett cserélve) A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2016
Vagy IC hiba, vagy az ic tápjának kis pufferkondija döglött.
IC-t azt nehéz lesz beszerezni, de a kondit cserélem.
Köszi a választ!
Nem is olyan nehéz beszerezni: Bővebben: Link.
Én sehol nem találtam, de lehet azért, mert nem kerestem eléggé!
Köszönöm!
Sziasztok. Segitseget szeretnek kerni LED TV javitasahoz.
LG 47LN578V a keszulek. A ledes backlights kepernyo megvilagitas ment tonkre a tapegyseg panelen. Az a csatlakozo ahova a led kabelt kell bedugni nem kap aramot. Azt hiszem rajottem a hiba okara, de szeretnek kerni nalamnal hozzaertobb velemenyeket alkatresz ismeretbol. A lenyeg: 2 led aramkor van 2x27 db LED, koronkent dc 80 volt kell nekik. Nos a csatlakozoban nulla mert feszultseg +/-, viszont ha keresek mas test pontot es a pozitivot hagyom akkor mar merheto. Talaltam a csatlakozo mellett ket alkatreszt egyik az egyik masik a masik led korhoz vezet es ez szolgaltatna a negativ vagy inkabb testet a ledeknek. Szerintem ezek a rosszak de kerlek benneteket nezzetek meg hogy nem e tevedek. Koszonom. Teszek fel kepet es az alkatresz angol nyelvu datasheet-et is. Az alkatresz tipus neve 4NF20L Abbol is gondolom, hogy ezek a hibasak mert a kivezeteseik egyben meropontok is.Es szamtalan netes videon tv szerelok is ezt mutatjak.
Azok fetek kapcsolják a GND-ét a ledekre, de nagyon ritkán mennek tönkre. Azt mérd, hogy bekapcsoláskor GND és a kimenet között mérve felemelkedik-e a fesz 100V-ig akár. Ha igen, akkor a a klasszikus gondja van, a ledek szakadtak.
Szia. Koszi. En is erre gondoltam.A ledek jok. Kiprobaltamkulso taprol, nagyjabol
66 voltnal kapcsolnak be. Viszont a ket alkatresz nem kapcsol GND-t. A bemenet labakon merheto a fesz de a kimeneten nem.
Illetve a ledek tekinteteben csupan a kozepso ledsor nem vilagit. De a tobbi igen.
Tehát akkor mégis a ledekkel van probléma ezekszerint. Ha egy szakadt akkor már leáll az áramkör. Mérd a feszt ahogy írtam.
Tulajdonkeppen igen. Rendben megnezem majd.
Es mire utal ha felemelkedik es mire ha nem? Amugy a tv osszerakva ugyan ugy reagal a bekapcsolasra mint szerintem masoknal, vagyis villan egyet a kepernyo majd az LG logo tokeletesen lathato. De aztan elsotetul es se tovabb. Amikor a ledeket kulso taprol hajtottam a tv tokeletesen nezjeto volt. A kozepso ledsor sotetsege igyan kisse zavaro de nem veszes. |
Bejelentkezés
Hirdetés |