Fórum témák
» Több friss téma |
Bocsi de ezt nem teljesen értem, tök fekete, és piros kijelzővel? Azt hogy. ?
Amikor zavarta a rádiót nem volt rádugva a kijelző, és úgy mértem a tüskéket az alaplapon. Akkor volt a nagy eltérés. Kijelző rádugása után néhány tized eltérés volt a fesz. ben.
Fogsz egy rajzolo programot, teljes kijelzore teszed.... folytassam?
nem elég lesz. a legegyszerűbbre nem gondoltam most se, már elég mélyen el kezdtem gondolkodni hogy mit érthetsz alatta
Úgy mérjek feszültséget?
Igen, ugy kellene eloszor zold kepernyonel a masodik part, aztan a piros kepernyonel az elsot.
Ja, meg a fekete kepernyot az osszehasonlitas vegett. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2016
Na, megtörtént:
Első pár piros háttér esetén: (8) 1,71V (9) 1,51V Harmadik pár piros háttér: (14) 1,19V (15) 1,19V Első pár kék háttér esetén: (8) 1,67V (9) 1,42V Harmadik pár kék háttér: (14) 1,16V (15) 1,22V Első pár fekete háttér esetén: (8) 1,64V (9) 1,33V Harmadik pár fekete háttér: (14) 1,22V (15) 1,16V A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2016
Bocsi, egymashoz kepest kellene merni.
1. pár piros háttér: 0.107V
3. pár piros háttér 2.10V 1. pár kék háttér: 0.12V 3. pár kék háttér 2.10V 1. pár fekete háttér: 0.25V 3. pár fekete háttér 2.10V Érdekesség, vagy új infó amikor elkezdtem az elsőt tehát a pirosat mérni, valójában ugye sötét volt a háttérkép, mikor ráraktam a műszert előjöttek a piros színek, de pixelesen, tehát nem egybefüggő. Ha szükséges tudom fényképezni.
De amit igy leirtal, hogy elo-elojon piros, az valszeg a muszer altali hamis jelek a kontaktbol fakadoan, igy legelabb latod, hogy jo a kijelzod pirosa.
A szamertekekbol viszont lathato, hogy nem adja ki a jelet rendesen. Hol mered a jelet? A chip kimeneten vagy a csatlakozo laban? A gepnel vagy a kijelzonel? A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2016
Csatlakozó lábánál mértem.
Megoldódott a baj amúgy köszönöm, hogy foglalkoztál velem. Prociban van a gpu proci kivétele visszarakása megoldotta a bajt. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2016
Ok, akkor kontakthiba volt. Gratulalok a javitashoz, tovabbi jo gepezest!
Sziasztok!
Egy kis szakmai segítséget szeretnék kérni, mert elakadtam egy kicsit. Van egy DS90UB928Q deserializer IC-vel szerelt LVDS kijelzőm amit sikerült életre keltenem a TI által forgalmazott DS90UB925Q serializer IC-t tartalmazó fejlesztői panellel ( Bővebben: Link ) Az a problémám, hogy a panelhez kapott szoftverrel csak egy pár, előre tárolt képet tudok kiküldeni. Ahhoz hogy külső jelet kössek rá valamilyen grafikus processzor kellene, ami LVCMOS jelszintű digitális RGB jeleket állít elő (Lásd, a csatolt képen). Itt sajnos kénytelen voltam feladni a megfelelő háttérismeret hiányában. Tudnátok nekem mutatni valamilyen cél IC-t erre a célra vagy valami kis segítséget, hogy milyen irányba induljak el? Sajnos semmit nem sikerült találnom, amivel meg tudnám hajtani. Előre is köszi, Gergő
Sziasztok! Lehet hülye kérdés,de egy Laptop amelyben lcds kijelző volt.Ebből valahogy tudok kiszedni 2lcds jelet?
Bocsánat,elírtam elég rendesen. Lvds csatlakozóval rendelkezik a laptop és nekem 2lvds-re lenne szükségem.Van valamiféle megoldás erre?
Két LVDS alatt két, külön vezérelhető csatlakozót értesz?
Szerintem siman, mert ugy tudom, visszairanyu kommunikacio nincs, tehat a soros kommunikacio kimarad.
Talan a lezaro ellenallasokat kellene duplazni, hogy ne terheljek le tulsagosan a meghajtot.
Szia. Nem hanem ahogy kutakodtam neten arra jutottam,hogy létezik 30 pines lvds csatlakozó és 2lvds csatlakozó.Legalább is valahogy így értelmeztem a dolgot.(Talán 1csatorna,2 csatornára értenék?).
Ha igy erted, akkor nem. A ketto nem kompatibilis. Illetve a vezerloben talan at lehet allitani, de kicsi a valoszinusege.
Ha a 30 pinesre gondolsz, akkor odd-even meghajtasu, magyaran vizszintes interlace. Az elso LVDS csoport viszi a paratlan, a masodik a paros oszlopok adatait.
Szerintem ez nem lvds hanem ttl.
Mivel szeretnéd megvezérelni?
Nem LVDS, de jobb topikot nem talaltam a kerdesnek. ARM / TFT vezerlovel lesz hajtva.
nem értelek a 40-es mindkettőn ugynaz csak másépp hívják. y2 vagy y_up
Sziasztok !
Vásároltam egy ilyen Bővebben: Link vezérlőt van itthon kettő kijelzőm egyik : Bővebben: Linkés a másik Bővebben: Link. Valaki tudna segíteni melyik lábat hogyan kell át kötni mert kicsit össze kavarodtam. Egyik kijelzőn mindent be kell a másikon meg nem o.O illetve az elnevezések is máshogy vannak. Vagy nem is j hozzá a vezérlő ? A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2018
Szia!
A 15 collos kisebb felbontású, ezért neki csak a 18-as lábig él az LVDS-vezérlés, az utána következőek nem játszanak. A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |