Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Van nagyon sok használt orosz és magyar gyártm elektroncsöveim(6N1P,6N2P,6N3P,6P14P,EL84,ECC85,stb...),foglalatok,kistrafók 220V-osak....ha kell írj:ai9@freemail.hu Miskolc
Persze, de még egy 1 k-s ellenállást is tegyél be, és még egy 47 mikrót, tehát legyen 2 lépcsős szűrés.
A középiskolai tankönyv szerint meg nem. De nem is ez a lényeg, hogy milyen betű van odaírva. Inkább az, hogy megszólaljon.
Szia!
Az a baj, hogy ilyen "értéknélküli" PCL86-okkal triódás SE megépítésének nem sok értelme van. A pentódás verzióban elérhető teljesítmény is inkább alulról súrolja az elfogagaható mértéket. Ugyanez igaz az EL84-re is (Talán, ha igen nagy érzékenységű hangszóró-rendszerrel rendelkeznénk, de leginkább átlagos hangfalakat tudunk prezentálni.) Hangminőség. Egy lánc olyan erős, mint annak a leggyengébb láncszeme. Egy átlagos Videoton hangfallal hallgatva nem biztos, hogy teljes egészében érvényesül az átlagon felüli erősítő valós képessége. A szakirodalomból ismerjük a B300-at, de venni nem tudunk (mint ahogy Te sem). A PP már inkább elfogadható javaslat, mert ezekre vannak jól bevált "receptek", akár ultralineár beállításra is.
Én kimondott triódás erősítőt még sajnos nem hallottam,csak a 6P14P SE-t trióda kapcsolásban.
Nekem sokkal jobban bejön a pentóda hangja,a legtöbb zenénél.A triódás beállítás hangja nekem túl "hűvös". üdv
Idézet: „s mivel impulzusüzemre lettek kifejlesztve,nagyon bírják a hangfrekit” Én nem igazán látok a két dolog között összefüggést. A 6P45Sz-t én is kiváló hangú csőnek találom. A transzformátor-vas melegedése csak kis mértékben függ a terheléstől. Megfutási jelenségről transzformátor vonatkozásában még nem hallottam, pedig 63000kVA-esekkel dolgozom minden nap.
Én az EL34-et próbálgattam, pentódásnak triódásnak, és közte is több lépésben. Valahol 25 és 50% között találtam a legjobbnak. Triódaként nagyon visszafogott volt. Könnyűzenén mindenképpen az ultralíneár viszi a pálmát.
Sajnos ma sok munkánk volt ezért nem igazán haladtam a másik kimenővel. Csak 500 menetet tekertem. Holnap be akarom fejezni hogy hétvégén kiváltsam a régi M kimenőket. Azokat lehet elboltolom CHZ-vel. Majd ő áttakeri azokat.
Igen , van 6 db . 6p6s csövem és azt próbálnám ki vele ..
Gondolom áttekered majd? Megmértem és kiszámoltam 6,5cm2 a vaskeresztmetszet.
Én itt vagyok, csak tekercselek, csak most bejöttem kondipapírért
Az jó méret lesz , persze áttekerem , tápba , meg SM85A megy .
Soronként szigetelsz? Vagy a tekercsek közé megy?
Egy el84 vagy pcl86 pp-hez hány cm2-es vas kell? Az lesz a következő projekt.
A csévék alapján amit láttam bazi nagy kimenők lesznek De a nagyobb nem baj
Soronként lakkozok+kondipapír, tekercsek között kondipapír+hostafán fólia! Ez most hálózati lesz!
Nem olyan nagyok lesznek azok a kimenők : EI66 mag, 7cm2
EL84 PP -hez már elég SM85A ami kb. 9 cm^, sima vas esetén kb. 13-14 cm^ , ez ECL86 - hoz is használható , de talán kicsivel kissseb is lehet .
Felkérésre kellene készitenem egy csöves fejhallgató erősitöt. Ez még önmagában nevezhető átlagos megbizásnak. Ami miatt mégsem az, hogy a trendinek minősülő USB portról tudjon lejátszani. Azért már jó ideje túrom a netet és találtam is egy-két használható kapcsolást, főként mint fejhallgató erősitő. Az USB mint bemenet talán szentségtörés ezen a fórumon, mégis ha valaki találkozott netán készitett "titokban" hasonló készüléket szivesen venném ha megosztaná a tapasztalatait.Ha esetleg nagyon OFF lenne kérem az illetékest, hogy törölje.
Mondták hogy a sprintnek van kapcs rajz szerkesztő része is. Az megvan neked?
Idézet: „nagygyeviz írta: SE üzemmmódra NEM JÓ a pentóda,de még a tetróda sem! (többen is próbálkoztok ezzel) ...igen,persze,h.fog működni,és gyakorlásra,az alapok elsajátítására tökéletes,de nem fogja az áhított hangminőséget produkálni. ” Hát azért ezt így, ebben a formában nem merném kijelenteni. Két ellenpélda, nem kifejezetten a gyakorló erősítő kategóriából: Audio Note EL 84 PSE, szintén tőlük 6L6 PSE- mindegyik pentódás bekötésben megy és azért szerintem a "persze,h.fog működni" fölött áll egy hangyányival (bár gyakorlásnak is nevezhetjük a sok triódás Note között).-DE "NEM JO"-nak azért nem nevezném.
Talán meg , nem használtam , mert a TINA jobb .
Megnézem , hátha megtalálom .
Nem tudom, lehet. El tudod valahogy küldeni?
Nincs meg sajnos , de innen letölthető:
http://www.abacom-online.de/uk/html/demoversionen.html Csak demo , menteni nem enged ..... |
Bejelentkezés
Hirdetés |