Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Ami a flexben eleve benne van, az nagy valószínűséggel másképpen működik. Nem csak egyfajta "előbeállítást" végez, hanem ténylegesen méri a tengely fordulatát, és ha a terhelés azt próbálná megváltoztatni, akkor beavatkozik, tehát a beállított érték a terheléstől sem függ.
Az én viszonyaim között, erre még nem volt szükség, de mint lehetőség kimondottan ütős dolog lehet. Nem szép dolog, de én pl. a vágótárcsákat igyekszem egészen elhasználni, és itt már érezni milyen jelentős a vágósebesség eltérés egy 125-ös és egy 60-as tárcsaátmérő esetén. Idézet: „érezni milyen jelentős a vágósebesség eltérés egy 125-ös és egy 60-as tárcsaátmérő esetén.” És a vágótárcsák között is nagy eltérések vannak. Talán többet számíthat, mint a gép. Egyikkel ötször annyit vágok mint a másikkal, egyik erősen sorjáz, biztos inkább melegít, mint vág, másiknál szinte semmi sorja. Idézet: „És a vágótárcsák között is nagy eltérések vannak” Ezt különböző márkákra és típusokra értetted? Vagy azonos típusokon belüli "szórásra"? Nem mindegy. ![]()
Különböző márkákra értettem. Azonos típuson belül nem vettem észre különbséget.
Van ez a mini drill fejkészlet a lidibe (mellékeltem)
Ami tök jó, csak az a gáz, hogy nekem pont a befogó patron hiányzik, akár hány készletet megnéztem, az egyikbe sincs. Senki nem hagyja el csak én? ![]() Nyilván vegyek új fúrót, de azt nem szeretném, meg aztán ha megint elhagyom. Szerintetek lehet ezt kapni valahol? Üdv
Ha elveszett, vegyél másikat.
Szia, nekem az repedt szét, amivel ezt felrögzíted az orsóra.
Arra nincs tipped? A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2016
Köszi
Rákerestem arra a szóra, hogy "elszívó". Nem sok találat érkezett. A forrasztás alkalmával keletkezett füstöt szeretném a környezetemből elvezetni. Nyilván nem egy bonyolult szerkezetről van szó, mindössze egy ventilátor kell egy házban. Csak kíváncsi lettem volna, kinek milyen konstruktív/dizájn ötlete van.
Így rákeresve több a találat..
Szennyvízvezeték csöbe egy ventilátor?
Én egy aktív szenes szűrőre gondoltam. Van egy dupla motoros ventilátorom, ami DC12V/1,8A. Még nincs nálam, kíváncsi leszek a huzatjára. Mondjuk nem kell ide nagy huzat, az a tapasztalatom.
Helló!
Mi a véleményetek a változtatható fordulatszámú makita 1400wattos flexéről? nekem elnyerte a tetszésem, bár én a fix fordulatúval dolgoztam, egy éve megy az. occó ![]() 10-12 évig bírná?
A Makita cuccok ipari felhasználásra készülnek,nagyon jó gépek. A hajaógyárban sok cég ilyenekkel dolgozott. (Nekünk Hitachi márkájú szerszámaink voltak).Mikor elvétve Makitával dolgoztam,meglepett a gép keskeny dereka. Az élettartam rajtad múlik. Ha téglát,cserepet vágsz vele,nnem tartod karban,kis eséllyel húzza 10 évig. Véleményem szerint az 1400 Watt viszont felesleges. A gép nehezebb miatta,nem biztos,hogy ki tudod használni. Szerintem 800-1000 Watt vastagon elég. Bár én az esetek 90%-ban egykezesnek használom a kisflexet. Ha nagyobb vasat kell vágni,ott a nagyflex,az 2kW. A változtatható fordulatszám polírkorongnál jön jól.
Én otthoni munkára nem venném meg,arra soknak találom az árát,és a teljesítményét is. István
Osztom BarnaPili véleményét!
A linkelt Makitánál olcsóbb megoldás, de mindenképpen jó és nem a gagyi kategória: Bővebben: Link A fordulatszámállítás néha jól jön. Mi csak DeWalt-okkal dolgozunk és csípjük őket. Néha 16 ezer környékén is meg lehet csípni. Tekintettel arra, hogy többnyire lusta vagyok elővenni a nagyflexet, így nincsenek kímélve, pláne, ha a horonyvágót sincs kedv elővenni (mert bazi nagy és dög nehéz) 3-4 méter horony készítése miatt... Kisseb teljesítményben valószínűleg makita is van olcsóbban, de az igazán kis gépeik (7-800 W) nekem nem állnak kézre. Ízlések és pofonok. Én már megbántam, hogy itthonra bedőltem a Hyundai-nak. Párszor már kellett piszkálni (kábel, kapcsoló rendszeresen + fogantyú), de minden elismerésem a mérnököké, met a garit kibírta. Persze, csak szerintem. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2016
Mindkettőtöknek!
A dewalt nekem nem jön be, van itthon egy dewalt flexem, nem lehet egy kézben tartani. (XXL-es kezem van) rászkódik, 5 másodperc után kidobja a kapcsolót, hangos. kb 3 éve megy, soha nem volt karbantartva. Azzal a makitával viszont nagyon meglepődtem, ugyanis jó a fogása. Amikor benyomom a kapcsolót, ami előretolva megakad, ezért felfele kell nyomni, hogy bekapcsoljon(már önmagában eszembe juttatja a teljesítményét).Tehát amikor elindul, visszafogja az elektronika a teljesítményt, hogy ne csavarja ki a kezem a flex, majd kb beszélgetni lehet mellette, olyan halk, és abszolúte nem rázkódik. Ami meglepő. Valószinűleg a teljesítményét nem fogom soha teljesen kihasználni, de nem is lesz olyan mint a nagy bleckendeckerrel, hogy megáll a 10-es lemezben amikor épp csak a saját súja van rajta. Tehát ha nem terhelem le, nem fogyaszt többet egy 600W-osnál, és nem is melegszik annyira, nem áll meg a lemezben, fordulatszám szabályozós, 2,3kiló de jobban lehet kézben tartani mint bármelyik másikat. Épp mostanában vettem meg a fúrómat, ehhez képest a flex nem drága... ![]() Érdekes megfigyelni hogy 42E-90E között mozog az ára ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2016
Sziasztok!
Vettem nemrég egy használt Panasonic ey6432 típusú akkus fúrót . Az előző tulaj azt mondta, ez egy nagyon jó gép, illetve a belseje valamelyik Hiltiével azonos. Tényleg így van ez? Ez a gép ipari, vagyi nkább házi felhasználásra készült? Nem sok mindent találtam róla neten, csak egy véleményt, ahol dícsérték. Ha egy gépnél odaírják, hogy "heavy duty", az ipari felhasználásra utal, vagy csak tartós kivitelre? Hallottam továbbá azt is, hogy ennek a gépnek nyomatéktartó fordulatszabályozója van. Ez tényleg különleges dolog, vagy ma már minden komolyabb gép (pl. Makita df330dwe) tudja ezt?
Nekem nincs ilyenem, csak tervbe van véve, de nekem viszont igencsak hiányzik, főleg ha az ember ráeszmél: milyen dolog kézzel megcsiszolni 15db 2méteres szálkás gerenda mind a négy oldalát, kézzel?
![]()
Azt értelmesen semmivel sem tudod megcsiszolni, de ilyen "síkcsiszolóval" meg pláne nem. Éppen a máskor előnyt jelentő "sík" a probléma, mert a gerenda felülete aligha egyenletes, és ezzel addig kellene maszatolni amíg azzá nem válik.
A feladathoz gyalu kell. Hatékony, gyors, és precíz eredményt ígér. Ha feltételezzük, hogy a gerenda be van építve (a körtárcsás csiszolóra sem lehetne felrakni így), akkor a sarokcsiszolóra felszerelhető, általam "lamellás korongnak" nevezett szerszám lehet a legjobb választás. Kell némi gyakorlat az egyenletes felület eléréséhez, de hatékony eszköz. Azért ennek is van egy baja, mert ontja a port magából, ezért jól jöhet egy légzésvédő pormaszk (nekem a szemem is tele megy).
Ehhez a legjobb lenne, ha un. vastagoló gyalun átengednéd a gerendákat, ugyanis ekkor mindegyik egyforma lenne, ami a beépítés során nem hátrány. Kézi gerendagyalu, vagy annak elektromos változata elég drága mulatság,és bár felületileg jó eredményt ad, de a sík-szögtartás, és a méretazonosság tekintetében elmarad az említettől. Felületileg a csiszolás jobb eredményt adhat mint a gyalulás, azonban ebben az esetben dobcsiszolóra lenne szükséged, ami egy vagyon.
Az egyéb csiszolások csak a szálkátlanítási feltételeket teljesítik. Én a helyedben levastagolóztatnám egy fatelepen, vagy egy asztalosnál. Ez a legolcsóbb, legkényelmesebb, leggyorsabb, ha nem akarsz később is foglalkozni hobbiszerűen asztalos dolgokkal, mert az igencsak egy szakmamágnes. ![]()
Én is nézelődőben vagyok e-téren. Bemutató. A nagy teljesítményt szerintem egyrészről ott lehet kihasználni, ahol nagyon vastag acéllal vagy egyéb tapadós könnyűfémekkel dolgoznak, másrészről pedig ha a felhasználás kő, betoncsiszolás vágás, ill körkefés rusztikolás, oxidmentesítés egyéb nem általánosan vett, teljesítményt igénylő sarokcsiszoló-felhasználás. A konstans fordulatszámtartás sem rossz dolog, nekem a fúrógépem, és felsőmaróim ilyenek.
Tehát akkor éri meg ebbe fektetned, ha nem sima zártszelvényvágás lesz fő profil, mert oda bár jó érzéssel tölt el, de felesleges. ![]() Egyébként mutatós. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2016
Gyalu-gyalu! Ismerősöm ígért gépi gyalut, hát nem tudom. Igazából nem ismerem a gépet, sem azt, hogy hogyan működik, de mások is ezt javasolták, Ő is ezt használta ilyen munkálatokra. Nekem csak fúróm és asztali körfűrészem van. Pekh, mert pont csak 45mm-re engedi ki a vágóélt, a fa meg 50mm vastag.
![]()
Lehozod, átküldöm a vastagságin, ha összetakarítol utána.
![]()
Ismersz már, tudod, milyen makacs vagyok. Szeretek mindent saját magam csinálni. Ez nem bizalmatlanság. Inkább amolyan konokság, hogy úgy is megtudom csinálni, tulajdonképpen nálam ez a hobbi lényege, hogy mindent én... Na meg aztán levinni Monorierdőbe sem lenne egy leányálom, a takarítás még csak hagyján, ha kell, az egész lakás kiglancolom/bár még a saját szobámat is nehezemre esik lassan 3 éve
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2016
Csak nem a sín alól van?
![]()
Eddig nem volt, de most a szükség rákényszerített egy 10-es csőkulcs vásárlására. FESTA márkájút tudtam venni, amit ajánlott az eladó. Számomra a gyártó ismeretlen, de a kulcs simán "vitte" a kritikus anyát.
Tudni valamit (jót-rosszat) a FESTA-ról?
Festáról még nem hallottam, de csavarkulcs témában jegyezném meg hogy elvileg, és gyakorlatilag is az ELORA és a Kingtoni is ugyanolyan minőségű szerszám.(eggyesek szerint ugyanabban a gyárban készül) Sőt, nekem az tűnt fel amikor megvettem az első 13-as racsnis villáskulcsom hogy egész jó, amikor a másik kettő gyakori méretet10,17 is, akkor a 17-es kulcs vágta a kezem nem kicsit. Jó hogy elvékonyítjuk a szerszám lapját hogy szebb, könnyebb legyen, de annyira nem kell hogy használhatatlan is legyen.
Most tervezem megrendelni a 19-est is, immár csuklófejű kivitelben. Az irányváltósat nem szeretem, mert ugye ezek egyirányúak, ha megfordítjuk megy visszafelé, ezért nem lehet döntött fejet alkalmazni. Bővebben: Link
A cég garantáltan létezik. Elérhetőek a neten, bőséges a katalőgusuk és 10-es csőkulcsot biztosan gyártanak (legalábbis 1-et garantáltan, mert az már nálam van).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |