Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Szia !
plt fájl kell, és azt egy post.processornak beadni, az készít Mach3-on futtatható g-kodot.
Nagyon régi a programod...
Az AutoUpdate-el tudod (kell) frissíteni. Ha nagyon nem megy, akkor töltsd le a frissített változatot.
Használható állományokat az exportálásnál hoz létre. Mint a furat fájlt, mint a marás fájlt megnyitja a Mach3 LazyCam modulja, és abból generál G kódot a Mach3-nak.
Néha nekem sem megy. Megakad a frissítések keresésénél, és ott lefagy, vagy csak a szervert nem találja. Az angol verzió ilyenkor is működik.
Még mindig azt gondolom, a baj nálatok van, mert nekem gond nélkül legyártottak bármit, amit kértem (és nem kértek semmi mást mint amit egyébként is küldtem volna: a gerbereket és a furatfájlt.)
Gerberből nem lesz G-kód csak a HPGL-ből
Igen, én is mindig gerbert adtam azoknak a cégeknek, akik nyákkészitéssel foglalkoznak. De ők nem ezzel. Nekem segitenének be pár "négyzetmétert".
Szóval G kód kellene úgy, hogy énis átlássam miből készül. Nincs -e rajta esetleges hiba. Utána másolnám adathordozóra. ktamas66: Ez fizetős, vagy bennevan a programba? A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2016
Halihó!
Újra töröltem az egészet.Változás annyi, hogy egy ablakban email címet kér indításkor. Eddig miért nem volt ilyen gond vele?Nagyon régóta használtam már. Egy regisztrált verziót használok SPL6-ból. Letöltöttem a frissített változatot és ugyanez a probléma.
...akkor írd be az e-mail címet, amivel regisztrálva van az SPL6.
A mach3 telepítésekor rákérdez, hogy kéred-e a Lazi-CAM-ot. Azt már régen nem fejlesztik, de használható. A kimportált hpgl fájlból dolgozik.
Az előzőekben írtam: "vásárolt licence kell" regisztrált e-maillel ...
Akkor idáig miért működött???
Sikerült!Újra működik.
Most újra telepítettem a magyarosítást és jó lett. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2016
Hogy miért működött, ezt csak Te tudhatod ...
Valaki tudna a SprintLayer6-os formátumból 5-öst készíteni? Köszönöm!
Ez olyan mintha a rántott húsból akarnád újra összerakni a malacot. Csak az egyik irányba működik. Sok olyan sajátosság van a 6-osban, amit az 5 nem értene meg, szerintem ezért nincs visszakonvertáló funkció.
Akkor ez egy fogyatékossága. Egy windows szövegszerkesztő is tud korábbi verzióra konvertálni, Sőt majd minden AUTOCAD program stb.
Nem, ez egy olyan plusz "szolgáltatás", mint a win xp helyett a 7 vagy a 10. Kb. annyi értelme is van... A készítők "meg lehettek róla győződve", hogy ha készítenek egy "jobbat", akkor már nem fogod használni a régit, ezért nem is bajlódtak ezzel.
Kevered az operációs rendszert a felhasználói programmal. Egy magára adó szoftvercég gondol a verziók közötti átjárhatóságról.
makróként elmentem, 5-ösben meg meg tudod nyitni a makrót ... !!!
Köszönöm )
Idézet: Az árak között is igen nagy különbség van. „Egy windows szövegszerkesztő is tud korábbi verzióra konvertálni, Sőt majd minden AUTOCAD program stb”
Tessék itt van:
Meg kéne próbálni a 6-osból exportálni gerberbe, majd onnan importálni az 5-ösbe.
Nekem úgy rémlik, az 5-ösben még nem volt gerberből való visszaállítás.
Nyilván más az ár mert a szoftver is más. Az egyik egy sima szerkesztő a másik meg egy tervező program, De nem értem az összefüggést. Mégis mindkettő tud alacsonyabb verzióra konvertálni.
feltettem makróban - próbálkozzatok ... minek vitatkozni egyszerű megoldható kérdéseken.
Működik a makró??? - visszajelzés, aki 5-öst használ!!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |