Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet innen:
Idézet: „En kısa sürede yapmam gereken bir devre. Volt amper metre devresi 2×16 lcd ekran üzerinde voltaj ve akım bilgisini görüntülüyor kullanılan mikrodenetleyici PIC16F876 yazılım picbasic pro ile hazırlanmış.” Ugyen nem tudok törökül, de valami azt súgra PIC Basic Pro kell hozzá... Ebben a csomagban van hex is. A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2016
Hp41C megadta a választ. Egyébként Törökül még én sem tudok.
Miért nem írsz saját kódot?
De a Google Fordító egész jól tudja ezt is: Bővebben: Link
![]() Szerk.: basszus most nézem, nem is arra írtad.. nem baj, attól még a google jól fordít. ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2016
Talált valaki neten normális 32mz devboardot emberi áron? A jelek szerint ez az év is 32mz mentesen telt el nekem.
Köszönöm a válaszokat. Különben a Bas fájl át lett irva,csak leforditani nem tudom Hex-re
Sziasztok!
Adott egy Drone, amelyet szeretnék PC-re kötni és esetlegesen kimenteni az EEPROM belsejét amit egy LT5910 tartalmaz esetleg módosítani rajta és azt visszatölteni, vagy tovább bővíteni tudását esetleg + modulokkal, hogyan tehetném ezt meg? Csatoltam nektek a képet. Ha lehetséges Arduniot hanyagoljuk, mert a keret nem futja, USB TTL converter jó lehet a célra? Előre is köszönöm nektek a segítséget! ![]()
Konkrét adatlapot nem találtam az LT5910-hez de az szinte biztos, hogy egy USB-UART konverter nem elég a belső tartalom kiolvasásához.
Ha esetleg egy USB-UART kerül rákötésre károsodhat? Illetve hogyan és milyet kellene vásárolnom, hogy rátudjam kötni?
Nem tudom, nem találtam adatlapot. Az USB-UART átalakítók többnyire 5 V-os feszültségekkel dolgoznak. Kibír ennyit az IC? Az IC-nek vannak UART kommunikációs portjai (TX, RX)? Beforrasztva is rá lehet csatlakozni?
Bővíteni akarod a programját (már persze ha ki lehet egyáltalán olvasni, tehát nincs levédve, ami valószínűtlen) de az alapok hiányoznak ehhez. Hogyan képzelted a dolgot?
Ha a biztos bekötésem meglenne, a PC felé, szerintem a többivel már boldogulnék szerintem.
Csak az a 4 beforrasztatlan pont van
SCL és SDA: I2C kommunikációs protokoll lábai, alapvetően különbözik az UART-tól.
Ahhoz mit kellene használnom? Mert gyakorlatilag neten utánanézve mindenhol RS232 dolgok jönnek ki.
Addig semmit nem érdemes rákötni, amíg ki nem derül, hogy mi az az LT5910-es IC és hogyan működik. Ezen az oldalon található információ szerint egy 2.4 GHz-es RF kommunikációs képességgel kiegészített mikrovezérlőről van szó. Ha tudsz kínaiul, találsz hozzá részletes leírást, mintaprogramokat és fejlesztőrendszert, akkor érdemes visszatérni a kérdésedre - de akkor sem ebben a topikban.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2016
Esetleg érdemes lehet megnézni a MCP2221 USB -> UART/I2C/SMBus protokoll konvertert ez megy 5V-on is és 3.3V-on is valamint van DIP-esbe is, de esetleges driver probléma lehet vele.
Ha áramkörileg sikerül is összehozni az olvasást, szinte kizártnak tartom, hogy ne lenne bekapcsolva az olvasás elleni védelem. Én a kis Eachine H8-miniben levő ARM magos GD32f130-ból próbáltam kiolvasni a programot, sikertelenül. Pedig rendelkeztem a hozzávaló hardverral is (stlink).
Értem, hát nagyon szépen köszönöm nektek, akkor lehet inkább hanyagolom szegénykét és építek egy sajátot abba úgy és azt rakok amit szeretnék, egyébként is termetesebb kell egy GoPro emeléséhez
![]()
Ugyan nem néztem utána részletesen a drón vezérlőknek, de ha a hardver rendben van, tudod, melyik drót micsoda, kategóriákkal egyszerűbb egy saját vezérlőt építeni a nulláról, mint egy meglévőt hekkelni - ami a saját supportja nélkül közel lehetetlen. Ha kotorászol netes blogokban, valószínűleg találni fogsz készen vehető vezérlőket is, amiket rá tudsz illeszteni a hardveredre, és van melléjük support fórum az esetleges módosításokhoz (ahol megtalálhatsz forráskódot is).
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2016
ilyen konverterem van nekem is usb_i2c Bk5811 chip-et akarom kiolvasni vagy a regisztereket átírni a RF pw nőveléséhez, csak kis segítségre szorulok ez ügyben ha valaki esetleg tudna segíteni milyen pc software lenne jó hozzá
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2016
Sziasztok,
Lehet, hogy ez a kérdés már sokszor volt, de megkérdezem újra (remélem nem baj): A PIC16F873-hoz létezik-e olyan bootloader, mint amilyenje van az Arduino-nak, azaz hogy sorosporton lehet programozni? A választ előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2016
Van soros portos programozó PIC-hez, de kifejtenéd, hogy mi értelme van ennek? A mai gépekről egyre inkább eltűnőben van a soros port.
Van egy gyári 48x8 pixeles led matrixom, amiben van egy PIC16F873-as PIC.
A led matrixot szeretném "fejlesztői panelnek" használni, mint az Arduino-t. Az Arduinoban is egy USB-sorosport átalakító van, ezzel lehet programozni. A hárdver felében már készen benne van egy RS232-TTL átalakító MAX232-vel, amit a szöveg megváltoztatásához kell majd használni, ha ez már adott, akkor szeretném egyúttal programozni sorosporton, hogy ne kelljen szétszedni a led matrixot, a programozáshoz.
Ha vállalkozó szellemű vagy kicserélheted a PIC-et egy USB kompatiblis PIC-re és egy HID/CDC stack-et rárakni és gépre írni egy programot.
Ha az egyszerűbb út kell, akkor egy USB->UART protokoll konverter és majdnem megvagy. A szöveget amit rá akarsz programozni két úton rakhatod rá, vagy írsz pl.: Visual Studio-ban egy custom sw-t a programozáshoz a "szád íze" szerint. Vagy a PIC-ben elkülönítesz speciális karaktereket és egy ilyen AT kódra hasonló programozást hajtasz végre Virtual Terminal-on keresztül. pl.: +++ (kilép a kijelzésből), "parancs" (megmondja, hogy programozni fogják), string, 0x0D(enter, szövegzáró parancs) Nem biztos, hogy csak ezek lehetségesek, én az első módszert valósítottam meg és a másodikat egy kicsit másképp használtam, használom mint kommunikációs protokoll.
Szia!
Létezett PIC-re downloader ( persze a megfelelő bootloader betöltése mellett), korábban ezt használtam, normál soros portról és ha jól emlékszem gyári, USB-soros átalakítóval is használható volt ![]() PIC downloader v1.3 Kellemes ünnepeket !
Köszönöm a válaszodat!
A nyákon van egy 24C64-es eeprom gyárilag, ami tárolta/tárolni fogja a szöveget. Nekem a fő problémám az a PIC firmware cseréjével van.
Köszönöm a válaszodat!
Ilyesmire volna szükségem, ezt a CCS C Compilerrel tudom-e használni?
Szerintem itt lesz a kutya elásva. A soros port azért van, hogy a szöveget rá tudd tölteni PC-ről és nem azért, hogy a PIC programját piszkáld vele. Gyanítom, hogy van is hozzá egy program amiben a szöveg kezelést meg tudod valósítani. Tehát ha működik a kijelzés jelenleg akkor nem is kell a PIC-ket programozni. Ha mindenképp bele akarsz piszkálni akkor át kell nézni tüzetesen a panelt sok gyári panelon láttam kiépítve az ICSP csatlakozást vagy legalább a furat galvános helyét.
Nem írtam még le a részleteket...
Ez a led kijelző gyárilag egy játékgépben volt benne, a játékgépben egy RJ11-es dugasszal volt összekötve az alaplappal. Biztos, hogy az RJ11-es dugaszon soros port lehetett, mert a PIC és az RJ11-es dugasz között egy MAX232 biztosítja a szintillesztést. A benne lévő 24C64-es eepromot kiolvastam, megkaptam, hogy a szöveget hogyan lehet változtatni, de gyárilag csak 48x8 pixeles szöveget tud megjeleníteni és nekem arra volna szükségem, hogy futó szöveget is tudjon. Az egyik forumtárs már kísérletezett vele, ő írt a PICre egy olyan programot, amelyikkel sorosporton lehet elküldeni, hogy mit jelenítsen meg. A PIC eredeti programja olvasásvédett volt, ezért nem tudtam azt elmenteni, helyette felülírtam a kolléga által írt programot. Az eredmény az az lett, hogy tudok rá oszloponként szöveget küldeni gépről de az eepromba mentés még nincsen megírva. A programot szeretném fejleszteni, hogy tudjon az eepromból olvasni és megjeleníteni szöveget. A bootloadert azért szeretném, mert a PIC-et kivenni belőle átok, kb. minden harmadik kivevés/visszatevés után letörik egy lába. Azt megértettem, hogy a bootloadert egyszer külső programozóval kell felírni. ICSP dugasz nincsen rajta.
Bármivel tudod használni, amivel a megfelelő hex-et elő tudod állítani ( a bootloader-eknél a "normál" programot mindig el kell tolni valamennyivel, hogy a boot programot ne írd felül!) !
|
Bejelentkezés
Hirdetés |