Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Kiforrasztod majd beforrassztod az újat. Vagy ha nincs másik aljzatod, akkor kikábelezed a nyáktól egy USB kábellel.
Egy anya típusú USB kábelvéget felhasználhatsz erre a célra.
Bontásra kaptam egy ilyen típusú kis TV -t illetve, monitort. A problémám vele, hogy nincs neki audió és videó bemenete, csak kimenete van rajta, mert RF -n veszi a hozzácsatlakoztatott kamera képét és így sajnos nem tudom semmire sem használni. De mivel a monitor tökéletesen működik, ezért nincs szívem szétbontani. Arra gondoltam, hogy valahogy át kellene alakítani videó és audió jel fogadására is. Talán annyival egyszerűbb a dolog, hogy a panelján be vannak rajzolva a bemeneti RCA csatlakozó helyek , a csatoló kondenzátorok helyei és a szükséges ellenállások helyei is. Esetleg meg tudnátok mondani, hogy kb. milyen értékű ellenállások és kondenzátorok kellenének? A kimenetnél 10 µF -os a kondenzátor és ellenállás eredő van kialakítva egy 10 Kohm-os és egy 1 Kohm- os ellenállás felhasználásával. Ha esetleg ide beültetném az alkatrészeket, akkor van rá esély , hogy tudjon bemeneti jelet is fogadni? Vagy a dolog nem ennyire egyszerű? A csatolt képen az alkatrészek helyei láthatóak.
Sziasztok, régebben irtam egy philips l6.2aa alaplapú tv-vel kapcsolatban mert nem volt jó a táp, aztán rájöttem h 2 kondi miatt nem indult meg.Köszönöm a segitséget azoknak akik irtak.. Most sikerült beüzemelni, hangyák háboruja látszódik, de annyi a problémám, hogy a jobb oldalon vertikálisan van egy fekete csik (néha eltünik), kb 1-2 centis és a fény is ugrásszerüen változik mikor elkapja a dili, valakinek lenne ötlete?
Adja magát , tehát a vertikális körben kell szétnézni.
A csík vertikálisan van,tahát a sorméret változhat. További tápjavítás lehet hogy ráférne. Mérni kellene a sortápot és társait.
Köszi, nemsokára rálesek..azt tudom hogy a félvezetők rendbe vannak illetve az a fekete csikha állítom a g2őt akkor az is vagy nagyobb lesz vagy kisebb, ha feltekerem a potit akkor kicsi
Mérjél sortápfeszültséget.Stabilnak kell lennie minden fényerőnél.A G2-re nem, vagy csak nagyon kis mértékben szabadna változni a sorméretnek.
Üdv! itt a videó: Bővebben: Link
AV-ról kap jelet, kb 5-10 percig rendesen megy, utána sistereg, és bejön a hangyafoci (ami alapból nem látszik) és újabban fekete fehér lesz.
Sziasztok.
Van egy Samsung Cw-29A114N típusú tv-m. A probléma az,hogy a kép két oldalán egy néha ívelt alakban összeugrik a kép. Kissebb ütögetésre megjavul. Utána olvastam,valószínűleg nem alkatrész baj van,mert akkor nem változna a helyzet. Forrasztással lehet a baj állítólag. Viszont,nem tudom melyik részt kellene átforrasztani, melyik terület felel a kép szélének allitasra. Ebben szeretnék segítséget kérni,ha valaki ránézne a rajzra és megmondaná,hol keresgéljek. Vagy ha van más ötlet,annak is örülnék..Bővebben: Link
A sorkimenő környéke,ahol a bajt kell keresned.
A bal felső sarok, attól jobbra és le. Bővebben: Link.
Sziasztok!
Szeretnék javítási tanácsot kérni. Van egy Clatronic CTV 577 VT típusú TV-m. Néha mikor "gondol egyet" a fényképen látható világos fehérben úszó csíkos képet adja. Ritkán visszatér normál állapotba, de legtöbbször csak a készüléken lévő kikapcsológombbal kikapcsolás, majd kis idő múlva visszakapcsolás után. Próbáltam a klasszikus ütögetést, hátha érintkezési hiba de semmi, a paneljeit átnéztem látható hiba nincs.
Valószínűleg kontakthibás a sorkimenőtrafón lévő potméter. Ez állítja a fókusz és G2 feszültséget.
Ha a G2 túl nagy,megjelennek a visszafutási csíkok. Mozgasd meg ezeket a tekerenytyűket,lehet,hogy segít a dolgon.
Köszönöm a gyors választ, holnap sort kerítek rá. Referálok az eredményről, ami lehet csak pár nap múlva lesz. Még egyszer: köszönöm!
Sziasztok!
A csatolt képek egy Sharp 20B-SC típusú készülékről lettek lőve. A hiba az, hogy nincs hang, továbbá a bekapcsolás után egyből kiírja a készülék, hogy "Service mode" Itt csak csatornákat lehet keresni manuálisan a hangerő gombok segítségével. Továbbá a csatornákat léptetni is lehet. A TV most került hozzám egy ismerőstől, annyi baja volt, hogy a biztosíték a primer oldalon szakadt volt. Ezt cserélve, és méregetve a primer oldalt több hibát nem találtam és elindítottam. A többi meg a fent leírtak szerint történt... Gondolom azért nincs hang, mert épp csatornát keresünk, de hogy lehetne ebből a funkcióból kilépni, vagy miért ide lép be először a TV? Tudnátok ebben segíteni?
Miért? Egyszerűen megoldható a probléma.
Taníts mester!
Én ide jutottam, miszerint csere, de halhatlak. Ha van rá mód, hogy helyrepofozzam szívesen kipróbálom. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2017
Teszel bele egy új, azaz üres EEPROM-ot és kész is van.
Hát mire leírtam addig meg is válaszoltad.
Hát igen megy akkor a sarokba, mert egy hamar nem rendelek a Hestoretól. Ráadásul náluk csak az SMD verzió van, itt viszont DIP tokos... Kár hogy nem olyan mint egy pic "törlés" és kész is...
Van az az áramütés igaz? Vagy van rá humánus módszer?
Köszönöm a segítséget. Átforrasztottam a sorkimenő környékén mindent és megjavult.
Sziasztok. Lenne még egy tv,aminél szeretnék segítsége kérni. Bekapcsolás után nem sokkal pirosodni kezd a kép. Az alábbi képen látható a hiba. Mi lehet a hiba?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |