Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Csak utána érdemes, mert ha még nem telt le, akkor nincs jogalapod erre. De ennek nem szabad nagyon sokára megtörténnie, mert akkor meg elévül a dolog.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2017
A meg nem érkezett megrendelés után 854 nappal panaszkodni már elég jogalap..?
Sziasztok!
Érdeklődnek csomagszámmal kapcsolatban mi a tapasztalatok, rendeltem kb. 20 euróért Kínából de nem kaptam csomagszámot... -mennyire jellemző ez hogy nincs csomagszám -reklamáljak, kérjek számot vagy felesleges úgysem kapok?
Szia.
csomagszám nem minden esetben jár automatikusan: - van ahol csak egy bizonyos értékhatár felett adják (lásd termék lerásnál) - fizetéskor tudod választani (free shipping helyett például az economy shipping ~3EUR) - van ahol adják, de általában csak az adott országon belül mutatja, vagy csak egy csomagelvételi szám, nem sokat ér. Utólag kérhetsz, de jó eséllyel nem fognak adni. Ugyanis, ha azt mutatja az eBay, hogy már elindult a szállítás, akkor már utólag nem adnak.
A szállítás már elindult de nem ingyenes 5 euro ezért is gondoltam hogy majd kapok számot...
Volt egy másik alternatíva is megadva a szállításra de az majdnem kétszer annyi mint a rendelés értéke 35 euro... Kértem emailban csomagszámot de én abban sem vagyok biztos hogy a levelet eltudják majd olvasni...
Sajnos az, hogy a szállítás 5 euro, nem jelent semmit.
Sok a trükközés azért. Ha rákeresel egy adott termékre és nézed a találatokat akkor ilyet láthatsz: pl: 1. eladó: termék 3 euro, szállítás 5 euro 2. eladó. termék 8 euro, szállítás: free shipping. Nem releváns a dolog sajnos a tapasztalatok alapján. A kis trükkről nem is beszélve, mikor ugyanazt a terméket árulják két helyen, melyből lehet mondjuk választani színt. Az egyik helyen 2-8 euro. Míg a másikon 0,5-8 euro. Persze előrébb van az ár szerint növekvő találatban a második. A nagy trükk, hogy mikor megnézed az adott terméknél a választhatókat (pl. szín a fenti példa szerint), akkor ott van a legolcsóbb termék közte, ami teljesen oda nem illő. Viszont jól mutat a találatnál. Ügyesek, csak bosszantó. Olvasni tudnak, nekem általában nem szokott gondom lenni. Aliexpress-en volt olyan, akinek írtam angolul és egyszer csak magyarul írt vissza. Pedig a csomag kintről jött, meg látszólag ők is ott voltak.
Na mindegy végül is csak jöjjön meg minél hamarabb.
Rendeltem egy másik eladótól is ő küldött csomagszámot (ingyenes szállítás) viszont neki 5 napjába tellett hogy útnak indítsa a csomagomat míg az előző másnap feladta.... Én németül írtam neki nemet eBay-on rendeltem...egy próbát megér... Köszi az infókat
Szerintem meg inkább az eladóval vedd fel a kapcsolatot, az oldalon keresztül tudsz neki(k) írni.
Kérdezz rá, hogy milyen csomagkövetési számon tudod azonosítani a szállítást. Válasz meg kétféle jöhet, küldi a csomagkövetési számot, ha még nem tette, vagy közli, hogy ehez a termékhez nem tartozik csomagkövetési szám, de várj nyugodtan, meg fog jönni az említett szállítási időn belül...
Üdv: Valaki mostanában rendelt Ali-ról. Mert akartam és ezt dobja ki.
Payment failed Reason: System error. Suggestion: The system is busy. Please try again. Ilyenkor mi a teendő. Idézet: „Suggestion: The system is busy. Please try again.” A rendszer foglalt. Próbálja meg újra. Néha befagy, bár nagyritkán... A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2017
szia! Pár perce rendeltem, nekem rendben volt, payment successfully made.
Ellenben nekem az tűnt most furcsának, hogy amit két hete free shipping-el rendeltem az most magyarországra $2
Most meg ezt dobta.
Your order price has been revised due to a change in foreign exchange rates. De végül is most ,próbáltam másként és ugy már elfogadta. Valahogy fura. Köszi
Azért gyors kiszállítással ne számolj, mert ott újév van és van aki csak 2 hét múlva ígéri, hogy foglalkozik a rendeléssel
Hát ez nem valami jó hir,addig pihenünk. Akkor azért késnek a csomagok is. Sajna.
Sziasztok! Kérdésem az, hogy Ebayen kívül milyen oldalról szoktatok rendelni? Olyan oldal kellene, ami megbízható, mégis gyorsabban van itt a termék mint ebayről. Huawei P8 telefonhoz keresek kijelzőt, mivel 10cm magasból ráesett párom hasonló telefonja, mert kicsúszott a kezemből, és pókhálósra repedt az üveg. Szervízben a komplett csere 26000ft lenne, de ha ebayen, vagy más megbízható és gyorsan szállító oldalról tudok rendelni, akkor ismerős 3000ft árban ki tudja cserélni.
Sajnos most sehonnan nem tudsz rendelni, mert a kínaiaknál most van az újáv.Negyedikéig megállt az élet, utána meg majd ha utolérik magukat....
Sziasztok !
Tapasztalt közületek valaki olyan hibát, hogy az Ebay-en a kosárba rakott dolgokat nem tudja kifizetni ? "We were unable to load your cart." a hibaüzenet és próbáljam később. Már két napja. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2017
De nem csak kína létezik. Sok sok sok terméket lehet pl németből rendelni, stb. Csak nem igazán ismerek perpill érdemben más oldalt az ebayen kívül.
Ha németre akarsz keresni, akkor google és huawei p8 display site:de kifejezés. Amazon.de, ebay.de, ilyen oldalakon vannak találatok. Remélem találsz valamit, én nem beszélem ezt a nyelvet.
Lehet, de nem biztos, hogy egy német kereskedőnél nem drágább, mint itthon.
Lehet, hogy meglepő, de volt olyan alkatrész (100nF-os kondi), ami 4000-es rollniban már jobb áron volt a németeknél, mint az Aliexpressen. Ráadásul az ÁFA is lejött belőle.
Kijelzőből nem hiszem hogy nagy mennyiség kellene a kérdezőnek, 1-2 darabnál pedig a szállítás dobhatja meg nagyon a dolgot. Az ebay/ali/stb. egyik nagy előnye a free shipping.
Pedig van olcsóbb is, csak Amazonon nem találok, aliexpressről meg hallottam ezt is, azt is. Pl nővérem rendelt már onnan, de pl mosolygós párna helyett szomorú fejesre,,sikerült" plüss figurának két keze két lába helyett a lábai helyén kezek voltak, stb.:/
Alinál is ki lehet fogni rossz eladót, máshol is.
(Bár én azóta kapok nagyobb mennyiségű spam-et, mióta alin regisztráltam és vettem ott valamit. Előtte évekig vásároltam ebay-en, kaptam havi 1 spam-et, pedig még a meghívós korszakban lett ez a gmail címem. Nem mondom hogy kizárt a véletlen egybeesés, de pénzt azért nem tennék rá...) ++ Ha jól értem azt akarod hogy legyen olcsó, gyors, és még jó is. A viccet gondolom ismered... A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2017
Sziasztok! Vett már valaki E-bay-ről elektron csövet? Ha igen nem tört ripityára szállítás közben?
Szia.
Elektroncsövet ugyan nem, de tablet kijelzőt és érintőpanelt már több alkalommal is vettem. Mindegyik eladó korrekten bedobozolta + becsomagolta. Utazási nyomok persze látszottak rajta, de kibírta mindegyik. Ha valami baj lenne vele, akkor a kibontás előtt / után készített képekkel azonnal reagálj. Én fotót mindig készítek az ilyenekről kibontás előtt. Biztos, ami biztos.
Érintőpanelt meg kijelzőt már én is rendeltem csak a csövet kényesebbnek tartom na de a puding próbája...
Az Aliexpress nem mindig a legjobb árat jelenti, de hogy ÁFA nincs azokon sem az biztos. Persze ha itthon megvámolják az más és az is más, ha neked számla kell.
ezeket a véleményeket sosem értem, mi motiválja. A kínaiak jó kereskedők, ha egy kicsit is odafigyelsz az értékelésekre és megnézed a forgalmát, nem érnek meglepetések. Ha nem azt küldené amit rendeltél, akkor nem élne meg. Ha rossz értékelést kap, mert esetleg nem jót küldött az neki pénzben mérhető forgalomkiesés, mert akkor más lép a helyére, ugyanis sokan vannak és versenyhelyzet van. De valami miatt él itt az emberekben a kínaiakról egy tévhit, hogy az gagyi, meg az ellenkezőjéről is, ha valami sokba kerül akkor az minőség, pedig egyik sem igaz és legtöbbször ugyan azt kapod itthon csak jóval drágábban. Az igaz, hogy errefelé nincs fogalma az embereknek a jó kereskedőről, simán megél itt olyan elektronikával kereskedő aki flegmán beszél a vevővel és érezteti, hogy a vevő ehhez tök hülye ( pedig van hogy sokkal jobban tájékozott a vevő ), ami teljességgel elfogadhatatlan lenne, de simán megél, mert nem tudod máshol megvenni, a piacot pedig jogszabályok és szokásjog alakítja nem a kereslet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |