Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   680 / 1156
(#) Ge Lee válasza golem hozzászólására (») Dec 4, 2016 /

A chrome néha csinál olyanokat, hogy nem tudok pl. ide üzenetet írni mert a válasz gombra kattintáskor nem történik semmi. Meg olyat is, hogy adott oldalak bizonyos funkciói nem működnek. Meg ha sok ablakot megnyitok akkor vagy homokórázik a 80%-a, vagy kiírja hogy nincs elég memória, vagy manózik és összeomlik néhány. Pedig a legfrissebb verzió.
A sok éves Nokia telómban van egy háromszáz akárhány megahertzes proci, egy kevéske RAM, és tökmindegy az opera mini-nek hogy hány ablakot nyitok meg, pedig pont ugyanígy néznek ki az oldalak, nem valami csökkentett kinézetű mobilos verzió. Talán csak a reklámokkal meg az ugrabugráló akármikkel kevesebb.
(#) kowi hozzászólása Dec 5, 2016 /

Sziasztok! PC-k terén nem vagyok nagy koponya Olyan gondom van hogy újra lett rakva a win(Win7) Azóta bármit csinálok tetű lassú illetve ha újraindítom mindig kiírja hogy kényszerítés háttérben futó programok végett... a feladatkezelőben nem látszik hogy valami enné a memóriát. Ez mitől lehet?
(#) golem válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 5, 2016 /

Fel tetem én is az operát most azon netezek.
(#) steelbird válasza kowi hozzászólására (») Dec 5, 2016 /

Szia.
Vagy nincs feltelepítve minden hardver, vagy frissítéseket tölt le. Friss telepítés után -ha nem manuálisan végzed el- kellhet neki néhány nap (géphasználat időtartamától, internetsebességtől függően), amíg a háttérben elvégzi a frissítések telepítését.
Nem csak a memória lehet túlterhelt, okozhatja a lassulást a HDD, vagy a proci túlterheltsége is. Feladatkezelőben meg kell nézni, mi foglal sok erőforrást és melyiket. [CTRL]+[ALT]+[DELETE]
Mi a konfig? 32, vagy 64 bites Win, mennyi memória van a gépben, milyen proci?
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2016
(#) golem hozzászólása Dec 5, 2016 /

Nekem nem jött be az opera még lassabb meg szakadozik meg feszt lefagy az is.
(#) kowi válasza steelbird hozzászólására (») Dec 6, 2016 /

32bites. 8giga ram erős laptop. Soha nem volt meg vele ilyen. Semmi nem fogja se a procit se a memoriat... En még ilyet nem láttam...
(#) steelbird válasza kowi hozzászólására (») Dec 6, 2016 /

A HDD sem foglalt? Azt nézted?
32bites gépbe felesleges 8Giga RAM, csak 4Gb -ig tudja kezelni.
Eszközkezelőben nincs ismeretlen hardver?
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2016
(#) urh válasza golem hozzászólására (») Dec 6, 2016 /

Próbáljátok ki a Vivaldi böngészőt aki szereti pluginozgatni azt is tudja mert Chrome alapú csak épp nem eszi meg a gépedet.
(#) RoliNyh válasza golem hozzászólására (») Dec 6, 2016 /

Mikori a win telepítésed?
(#) golem válasza RoliNyh hozzászólására (») Dec 6, 2016 /

Tegnap reggel tetem ujra a win 10

Internet sebességet, és pinget mértél már? Másik gépen ily tapasztalod ezt a lassulást?

persze másik gépen is ugyan ez azon meg win 7 van.
[url=http://www.speedtest.net/my-result/5855439041Kép: Hivatkozás[/URL]]internet sebeség[/url]

Milyen szolgáltató ez, milyen az átviteli közeg és mennyi a hivatalos sebessége?
A 15Mbps a mai világban nem egy szédítő sebesség...

ez a hivatalos sebesége antena hungária helyi szolgáltatás kábel modem van feltéve.
(#) urh válasza RoliNyh hozzászólására (») Dec 6, 2016 /

Nekünk most a napokba lett váltva végre valahára a 8/0.7 Megabit a UPC-nél szóval... igen 29-es körzetbe ilyen még mindig van és szinte ott ez a max, de szerencsére jönnek az új szolgáltatók.
Már 270/70 van helyette

És most az honnan jött, hogy lassabb, mint ezelőtt? Egyébként végig kábelhálózat, vagy elképzelhető hogy van benne vezeték nélküli jelátviteli rész is?
Egyéni végpont, vagy megosztott pl mint a bérházban?

A kábelt milyen kábelre érted? Koaxiális? Mi a kábelmodem típusa?

Nincs benne semmi ez a modem és a gép közti sebeség

Egyébként ha a sebességmérés kb a szerződésben rögzített értéket adja vissza, nem hinném, hogy lehetnne bármilyen reklamációra alapod...

Ha esetleg akadozik, és LAG -ol a neted azt maximum bejelentheted a szolgáltatónál hibaként.
Legfeljebb végeznek egy vonalvizsgálatot, aztán kiderül van -e valami hiba az átviteli közegben.
(#) RoliNyh válasza urh hozzászólására (») Dec 6, 2016 /

Az új szolgáltató is csak akkor jobb, ha az átviteli technológiája fejlettebb az előzőnél. Ha ugyan olyan, akkor nem biztos hogy lesz érdemi javulás is...
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 6, 2016 /

Sziasztok. Egy DELL laptop tápját javítottam meg (lefeküdt zárlatra) és közben egy "ID" áramköröcskére lettem figyelmes, amit a töltésvezérlő, vagy maga a BIOS használ validálás céljára, hogy a saját tápjával töltöd e vagy sem.
Ennek az IC -nek tudtok nekem adni adatlapot? (vagy hasonlót)?
Előre is köszönöm az infót.
(#) RoliNyh hozzászólása Dec 6, 2016 /

Végeztem két gyors mérést. Az azért legyen világos, ahány sebességmérő oldal, az annyiféleképp mér.
Ha a szolgáltatónak van sebességmérő szolgáltatása, akkor ott kell mérni, az a hivatalos adat.

Mint látszik, a sima speedtest.net oldal szerint a letöltési sebességem még a felét sem éri el a valódinak.
Viszont a szolgáltatónál mért sebesség igazolja is, hogy megvan a sebességem.

És azzal is tisztában kell lenni, hogy ezt a sebességet a szolgáltató minden esetben csak a saját szervere és az ügyfél gépe közt tudja biztosítani. Nyilván az internet 99% -a meg nem a szolgáltató szerverén van elhelyezve, csak keresztül megy rajta. Tehát ami a mögött van, az a sebesség már csak az ott lévő legkissebb átviteli csatorna maximális sebessége lesz.

Egyébként ha pontos mérést akarunk, akkor érdemes feltelepíteni a "Network Meter" gadgetet az: http://addgadgets.com oldalról.

Ha ezt megfelelően beállítjuk, akkor realtime módon kijelzi a hálózati sebességet.
Egy megfelelően nagy fájl letöltésekor látható a pillanatnyi sebesség értéke is.

Le töltölötem de nem exe filét kaptam manem mást
(#) Bakman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 6, 2016 /

Hasonlóról tudok. DS2401 Bővebben: Link, vagy az iButton család.

Mint írtam: gadget. Magyarul windows oldalsáv (sidebar) kiegészítő.
Windows 7 felismeri ha nincs letiltva az oldalsáv. Windows 8 vagy 10 alapból le van tiltva az oldalsáv. Engedélyezni kell, vagy külön fel kell telepíteni, utánna tudod csak telepíteni a kiegészítőt.

Windows 8 / 10 enable sidebar...

Windows 8 / 10 sidebar install...
(#) Gabó hozzászólása Dec 6, 2016 /

Olyan kérdésem lenne, hogy mitől van az, hogy hd sentinel szerint egyik nap 1 gyenge szektor, 2 napra rá 2 gyenge szektor, 4 nap múlva 0 gyenge szektor. Egy hónapig 0 gyenge szektor,3 hét múlva megint 1 gyenge szektor, 3 hétig ez az 1 gyenge szektor van, most 2 gyenge szektort ír. Hibás szektor szerinte 1 van, de azt is olyankor jegyezte be, mikor most a végén 1 gyenge szektort ír, de utána is maradt az 1 gyenge szektor. Most vinyó kezd valami hülyeséget, vagy a sentinel bolondult meg?
(#) RoliNyh válasza Gabó hozzászólására (») Dec 6, 2016 /

Lehet ideje lenne futtatni egy teljeskörű lemezellenőrzést, a
"Fájlrendszer hibáinak automatikus javítása" és
"Szektorhibák keresése és kísérlet a javításukra" opcióval...
(#) kowi válasza steelbird hozzászólására (») Dec 7, 2016 /

Fel se tunt... hát ez a baj eddig 64 bites rendszer volt rajta
(#) steelbird válasza kowi hozzászólására (») Dec 7, 2016 /

Azért annak a 32 bites Win7- nek vígan mennie kellene azzal a 4Giga RAM -mal amit lát a 8- ból.
(#) kowi válasza steelbird hozzászólására (») Dec 8, 2016 /

2,4 et látott nem 4 et. Ne kérdezd miért De új win megoldotta.
(#) Dani21 hozzászólása Dec 8, 2016 /

Sziasztok
Annyi lenne a kérdés hogy ha nagyobb teljesítményű a táp mint amire szüksége van a rendszernek, akkor annak lehetnek negatív hatásai? A fogyasztáson kívül
Következő: »»   680 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem