Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PLC kérdések

Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   87 / 130
(#) Thomas10100 hozzászólása Szept 29, 2016 /

Sziasztok!

Siemens S7-200 PLc-vel(224 pontosan) most ismerkedek. Azt szeretném kérdezni hogy ehhez valami leírást lehet találni, mondjuk magyart esetleg?

Program módosításnál, mindig újra át kell töltenem a program blokkot, hogy éljen a változtatás?
Hol tudom az adat blokkot megnézni, ha kiolvastam a plcből?

Köszönöm!
(#) Thomas10100 válasza Thomas10100 hozzászólására (») Szept 29, 2016 /

A leírások megvannak.
(#) naptukor válasza Thomas10100 hozzászólására (») Szept 30, 2016 /

SIMATIC S7-200 Programozható vezérlőrendszer Kézikönyv

Idézet:
„Program módosításnál, mindig újra át kell töltenem a program blokkot, hogy éljen a változtatás?”

Igen. Különben hogyan futtathatná a PLC ha nincs benne?
Korlátozott módon, de van lehetőség futás közben is módosítani a programot. (Debug menü -> Program Edit in RUN).
(#) Thomas10100 válasza naptukor hozzászólására (») Szept 30, 2016 /

Olyanra gondoltam mint Omronéknál, hogy az adott sort módosítom, és már mehet is az a program.
(#) naptukor válasza Thomas10100 hozzászólására (») Szept 30, 2016 /

Az omronnál is rá kell tölteni a módosítást a PLC-re.

De ha ezt "online edit" módban teszed, annak az alternatívája S7-200-nál az amit írtam (Debug menü -> Program Edit in RUN).
(#) Thomas10100 válasza naptukor hozzászólására (») Szept 30, 2016 /

Igen arra gondoltam, kipróbálom hétfőn.

Köszönöm!
(#) laller015 hozzászólása Okt 4, 2016 /

Üdv mindenkinek!
Egy Siemens S7 315 2DP cpu-val szeretnék kommunikálni,de nem akar összejönni a dolog.
Az adapterem RS232/MPI, a pontos neve 6ES7 972-0CA33-0XA0.A munkahelyen USB/MPI programozó kábel van,azzal minden gond nélkül megküzdök,de ezzel valahogy nem jön össze a dolog.Ebben kérném a segítségeteket.
Nem vagyok programozó,általában csak programokat töltök le a PLC-ről a melóhelyen,nagyjából ennyihez értek!
(#) naptukor válasza laller015 hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Üdv!

Mire állítottad a PC/PG interface-ben az S7ONLINE hozzáférési pontot?
PC adapterre?
Be van állítva rajtza hogy melyik COM porton kommunikáljon?
Az itt beállított adatsebesség megfelel az adapter kapcsolóján beállított sebességnek (19.2/38.4 kbps)?

Van a PC-n natív soros port, vagy USB/RS232 átalakító is van a képben?

Milyen verziójú Step7-et használsz (ha azt használsz egyáltalán)? Az 5.5 amennyire tudom nem támogatja az RS232 PC adaptert.
(#) laller015 válasza naptukor hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Üdv!
PC/PG interfész PC adapterre van állítva, és a beállított értéke megfelel a kapcsolóján beállított értékkel :/ (19200/COM 1)
Natív soros port van a PC-n,(örültem neki,gondoltam így nem lesz semmi adatátvitel/beállítási problémám,de sajnos nem nyertem).
Viszont ami probléma lehet az sajnos a Step 7.... na az sajnos 5.5-ös verziójú
Köszönöm a gyors választ!
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2016
(#) naptukor válasza laller015 hozzászólására (») Okt 12, 2016 /

Üdv!

Idézet:
„Viszont ami probléma lehet az sajnos a Step 7.... na az sajnos 5.5-ös verziójú”

Ha nálad van a PC adapternek soros opciója, akkor ne add fel a próbálkozást.
Sajnos Step7 V5.5 SP3-nál csak USB lehetőség van.

Ha nem a Simatic managerből indítod a set PG/PC interface beállítást, hanem Windows vezérlőpultról, akkor nagyon fontos, hogy az S7ONLINE nevű access point-hoz tartozó PC adapter beállításait módosítsd, mert ezt a hozzáférési pontot használja a Step7. Mind hozzáférési ponthoz külön adapterbeállítás tartozik.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2016
(#) mazso1988 hozzászólása Okt 12, 2016 /

Sziasztok.
Szeretnék, egy Eurotherm 2604 szabályzóból hőmérséklet adatokat (beállított,mért hőmérséklet) adatokat kiolvasni. Siemens S7-300 CPU-val Modbus RTU-n, vagy Profibuszon amelyikkel esetleg egyszerűbb lenne a megvalósítás.Van esetleg valakinek ebben tapasztalata?
Üdv.
(#) Placi84 válasza mazso1988 hozzászólására (») Okt 12, 2016 /

Szia! A Modbus verzió megvalósítása horror költségbe kerül a 300/400 család esetében, így ha van rá mód, akkor válaszd a profibus verziót. Üdv.: PLaci
(#) mazso1988 válasza Placi84 hozzászólására (») Okt 12, 2016 /

Én is ebben az irányban gondolkoztam, csak sajnos nem sok tapasztalatom van.
(#) Norberto válasza mazso1988 hozzászólására (») Okt 12, 2016 /

Profibus hálózat kiépítése esetén úgy sejtem szerezned kell egy GSD fájlt a szabályzódhoz, ez mondja meg a fejl. környezetnek, hogy majd amit fordít HW-konfigot a PLC agyának, az miként kezelje majd az Eurotherm kütyüdet.

A PLC lesz a Profibus Master, pl. 2-es címmel, a hardveredet meg beállítod vmi ennél nagyobb, de 124-nél kisebb számra, pl. 10-esre, és beállítod Slave-ként. A buszsebesség maradhat az alapértelmezett, ha bírja azt a szabályzó. A sikeres HW-konfigolásnál alul megjelenik egy I-O kisztásos táblázat, ezentúl azokon az adatpontokon tudod majd elérni a szabályzót, olvasni belőle, stb. Ezt a szabályzó Profibus leírásánál találhatod, ha szerencséd van, s onnantól kezdve ugyanúgy kezelheted elvileg, mint egy mezei IO-t.

Az előbb rákerestem, de én nem találtam sikeres módon GSD fájlt a neten ehhez a kütyühöz.
(#) mazso1988 válasza Norberto hozzászólására (») Okt 13, 2016 /

Köszi szépen.
Én találtam egy Profibus GSD Editor programot az Eurotherm oldalán elvileg itt kilehetne választani a szabályzó típusát és utána generál GSD file-t. Ma délután kipróbálom.
(#) Ferkóka hozzászólása Okt 23, 2016 /

Üdv!
Nem tudja valaki, hogy lehet egy KTP700-as panelről eltüntetni az egeret jelző nyilacskát?
(#) tornyaid hozzászólása Nov 2, 2016 /

Sziasztok.

Egy gyors kérdésem lesz ojan valahihez aki ért a WinCC flexible - hez. Egy sima kapcsolot (button-t) betettem a vizualizációba és aszt szeretném elérni hogy ha a kapcsolohoz hozzá rendelt TAG akor legyen logikai 1 es ha a kapcsoló le van nyomva. Tehát gomb nincsen lenyomva akor logikai 0 van lenyomom akor logikai 1 es lesz de csak addig mig tartom ha elengedem akor újból logikai 0 lesz.
Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) naptukor válasza tornyaid hozzászólására (») Nov 4, 2016 / 2

Ne kapcsolót tegyél le (switch) hanem nyomógombot (button).
Ennek a Press eseményéhez rendeld hozzá a SetBitWhileKeyPressed funkciót, aminek add meg a kapcsolni kívánt Tag-et.

(Arra figyelj, hogy gépet mozgatni ilyen gombbal veszélyes lehet...)
(#) tornyaid válasza naptukor hozzászólására (») Nov 4, 2016 /

Nagyszerű probléma meg oldva. Köszönöm szépen. Amúgy csak henger kinyomásánal kell egy feltételhez. Köszi meg egyszer.
(#) SomaPeti hozzászólása Nov 11, 2016 /

Sziasztok!
Vásároltam egy APB-12MRD mini PLC-t kijelző nélkül.
Az analóg bemenetekre van szükségem, de a bemeneteket kalibrálni kellene a saját képernyőjén, ami nekem nincs.
Kérdésem az lenne, hogy lehet-e használni az analóg bemeneteket LCD kijelző nélküli tipusnál, ha igen hogyan tudom beállítani?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv. S. Péter
(#) pont válasza SomaPeti hozzászólására (») Nov 11, 2016 /

Szia!

Kalibrálni tudtommal csak akkor kell, ha nem a 0-10v-os tartományt akarod használni, tehát pl 0-3v stb. Egészen biztosan működik kalibrálás nélkül, mert én úgy használom őket. A programozói felület monitor módjában látható, hogy épp mekkora fesz. van a bemeneten.

Szia pont!
Az AI0 bemenetre kapcsolt feszültséget hasonlítanám össze 2 -vel. Ha kisebb Q0 bekapcsol.
Szimulációban jól működik, de letöltve nulla látható a bemeneten.
Mit rontok el?
Kösz minden segítséget.

Mekkora feszt kapcsoltál a bemenetre?

A mintában 2,73V.

Bocs.
3,83 V

Ha az M-re kötött negatív tápfeszhez képest tudod mérni a megfelelő helyen, és megfelelően meghúzott csavarú bemenetnél akkor nem tudom mi a probléma, mert a monitor üzemmódban ki kellene írja. És a kimenet sem kapcsol?

Az M-hez képest mérem a 3,83 V-t, a Q0 be van kapcsolva, ami nem jogos.

Ha tudnál egy teszt kapcsolást küldeni ami nálad működik, megköszönöm.

Ez fut most a fűtésvezérlőmben, ha monitorozom az analóg bemeneteknél írja az értékeket, de ha csak egy db bemenetet teszel fel annak is ki kellene írnia milyen fesz. van rajt....

Milyen PLC-éd van, az enyém APB-12MRD.
8 bemenet, 4 kimenet.
Sajnos nekem nem működik, mint ahogy a képek mutatják.
Következő: »»   87 / 130
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem