Fórum témák
» Több friss téma |
BIOS-t akar frissíteni. Ott van, hogy Alt+F2 Asus Ez flash megszakítása.
Az jjjóóó!
Csak hááát - a lap így félig-meddig betölt, oszt utána már nem igazán reagál ám semmire! Se a "nyomjon 'DEL gombot"-ra, de még csak az "Alt+F2"-re sem. Mintha a billentyűzet egyszerűen nem lenne rajta, avagy - mintha nem látná. Holott - a beinduláskor felvillannak a LED-el, tehát simán konstatálja billentyűzet meglétét! Az egeret viszont már nem "eszi meg", mert az ugyebááár - eleve USB-s. Míg a billentyűzet az még PS2! (más jelbemeneti lehetőségem azonban nincs! Mint a fagyott hal ... semmit se hall ....
Az egy opció, minden indulásnál kiírja az Asus.
Köszönöm kiprobálom.
Szereztem egy P4 2.4GHz procit a laptopba és már alig alig akad a netes videó rajta sokkal fürgébb lett minden rajta
Windows 8.0 rendszer rendszergazdai fiókkal, Crazy Taxi 3 játék. Nos, a játék azzal a hibaablakkal nem indul, hogy én márpedig jelentkezzek be rendszergazdai fiókkal!!!
![]() ![]()
Ha a játékod indítófájljára vagy végrehajtható fájljára (exe) jobb gombbal kattintasz, akkor rendszergazdai jogosultsággal való futtatást is be tudsz állítani.
Jobb egérgomb/ futtatás rendszergazdaként (win7-nél legalábbis)????
Pontosan!
![]()
kadarist-nak van igaza, te pedig ne találgass, egyből az oprendszerrel kezdtem a hozzászólásom... Windows 8.0❗
Azzal kezdtem, mert hogy a régi csontra le volt merülve ...
Ég is a pofám miatta, szerinted nem láttam?
Üdv mindenkinek! Tegnap vásároltam egy Fujitsu E900 G530-as gépet, amivel az a probléma hogy a táp felkapcsolása után a gép is elindul, viszont csak a ventilátorok forognak de úgy mint egy Jumbo Jet ben. A monitoron semmi, a billentyűzeten sem világít semmit, illetve az USB-ben sincs áram. Mi lehet a hiba? Egyébként furcsálltam hogy ennyire hangos a ventilátor ( nem csapágyas )
állítólag ez egy zero noise gép. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2017
Szia én nem vagyok zseni nekem proci hibánál csinálta ezeket
Köszi, Gondolom hogy a ventilátoroknak is csak akkor kellene ennyire maxon menni, ha teljes leterheltségen menne a processzor, de ez kb mintha már 200% on ment volna.
Akkor jobb ha nem is kezdem babrálni, hanem irány a vásárlás helyszíne.
Hiába vagy "Rendszergazda" a gépen, az általad futtatott fájlok korlátozott jogosultsággal futnak, nem írhatnak/módosíthatnak minden fájlt, mappát a gépen. Az olyan programok exe fájljainál, amik rendszer-könyvtárakba akarnak futás közben írni, külön be kell állítani, hogy rendszergazda jogosultsággal fussanak, úgy ahogy kadarist írta.
Jobb klikkel előhívod a fájl környezeti menüjét és a "Tulajdonságok" -> "Kompatibilitás" fülnél tudod beállítani. Asztali parancsikon esetén két helyen, az előzőn kívül még a "Parancsikon" fülnél a "Speciális" gombra kattintva is találsz erre beállítást.
Szervusztok.
Hogyan tudom beállítani a Google chromot, hogy ne a mellékletben látható karaktereket lássam a PHP programban írt szövegben, hanem a magyar hosszú magánhangzók jelenjenek meg? Egyszer már sikerült, de azóta frissült a böngészőm. Op rendszer Windows 7 pro Előre is köszönöm a tanácsokat. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2017
Szia.
Nem oprendszer -és nem böngésző függő, hanem be kell állítani a generált HTML kódban a megfelelő karakterkódolást. A
Javaslom az UTF8 használatát, példát találsz akár a Hobbielektronika oldalának forráskódjában is. Plusz a fájl karakterkódolását állítsd UTF8 boom nélkülire.
És ha tőben az exe futtatásánál állítom be, majd egy normál parancsikonnal hivatkozok rá? (Mármint az exe fájlra.) Vagy ilyenkor be kell-e állítani a parancsikonnál is?
Ha a fájlnál állítod be, akkor a "Kompatibilitás" fülön állítod, azt utána a hozzá tartozó parancsikonnál is ugyanúgy látod majd. Vagyis felesleges külön a fájlnál állítani, elég a parancsikonján. Én csak a parancsikonon szoktam mindkét beállításnál engedélyezni (Kompatibilitás és Parancsikon/Speciális fülek) a rendszergazdai jogokat azokhoz a programokhoz, melyeknek erre szükségük van.
