Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Próbálkozunk próbálkozunk....
Közben egy kis segítséggel megleltem a programot amit bele kellene szuszakolni a memóriába. Egyetlen egy probléma az, hogy a .rar kiterjesztésű fájl tartalmaz egy. bin fájlt amit nem tudok tovább boncolni. Próbáltam már vagy 5 különböző programot, de egyik se hozott eredményt. Mellékelt forrást innét szedtem.
A bin-t nem kell tovább boncolni. Azt kell beleírni a memória IC -be. Rég csináltam már ilyet,de így rémlik.
Semmi furát nem látni. Teljesen jó a kép a bekapcsolás pillanatától kezdve, és a morgolódás alatt sem változik.
A 400V-os puffer kondikat kellene cserélni?
Teljesen igazad van. Megfagyott az agyam ebben a hidegben.
Ott írj a Pickit2 kezelőprogramja feketén fehéren, hogy "Import Hex/Bin" Viszont az én agyam csak a per jel előtti részt értelmezte/fogta fel... kadarist: Még nem mivel azt az infót kaptam, és olvastam is, hogy ennél a készüléknél fel kell programozni a memóriát. De tudod mit rontani nem ront a helyzeten holnap megjön a vadi új, ami tuti üres első megmozdulásom az lesz, hogy tokba rakom és mehet a TV-be hátha igazad lesz.
Hát persze, tedd bele. A másik fórumban azt írták, hogy bejött az egyszerű csere
Azzal nagyon ritkán van probléma. Inkább a kisméretű elkók,főleg a hűtőborda mellett lévők.
Köszi, majd jövő héten megpróbálom kicserélni azokat. Egyébként ezt a búgó hangot mi okozza? Mi búg ilyenkor?
Füleld ki. Valamilyen nem jól rögzített tekercs, esetleg a függőleges eltérítőtekercs a képcső nyakán.
sziasztok!
Daewoo 20A5T típusú tv-m elromlott egy pukkanás kiséretében. Fény s hang nincs, a táprész olvadóbiztosítékja épp csak egy ütemeskattogást lehet hallani a nyák felől. A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2017
Valószínűleg zárlat van a szekunder oldalon. A sorvégfok környékén méregess Sorvégtranzisztor...
Szia!
Az üres EEPROM nem oldotta meg a hibát, sőt üres memóriával nem is volt hajlandó egy adást sem megtalálni... Pár dolgot pontosítanék, hátha valaki más is belefut egy ilyen hibába. Először is mielőtt a memóriát kezdené cserélni/programozni. A nyákon van egy billenő kapcsoló, ami mellett egy felirat figyel "Mode SW" ez a kapcsoló kapcsolja a készüléket szerviz módba. a kapcsoló a tuner jobb oldalán van elhelyezve. Érdemes kimérni, nálam ugyan is ez volt a hiba (Sharp 20b-sc). És végül itt egy rajz, minek segítségével a memória a Pickit2 készülékhez csatlakoztatható. Végül ismét köszönöm a segítségeteket! A Tv köszöni szépen él és virul! A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2017
Akkor most már legalább kiderült , hogy a memória jó.Amit sejtettem is .
Igen valóban igazad volt, de számomra jó volt ez az eset, mivel rengeteget tanultam az esetből (végre nem egy táphibás készülékkel kellett bíbelődni).
És hát végül is hátha így másoknak is megkönnyítem a dolgát.
Igy igaz. És sose felejtsd el , ha bármikor találkozol még egyszer hasonló memóriával az első mindig a tartalom kiolvasása , és annak tartalmának a lementése bármi is legyen az .
Na igen.... Amikor 00 00 volt a kiolvasott érték magam se tudom miért, de azt mentségemre szóljon lementettem...
néha a semmi is több annál , mint ha még az se lenne
Gyors kérdés, hogy egy egyszerű kicsi fekete-fehér tévében mitől kezdhet el üzem közben váratlanul remegni a kép? Most éppen úgy remeg, mint a kocsonya...
Milyen irányban remeg?
Oldalirányban, és most már a kép tetejét is kissé rángatja! Sőt, végül a kép szétcsúszik, és a magassága picit csökken képcsöves sípolás keretében, de a készülék kikapcsolása és rövid várás (minimum ~15sec) majd visszakapcsolás után ismét jó a kép!
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2017
Sortáp szűrés.... Más jelforrással is csinálja?
Most éppen a kompozit videobemeneten van, de olvasd el újra a hozzászólásomat, mert közben bővítettem...
szép napot .
lenne egy kis problémám , van egy Schneider 33424-100242 tv az a gond vele nem akar beindulni de viszont a képcső világit néha beindul de csíkozik a képernyő mi lehet a gond vele? előre is köszönöm a választ
Sziasztok
Lenne egy kis problémám egy Sharp TV-vel elmondás szerint vizet kapott.(3 éves kis srác segített anyukájának) a hibajelenség, hogy nincs kép csak csíkok mindenre reagál a kép pl. hangerő emelésre felfutnak a csíkok. Szemrevételezés alapján ami az LCD-be menő nyákon oxidálódott forrpontok vannak. Gondolom a leesett alkatrészek pótlásával működésre lehet bírni a készüléket csak sajnos semmi infóm nincs a tranzisztorról valakinek valami ötlete? A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2017
Kevéske esélye van a dolognak A zárlat hatására általában az LCD kijelző "kábelére " integrált " chip " is tönkremegy.
Sziasztok!
Előre is elnézést, de valószínűleg nem ide való kérdés, de jobb fórumot nem találtam. Van nekem egy orosz vl-100 as kis tv-m. Át szeretném alakítani, úgy hogy legyen rajta analóg videó bemenet. Erre van valami lehetőség?
Szia !
Erre van külön topik. Bővebben: Link
Sziasztok!
Most a fiam TV-je adta be az unalmast. Delton CTV-5565 típusú. Bekapcsolás után egy kis ideig (lefotózhatatlan ideig) sárga alapú a kép, majd beáll rendesre, csak bejön a menü, és sorra váltogatja: fényerő, hangerő, keresési mód. Majd gondol egyet és átvált AV módba. Ha a menü bármelyike jelen van nem lehet a távirányítóval illetve a készüléken lévő gombokkal sem kezelni. Ha nincs menü a képernyőn vissza lehet tenni TV módba de másodpercek kérdése és megint "kezdi". Valakinek ötlet a hiba okára?
Szia!
A sárgaság valószínűleg az idősödő képcsőnek tudható be,azon nem hiszem,hogy aggódni kellene. A másik hiba pedig az előlapi gombok átvezetéses hibájára utal. Azok cseréje nagy eséllyel megoldja a problémát. István |
Bejelentkezés
Hirdetés |