Íme egy kis nosztalgia...
Még anno az amigás korszakban vagy 15 éve láttam az alábbi hibát "Guru Meditation". Páran még biztos emlékeznek rá. Nem gondoltam volna, hogy a mai időkben is fellelhető még. Úgy látszik tévedtem, ugyanis most böngészés közben sikerült belefutnom... ![]() (A fiatalabak kedvéért aki mégse ismerné, azoknak betettem az eredeti képet is, a jobb oldali az.) Annak idején, aki amigán nyomult és ezzel a képernyővel ajándékozta meg az "OS" biztosan szerzett pár ősz hajszálat magának...
Szia. Az error 503 nem működő szolgáltatást jelent, a Guru meditation üzenet pedig Unix/Linux rendszereknél a kernel összeomlását (Kernel Panic) jelenti. Azonos Windows rendszerek "kékhalál" rendszerhibájával. Ezek szerint jó fejek voltak a Linux fejlesztő Guruk...
![]()
Szép napot!
Tudna valaki tippet adni rá, a horizongo belépéshez hogyan lehetne megjegyeztetni a felhasználónevet és jelszót IE böngészőben? Köszi... (Más böngésző most nem játszik.)
Sziasztok. Meg tudná nekem mondani valaki, hogy miért nem működik az alábbi php programom?
Nem teszi be az adatokat az adatbázis táblába, de semmi hibaüzenetet nem ír ki. <?php require_once 'connect.php'; if(isset($_post['submit'])){ if (isset($_POST['veznev'], $_POST['kernev'], $_POST['adatok']) && !empty($_POST['veznev']) && !empty($_POST['kernev'])){ $veznev=htmlentities(htmlspecialchars($db->real_escape_string(trim($_POST['veznev'])))); $kernev=htmlentities(htmlspecialchars($db->real_escape_string(trim($_POST['kernev'])))); $adatok=htmlentities(htmlspecialchars($db->real_escape_string(trim($_POST['adatok'])))); $db->query(" INSERT INTO `emberek` (`id`,`veznev`,`kernev`,`adatok`,`csatlakozas`) VALUES (null,'{$veznev}','{$kernev}','{$adatok}',NOW()) "); } } ?> <!DOCTYPE html> <html> <head> <title>MySQLi...</title> </head> <body> <?php if($result = $db->query("SELECT * FROM `emberek`")){ if($result->num_rows){ $table = $result->fetch_all(MYSQLI_NUM); echo '<table border="1">'; foreach($table as $row){ echo'<tr>'; foreach($row as $record){ echo'<td>'.$record.'</td>'; } echo'</tr>'; } echo '</table>'; }else{ echo '<p>Nincs hibás adat.</p>'; } $result->free(); } ?> <hr/> <form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'] ?>" method="post"> <table> <tr> <td>*Vezetéknév:</td> <td><input type="text" name="veznev" /></td> </tr> <tr> <td>*Keresztnév:</td> <td><input type="text" name="kernev" /></td> </tr> <tr> <td>Magamról:</td> <td><textarea name="adatok"></textarea></td> </tr> <tr> <td colspan="2"><input type="submit" name="submit" value="Küldés!" /></td> </tr> </table> </form> </body> </html> <?php $db->close(); ?> Köszönöm előre is. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2017
Ez nem programozós fóum, ezért tedd fel a kérdésed egy olyanban.
Sziasztok. Örömteli feladatokat szoktam bevállalni, ez most pont ilyen.
A egy MikroTik RB3011UiAS-RM routerrel birkózok. Sajnos elakadtam, mert shogy nem bírom az internetre kapcsolni. A megvalósítás a következő: Kábelmodemes internet kapcsolat dinamikus ip -vel a router egyik portjáról 1-es hálózat magánhálózat külön switch -elt 3 állomással csak a webet érhetik el, illetve a skypot, 2p2 blokkolni kell, forgalmat 40Mbirre kell maximalizálni, rövid ideig lehet 60Mbit 2-es hálózat magánhálózat külön switch -elt 4 munkaállomással semmilyen korlát nincsen, ebből a hálózatból fog zajlani a szerver menedzselése (is) (www tárhely, FTP, 2p2, stb...) 3-as hálózat 1db szerver csak a szolgáltatásoknak megfelelő engedélyekkel 4-es hálózat "vendég" hálózat amin csak egy AP kliens fog lógni 5-ös hálózat egy kis teljesítményű munkaállomásból áll, ami nem érheti el az inetrnetet, csak a szerverről tölthet be egy oldalt (böngésző alapú adatbázis), illetve ftp kezelhet. Minden egyes hálózat a router portjára csatlakozik, külön subnetet alkotva, minden gigabites. Ez az alapkiindulás, aztán lesz még benne okosítás, egyenlőre ez az internetcsatlakozás nem akar menni. Hozzá kell tegyem a RouterOS világában még kezdő vagyok. A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |